Založ si blog

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“

 

„Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA!

 

„Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“

 

„Len mesiac po vypuknutí vojny, sa dohodli na všeobecných obrysoch mierového urovnania. Ukrajina prisľúbila, že nevstúpi do NATO a nepovolí vojenské základne cudzích mocností na svojom území, zatiaľ čo Rusko na oplátku prisľúbilo uznať územnú celistvosť Ukrajiny a stiahnuť všetky ruské okupačné jednotky. Osobitné dojednania sa týkali Donbasu a Krymu,“ popisoval situáciu bývalý asistent generálneho tajomníka OSN Michael von der Schulenburg.“

 

„Text Istanbulského komuniké z 29. marca 2022 obsahoval 10 návrhov, ktorých plný obsah zverejnila ruská nezávislá novinárka Farida Rustamovová, na ktorú sa v analýzach bežne odkazujú aj prestížne think-tanky ako RAND Corporation.“

 

Ale západ prikázal Ukrajine vojnu a že chce bojovať! 

 

„V skratke, Ukrajina by sa na základe dokumentu stala neutrálnym štátom výmenou za medzinárodné bezpečnostné záruky. Tie sa nemali týkať Krymu, Sevastopola a niektorých oblastí na Donbase. Tiež by musela deklarovať, že nevstúpi do žiadnej vojenskej koalície (NATO) a na jej území nebudú zahraniční vojaci ani základne. Potenciálne členstvo Ukrajiny v Európskej únii tým nemalo byť ohrozené.“

 

„Zelenskyj pritom spočiatku tlaku Západu odolával.“ – Takto bol slobodný!!!

Takto sú Ukrajinci slobodní!

 

„Pre niektorých členov NATO je lepšie, aby Ukrajinci naďalej bojovali a umierali, ako dosiahnuť mier, ktorý príde príliš skoro alebo za príliš vysokú cenu pre Kyjev a zvyšok Európy,“ napísal 5. apríla denník Washington Post s tým, že Zelenskyj by mal „bojovať dovtedy, kým nebude Rusko úplne porazené“.“

 

„Zrejme posledný klinec vrazil mierovým rokovaniam Boris Johnson!“ – srdce a hlava tejto vojny s USA!

 

Chceli Rusko len oslabiť za cenu životov Ukrajincov!

 

„Americký minister obrany Lloyd Austin po svojej druhej návšteve Kyjeva 25. apríla 2022 uviedol, že USA chcú využiť príležitosť na trvalé vojenské a hospodárske oslabenie Ruska!“

 

 

Štandard 22.11.2023:

 

Nemecký generál vo výslužbe Harald Kujat vypracoval analýzu, ako Američania a Briti znemožnili mier na Ukrajine

 

https://standard.sk/498464/nemecky-general-vo-vysluzbe-harald-kujat-vypracoval-analyzu-ako-americania-a-briti-znemoznili-mier-na-ukrajine

 

 

„O to horšie sa číta najnovšia analýza autorov z vojenského a diplomatického prostredia, ktorá detailne opisuje, ako blízko boli Ukrajinci a Rusi k dohode a kto túto dohodu prekazil.

Podrobnú rekonštrukciu ukrajinsko-ruských mierových rokovaní v marci 2022 vypracovali prednedávnom dvaja významní autori – nemecký generál vo výslužbe Harald Kujat a emeritný profesor politických vied Hajo Funke. Tí sú zároveň jednými z iniciátorov nedávno predstaveného mierového plánu pre Ukrajinu. Ich analýzu minuloročných snáh o uzavretie mieru na Ukrajine sprostredkoval ďalší Nemec a bývalý asistent generálneho tajomníka OSN Michael von der Schulenburg.

 

Mier sa skloňoval už koncom februára 2022

 

O tom, čo sa v diplomatických kruhoch odohrávalo krátko po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu, prehovoril na jar 2023 vo videorozhovore s novinárom Hanochom Daumom vtedajší izraelský premiér Naftali Bennett. Ten bol spolu s tureckými kolegami jedným z hlavných iniciátorov a sprostredkovateľov mierových jednaní medzi Ruskom a Ukrajinou.

 

 

 

 

Krátko po vypuknutí vojny ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požiadal Bennetta, aby mu pomohol otvoriť komunikačný kanál s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. „Zelenskyj mi zavolal a požiadal ma, aby som kontaktoval Putina,“ uviedol v rozhovore izraelský expremiér. Dodal, že v tom čase telefonicky komunikoval aj s ďalšími štátnikmi, konkrétne uviedol intenzívne rozhovory s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.

Ruský prezident následne pozval Bennetta do Moskvy, kam izraelský expremiér priletel 5. marca 2022.

 

 

Na oplátku ukrajinský prezident súhlasil s tým, že sa vzdá vstupu do NATO – tento postoj krátko nato zopakoval aj verejne. Tým sa odstránila jedna z rozhodujúcich prekážok prímeria, písal týždenník Berliner Zeitung.

 

Bennett to v rozhovore s izraelským novinárom okomentoval slovami: „Boli to obrovské kroky na oboch stranách. Obrovské ústupky. Vojna prepukla pre ambíciu vstupu do NATO a Zelenskyj povedal: Odvolávam to.“

 

 

„Všetko, čo som robil, bolo koordinované do posledného detailu s USA, Nemeckom a Francúzskom. (…) Oni to zablokovali. A myslel som si, že sa mýlia,“ dodal.

 

Podobne popisujú vtedajšie jednania aj ich ďalší účastníci. Začiatkom marca 2022 sa Zelenskyj skontaktoval aj s bývalým nemeckým kancelárom Gerhardom Schröderom. Ten pre Berliner Zeitung koncom októbra tohto roku prvýkrát verejne hovoril o svojej úlohe vo vtedajšom úsilí o prímerie.

 

Schröder v marci 2022 absolvoval dva rozhovory s Rustemom Umerovom (dnešným ministrom obrany Ukrajiny) a neskôr aj stretnutie medzi štyrmi očami s Putinom. Na rozhovoroch 7. a 13. marca 2022, keď ešte nebolo o (masakri v) Buči nič známe, Umerov podľa neho prejavil ochotu urobiť ústupky. Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.

 

„Povedal tiež, že Ukrajina chce znovu zaviesť ruštinu v Donbase. Nakoniec sa však nič nestalo. Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.

 

Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu, ktorý na jar 2022 organizoval rokovania v Istanbule, sa takisto vyjadril veľmi podobne: „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“

 

 

Rokovania v Istanbule a desaťbodový mierový plán

 

 

Priame rokovania medzi ukrajinskou a ruskou delegáciou medzitým prebiehali, a to takmer od začiatku invázie.

„Len mesiac po vypuknutí vojny, sa dohodli na všeobecných obrysoch mierového urovnania. Ukrajina prisľúbila, že nevstúpi do NATO a nepovolí vojenské základne cudzích mocností na svojom území, zatiaľ čo Rusko na oplátku prisľúbilo uznať územnú celistvosť Ukrajiny a stiahnuť všetky ruské okupačné jednotky. Osobitné dojednania sa týkali Donbasu a Krymu,“ popisoval situáciu bývalý asistent generálneho tajomníka OSN Michael von der Schulenburg.

 

 

S cieľom podporiť mierové rokovania turecký prezident ponúkol, že 29. marca 2022 usporiada v Istanbule ukrajinsko-ruskú mierovú konferenciu. Počas rokovaní predstavila ukrajinská delegácia svoje návrhy, ktoré boli ruskou stranou pretransformované do návrhu zmluvy.

 

Text Istanbulského komuniké z 29. marca 2022 obsahoval 10 návrhov, ktorých plný obsah zverejnila ruská nezávislá novinárka Farida Rustamovová, na ktorú sa v analýzach bežne odkazujú aj prestížne think-tanky ako RAND Corporation.

 

 

V skratke, Ukrajina by sa na základe dokumentu stala neutrálnym štátom výmenou za medzinárodné bezpečnostné záruky. Tie sa nemali týkať Krymu, Sevastopola a niektorých oblastí na Donbase. Tiež by musela deklarovať, že nevstúpi do žiadnej vojenskej koalície (NATO) a na jej území nebudú zahraniční vojaci ani základne. Potenciálne členstvo Ukrajiny v Európskej únii tým nemalo byť ohrozené.

 

 

Ako bojovali proti mieru na Ukrajine:

 

 

„NATO už na mimoriadnom samite 24. marca 2022 rozhodlo, že tieto mierové rokovania (medzi Ukrajinou a Ruskom) nepodporí,“ napísal von der Schulenburg.

 

„Americký prezident priletel špeciálne na tento mimoriadny samit do Bruselu. Je zrejmé, že mier, ako ho vyjednali ruská a ukrajinská vyjednávacia delegácia, nebol v záujme niektorých krajín NATO,“ konštatujú vo veľkej analýze bývalý profesor politických vied Hajo Funke a niekdajší nemecký generál Harald Kujat.

 

 

Zelenskyj pritom spočiatku tlaku Západu odolával.

 

 

Zelenskyj pritom spočiatku tlaku Západu odolával. Podľa von der Schulenburga ešte 27. marca 2022 obhajoval výsledky ukrajinsko-ruských mierových rokovaní.

 

V deň istanbulského stretnutia však Scholz, Biden, Draghi, Macron a Johnson opäť telefonicky hovorili o situácii na Ukrajine. A postoj kľúčových západných spojencov sa začal pritvrdzovať.

 

Jednoducho chceli vojnu!

 

 

„Pre niektorých členov NATO je lepšie, aby Ukrajinci naďalej bojovali a umierali, ako dosiahnuť mier, ktorý príde príliš skoro alebo za príliš vysokú cenu pre Kyjev a zvyšok Európy,“ napísal 5. apríla denník Washington Post s tým, že Zelenskyj by mal „bojovať dovtedy, kým nebude Rusko úplne porazené“.

 

 

Zrejme posledný klinec vrazil mierovým rokovaniam Boris Johnson

 

 

Krátko potom, 9. apríla 2022, sa v Kyjeve bez ohlásenia objavil vtedajší britský premiér Boris Johnson.

Simon Jenkins, komentátor liberálneho britského denníka Guardian, napísal, že Johnson počas návštevy „inštruoval“ ukrajinského prezidenta, aby „nerobil žiadne ústupky Putinovi“.

 

Za všetko hovorí nadpis článku miestnych novín Ukrajinská pravda z 5. mája 2022: „Možnosť dialógu medzi Zelenským a Putinom sa po Johnsonovej návšteve zastavila.“

 

Druhým je, že Ukrajina je síce ochotná podpísať s Putinom nejaké dohody o zárukách, ale kolektívny Západ nie.

 

 

Ukrajina teda nechcela vojnu, ale Západ na vojne trval!

 

 

Chceli Rusko len oslabiť za cenu životov Ukrajincov!

 

Americký minister obrany Lloyd Austin po svojej druhej návšteve Kyjeva 25. apríla 2022 uviedol, že USA chcú využiť príležitosť na trvalé vojenské a hospodárske oslabenie Ruska: „Chceme, aby Rusko bolo oslabené do takej miery, aby nemohlo robiť také veci, aké robilo pri napadnutí Ukrajiny.“

 

 

Ak by sa podarilo v najbližších mesiacoch uzavrieť mier, Ukrajina by pravdepodobne stratila omnoho viac než v marci 2022.“

(krátené)

 

Ale to USA nezaujíma, nebude sa odkrajovať z ich krajiny!

Ukrajina poslúžila na LEN oslabenie Ruska a za to mali zomierať ukrajinskí vojaci a civilisti!

 

Chceli by ste mať takých priateľov?

Čo vás použijú len na oslabenie svojich nepriateľov? Čo vás na to obetujú?

 

 

Skvelé video – Nejde o NATO!

 

 

Rovnaké bolo američanmi natočené aj po Iraku – ako médiá celého sveta spracovávali ľudí na volanie po vojne!

 

Presne ako pred Irakom! A preto to nazvali a prenasledovali ako „ačohentizmus“, aby bolo zakázané poukazovať na celkom rovnakú manipulatívnu vojnovú propagandu na rozpútanie vojny s Ruskom!

 

 

 

Největší podvod posledních let! Kolik lidských obětí ještě tahle lež bude stát?

 

 

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558431x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie