Založ si blog

Nič morálne sa nedá vybudovať totalitným systémom a umlčiavaním iných cenzúrou!

Dobre vieme, že už dlhé roky lezú už len takz. liberáli konzervatívcom na nervy. Pochopiteľne, veď aj konzervatívci, konkrétne náboženskí fanatici liezli zas liberálom na nervy. Konzervatívci boli útoční, lebo ich bolo viac a liberálov menej, takže si to mohli dovoliť. Vnucovali nám svoje náboženstvo a absolútne nerešpektovali slobodu vierovyznania, že ja nemusím povinne vyznávať ich myšlienky dogmatickej viery! Preto som ich mala po krk, sústavne nás prenasledovali. Čo nejaký troll, to bol náboženský fanatik, čo ma prenasledoval, a nebolo ich málo, aj celé mesiace, že ako si ja dovolím nemyslieť ako náboženský fanatik? Keď toto zažívate celé roky, že čo demagóg, to náboženský fanatik, tak získate presvedčenie, že liberáli sú normálni ľudia so zmyslom pre slobodu a tí šibnutí a primitívni sú konzervatívni fanatici a žijete v tom mnoho rokov.

 

Liberáli ma nikdy k ničomu nenútili. Nekázali mi ako mám myslieť, evidentne mali zmysel pre slobodu, podľa mňa základ normálnej spoločnosti. Asi preto, že ich bolo málo, nemali žiadne totalitné maniere, že iného môžete presviedčať nejako inak, než argumentami.

Takže, ak niečo od iného chceli, namáhali sa argumentovať a diskutovať, druhý človek mal slobodu. Keď niekoho nevedeli presvečiť, UVEDOMOVALI si, že je to ich schopnosťou argumentovať, preto sa zameriavali na argumenty. Dalo by sa povedať dôkazy, prečo by mal človek rozmýšľať inak. 

 

A to je presne to, čo stratili! Keďže je ich už veľa a stalo sa to módne a propagované a vnucované, tak už sa s argumentami nenamáhajú. Veď vás umlátime čapicami, len urážkami, len pohŕdaním z našej bubliny a keď môžeme využiť, tak aj totalitnými umlčiavacími taktikami. Dáme na vás cenzúru a hotovo! Týmto prestali byť liberálmi a začali budovať „liberálnu“ totalitu.

 

Ja ťa nemusím presviedčať, ja ti to prikážem! EÚ ti to nariadi! A keby si chcel protiargumentovať, tak to bude nenávistný prejav! A za ten ťa môžeme stíhať!

Prví komunisti mali tiež pekné myšlienky a len využili totalitu, lebo debilom sa to nedalo vysvetliť – nechápali tú morálku!

Tie myšlienky akejkoľvek náboženskej sekty alebo ideológie sú vedľajšie, rozhodujúca je tá cesta, ako to svoje presadzujete!

 

Ak so zmyslom pre slobodu, môžete presadzovať čokoľvek, lebo iní ľudia to môžu neprijať. Vy ich k tomu neznásilňujete. Čiže taký veriaci nikoho neohrozuje, ani taký liberál alebo ktokoľvek nikoho neohrozuje, dáva iným slobodu a môže mať len dôkazy alebo argumenty, aby iných presvedčil. Zmysel pre slobodu je tak univerzálny pre čokoľvek a kohokoľvek. Na slobode sa môžu dohodnúť úplne odlišní a inak mysliaci ľudia. Tolerantní prežijú vo veľkej rôznorodosti. To je veľkoleposť skutočného liberalizmu, ktorý ste pošlapali!

 

Preto je najdôležitejšie všímať si cestu a spôsob boja za svoje myšlienky.

A naopak, totalitne mysliacemu človeku, čo vie svoje myšlienky iným len vnucovať z pozície moci (nepustím opozičných do diskusie) alebo nejakého vydierania (poštveme proti vám iných), nepomôže akú peknú teóriu o morálke si pripravil. 

No každý totalitne mysliaci človek si myslí, že v mene veľmi peknej morálky (ako ju vidí on), ju už môže iným vnucovať násilím a zabezpečiť hoci aj totalitný štát na jej zabezpečenie! Veď predsa krásnej morálky povinnej pre všetkých!

Že on sám je paškvil na morálku, to nevidí, lebo veď má krásne myšlienky a krásnu morálku!

 

Nič morálne sa nedá vybudovať totalitným systémom a umlčiavaním iných cenzúrou!

 

Často sa progresívci vyhovárajú na to, že diskusie sú zbytočné, aj diskusie rôznych odborníkov, lebo debilov by aj tak nikto nepresvedčil a preto ich treba len umlčať. No takto to videli aj úprimne presvedčení komunisti a tí tiež boli do hĺbky duše presvedčení, že majú tú najľudskejšiu morálku v mene obyčajných ľudí a pomoci obyčajným ľuďom. Veď ich len zneužili na tie pre nich krásne myšlienky a nevšimli si, že budujú totalitu. Mnohí boli prekvapení, čo vybudovali a čo pomáhali budovať. No v mene najkrajšej morálky!

 

Nikdy sa nezaujímajte o tú morálku a len reklamu na niečiu morálku a to ani u liberála, ani u veriaceho. Vždy sa zaujímajte o spôsob, ako takí ľudia o tom presviedčajú iných. To už nebude len reklama, to už budú skutoční oni, akú majú morálku naozaj, okrem tej len na zástave.

 

Na SME kedysi boli liberáli a nebolo ich tam málo! Boli to ľudia so zmyslom pre slobodu. Dnes by tam už nemohli prežiť. Buď odtiaľ odišli alebo zostali budovať totalitnú progresívnu spoločnosť, čím prestali byť liberáli a stali sa totalitnými progresívcami. A to horšími od komunistov, lebo komunistov k tomu nútili násilím a popravami, neskoro sa zobudili a títo budujú totalitnú spoločnosť celkom DOBROVOĽNE!

 

A horšími aj od náboženských dogmatikov, pretože kto pred rokmi mohol povedať, že každá druhá rodina okolo neho je kvôli náboženským dogmatikom rozoštvaná ako povedal Leško v Denníku N počas volebnej noci o rodinách progresívcov?

 

Čiže ani len tí náboženskí dogmatici takto nerozoštvávali ľudí a vlastné rodiny kvôli svojim morálnejším dogmám!

Neboli tak agresívni ako progresívci teraz rozoštvávaním ľudí. A to som proti nim celé roky bojovala!

 

Tu dávam ukážku z dnešnej diskusie na Pravde, keď progresívny troll napíše 75 ročnému človeku, ktorý práve napísal, že má 75 rokov:

 

neboj sa geriatrix…najprv budu pred sebou hnat vas, zbytocne russacke vyzirky, ako zive stity…:-)))“

 

No vy ľutujete len seba, keď vám alebo Hanzelovej niekto nadáva. Že sa to deje tisícom ľudí, ktorým ste rozoštvali rodiny, to vás nezaujíma!

Ten 75 ročný človek tu rozoštval spoločnosť alebo ste to boli vy, čo ste na rozoštvávanie ľudí zneužili médiá?!

 

Konzervatívci sa rozhodli tu vytvoriť dva tábory alebo ste to boli vy! A konzervatívci obsadili televízie a noviny alebo ste to boli vy!

 

 

 

Ja vám, bývalí liberáli, pripomínam, že keď skončila totalita, komunisti sa mohli vyhovárať, že boli vydieraní násilím, že inak skončia vo väzení alebo ich popravia, keď odmietnu budovať totalitu.

Vám sa kto vyhráža, že inak vás zavrú do väzenia alebo popravia? To nie je dôkaz, že keď tu ešte nie je takto rozvinutá totalita, tak sa nebuduje! Práve vy ju pomáhate budovať a nebudete sa môcť vyhovárať, že vás k tomu niekto nútil!

 

Nikto dnes nemusí byť progresívec alebo zneužívaný liberál!

Iste sa aj vy budete chcieť po tom (a teraz ide vývoj rýchlejšie) vyhovárať, že inak by ste nedoštudovali, inak by ste nemohli byť umelcom a prežiť, inak by ste nemohli pracovať v redakcii, inak by ste si nezarobili v politickej neziskovke, inak by ste nemali kariéru.

 

Stojí vám to za to, že budete patriť k tým, čo budovali novú totalitu a celkom dobrovoľne a bez nátlaku aký bol na komunistov?

 

No asi stojí! Však to, že vám stačí tak málo!

Najskôr chápem ľudí, čo sa boja svojich priateľov, čo sú takí priatelia, čo by s vami skončili.

Človek je tak spoločenský tvor a tak sa bojí odsúdenia aj servilných hlupákov, že radšej sa bude s nimi priateliť!

Áno, je to veľká tragédia, čo zažívate.

Moja mama to zažila a preto vás naozaj úprimne ľutujem. Ona aj chcela odísť a nemala kam.

 

A nebyť jej, možno sa to stane aj mne a teraz by som spolu s vami budovala novú totalitu a spolu s vami vypisovala, aby sme umlčali všetkých hlupákov. Nemala by som problém s vašou propagandou na zástave, dobre ju ovládam (predviedla som v minulom článku, že rovnako úderné a vysoko morálne myšlienky viem písať aj ja. Iste by som vám dobre pomohla s umlčiavaním iných, že debilom aj tak nič nevysvetlíte a dovolávajme sa EÚ, aby s nimi urobili poriadok. Je taký problém volať po tretej svetovej, keď ja nemusím narukovať a ani moje deti?

Je taký problém iných posielať na smrť? Moje deti na vojnu aj tak nepôjdu, s týmto divadlom by som nemala najmenší problém!

Tiež môžem čakať v byte na malú jadrovú ako Soltész a tiež by to bolo moje hrdinstvo! Mám k vášmu divadlu veľmi blízko, už ho len predviesť!

 

Moja mama si nikdy nemyslela, že s koncom komunistov vymreli totalitne mysliaci ľudia. Bola to jej výchova, nie Putinova, že mám si uvedomiť, že totalitne mysliaci ľudia stále budú existovať a stále sa budú chcieť dostať k moci a preto je tak dôležitá sloboda! V podstate ten skutočný liberalizmus ako ochrana pred totalitou.

Asi preto si naivne nemyslí, že už vymreli, dokonca vidím, že sa rodia noví a teda určite to nie sú starí komunisti!

To je tá vaša pekná nová odroda s novou zástavou „liberalizmus“.

Darmo to hádžete na komunistov a Smer, nová totalitná strana na Slovensku je Progresívne Slovensko. Vaši ľudia majú totalitné myslenie a všetky znaky bývalých komunistov! Vy sa tak správate ako komunisti!

 

 

Ale dobre vám to vymysleli, že nová totalitná ideológia bude „liberalizmus“.

Asi tak geniálna myšlienka, ako keď sa inkvizítori volajú križiaci a vydávajú sa za veriacich, ktorých budú prenasledovať!

A tak neuveriteľne vynaliezavá, ako keď sa vlk zamaskuje za ovečku!

 

No progresívni hlupáci si myslia, že nový vlk by sa mohol zamaskovať jedine za vlka, ktorého už každý pozná – znovu len pod zástavou komunistov.

Ovečka by to nemohla byť!

 

No aj deti by hádali, že preoblečie sa práve za ovečku a bude ich presviedčať, kde inde je starý známy vlk!

 

 

 

Chmelár:

 

„MUSÍME DRŽAŤ SPOLU A VZOPRIEŤ SA TOMU, ABY NAŠICH SYNOV POSIELALI ZOMIERAŤ ZA CUDZIE ZÁUJMY
.
Je veľmi dôležité všímať si v tomto dramatickom okamihu našich dejín postoje jednotlivých aktérov. Na mimoriadnom summite európskych lídrov v Paríži dnes večer má byť na stole požiadavka, aby jednotlivé krajiny poslali na Ukrajinu aj svojich vojakov. Premiér Robert Fico túto možnosť vopred kategoricky odmietol. Rovnaký postoj potvrdil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini a líder koaličnej SNS Andrej Danko.
.
A teraz si všimnite, ako na to zareagovali opoziční politici. Predseda PS Michal Šimečka obvinil premiéra, že konšpiruje. Prezidentský kandidát Ivan Korčok v reakcii na tému parížskych rokovaní vyzýval, aby sme nerozbíjali naše spojenectvá. Rozčuľoval sa, že je hlboký omyl, že toto nám vytvorí lepšiu pozíciu. Penil, že hazard s našou zahraničnou politikou už prekročil všetky červené čiary. Líder Demokratov a bývalý minister obrany Jaroslav Naď sa s aroganciou sebe vlastnou premiérovi vysmial a hrozby nemiestne zľahčoval. Veď pre človeka, ktorý sa otvorene priznal k tomu, že klamal slovenskú verejnosť v otázkach dodávok zbraní na Ukrajinu, to nie je žiadny problém, všakáno. Generál bez vojska Pavel Macko (z ktorého chceli pôvodne urobiť slovenského Petra Pavla, ale s jeho charizmou kravského trusu to jednoducho nešlo) zasa rozdával nevyžiadané rady, že na mieste francúzskeho prezidenta Macrona a českého premiéra Fialu by zrušil pozvanie pre Roberta Fica. Teda, neviem, čo má spoločné s týmto pozvaním český premiér, ale to nie je na tomto bľabotaní to najhoršie.
.
A teraz si predstavte, že by v tomto kľúčovom období bol premiérom Michal Šimečka a prezidentom Ivan Korčok.
.
Cynicky a bez hanby by nás vohnali do vojny. Ivan Korčok už neraz ukázal, že nemá v tomto smere žiadne zábrany. Už ako štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí za vlády Mikuláša Dzurindu arogantne vyhlásil, že vyšleme slovenských vojakov na žiadosť USA do ilegálnej irackej vojny aj bez mandátu Bezpečnostnej rady OSN. Hrubo šliapal po medzinárodnom práve vtedy, hrubo šliape po slovenských záujmoch aj dnes. A vyjadrenie generála Macka je už na hranici vlastizrady. Pripomínam mu, že ako vojak neprisahal vernosť ani francúzskemu prezidentovi, ani americkému, ale Slovenskej republike. Žasnem nad tou obrovskou mierou nelojality opozičných politikov k našej vlasti, žasnem, že ani takáto vec nedokáže zjednotiť slovenské politické spektrum v prospech našich národnoštátnych záujmov. Ak chcú hovoriť o konšpiráciách, nech sa vyjadria k tým svojim, keď sa už niekoľko minút po oznámení smrti Alexeja Navaľného dušovali, že ho zavraždil Putin. Včera šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyrylo Budanov potvrdil, že ruský opozičný líder zomrel prirodzenou smrťou. Kedy sa za túto lož naši rusobijci ospravedlnia? Denník N o tom ani nehlesol!
.
Slovensko musí zostať v prvom rade mierovým štátom a ponúkať mierové riešenia konfliktov. Severoatlantická aliancia už dávno nie je obranným paktom. Minimálne od roku 1999, keď v hrubom rozpore s medzinárodným právom zaútočila na Juhosláviu a neskôr totálne zlyhala v Afganistane. Korčok a Šimečka blúznia, keď ziapu, že odmietavým stanoviskom k vyslaniu vojsk na Ukrajinu porušujeme naše medzinárodné záväzky. Nech mi títo lotri ukážu ten článok Severoatlantickej zmluvy, na základe ktorého sme povinní ísť na pomoc štátu, ktorý nie je členom NATO. Nič také neexistuje, nedajte sa oklamať propagandistickým nátlakom ľudí, ktorí neslúžia Slovenskej republike, ale pánom v Bruseli a Washingtone. Ak chcú tak veľmi bojovať, mali by sa postaviť do prvej línie, ale neznásilňovať iných. Akýmkoľvek priamym zapojením do ukrajinského konfliktu riskujeme vyprovokovanie tretej svetovej vojny. Musíme držať spolu. Slováci, Maďari, Rusíni, všetci občania tejto nádhernej vlasti majú právo vzoprieť sa tomu, aby našich synov posielali umierať za cudzie záujmy.“
.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=799816138857277&set=a.475941007911460

 

 

Presne pre toto na Slovensku nezvíťazila progresívna koalícia, ktorá nás chce dostať do tretej svetovej, lebo pre nich je to najmorálnejšie ukážkové myslenie a ukážková morálka.

Presne pre toto, plus pre stratu veta vyhrala u nás táto koalícia, čo tu máme. My nepovažujeme za najkrajšiu morálku rozpútať tretiu svetovú vojnu a aj s tým sa vyhovárať na len jediného človeka Putina. Pre nás je to debilizmus a nie morálka!

Pre nás ste hlupáci, keď si neuvedomuje, koľko obetí na životoch by to prinieslo, koľko mŕtvych detí, ktoré môžu žiť, koľko znásilnených žien!

Debilizmus, že treťou svetovou vojnou zachraňujete znásilnenú, na naše IQ nezaberá, keďže vieme, že by tým znásilnené mnohonásobne vzrástli! To vás tiež vôbec nezaujíma, také správy z Ukrajiny, priamo z Ukrajiny ste scenzúrovali, že tam mnohonásobne vzrástlo domáce násilie a dnes si tam znásilňujú Ukrajinky aj Ukrajinci následkom rastu ich agresivity počas vojny. Vás totiž počty znásilnených žien NEZAUJÍMAJÚ! Pre vás môžu Ukrajinky znásilňovať len Rusi, hoci Ukrajincov, čo to teraz zneužívajú, je tam viac pri takom náraste domácich násilných činov.

Ale koho tie znásilnené ženy naozaj zaujímajú, tak vie, že tým ženám je jedno, či ich znásilnil Rus alebo Ukrajinec!

Nie, nie ste tak zlí, ste tak sprostí, že si to neuvedomujete a preto oblbujete hlavne sprostých a mladých a hlavne tých, čo si žiadnu vojnu nepamätajú, lebo už ani ich starí rodičia ju nezažili!

Takto hovoriť vojne a svetovej vojne by ste pred vojnovou generáciou nemohli! To by bolo odsúdené ako veľmi veľká hanba!

Ešte aj na samotnej Ukrajine si už 42 % Ukrajincov želá rokovania o mieri a nechcú zomierať, lebo vám sa to zdá krásna morálka naháňať iných násilím na smrť!

 

A ešte to, že iných! Toto je obraz vašej falošnej morálky.

Nič, čo predviedol akýkoľvek náš náboženský dogmatik, sa tomuto nevyrovná! 

 

Nespomínam si na jediného, ktorý by bol od vás horší a mal od vás horšiu morálku!

A to som s nimi možno 15 rokov na SME bojovala ako so sprostými dogmatikmi! 

 

Najviac vás charakterizuje divadlo na morálku! Ako ste ho predvádzali pri migračnej kríze, keď vás znásilnené tiež nezaujímali, rovnako pri sankciách a jednom svetri pre debilov a rovnako pri divadle o záchrane znásilnených, čo nepomôže žiadnej znásilnenej.

Ako ste len zneužívali vraždu Kuciaka, rovnako aj znásilnené alebo LGBTI.

 

A keď s vami niekto nesúhlasí, správate sa horšie než poslední náboženskí dogmatici, ako naprostí primitívi! 

 

 

Ste najlepšou ukážkou, že násilníci a primitívi sa nevyskytujú len medzi obyčajnými ľuďmi, ale aj medzi intelektuálnou elitou!

 

 

 

Ukážka z toho, čo dnes napísal Arpád Soltész:

 

„Keďže Robert Fico stále má solídny kontakt s realitou, celkom presne vie, že v Európe sa zrejme už v tomto roku opäť bude lámať chlieb. Parazitické štáty, ktoré slúžia nepriateľským záujmom, začnú ostatní všetkými dostupnými prostriedkami vytláčať od spoločného stola. Vie, že raz bude musieť Európsku úniu i NATO opustiť a rozhodne by mu nepomohlo, keby to vyzeralo tak, že odtiaľ Slovensko hnali svinským krokom. Odísť na vlastnú žiadosť je dôstojnejšie a nesie to nižšie politické náklady.

Robert Fico uisťuje svoj ľud, že ho dokáže ochrániť. Nebude musieť s Rusom bojovať.“

 

celé tuto:

 

https://plus.noviny.sk/archiv/895113-ficova-stavka-na-zbabelost-je-odsudena-na-uspech?fbclid=IwAR3V8cKZFphcvp_qgWLJiocFnm62xy7LSfYS4lmB_AGcHlgOog6CWzgJlhk

 

 

Títo intelektuálni primitívi vidia Slovensko ako parazitický štát, ktorý majú vyhnať z EÚ svinským krokom za to, že ľudia nevolili ich stranu a nechcú tretiu svetovú a odmietajú dopredu prehratú vojnu s Ruskom! Ich to nezaujíma, že buď by sme tiež poslúžili svojimi mŕtvymi na len oslabenie Ruska alebo, že pri väčšom šialenstve chcú Rusko zničiť aj za cenu jadrovej vojny, lebo ich krásna morálka je nechať zavraždiť hoci aj všetkých v mene krásnej morálky! No nemá deti, tak mu je to jedno a ďalším prestarnutým puberťákom, čo nemajú deti, je to jedno.

 

Môj muž skončil ako násilník, ale vôbec sa za to, ako dopadol, nehanbím, lebo takýto debil nikdy nebol!

Maximálne vykrikoval, že mal zastreliť mňa aj seba, čo napokon neurobil, ale nevykrikoval by, že keď ste nás nevolili a nemáte takú krásnu morálku ako my, tak jadrovú na vás a ja na ňu budem čakať v byte!

 

To sa potom nečudujem, že študent takej progresívnej školy sa stane teroristom, čo vystrieľa ľudí okolo seba.

100 % je medzi nimi veľmi veľa násilníkov, lebo toto je podnecovanie násilníckeho myslenia a veľkého štvania proti inak mysliacim ľuďom, ktorí sa mi opovážia v niečom oponovať!

 

 

Toto je výchova k radikálnej nenávisti voči inakosti. Inakosť nie je len byť členom LGBTI, ľudia sa líšia aj inak.

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka ušla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

Maroš Žilinka

Ústavnoprávny výbor k rozhodnutiam Žilinku po zrušení ÚŠP neotvorili

30.04.2024 13:51

Koalícia podľa podpredsedu ústavnoprávneho výboru Dostála odmieta, aby si výbory plnili svoju kontrolnú funkciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558780x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie