Založ si blog

„Ficova země“

Ja som s výsledkom volieb veľmi spokojná. Oproti tomu, že som tak na 99 % očakávala výhru progresívnej totalitnej koalície a prenasledovanie občanov tvrdou cenzúrou, na ktorú už mali pripravený program aj peniaze, je to ako dar z neba! Teda, keď to vôbec nečakáte!

 

Pre mňa je dôležité, aby to u nás nevyzeralo ako v Česku, že vláda a ich médiá označujú za dezolátov všetkých, ktorí by s ich vládou neboli spokojní. U nás v médiách, ani alternatívnych, nikto nikoho nenahovára, aby sme voličov progresívnej koalície vyhnali z rodín!

Myslím si, že všetkým je jasné, že sú len obeťami progresívnych novín, kde im napríklad vymyli hlavy do tej podoby, aby teraz zas chceli stratu veta!

Ja rozhodne z toho neviním ani moje vlastné deti, že im verili ako normálnym médiám. Toto je čisto práca ich novinárov! Keby takto nezasahovali do ľudí a nehuckali svojich čitateľov proti iným občanom, z vlastnej hlavy by to nemali! Na tom len roky tieto médiá pracovali, aby presviedčali ľudí, že tu neprúdia muži, že to nie sú ekonomickí migranti, že nebude problém ich vrátiť, že by neočkovaní nemali dostať žiadnu zdravotnú starostlivosť, že majú ľudí nútiť do volania po tretej svetovej, nútiť do ožobráčenia sankciami, do súhlasu so stratou veta a vyháňať z rodín a zo svojho okolia všetkých ako náboženskí fanatici, ktorých presne za to isté kritizovali, pokým sa sami nestali ešte horšími dogmatikmi! Raz musí prísť vytriezvenie z každej extrémistickej sekty! 

 

Myslím si, že skutoční liberáli sa od toho jasne dištancovali. Dnes ich aj po svete nájdete skôr v alternatívnych médiách, kde bojujú za slobodu a to formou diskusií!

Takto našu politiku vidím aj ja. No podľa somárov to bude proruská dezinformácia za ktorú môže Putin, že sa Goda, Milo a ďalší totalitní neomarxisti nemajú teraz na čom finančne priživiť! 

 

 

Štandard 1.12.:

 

Vojna v polícii mala dohru v parlamente

 

Prvým bola náplň ich práce. Čurillovci neboli iba elitní vyšetrovatelia. Zmenili sa na politickú úderku v NAKA, ktorá išla po krku nielen oligarchom z pozadia Smeru, ale každému, kto im stál v ceste. Vrcholom boli udalosti z leta 2023, keď si vynútili pád ministra vnútra Ivana Šimka. Len preto, že minister sa zdráhal posunúť jedného zo stíhaných čurillovcov do vedenia policajnej inšpekcie (ktorá stíha čurillovcov).

Slovom, Hamran s čurillovcami si zvykli, že sú silnejší než minister vnútra. Po voľbách im Eštok stručne a jasne vysvetlil, že sa mýlili.

 

Druhým dôvodom, prečo sa tak tvrdo bojuje o budúcnosť čurillovcov, je vojna v polícii. Ide v nej o veľa. Napríklad o to, či kajúcnici po voľbách otočia – a priznajú, ako obchodovali s NAKA a špeciálnou prokuratúrou. Alebo vydržia a ostanú verní čurillovcom…

 

Veľa závisí od toho, či si čurillovci a ich ľudia udržia vplyv v NAKA alebo padnú. Ak padnú, kajúcnici budú pod tlakom nového vedenia polície (a inšpekcie), aby otočili. A začali spolupracovať s inšpekciou.

To by viedlo k rozšíreniu stíhania čurillovcov aj na ich ochrancov zo špeciálnej prokuratúry, prípadne na bývalého ministra vnútra Mikulca. Viacerí z kajúcnikov by mohli priznať ako NAKA obchodovala s ich svedeckými výpoveďami a ako ich vopred manipulovala tak, aby mala polícia – a Matovičova vláda – sľubované výsledky.

 

Policajná inšpekcia chcela Petrova zadržať a posadiť do väzby. Pre podozrenia, že čurillovcom z NAKA dodával svedkov a svedecké výpovede. Petrov podľa inšpekcie spoločne s vyšetrovateľmi vopred inštruoval svedkov – kajúcnikov zo skupiny takáčovcov, ako by mali ich „svedectvá“ vyzerať.

 

Dnes je to s ľuďmi ako Petrov, ktorí údajne manipulovali svedkov pre potreby čurillovcov, značne komplikované. Vláda Obyčajných padla. Čurillovci sa pokúsili zabetónovať v NAKA ako „chránení oznamovatelia“. Lenže nový minister vnútra ich aj tak odstavil. Kajúcnici (a zároveň zločinci) ako Petrov, Slobodník, Makó, Beňa, Imrecze strácajú policajnú ochranu.

 

Časom zrejme dostanú ponuku, aby spolupracovali s novým vedením inšpekcie a NAKA. A aby témou dňa neboli kauzy Smeru, ale kauzy čurillovcov pri ich politickom aktivizme v polícii.

Práve preto sme po voľbách sledovali taký tvrdý zápas o ministerstvo vnútra. Progresívci ponúkali Pellegrinimu v rámci širokej koalície čokoľvek. Aj funkciu premiéra. Len nie vnútro a políciu, ktorá mala ostať v rukách Hamrana a čurillovskej kliky.

A práve preto v prvej kapitole seriálu „parlamentné odvolávanie ministrov“ vystupoval Eštok, ktorý sa opovážil stíhaných čurillovcov odzbrojiť.

 

2. Ako je to s médiami

 

Hitom internetu a sociálnych sietí sa stala diskusia s Erikom Kaliňákom, šéfom poradcov premiéra, v ČT24. Témou bolo rozhodnutie ministrov Smeru ignorovať štyri médiá, ktoré sú podľa nich zaujaté a v službe progresívnej opozície: Denník N, Sme, Aktuality a Markíza.

Za pozornosť nestoja argumenty Erika Kaliňáka. Len zopakoval to, čo tvrdí Fico. O niečo zaujímavejšie boli výkony moderátora. Predviedol presne to, čo sa vyčíta väčšine médií. Jednostrannosť, zaujatosť, politický aktivizmus, neschopnosť chápať politickú argumentáciu strany, ktorá mu nesedí…

 

Malé spresnenie: progresívne médiá na Slovensku vláda nechce ani umlčať, ani zrušiť (ako sa to dialo za vlády Hegera pri alternatívnych médiách). Ministri Smeru s nimi len odmietajú komunikovať. Odkazujú ich na svojich hovorcov.

Napokon, ako pripomenul Kaliňák, podobnú prax roky sledujeme aj v prípade prezidentky Čaputovej. Na osobnej úrovni komunikuje len s vybranými médiami, ktoré sú k prezidentke celkom nekritické, miestami až servilné. Ostatné médiá si musia vystačiť s jej tlačovou kanceláriou a hovorcom.

 

A nakoniec, keď sa už moderátor ČT povýšenecky pýtal, kto okrem Smeru vidí problém vo viacerých médiách, odpoveď je: publikum. Verejnosť, pre ktorú by mali byť médiá určené. Podľa medzinárodných prieskumov je verejná dôveryhodnosť médií na Slovensku najnižšia v Európe (na úrovni 27 percent).

 

Chyba nie je v čitateľoch. Chyba je v tom, že viaceré médiá sa zmenili z informačnej arény na nástroj kampaní. Imigračných, klimatických, očkovacích, vojnových, dúhových… A od roku 2015 sa každým rokom viac radikalizujú.

Kritických médií, ktoré nie sú určené ani pre konzumentov dezinformácií, ani pre konzumentov propagandy, je na Slovensku zúfalo málo. Fakt, že médiám neverí ani tretina spoločnosti, je len nutným následkom.“

 

3. Šimkovičovej britva

 

V hre bolo 300-400 tisíc eur z eurofonfov. Odchádzajúca progresívna vláda ich plánovala minúť na „boj s dezinformáciami“.

 

Tento spor je vlastne ukážkový. Presne takto dnes uvažujú „majitelia pravdy“. A majstri kampaní, ktoré majú prevychovať Slovákov.

Ak niekto odmietne vyhodiť stovky tisíc alebo milióny eur na diskusné či mediálne „projekty“ aktivistov a politických mimovládok (spravidla progresívnych), obvinia ho, že je milovník konšpirácií a dezinformácií. Úradníci preto väčšinou na podobné „projekty“ prikývnu. Tak ako za Matoviča…

 

Takýmto spôsobom sa na ministerstvách míňajú desiatky miliónov eur. Končia v rukách mimovládok alebo „uvedomelých“ (woke) aktivistov, ktorí sa hrajú na užitočných bojovníkov s hoaxmi. Hoci v skutočnosti organizujú diskusie. Politické diskusie s tými správnymi (woke) hosťami.

 

Podobne to vyzeralo aj s 300-tisícovým grantom na ministerstve kultúry. V komisii sedeli ľudia ako Jakub Goda, ktorý robil poradcu prezidentky Čaputovej. A za pandémie zariaďoval komunikačnú politiku ministerstva zdravotníctva – čiže očkovaciu kampaň a hon na „dezolátov“. Ďalším komisárom, ktorý odporúčal minúť stovky tisíc eur na diskusie a mediálne projekty, bol Daniel Milo. Ten pracoval pre Globsec. A neskôr pre ministerstvo vnútra, kde sa podieľal na príprave facebookovej „Polície SR“, ktorá sa venovala propagande na sociálnej sieti.

 

Rozhodnutie ministerky zastaviť tieto projekty a ušetrené peniaze investovať do rekonštrukcie budovy filharmónie (alebo do budovy univerzitnej knižnice) je celkom racionálne. Na výchovné debaty s politicky angažovanými umelcami predsa stačia aj nižšie sumy. Navyše, informačnej vojne a boju s hybridnými hrozbami by sa mali venovať bezpečnostné služby, nie ministerka kultúry.

Postoj Šimkovičovej bol celkom normálny. Nenormálny je len mediálny krik, ak sa niekto pokúsi presunúť štátne peniaze z virtuálneho sveta do reálneho.“

(krátené)

https://standard.sk/507754/7-dni-v-kocke-vojna-v-policii-mala-dohru-v-parlamente

 

 

 

 

Fialovy igelitové botičky lze pochopit. Kdo by se chtěl zašpinit od proruských dezolátů?

„V den, kdy pruští trollové, dezoláti a neúspěšní zoufalci stávkovali proti úspěšné vládě, premiér se raději vydal mezi normální lidi a normální krávy.“

https://ladislavpokorny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809689

 

 

 

česká alternatíva

 

 

 

 

 

Mezinárodní agentura pro energii  v posledních týdnech varuje, že celosvětová poptávka po ropě, v důsledku vysokých cen, udržovaných Putinovými spojenci, zkolabuje, a s ní se zhroutí i západní ekonomika. Putin a jeho ropní spojenci tvrdí, že na vině vysokých cen ropy je západní politika Green Deal a sankcí proti Rusku, protože nikdo nemá nyní zájem investovat do nových ropných vrtů a zvyšovat produkci. Saudové tvrdí, že v důsledku útoků Západu proti spotřebě ropě a plynu, jim nezbývá než maximalizovat své zisky vysokými cenami, dokud to ještě jde, aby získali potřebné miliardy k přechodu na obnovitelné energie! Ze všeho je tak jasné, že dokud potrvá válka na Ukrajině, Evropané, a zejména Češi a Slováci budou platit vysoké ceny za energie, jejich průmysl se zhroutí, a až válka skončí, budou na tom stejně bídně jako Ukrajinci, a ještě ke všemu budou bez práce!

 

V Česku díky Fialovému Kazisvětovi už krachuje jeden podnik za druhým. Ostravská huť Liberty je na pokraji krachu! 6000 lidí v jednom z nejzanedbávanějších regionů republiky, ze kterého si pražští politici dělali celá léta jen pokladničku pro své parlamentní kšefty a podvody – privatizace OKD atd. – dostane ránu z milosti! Aby se huť Liberty znovu rozjela potřebuje miliardy, a hlavně levné koksovatelné uhlí, levnou rudu, levné energie a levnou ocel! Bez levné ruské oceli se dnes Česko neobejde, a Fiala se už připojil k Belgii a Itálii, a pověřil Síkelu, aby v Bruselu loboval proti sankcím na ruskou ocelbez jejíhož dovozu je ČR po vyhasnutí pecí Liberty, naprosto v konci! Fiala tak opět projevil naprostou ekonomickou tupost celé své vlády. Dovoz ruské oceli, místo výroby vlastní oceli, českou ekonomiku nezachrání! Jediným řešením je okamžité zprovoznění Nord Stream a dovoz všech komodit levných ruských energií a surovin a obnovení exportu evropských výrobků do Ruska!! V ČR padá stavebnictví – pád výroby stavebních materiálů o 50% znamená ještě horší krizi, než v roce 2008, viz předpověď Roubiniho! Po pádu stavebnictví, s odstupem několika málo měsíců vždy padají ostatní průmyslové podniky! Pokud stavebníci už uzavřeli 3 ze 4 svých podniků, a chystají se zavřít i 4! Kdy zavře Škodovka? Brzy!!! Ostatně šéf VW Schaffer už oznámil 27. listopadu zefektivňování výroby, a uzavírání podniků a propouštění! Místo výstavby gigafaktory v Plzni, jak se chvástal ještě v létě Fiala, se bud zavírat a propouštět!! Fialový Kazisvět se tak vepíše do dějin, jako politik, který za dva roky zničil Česko!“

(krátené)

https://www.michalapetr.com/map-1846-zelenskyj-place-washington-vcera-oznamil-ze-nedostane-ani-penize-ani-bomby-cesi-budou-plakat-take-ale-z-jineho-duvodu/

 

===

 

Ako liberál som stále a celé roky zástanca sexuálnej výchovy na školách, slobodnej voľby pri interupciách, za schválenie potratovej tabletky a za manželstvá homosexuálov. Nesúhlasím len s nebezpečným extrémizmom s hormonálnymi zásahmi na zmenu pohlavia u detí do 18 rokov.

Náhodou som natrafila na toto video, podľa mňa typických voličov Progresívneho Slovenska. Tak som si to s preskakovaním vypočula, aké majú politické názory! Veľa sa bavili aj o politike!

Rozhodne nepatrím k ľuďom, ktorým by vadili svadby homosexuálov alebo transsexuáli, ja som liberál.

Takže ja som bola čisto zameraná na ich politické názory! Od 2 hod. a 6 min. už len k politike. K akému pohlaviu sa hlásia, je mi úplne jedno, to ma vôbec nezaujíma, ale ako rozmýšľajú pri posudzovaní politiky a hodnôt, ktoré toľko spomínajú. A celkom mi to pripomenulo Polnišovej Cuky a Luky. Ešte horšie než TV Slovan!

 

 

 

 

 

Cuky a Luky

 

 

 

 

A ako poznám progresívcov, vôbec by nepochopili, že podobnosť s Cuky a Luky to nemá kvôli nejakému výsmechu z transsexuálov, čo sa predsa z transsexuálov nevysmievala ani televízia Markíza, ale že mi pripomenuli stvárnenie takých hlúpych žien, ako predvádzajú v Cuky a Luky.

Toto je fakt obraz, čo tak z politiky zaujíma progresívnych mladých, vlastne nič! Preto ich aj môžu vymyť do obhajcov totalitných praktík! Im stačí ako jediná hodnota prijímať inakosť len v sexuálnej orientácii a pohoršovanie sa nad inými úplne rovnako ako konzervatívci, ktorých za to kritizujú!

Ja tam nevidím rozdiel, skôr podobnosť s TV Slovan, len naopak.

 

To je naozaj málo na obraz o politike, aby z nej ľudí zaujímal buď dogmatický boj proti homosexuálom a transsexuálom alebo naopak len dogmatický boj proti konzervatívnym dogmatikom!

 

Toto sú dve primitívne skupiny občanov, pričom stoja na opačných stranách, hoci hodnotami – len dogmatickým bojom sú na tom rovnako! 

Navyše obidve tieto opozičné skupiny spája primitívne pohoršovanie sa nad inými, čo do ich bubliny nepatria!

 

To je naozaj veľmi málo na obraz o politike, čo sa tu deje, či v domácej politike alebo zahraničnej. A to platí pre obidve demagogické skupiny občanov aj keď sú na opačných stranách!

 

 

Myslím si, že rozhodne lepší prehľad o politike majú skutoční liberáli a neextrémistickí konzervatívci, ktorí vo všetkých politických témach zastávajú zdravý konštruktívne kritický stred aj voči vlastným extrémistickým bublinám a ich hodnotami rozhodne nie je len primitívna zábava a pohoršovanie sa nad inými.

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559518x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie