Založ si blog

„Lekári v Gaze operujú a amputujú bez anestézie“

Na úvod si porovnajte prácu novinárov pri prebiehajúcej genocíde v Gaze:

 

 

Pravda – titulka:

 

29.10. ČTK

 

Svet katastrofálne zlyhal, trpia nevinní. Lekári v Gaze operujú a amputujú bez anestézie

 

„V Gaze sú v pasci milióny civilistov, ktorí nemajú kam utiecť,“ poznamenal MVČK, podľa ktorého sú tunajší Palestínčania „uprostred masívneho bombardovania a vojenského obliehania“. Situácia je podľa organizácie „katastrofálnym zlyhaním, ktoré svet nesmie tolerovať“.

 

MVČK zároveň znovu vyzval palestínske radikálne hnutie Hamas na prepustenie rukojemníkov, ktorých v Gaze zadržiava, a odsúdil využívanie civilistov ako ľudských štítov. Za absolútnu prioritu ale organizácia považuje zachraňovanie životov, ku ktorému je potrebný prísun pomoci a prístup humanitárnych organizácií na miesto.“

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/686710-svet-katastrofalne-zlyhal-trpia-nevinni-lekari-v-gaze-operuju-a-amputuju-bez-anestezie/

 

 

 

SME – titulka:

 

Keď som spala na seňe, prišlo ku mne strašeňie. Bartók zapísal aj erotické a vulgárne slovenské ľudové piesne

 

https://kultura.sme.sk/c/23234358/ked-som-spala-na-sene-prislo-ku-mne-strasenie-bela-bartok-zapisal-aj-eroticke-a-vulgarne-slovenske-ludove-piesne.html

 

 

Šok! Martina Šimkovičová napísala list

 

https://komentare.sme.sk/c/23237955/sok-martina-simkovicova-napisala-list.html

 

 

 

Ale lepšie rozumejú kultúre a morálke, lebo vedia písať alebo za ich politikov píšu aj hovorené prejavy iní ľudia. Napríklad ako za prezidentku!

 

 

 

Denník N tiež nič, na titulke ešte aj večer majú:

 

Psychológ Ján Hrustič: V láske by sme nemali strácať samých seba. Na prvom mieste je tolerancia k slobode druhého človeka

 

https://dennikn.sk/3649462/psycholog-jan-hrustic-v-laske-by-sme-nemali-stracat-samych-seba-na-prvom-mieste-je-tolerancia-k-slobode-druheho-cloveka/?ref=tit

 

 

 

Takže aj tu vidíte rozdiel medzi novinármi Pravdy a súkromnými novinami jednej progresívnej lokajskej strany USA.

 

 

 

Chmelár 29.10.:

 

 

„Ale podobný problém s chápaním suverenity majú už aj u našich západných susedov. Český prezident Petr Pavel v dosť trápnom prejave pri príležitosti štátneho sviatku výročia Česko-slovenskej republiky (pôsobil ako školáčik pred tabuľou, ktorý sa neučil a zabudol si domácu úlohu) viac ako budovanie štátu vyzdvihoval členstvo v Európskej únii a po záplave plytkých fráz povedal: „Aby sme uspeli, mali by sme trochu potlačiť naše národne špecifické, často zbytočne skeptické myslenie“… Fu, povedať toto v deň českej štátnosti je fackou všetkým jej otcom zakladateľom. Tí totiž vybojovali samostatný štát práve preto, aby už nikto nepotláčal národnú identitu. Viem si predstaviť, ako Pavlove slová nadvihli zo stoličky práve Václava Klausa, ktorý na to, že suverenita začala niektorým marketingovým politikom prekážať, poukazuje už veľmi dlho.“

 

 

Ale uznesenie Európskej rady k tomuto problému nie je ani trochu vyvážené, ako tvrdil. EÚ ním povedala asi toto: Podporujeme Izrael v páchaní vojnových zločinov, nič nevidíme, nič nepočujeme a nič na to nehovoríme, ale svoje svedomie vykúpime humanitárnou pomocou pre trpiacich Palestínčanov… Je to obyčajné svinstvo. Je to hanebné vzdanie sa morálnej zodpovednosti za osud nevinných civilistov.
Podobne alibisticky sa zachovala aj slovenská diplomacia, keď sa zdržala pri hlasovaní za rezolúciu Valného zhromaždenia OSN, ktorá vyzvala na okamžité humanitárne prímerie. Výzvu podporilo 120 členských štátov OSN, 14 bolo proti a 45 sa zdržalo. To je veľmi silná legitimita, navyše rezolúciu podporili tie najľudnatejšie štáty ako India, Brazília, Indonézia, Vietnam, Rusko a mnohé ďalšie, zo štátov EÚ Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Slovinsko a Luxembursko. Izrael teda nemá pravdu, keď pohŕdavo vykrikuje, že OSN už po tomto hlasovaní nemá legitimitu. Naopak, má ju najvyššiu. Toto je vôľa drvivej väčšiny sveta, rovnaká vôľa, akú prejavilo svetové spoločenstvo pri hlasovaní o konflikte na Ukrajine.

Nerozumiem stanovisku slovenskej diplomacie, ktoré v odôvodnení, prečo sa Slovensko zdržalo hlasovania, uviedlo, že mu tam chýba „dôrazné odsúdenie teroristických útokov Hamásu“. Ale veď to robí OSN opakovane, načo je potrebné zdôrazňovať to aj vtedy, keď rezolúcia nerieši vinníka, ale snaží sa dostať pomoc k ľuďom, ktorí zomierajú na nedostatok vody, jedla a liekov? To mi pripadá ako čistá výhovorka.

 

 

Izrael a Spojené štáty odmietajú humanitárne prímerie s tým, že kto žiada zastavenie paľby, podporuje teroristov. Ale to je absurdné. Podporuje teroristov aj pápež František, ktorý opakovane žiada zastavenie bojov v Pásme Gazy? Čo sa už naozaj všetci zbláznili, ak nevidia tú neprimeranosť izraelskej „obrany“, pri ktorej už zahynulo vyše 8 000 ľudí, z ktorých väčšinu tvoria deti a ženy?

 

 

Ako sa môže svet mlčky prizerať takémuto masovému vraždeniu, odvracať zrak od vojnových zločinov a popierať v prípade Palestíny univerzálnosť ľudských práv? Generálny tajomník OSN António Guterres varuje, že situácia sa dramaticky zhoršuje, Červený polmesiac odmieta žiadosť izraelskej armády na okamžitú evakuáciu nemocníc plných pacientov, Svetová zdravotnícka organizácia varuje, že to nie je možné urobiť bez obrovských obetí na životoch a Európska únia si od toho umýva ruky?

 

 

Všetci sa pohoršujú nad zabíjaním izraelských civilistov zo strany Hamásu. Ja tiež. Ale je to Izrael, ktorý okupuje palestínske územie – kým Palestínčania neokupujú ani kúsok izraelského územia. Sú to izraelské úrady, ktoré búrajú palestínske domy a vyháňajú Palestínčanov z ich polí – úrady Palestínskej samosprávy Izraelčanom nič nedemolujú, ani nekonfiškujú. Izrael zavraždil za posledných dvadsať rokov vyše 10 000 palestínskych civilistov, Palestínčania do začiatku tejto vojny zabili 881 izraelských civilistov. Je to také jednoduché. Až vtedy, keď zmizne útlak a okupácia, môže zavládnuť mier a bezpečnosť. Namiesto toho, aby ste kládli podmienky utláčanému ľudu, aby mohol vôbec nakŕmiť svoje deti, vyvíjajte väčší tlak na odstránenie režimu apartheidu. Nekŕmte boha vojny.“

 

(krátené, odporúčam prečítať si celú kritiku)

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=728180046020887&set=a.475941001244794

 

 

Chmelár včera:

 

DOPLNENIE PREDCHÁDZAJÚCEHO STATUSU
„Žiaľ, v hanebnom falšovaní dejín pokračuje aj verejnoprávna televízia.“

Odporúčam prečítať si ten výpočet priamo na jeho stránke!

 

 

 

 

Teraz k intelektuálnej zapredanej elite s polámanými chrbticami

 

 

Ani neviem, ako sa vyjadriť k takým úbožiakom, ktorých ani dnes nezaujíma genocída v priamom prenose, ale výsmech Šimkovičovej za to, čo napísala českému ministrovi kultúry.

 

Áno, tiež to mala dať napísať niekomu, ako to robí prezidentka aj pri slovných prejavoch, že nepočujeme prezidentku, ale jej poradcov.

 

To už ale intelektuálnym len snobom nevadí, že to nie sú jej prejavy. Len divadlo na čokoľvek tejto intelektuálnej elite nevadí!

 

 

 

Áno, toto je vláda vašej „lúzy“, ktorou pohŕdate. Je chybou tejto „lúzy“, že v boji za suverenitu a slobodu sme tu nemali celý rad umelcov a vzdelancov, nejakú skutočnú intelektuálnu elitu? 

 

Je chybou tejto našej „lúzy“, že intelektuálna elita znova ako v socializme kolaboruje a súhlasí so stratou veta Slovenska a menších štátov, s genocídou a s čímkoľvek?

 

 

 

A teraz sa pozrite na seba a svoju morálku a svoje schopnosti!

 

 

Ak kritizujete odbornosť u opozície, tak sa pozrite na svojich politikov, ktorí dosiahli VŠ vzdelanie len s pomocou podvodov. Na ministra životného prostredia, ktorý bol eštebák, čo je ešte horšie než keby bol primitív!

 

Na prezidentku, ktorá sa stala prezidentkou len vďaka podvodom, že nebude súhlasiť s cudzími vojenskými základňami!

 

Na prezidenta, ktorý je odsúdený zločinec!

 

Na primitíva s červenými tangáčmi!

 

Na českého prezidenta:

 

„Ale podobný problém s chápaním suverenity majú už aj u našich západných susedov. Český prezident Petr Pavel v dosť trápnom prejave pri príležitosti štátneho sviatku výročia Česko-slovenskej republiky (pôsobil ako školáčik pred tabuľou, ktorý sa neučil a zabudol si domácu úlohu) viac ako budovanie štátu vyzdvihoval členstvo v Európskej únii a po záplave plytkých fráz povedal: „Aby sme uspeli, mali by sme trochu potlačiť naše národne špecifické, často zbytočne skeptické myslenie“… Fu, povedať toto v deň českej štátnosti je fackou všetkým jej otcom zakladateľom. Tí totiž vybojovali samostatný štát práve preto, aby už nikto nepotláčal národnú identitu.“

 

 

Toto je predsa horšie než keby len nevedel písať!

 

A to je až prezident!

 

 

Na intelektuálov v slovenskej televízii:

 

„Žiaľ, v hanebnom falšovaní dejín pokračuje aj verejnoprávna televízia.“

 

https://www.facebook.com/ChmelarEduard

 

 

Aj toto je horšie než čo urobila Šimkovičová!

 

 

 

Podstatné je to, že vás charakterizuje intelektuálne snobstvo! 

 

Morálku máte takú, že podporujete genocídu ako nacisti, ale pohoršovať sa budete nad formou písania!

 

Presne vy ste tí, čo by ste kolaborovali aj s nacistami pri odsune Židov, keby to práve bolo v móde, aby ste neprišli o prácu a mohli sa na tom priživiť! Presne o vás bol ten film „Obchod na korze“ – o tak ľahko prispôsobivých ľuďoch v každej dobe a každému režimu!

 

Takto pôsobí vaša intelektuálna elita teraz:

 

 

 

 

Nezaujíma ich genocída, hlavne prežitie!

 

Slovo genocída ich zaujíma len vtedy, keď chcú poslušne volať po tretej svetovej!

 

Nech vyvraždia Rusov, hoci aj celý svet, veď intelektuálnym hlupákom tretia svetová vojna vadiť nebude! Teraz nech vyvraždia ženy a deti, lebo mali odísť a nezaujíma ich, že nemajú kam!!!

 

 

Už neviem, čo viac vystihuje prisluhovačov len nacistov, ktorým sú životy ľudí ukradnuté! 

 

Presne to zachytáva film „Obchod na korze“ – morálne tupú snahu o prežitie v novom režime!

 

To vám ukazujú, čo všetko pri tom môžete získať, keď budete držať hubu ako v socializme!

 

 

Len dnes to nie sú klobásy (ako vo filme), ale práca a spoločenské prežitie v uvedomelosti. A teraz si nevšímať genocídu!

 

Ani nemusíme ísť do kina, máme to tu v priamom prenose, ako vás to nezaujíma a ako to ešte nehanebne nahlas schvaľujete!

 

 

Na čo je progresívnym novinárom, že vedia písať? Nejako to využili? 

 

Na schvaľovanie genocídy, ale lepšie napísané, než by napísala Šimkovičová?

 

 

 

 

 

=============

 

A jedna vec k tým nepodstatnostiam. Prečo riešite, ako kto píše a už neriešite, že množstvo novinárov a moderátorov nevie rozprávať a majú jazykové vady? Ak sa tým živia, prečo môžu mať také vady vo výslovnosti, že toľkí račkujú a nie je im rozumieť?

Mne napríklad na Šimečkovi vadí ako nenormálne rozpráva. Prečo on nerieši svoje vady? Môže byť politikom človek, ktorý nevie rozprávať?

Prečo sa tu novinári smiali len z Danka a jeho rečových vád a zo Šimečku sa už nevysmievajú? Veď Danko hovorí niekedy aj normálne, ale Šimečka nikdy. Človek ide počúvať diskusiu s novinármi a tí brblú alebo račkujú tak, že je im ťažko rozumieť!

 

Človek potom fakt žasne, že takíto ľudia sa idú posmievať iným za vady zas v inom! Čo sa čudujete v štáte, kde moderátori a novinári nemusia vedieť rozprávať a pritom vedú diskusie?

No stále je to nepodstatná vec oproti ich polámanej chrbtici! Nech ten človek hoci aj brble, keď morálne dokáže aspoň odsúdiť genocídu, nieto ešte volať po nej!

 

 

To isté Arpád Szoltézs! Prečo ho dnes nezaujíma vraždenie detí? Jeho zaujíma ako píše Šimkovičová!

 

To isté na SME, všetkých tam zaujíma len Šimkovičová a možnosť sa jej vysmievať a pohoršovať sa v čase genocídy nad Šimkovičovou!

 

Ako som napísala v minulom článku, keby to boli primitívi, je to ospravedlniteľné a pochopiteľné, lebo vyrástli v primitívnom prostredí!

Ale u intelektuálov nie! Tam to už nemá čo ospravedlniť! A je o to väčšou hanbou, že naša intelektuálna elita je nielen takto primitívne snobská, ale aj celkom morálne tupá, keď prebieha vraždenie detí a to ich nezaujíma!

 

 

 

 

Ron Paul v americkém Kongresu v roce 2009 přiznal, že Hamás vznikl z iniciativy USA a Izraele!

 

https://rumble.com/v3ph4vz-ron-paul-v-americkm-kongresu-v-roce-2009-piznal-e-hams-vznikl-z-iniciativy-.html

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Mikrofón / Novinár / Žurnalistika /

Slovensko sa v rebríčku slobody médií prepadlo o 12 miest. Prvé skončilo Nórsko, posledná Eritrea, Rusko si polepšilo

03.05.2024 08:17

Slobodu tlače na celom svete ohrozujú práve tí, ktorí by mali byť jej garantmi, teda vlády a politické orgány krajín, varuje organizácia Reportéri bez hraníc.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5561494x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie