Založ si blog

„Zranené deti (2450 detí) sú “s hroznými popáleninami, mínometnými ranami a stratou končatín. A nemocnice sú na ich liečbu úplne nedostatočné”

Španielska humanitárna pracovníčka sa obáva o životy civilistov v Gaze. „Izraelský premiér odkázal obyvateľom Pásma Gazy, aby odišli, ak si chcú zachrániť život.

Ale kam majú ísť, keď priechody sú zatvorené?“ povedala Raquel Martíová.

(ČTK)

„Medzi mŕtvymi je 614 detí a 370 žien !“

 

Dnes sa nebudeme dojímať nad znásilnenou ženou?

Všetky tie deti a ženy nebudú mať fotky, mená, ani vek, ani príbeh, mainstream ich vymaže zo zemského povrchu len číslom! SME neuvádza ani ich číslo!

 

Dnes sa máte povzniesť nad emócie s obrázkami, preto v mainstreame nebudú! Presne tak to bolo aj pri Iraku, ale to bol ačohentizmus!

A dnes sa priamo deje ačohentizmus – genocída detí!

 

 

07:30 – Novinárka CNN Sarah Sidnerová sa verejne ospravedlnila za informácie o “sťatých deťoch” v priamom televíznom prenose.

 

“Včera úrad izraelského premiéra uviedol, že potvrdil, že Hamas odrezal hlavy bábätkám. Dnes však izraelské úrady tvrdia, že NEMÔŽU potvrdiť informácie o odrezaných hlavách bábätiek. Odteraz si musím dávať pozor na svoje formulácie a ospravedlňujem sa,” napísala.

Sidnerová tiež objasnila, že jej filmový štáb bol uvedený do omylu, a dodala, že vo svojej reportáži uviedla, že Hamas tieto činy poprel.“

 

Takže ona sa dnes ospravedlňuje, takže to bol len hoax! Ničím nepotvrdené, ale úlohu Buče na volanie po vraždení to už splnilo!

Na základe tohto hoaxu dnes zabili 700 detí a 2450 má hrozné popáleniny alebo stratu končatín!

 

Takto sa ospravedlňovali aj po Iraku, že mainstreame len nevedeli a písali, čo im kázali!

A teraz sa bráni tak, že predsa uviedla, že to Hamas poprel ???

 

 

A takto ide o obchody:

 

Izrael súhlasí s ťažbou plynu pri pobreží pásma Gazy, žiada bezpečnostné záruky

 

18.6. 17:20 Odhaduje sa, že v Gaze Marine sa nachádza viac ako 28,3 miliardy metrov kubických zemného plynu

Izrael predbežne schválil rozvoj plynového poľa v blízkosti pásma Gazy. Bude si to však vyžadovať bezpečnostnú spoluprácu s palestínskou samosprávou a susedným Egyptom. Ak by uzavreli dohodu, znamenalo by to výraznú finančnú podporu pre palestínsku ekonomiku.

Projekt sa nazýva Gaza Marine. Úrad premiéra Benjamina Netanjahua uviedol, že pokrok v projekte bude závisieť od „zabezpečenia bezpečnostných a diplomatických potrieb štátu Izrael“.

Egypt a Izrael už roky ťažia plyn vo východnom Stredomorí. Ložisko Gaza Marine zostáva nevyužité v dôsledku politických sporov a konfliktu s Izraelom, ale aj pre ekonomické faktory. Odhaduje sa, že v Gaze Marine sa nachádza viac ako 28,3 miliardy metrov kubických zemného plynu. To je oveľa viac, ako je potrebné na zásobovanie palestínskych území.“

 

 

Izraelská verejnoprávna televízia získala dokument s rozkazmi pre jedno z teroristických kománd Hamasu. Sú v ňom inštrukcie vraždiť civilistov v kibucu Alumim, zajať rukojemníkov a udržať areál do ich rozkazu ich odvliecť do Gazy.

Vraždy civilistov boli vopred naplánované!

Ako toto chcete obhájiť?“

https://twitter.com/kann_news/status/1712930068165533824

 

 

Jedna z hlavných evakuačných ciest zo severnej Gazy, ulica al-Rasheed, je úplne zaplavená obyvateľmi, ktorí sa pokúšajú o evakuáciu na juh.

Tieto zábery boli urobené južne od demarkačnej línie Wadi Gaza, ktorú vyhlásili IDF.

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1713143385475735726

 

 

07:00 – Ministerstvo zahraničných vecí USA požiadalo amerických diplomatov, aby nevyzývali na “deeskaláciu” alebo “prímerie” po tom, ako Izrael odporučil obyvateľom pásma Gazy, aby sa do 24 hodín evakuovali, píše HuffPost.

Takže dostali pokyn s genocídou súhlasiť!

 

 

Najlepší a najrozsiahlejší rozbor má k tomu Kamenský – hlavne k Ženevským dohovorom k vojne, ktoré sa teraz úplne ignorujú a genocída schvaľuje:

 

Taktiež vo videu hovorí o tom, že politici ich doslova označujú za „humanoidné zvieratá“ !

 

 

 

.

.

NAŽIVO: Izraelské sily podnikajú „rozsiahle“ nálety na mnohých miestach Pásma Gazy

 

“Hovorím, že zastupujúc oficiálne stanovisko Európskej únie … [plán evakuácie] je absolútne, absolútne nemožné realizovať,” povedal Borrel na tlačovej konferencii v Pekingu.

“Predstaviť si, že v situácii, akou je Gaza, môžete premiestniť milión ľudí za 24 hodín, si možno predstaviť len ako humanitárnu krízu,” dodal.

 

„18:03 – Po izraelských útokoch zahynulo v pásme Gazy viac ako 700 detí. Tieto údaje uviedla nadácia UNICEF.

Podľa najnovších správ miestnych zdravotníckych zariadení a médií bolo zabitých najmenej 2 215 Palestínčanov vrátane viac ako 700 detí a viac ako 8 714 bolo zranených, vrátane viac ako 2 450 detí,” uviedla pre CNN Sarah Al-Khattabová, hovorkyňa nadácie.

Ako spresňuje hovorca UNICEF James Elder, zranené deti sú “s hroznými popáleninami, mínometnými ranami a stratou končatín. A nemocnice sú na ich liečbu úplne nedostatočné”.

 

Podľa agentúry Reuters USA rokovali s Egyptom a Izraelom a dosiahli, že priechod bude otvorený od 12.00 do 17.00 miestneho času. O otvorení humanitárnych koridorov pre Palestínčanov na vstup do Egypta zatiaľ nepadlo ani slovo.

 

 

Pravda:

 

14:20 Egypt a Izrael sa v sobotu dohodli, že umožnia americkým občanom odísť z pásma Gazy cez hraničný priechod Rafah.

 

„Slučka okolo civilného obyvateľstva v Gaze sa uťahuje. Ako sa má 1,1 milióna ľudí presunúť cez husto obývanú vojnovú zónu za menej ako 24 hodín? „pýtal sa zase zástupca generálneho tajomníka OSN pre humanitárne otázky Martin Griffiths.“

 

 

09:43 – Izrael uskutočnil letecký útok na Palestínčanov počas evakuácie z pásma Gazy, píše Washington Post.

Publikácia s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva uvádza, že sa tak stalo v piatok, priamo na ceste zahynulo asi 70 utečencov a viac ako 200 bolo zranených.

 

Bidenov tím tiež súkromne vyjadril znepokojenie nad požiadavkou Izraela, aby boli obyvatelia severnej časti pásma Gazy evakuovaní do 24 hodín.

Experti sa zároveň domnievajú, že USA pravdepodobne nezavedú žiadne opatrenia voči Izraelu, ak sa humanitárna situácia v Gaze ešte zhorší.

 

09:04 – Izraelská armáda dala obyvateľom severnej časti pásma Gazy ďalších šesť hodín na evakuáciu do južnej časti enklávy. IDF vo vyhlásení uviedli, že evakuačné koridory budú otvorené od 10:00 do 16:00 miestneho času.

Ďalšia výzva na stiahnutie sa z Gazy bola zverejnená na arabskojazyčných zdrojoch izraelskej armády.

Správa naznačuje, že IDF môžu byť pripravené začať pozemnú inváziu do enklávy.

 

Pripomeňme, že včerajšie rozhodnutie izraelskej armády dať Palestínčanom 24 hodín na vysťahovanie z Gazy vyvolalo kritiku OSN, Európskej únie a viacerých moslimských štátov.

 

07:58 – Hovorca Európskej únie Borrel opäť označil izraelský plán na evakuáciu Palestínčanov z Gazy za neprijateľný.

“Hovorím, že zastupujúc oficiálne stanovisko Európskej únie … [plán evakuácie] je absolútne, absolútne nemožné realizovať,” povedal Borrel na tlačovej konferencii v Pekingu.

“Predstaviť si, že v situácii, akou je Gaza, môžete premiestniť milión ľudí za 24 hodín, si možno predstaviť len ako humanitárnu krízu,” dodal.

 

07:45 –  Počet Palestínčanov zabitých v Gaze sa zvýšil na 1 900.

Medzi mŕtvymi je 614 detí a 370 žien, informovala agentúra AFP.

Ďalších 7 696 ľudí bolo zranených pri izraelských leteckých útokoch.

 

https://www.hlavnespravy.sk/nazivo-izraelsko-palestinsky-konflikt-trva-8-den-prehlad-toho-co-sa-aktualne-deje/3288856

 

 

Sledujeme genocídu naživo. V treťom tisícročí!

 

Súhlasíme s vyvražďovaním detí, s ich popáleninami, s tým že prichádzajú o končatiny pretože by z nich v budúcnosti vyrástli teroristi!

A určite by ich všetky ich matky opásali výbušninami!

 

 

z komentárov na Pravde:

 

„Saudská Arábia prerušila rokovania o normalizácii vzťahov s Izraelom

Ani sa necudujem.“

 

„Takto si Izrael robí starosti o civilistov. Dalsi zlocin proti ľudskosti…budu sankcie????

Izrael nedovolil vstúpiť do pásma Gazy ani kvapke vody a neschválil vytvorenie humanitárnych koridorov. Oznámil to zástupca generálneho tajomníka OSN Stephane Dujarric. „Od stredy je Gaza odpojená od elektriny a nemocnice ju dostávajú len na niekoľko hodín denne. Pomoc sa tiež nedodáva do Gazy z dôvodu uzavretých hraničných priechodov. Kolegovia z UNRWA hlásia, že neboli schopní podať ani kvapku vody,“ povedal Dujarric.“

„kde sú teraz tie ľudskoprávne mimovládky?? prečo neodsudzujú Izrael za vraždu 600 detí v pásme Gazy,???“

 

„pre nich su to podludia“

 

„Niektoré aj odsudzujú ale naše médiá informujú podľa tejto šablóny.“

https://www.globaltimes.cn/page/202310/1299805.shtml

 

Za 7 dni 600 detí…“

 

 

Práve mi syn povedal – Teraz vidíš to pokrytectvo tých, čo sa rozčuľovali nad nacizmom pri mene alebo osude hoci len niekoľkých detí z Ukrajiny! A teraz sú ticho!

 

 

 

Denník N vyzýva na emocionálnu tuposť voči genocíde:

 

Zopár súvislostí predtým, ako sa ozve kritika „izraelskej brutality“ v Pásme Gazy

 

„Teroristi z Hamasu zákerne zaútočili na nič netušiacich civilistov, Izrael Palestínčanov, naopak, preventívne vyzýva na odchod na juh Pásma Gazy.

V najbližších hodinách a dňoch budeme zrejme svedkami nepekných obrázkov, tankov a vojakov postupujúcich hustou obytnou zástavbou. Budú pribúdať zábery obetí, zúfalých a bezprizorných ľudí, detí a žien.

 

A budú pribúdať aj hlasy spochybňujúce primeranosť a oprávnenosť izraelskej vojenskej operácie. Je preto užitočné pripomenúť zopár faktov a súvislostí.

Horší ako ISIS

Predovšetkým, pred každou kritikou Izraela treba mať na pamäti jednu zásadnú vec. Aká vôbec môže byť…“

 

https://dennikn.sk/3625839/zopar-suvislosti-predtym-ako-sa-ozve-kritika-izraelskej-brutality-v-pasme-gazy/?ref=tit

 

 

Presne tak, tie trojročné, štvorročné, osemročné tisíce detí sú horšie ako ISIS! Lebo vyrástli by z nich teroristi! 

 

Preto tie, ktoré nezabijú, skončia s popáleninami a odtrhnutými končatinami (2450 doteraz!)

 

 

 

SME absolútne neinformuje o počte zabitých detí, ani zranených!

 

 

Nebudú emocionálne obrázky, nebudú mená, žiadne fotky, vek ani príbehy. Týmto tie deti zo sveta vymažú!

Španielska humanitárna pracovníčka sa obáva o životy civilistov v Gaze. „Izraelský premiér odkázal obyvateľom Pásma Gazy, aby odišli, ak si chcú zachrániť život.

Ale kam majú ísť, keď priechody sú zatvorené?“ povedala Raquel Martíová.

(ČTK)

https://svet.sme.sk/c/23231214/izrael-palestina-pasmo-gazy-vojna-hamas-dnes-online-14-10-2023.html

.
.
zaujímavé komentáre zo SME:
.
.
Zaujímavá free časť rozhovoru s českými novinármi pôsobiacimi v Izraeli: Hovoria o tom, že HAMAS nie je Palestína!
.
.
Izrael, Hamas, Gaza. Kde jsou kořeny nepokojů, jak mění situaci sobotní útok na Izrael, jaká bude odpověď, jak se žije v Gaze, kam opravdu jdou peníze EU. Free část rozhovoru, který se snaží popsat komplexitu problému.
.
.
https://twitter.com/cestmirstrakaty/status/1712827668519903350
.
.
.
„Každý, kdo ve Francii podporuje Hamás nebo islámský džihád, bude odsouzen k 5 letům vězení.
https://twitter.com/visegrad24/status/1712995765885251630Francouzská vláda nařídila rozmístění více než 7 000 vojáků po celé zemi po masových propalestinských/Hamasských demonstracích, které se konají od minulého víkendu, a po včerejším bodném útoku na severu země, který vyústil v pobodání učitele.“
.
.
.
.
Problem je ze nieto kam. Mnohi su 2. a 3. generacia. Vzhladom na to ze Francuzsko ciastocne uznava Jus Soli, mnohi z tych propalestinskych demostrantov su francuzski obcania. Cieze su doma. Niet ich kam vyexpedovat.“
.
.
Hamas podľa Channel 4 (britská tv) zatarasuje ulice a bráni tak ľuďom

opustiť Gaza City.
Hamas sídli v nižších poschodiach domov, aby mali nad sebou bežných
obyvateľov.

.

Hamas si urobil z bežných ľudí štíty, aby max sťažil postup IDF po vstupe
do Gazy.“

.
.
.
„Nepripravenosť izraelskej vlády na útok v takej šírke a rozsahu je neospravedlniteľná, obzvlášť keď sa zohľadnia technické a organizačné kapacity tohto štátu. V USA v roku 2001 išlo o bodový útok cielený na dve miesta a zosnovaný nepriateľom, ktorého predtým považovali len za okrajovú, nie hlavnú hrozbu. Prekvapenie bolo absolútne. V južnom Izraeli išlo prakticky o útok na celej čiare zo strany hlavného, dlhodobo sledovaného a preštudovaného nepriateľa na danom úseku. pritom sa nezdá, že by v ktoromkoľvek bode prieniku útočníci od prvých chvíľ narazili na odpor nachystaných obrancov.“
.
.
.
„Síce nie z Izraela, ale súvisí to. Z článku na Die welt:
„Mesto Frankfurt nad Mohanom v sobotu zakázalo zhromaždenie „Slobodná Palestína“. Ale súd rozhodol: Je to nezákonné. To by bolo možné len v prípade ohrozenia verejnej bezpečnosti. Židovská komunita je zdesená.“
Pritom organizátor poprel a bagatelizoval masakre Hamasu minulý víkend.“
.
.
.
„To by bolo možné len v prípade ohrozenia“ ale zhromaždenie kozoje..milovníkov spĺňa túto podmienku.“
.
.
„To čo urobil Hamas v Izraeli je neodpustiteľné. Nie je to dôstojné ľudí 21. storočia.

Na druhej strane je to prejav zúfalstva, nemožnosti sa brániť tomu, čo robí Izrael na území Palestíny. Stavia osady a zaberá veľké rozlohy územia Palestíny. Dlhodobo blokuje vznik palestínskeho štátu. A svetové spoločenstvo sa tomu len prizerá. Nesie preto časť spoluviny. To, že Netanjahu nereagoval na oznamy z Egypta, a iných zdrojov, o pripravovanom útoku Hamasu, neveští nič dobrého. Že by obetoval životy svojich spoluobčanov za anexiu severnej časti územia Gazy?!“

.
.
„Skus este raz a zacni od 1947. Preco Palestinci odmietli dvojštatny navrh a dali sa radsej na cestu vojny proti Izraelu ? Prehrali vsetky vojny, ktore sami zacali a ty sa divis, že vitaz urcuje pravidla ?“
.
.
„V moderných časoch ani víťaz neurčuje všetky pravidlá toho, ako si môže počínať na dobytom území. Aj túto oblasť regulujú medzinárodné dohody a konvencie.“
.
.
.
„Pozri si článok na idnes.cz, akú má Hamas podporu na amerických univerzitách.“
.
.
„Pokud ještě někdo pochyboval, IDF vydalo prohlášení, že připravuje velmi významné rozšíření bojů ze vzduchu, moře a země včetně rozsáhlé pozemní operace. Video je vydané k prohlášení.
Kanál 12 teď uvedl, že zahájení pozemní operace se očekává dnes v noci.“
.
.
.

Česi stoja za Izraelom. Vždy a skoro všetci

 

„Najmä mladšia generácia už proizraelským sentimentom trpí oveľa menej ako generácia ich rodičov (ehm, moja), čo som si naposledy overil v pondelok pri debate so svojimi študentmi. Z útoku boli zhrození a odsudzovali ho, ale zároveň chceli hovoriť o politike Netanjahuovej vlády alebo životných podmienkach Palestínčanov v Gaze.

„Lenže každá vec má svoj správny čas. A Jan Lipavský pochopil, čo sa od neho ako od ministra zahraničných vecí v tej chvíli očakáva.

https://komentare.sme.sk/c/23230672/cesi-stoja-za-izraelom-vzdy-a-skoro-vsetci-cesky-zapisnik.html

 

 

 

19:01 – Izraelská armáda uviedla, že ukončila prípravy na pozemnú operáciu v pásme Gazy.

 

“Prápory a vojaci IDF sú rozmiestnení po celej krajine a sú pripravení na ďalšie fázy vojenských akcií so zameraním na rozsiahlu pozemnú operáciu. Sily IDF sa teraz pripravujú na realizáciu širokého spektra ofenzívnych operačných plánov, ktoré okrem iného zahŕňajú komplexný a koordinovaný útok zo vzduchu, z mora a zo zeme, založený na rozsiahlom logistickom úsilí a dokončení mobilizácie státisícov záložníkov,” uviedol vo vyhlásení úrad hovorcu IDF.“

„Odhaduje sa, že 35-tisíc vysídlených civilistov sa natlačilo do areálu hlavnej nemocnice v meste Gaza. Sedia pod stromami, vo vstupnej hale a na chodbách budovy a dúfajú, že budú chránení pred bojmi, uviedli lekári.

„Ľudia si myslia, že toto je jediný bezpečný priestor po tom, čo boli zničené ich domovy a boli nútení utiecť,“ povedal lekár Medhat Abbas, predstaviteľ ministerstva zdravotníctva.“

 

 

 

 

Proste žijeme za Hitlera, vyvraždiť idú podľa nich „humanoidné zvieratá“ a deti z ktorých by vyrástli teroristi!

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5561092x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie