Založ si blog

Richard Sulík: „Program PS je pre slovenský rozpočet zničujúci“

Ako som včera opisovala štyri hlavné témy, ako PS nevie domýšľať dôsledky svojej politiky do budúcnosti, dnes pridal piatu tému Richard Sulík na Denníku N:

 

„Program PS je pre slovenský rozpočet zničujúci“:

 

https://dennikn.sk/blog/3580239/program-ps-je-pre-slovensky-rozpocet-znicujuci/

 

Ani ich najbližší koaličný partner si nemyslí, že vedia domyslieť dôsledky svojej politiky do budúcnosti a hodnotí ekonomický program PS pre slovenský rozpočet ako ZNIČUJÚCI, teda katastrofický. To máme už piatu katastrofickú tému, ktorá by ma podľa PS a ich novinárov mala osloviť a to som včera nepočítala riešenie migračnej krízy medzi najdôležitejšími témami. Tá bola len ukážkou ako vedia myslieť do budúcnosti, keď sa práve tým oháňajú v predvolebnej kampani. To práve je ukážková téma, ktorá je už 8 rokov stará od roku 2015, aby sme ich schopnosti vedieť domyslieť dôsledky – názorne videli.

 

Celé mesiace a roky títo ich novinári obviňovali bežných občanov, že sú fašisti, ak vidia, že do Európy prichádzajú hlavne mladí muži. To celé roky vyhlasovali za hoaxy alternatívnych médií a dokladali to štatistikami, že štatistiky jasne dokazujú, že polovica z nich sú ženy a deti a hoaxom a len nenávisťou je uverejňovať fotky mladých mužov. To bol dôkaz vášho fašizmu, keď takým hoaxom veríte!

 

A dnes názorne na tejto téme vidíte, keďže je ich najprvšia a najstaršia, ako manipulovali s hoaxami práve progresívni novinári a to ešte aj štatistikami a prenasledovali bežných občanov, že sú fašisti, ak im neveria! 

 

Z nelegálnych migrantov, ktorí vlani prišli do Únie, predstavovali ženy iba osem percent

 

https://standard.sk/444725/z-nelegalnych-migrantov-ktori-vlani-prisli-do-unie-predstavovali-zeny-iba-osem-percent

 

 

Iba osem percent ilegálnych migrantov, ktorí minulý rok prekročili hranice Európskej únie, predstavovali ženy. Vyplýva to zo správy s názvom Analýza rizík 2023/2024, ktorú začiatkom septembra publikovala Európska agentúra pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex).

 

Na porovnanie, až 86 percent ilegálnych prechodov hraníc mali minulý rok na svedomí muži. Podľa Frontextu sa ich počet zastavil na čísle takmer 285-tisíc, pričom rok predtým išlo skoro o 170-tisíc mužov. Medziročný nárast je v tomto prípade 68-percentný.

 

Kritici masovej imigrácie už roky poznamenávajú, že väčšina nelegálnych migrantov prichádzajúcich do Európy sú muži v produktívnom, a teda aj bojaschopnom veku. Navyše majorita týchto mužov sú ekonomickí migranti, ktorí neutekajú pred vojnou alebo prenasledovaním.

 

Správa prichádza v kontexte obrovského nárastu nelegálnej migrácie ako takej, pričom predstavitelia EÚ uviedli, že očakávajú, že len v tomto roku zaregistrujú žiadosti o viac ako milión záujemcov o azyl. Dosahuje sa tým takmer úroveň z roku 2015, keď EÚ zaregistrovala 1,2 milióna žiadostí o azyl.“

 

 

Taktiež progresívni novinári označovali bežných občanov za fašistov aj keby tvrdili, že väčšina z nich sú ekonomickí migranti a nie utečenci. Vyhlasovali celé roky, že kto ich vola migranti a nie utečenci, taktiež šíri hoaxy a je to tiež znakom fašizmu! 

 

Nikdy sa nikde neospravedlnili občanom, že proti nim štvali ako proti fašistom a manipulovali informácie o nich práve oni – progresívni aktivisti a ich progresívni novinári na denníkoch SME a Denníku N (iné len nesledujem, kde taktiež pôsobia a manipulujú informácie).

 

 

Juraj Draxler (bývalý minister školstva) 16.9.2023:

 

Ako sa to obracalo: kaviareň klame, ak tvrdí, že s manipulačnými technikami prišla alternatíva

 

 

„Jednou z typických čŕt dnešného politického boja je, že tí, ktorí sa intenzívnejšie zaujímajú o politiku (väčšina Slovenska nie, ale sledovaním médií by ste si mysleli, že sem spadajú všetci), sú rozpadnutí do táborov. Do kmeňov.
.
Príbeh, ako ho rozpráva kaviareň, je takýto: kedysi občania sledovali objektívne médiá. Potom prišli sociálne siete a nový typ mediálnej komunikácie a zrazu sa začalo manipulovať (a v pozadí samozrejme sú Rusi). A kvôli tomu tu máme ten rozpad do kmeňov a „bublín“.
.
V skutočnosti je to tak, že po roku 1989 si nielen spoločnosť, ale aj veľká časť novinárskeho stavu vcelku radostne vydýchla.
Novinári boli radi, že môžu písať slobodnejšie a slobodnejšie aj pátrať.
Mne sa vtedy slovenská žurnalistika veľmi páčila, a dodnes to obdobie páči, pretože to malo presne tú správnu rovnováhu: bralo sa to tak, že novinár má byť skeptik. Kritický k moci, ale nie tak, aby bol fanatikom iných záujmov.
Vzorom bol novinár individualita, ktorý si sadol na kávu, rozmýšľal o svete, potom ho napadlo niečo, čo treba zblízka vyšetriť, alebo na čo treba napísať trefný komentár. Nad ktorým sa ale predtým treba dobre zamyslieť.
Nechcem to obdobie idealizovať, technicky sa dnes veľa vecí robí lepšie, jazyk býva presnejší a pragmatickejší.
.
Ale fungovali elegantné komentáre nad vecou. Fungovala investígatíva – od odhalenia plánu ľudí okolo Michala Kováča na predaj tatranských hotelov Američanom, cez hrdinské reportáže o vekslákoch typu Žaluďa, až po rôznorodé odhalenia čachrov rezešovcov a podobných.
Áno, vždy boli aj rôzne žlčovité plátky s veľmi nízkym štandardom žurnalistiky, ale tie boli vyslovene okrajové, nehýbali spoločnosťou.
.
.
Zlom nastal vytvorením denníka Sme. Paradoxne práve toto „pravicové“, „prodemokratické“ médium prinieslo do žurnalistiky späť ako propagandistický tón, tak aj propagandistickú, normalizačnú mentalitu.
Súčasťou toho všetkého bolo podávanie ultra zjednodušených obrazov reality, čierno-biele videnie sveta, žlčovitý a hulvátsky tón pri vyjadrovaní sa o politike či názorovych oponentoch.
Veľmi rýchlo to začali kopírovať aj ďalšie médiá.
.
.
A práve tu sa začalo vo veľkom páchať ohýbanie reality v mene „správnej veci“.
.
Kedysi bol v Sme taký populárny komentátor, Schutz (ospravedlňujem sa, už roky ich nečítam, tak neviem, kde je teraz, či tam ešte píše).
.
Väčšina bratislavskej kaviarne na ňom fičala. Pritom on písal faktograficky čisté bludy. Veľmi, veľmi dávno som ich zhrnul do jedného alebo dvoch blogov.
Ak hlásal, po Dzurindovom nástupe do kresla ministra zahraničia, že je to nevhodné, a nikde vo svete bývalý premiér nerobí ministra, vymenoval som mu kontrapríklady.
Ak tvrdil, že Robert Fico si nechal luxusne zrekonštruovať tunel medzi novou a starou budovou úrady vlády, písal som niečo o detailoch tej „luxusnej rekonštrukcie“.
Mimochodom, neskôr som sa ako minister tou chodbou pár krát prešiel. Je to doslova len chodba, ktorou sa nosia veci medzi budovami a ak napríklad vonku prší, tak ňou prejdú aj ministri, ak po zasadutí vlády idú ešte k premiérovi. Normálna, poondiata chodba, len vymaľovaná.
.
Ale o tom, že ich komentátor a denník kŕmi faktografickými hlúposťami, ste s kaviarňou nemohli ani len na sekundu diskutovať. Tí ľudia sa správali ako vyšinutí.
.
Potom, samozrejme, prišiel moderný bulvár. Nie ten starý, klebetníkový, ako v 90 rokoch, ale nový, tvrdý bulvár zameraný na úplné prerobenie čitateľov na beztvarú, manipulovateľnú, konzumnú masu. Dialo sa to až po roku 2000, keď do Markízy nabehli reality šou, alebo keď vlastníci do Nového Času vyslali českého šéfredaktora, po tom, ako sa model tvrdého bulváru otestoval na českom Blesku.
.
No vrchol nastal nástupom angažovaného spájania aktivít médií a snahy o umenie. Najlepší príklad: kniha a najmä film Sviňa, šialená, totálna hlúposť, ktorá nemá nič spoločné s realitou, a ktorá masívne pomohla chorému človeku s menom Igor Matovič dostať sa k moci.
To už si ale všetci tí, ktorí sa na tom šialenom paškvile podieľali, samozrejme, dnes nepriznajú.
.
Zároveň sa takto začali úplne zmazávať hranice medzi realitou a blúznením. Politika sa stala obrazom hysterických, drásajúcich výlevov, špeciálnym typom reality šou.
To, čo sa začalo diať pred niekoľkými rokmi masívnejším nástupom sociálnych sietí aj alternatívy je v skutočnosti už len prirodzeným vyústením celého tohto vývoja (plus socio-ekonomického vývoja, rozsiahlej lumpenproletarizácie).
.
Isteže je to vývoj zlý a spoločnosť bude musieť dospieť k radikálnym korekciám, inak neprežije v podobe toho, čo si predstavujeme pod pojmom civilizácia.
Ale pevné základy tomuto všetkému tvorila kaviareň, poddanská kaviareň. Vzývala hlúpe pravičiacke pravdy o tom, ako všetko je len podnikanie, vrátane mediálneho, a ako, naopak, ich propagandistické hlásne veže sú ultraprivilegovanými baštami pravdy a nikto sa ich nesmie dotýkať. (Tieto dve pravdy si dosť protirečia, ale to ich veľmi netrápi.)
.
To, čo máme dnes, sa tvorilo mnoho, mnoho rokov.
A ak sa to vôbec nejako podarí korigovať, v rámci realistických možností, tiež to bude veľmi dlho trvať.
Áno, spoločnosť je chorá, ale bez riadnej diagnózy ju liečiť nie je možné. A tá diagnóza mnohým nie je ani zďaleka príjemná.“
.
.
.
.
.

Progresívne Slovensko a Panama Papers?

 

„Strana Progresívne Slovensko (PS) má na svojej stránke zverejnený zoznam ľudí, ktorí strane v roku 2023 (t.j. pred voľbami) požičali peniaze (Osobitná evidencia pôžičiek zverejňovaná na základe ustanovenia §22 ods. 7 zákona č. 85/2005 Z. z. o politických stranách). V zozname sa nachádza meno Ferdinand Varga, s adresou trvalého pobytu sv. Juraja č.23, 929 01 Dunajská Streda. Nejde o malú čiastku.

100.000,- EUR s úrokom 3 percentá. Ten úrok je menší ako dnes v niektorých bankách na termínovanom vklade. Hm.

 

 

Konkrétne meno a adresa figuruje v zozname Paradise Papers.

 

 

Ako sa asi zachová údajný bojovník proti praniu špinavých peňazí a daňovým únikom? Preverí a vráti? Ešte pred voľbami? Alebo sú to všetko len prázdne reči o subjekte, ktorý ešte nedostal žiadnu vnútropolitickú príležitosť? Nesúďme, počkajme na vysvetlenie.“

 

https://akw.sk/progresivne-slovensko-a-panama-papers/?fbclid=IwAR2mO84aXb3pRYbqyIFwUqSIwFTlHEgPqJ4GvFNzXZhDVhlRNn9tdQ-vu-o&cn-reloaded=1

 

 

 

Alebo je všetko v poriadku, keď oni predsa poslúchajú SVOJICH OLIGARCHOV?

 

 

Prekvapená Tódová mu chcela dať príležitosť korigovať, čo zaznelo: „Čiže zatiaľ sme v pohode, lebo šéfujú oligarchovia? “

 

 

VIDEO Spišiak: Najväčšia hrozba pre Slovensko sú politici ktorí nie sú pod vplyvom oligarchov

 

 

 

 

 

 

Ich oligarchovia sú šikovní manipulátori s občanmi. To sa musí uznať, že je genialna manipulácia vyhlasovať všetkých ich nevoličov za fašistov, aby im šli po krku iní občania a ich rodiny!

 

No keby títo oligarchovia nemali poplatných progresívnych novinárov, túto špinavú hru s bežnými občanmi, že všetci ich nevoliči sú fašisti, by sami nezvládli!

 

A presne na to majú svojich za to platených novinárov, aby tu všetkých občanov, čo by ich nechceli voliť, prenasledovali ako fašistov a dezolátov! 

 

 

Teda, aby na to šli cez rozoštvávanie občanov a ich rodín !!!

 

 

 

 

Ešte sa vrátim k tomu Sulíkovi, čo kritizoval aj ich migračnú politiku aj ich ekonomický program ako zničujúci. 

Tiež ho preto progresívni novinári povláčili v ich médiách ako fašistu, keď neposlúcha jedinú zmanipulovanú pravdu.

 

A zas bol fašista, keď nesúhlasil so samovražednými sankciami presne tak, ako si to predstavovali a dovolil si mať aj nejaké výhrady!

Rovno cez SME naňho spustili cez svojich čitateľov, že je opäť fašista a pomáha Rusku!

 

Dnes naňho znova robia pohon:

 

19.9.2023

 

„Záhadné stretnutie: Sulík sa krátko pred vojnou ocitol na rovnakej recepcii s ruským agentom“

 

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/858176-zahadne-stretnutie-sulik-sa-kratko-pred-vojnou-ocitol-na-rovnakej-recepcii-s-ruskym-agentom?fbclid=IwAR1Zpkogv0iHshMY-fImG5BcIJRT02XRLvkdh7cvVhSqmmWs4XL5UtfuUPE&campaignsrc=tn_clipboard

 

 

 

Juraj Draxler k tomu včera:

 

„Veľmi netradične, ale musím sa zastať Richarda Sulíka

 

TV Markíza priniesla mimoriadne nehoráznu reportáž, zjavne úplne totálne na objednávku zúfalej ministraničky expremiéra Hegera.
.
.
V reportáži sa dramaticky vysvetľuje, ako sa vraj Sulík niekoľko dní pred inváziou na Ukrajinu stretol s „vysokopostaveným pracovníkom ruskej vojenskej rozviedky“.
Celé je to pritom o tom, že na Slovensko prišiel niekto predstavený ako poradca riaditeľa ruských železníc a Sulík sa s ním na väčšej recepcii chvíľu rozprával.
V spote sa ale tvrdí, že dotyčný bol nejakým agentom a dokonca, že údajný agent mal byť za atentátom na muničný sklad v Čechách a ešte aj pokusom o zabitie ex-agenta Skripala.
Totálne bez akýchkoľvek dôkazov, alebo nejakého pokusu o ďalšie detaily.
.
A ako by toho nebolo málo, ešte sa to cez „bezpečnostného analytika“ vysvetľuje ako nejaká veľká ruská príprava na inváziu, ktorej nejako nepriamo Sulík napomohol.
No mega maglajz. Cieľom je úplne otvorene poškodiť SaS (ok, mne osobne je to jedno), aby sa hlasy od nich nejako preliali k zúfalým Hegerovým a Naďovým Demokratom.
.
.
A ešte sa nám tu bude plakať, ako ľudia prestávajú dôverovať médiám.“
.
.
.
.
.

Čoby tak Sulík proti nim zmohol?

 

Nič nezmohol proti ich samovražednej migračnej politike, hoci s ňou nesúhlasil! Vybavili ho ako fašistu!

 

Nič nezmohol proti ich samovražednej politike so sankciami, hoci mal už len výhrady! Znovu ho vybavili ako fašistu!

 

Nič nezmohol proti OĽaNO, nič nezmôže proti progresívcom a proti ich progresívnym novinárom, ktorí ho ho vždy vedia vybaviť ako fašistu, keď neposlúcha!

 

 

A s federalizáciou už poslúcha, hoci celkom určite nesúhlasí s tým, aby nás napríklad Nemecko prehlasovalo, keď stratíme právo veta!

Koľko sa s Nemcami nahádal, aby teraz sklapol?

 

Zrejme to už pochopil – vyber si koryto za poslušnosť alebo tiež môžeš ako fašista ísť! Máme novinárov čo ťa mediálne zničia! 

 

 

Týmto na Slovensku skončila posledná liberálna strana! Už dávno ju odstavili noví oligarchovia s totalitnými extrémistickými progresívcami, aktivistami a novinármi! 

 

 

 

Toto ďalej už nie je o žiadnom liberalizme, len o novej progresívnej totalite pod nálepkou akože liberáli!

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5561299x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie