Založ si blog

Tí na strane vrahov

Liberálny hlavný prúd už neexistuje. Nahradil ho progresívny hlavný prúd.“

 

Tiež to vidím tak, ako dnes napísal Daniš. Chýbajú mi v spoločnosti liberáli, ľudia čo vždy obhajovali slobodu.

 

Možno si myslíte, že konzervatívci obhajujú slobodu, ale konzervatívci zas často zachádzajú do opačného extrému. Nesúhlasím s ich názormi na homosexuálov, sexuálnu výchovu, so zákazom potratov na ktoré chodia hlavne obete domáceho týrania a chudobné mnohodetné matky. Chýbajú mi liberáli, ktorí bojovali za slobodu menšín aj všetkých, za zdravú spoločnosť a nie opačne extrémistickú a totalitnú inou ideológiou až do totality len pod nálepkou sloboda.

 

Dnes aj liberálov označujú ako „dezolátov“, keď nie sú povinne aj extrémistickí totaliťáci. Liberálov len vyhnali do konzervatívneho tábora. Sme už pre nich aj my len konzervatívci a „fašisti“ a „dezoláti“ z pohľadu ich opačného extrémizmu a totalitného myslenia, čo rozhodne žiadny liberalizmus nie je, aj keď sa mladý Šimečka stále cíti ako liberál.

 

Však čo by sami seba volali novými ideologickými totaliťákmi?!

 

 

Dag Daniš 27.4.:

 

Západná spoločnosť bola ešte donedávna atraktívna a výnimočná tým, že si ctila slobodu. A neznášala manipulátorov, ktorí sa pokúšali jednofarebne pretvoriť svet na svoj obraz. Dnes to už o Západe neplatí. Sloboda (a s ňou aj zastupiteľská demokracia) je na ústupe. Váhu naberajú nové praktiky: kontrola, cenzúra, manipulácie, kampane. A dominancia oligarchie, ktorá pevne kontroluje zdroje, siete, médiá.

 

Za týmto obratom sú dva hlavné faktory. Tým prvým je hybridná vojna, ktorá sa preklopila do horúcej fázy niekedy po roku 2015. Médiá, kedysi nezávislé a zdravo kritické, sa zmenili na zbraň v informačnej vojne. Ich úlohou je slúžiť režimu a plniť úlohy na poli propagandy a kampaní – raz imigračných, potom očkovacích, potom protiruských…

Druhým faktorom je vymieranie liberálov a nástup progresívcov. Liberálny hlavný prúd už neexistuje. Nahradil ho progresívny hlavný prúd.

 

Rozdiel je obrovský. Pre progresívcov už nie sú posvätnými hodnotami sloboda, tolerancia, polemika, súťaž, rešpekt k súperom a konkurencii. Naopak, záľubu našli v kontrole spoločnosti, reguláciách, cenzúre sociálnych sietí a mediálneho obsahu, postihovaní ľudí s iným názorom, manipuláciách. Pretože ich zámerom je prevychovať spoločnosť. Na svoj obraz.

 

Presadzujú sa ako „strana s vedúcou úlohou“ nielen v politike. Progresívne hnutie zasahuje kultúru, školstvo, šport.

A zasahuje aj – a predovšetkým – médiá. Tie už nie sú liberálne, ako to bolo do konca 20. storočia. Sú komsomolské.“

 

 

 

Zamyslenie nad tým, ako títo ľudia, čo lokajsky slúžia len totalite, obhajujú vrahov, pritom by tak chceli nálepkovať iných.

 

Tí na strane vrahov

 

Ich vrahovia len často sponzorujú!

 

Vrahmi môžu byť aj ľudia, ktorým veria

 

 

Polygraf nehľadá klamstvo, ale strach

 

 

 

 

Tiež vám to nemôžeme dokázať!

Jak moc byl duležitý pro vývoj situace, že vznikla tá fáma o mŕtvem studentovi?

Otázka na vtedy známu Lidu Rakušanovú (1989 redaktorka rádia Svobodná Evropa)

„Ja si myslím, že tady v Československu tehdejším to bylo hodně zásadní, protože když se tá správa rozšířila, tak vlastně, myslím že tá správa teprve vyhnala lidi pořádně do ulic. Protože si řekli, tak teď už nám mlátej aj deti, zabíjejí nám naše deti, tak to snad už vopravdu nemužeme dopustit. A konečně teda do těch ulic šli!“

Myslím si, že Martin Šmíd byl klíčová informace.

„To bylo to, co najednou dalo odvahu vystoupit i lidem, kteří se nejvíc báli, střední generaci, našim rodičum. Lidem, kteří mlčeli. A najednou si řekli, tak počkat, tady se zabíjejí deti, tak to už je moc! Na druhé straně, já vím, že jsme si tenkrát v rádiu Svobodná Evropa velmi uvědomovali, ten obrovský, výbušný, emocionální potenciál TÉHLE SPRÁVY a nechtěli jsme ji hlásit, dokud nebude ověřená opravdu aspoň z těch klasických dvou zdroju. Jenomže ten zdroj byl pořád jeden.“

Keby teda ktokoľvek chcel akúkoľvek demonštráciu, ktorá by „teprve“ vyhnala ľudí do ulíc, potrebujú zabitého a mladého človeka, čo by už pobúrilo všetkých až k protestom v uliciach. A párik dvoch mladých ľudí, ktorí sú krásni a mladí, majúci život pred sebou, ešte aj svadbu, to je obeť úplne ukážková a na pohľadanie. Lepšiu by si nikto nemohol ani vymyslieť. Ten, kto by ich dal zabiť, musel by sa správať samovražedne a len keby chcel niekoho iného z toho obviniť a s obrovským cirkusom. 

A pokiaľ len vraždy vyženú ľudí do ulíc, aj v budúcnosti sa budú hľadať, ktoré vás do tých ulíc vyženú!

Keď vyhnali, aj ukazujete a legitimizujete účinok takých vrážd. Svojou účasťou by som nepomáhala takej vražde aj do budúcnosti. Že nabudúce si nájdu inú ukážkovú.

A preto, hoci som sa zúčastňovala protestov proti Smeru a za vyšetrovanie káuz, ktoré organizovala SaS a OĽaNO, ja také demonštrácie, ktoré potrebujú zavraždených, nepodporím.

 

 

Nepohodlné obete sa vždy zabíjajú tak, že ako nie ukážkové nevzbudia takú pozornosť, vyzerá to ako nehoda alebo samovražda alebo zmiznú. Iné sú pre niekoho pohodlné a prospešné pre ich ciele. Prospešné môžu byť aj pre tých, ktorým len poslúžia a bez toho, aby tušili, odkiaľ k nim prišli.

 

 

Radičová: “Nebyť obrovskej tragédie, obávam sa, že sa na Slovensku ľady nepohnú”

Obávam sa, že mnohí to vedeli tiež, že sa INAK nepohnú. A chceli, aby sa pohli!

 

 

14.novembra 2018:

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú a neorganizovali to!

 

1.Takže uznajte, že keď mohli byť minulé voľby proti Mečiarovi platené aj zo zahraničia, čo samotný Šimečka z Denníka N priznal, celkom logicky môžu byť aj zo zahraničia platené akékoľvek ďalšie.

Môžte sympatizovať s takouto pomocou pre vami schvaľované ciele, ale stále je to ovplyvňovanie politiky z iných krajín a zo zahraničia, čo sa len v prípade Ruska odsudzuje.

2. Rovnako musíte uznať, že organizátori mohli byť platení finančnými skupinami zo Slovenska, ktoré si pre vlastné záujmy formujú vlastné politické strany. A ako mohli byť bývalé takéto finančné skupiny, celkom rovnako môžu existovať aj nové súčasné alebo budúce, s čím by ste vždy mali počítať, aby raz tie neovládli politiku na Slovensku.

„Dve medzinárodné novinárske organizácie – Európske centrum pre slobodu tlače a médií (ECPMF) a Reportéri bez hraníc (RSF) – vyzvali v stredu v liste slovenské ministerstvo vnútra, Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) a policajný zbor, aby prestali vypočúvať organizátorov a účastníkov protestov Za slušné Slovensko.

Uviedli ešte, že uvítajú od slovenských predstaviteľov písomný záväzok, že sa nebudú zapájať do žiadnych aktivít, ktoré budú stíhať organizátorov, protestujúcich a novinárov na Slovensku.

List podpísala v mene ECPMF jeho právna poradkyňa Flutura Kusariová a v mene RSF šéfka pobočky pre Európsku úniu a Balkán Pauline Adesová-Mévelová.“

https://www.etrend.sk/ekonomika/sakova-aj-naka-dostali-list-aby-zastavili-vypocuvanie-aktivistov.html

Z tohto mi nie je jasné, či organizátori protestov sú novinári? Veď čo majú organizátori s novinármi, keď tvrdia, že ich neorganizujú?

Do tohto vyšetrovania teda zasiahla právna poradkyňa v mene Reportérov bez hraníc (RSF) a Európskeho centra pre slobodu tlače a médií (ECPMF), čo sú medzinárodné novinárske organizácie. 

Ale veď to neboli protesty novinárov a neorganizovali to oficiálne novinári. Či medzinárodné organizácie novinárov určujú, čo sa smie a čo nesmie štandardne vyšetrovať?

Nech už si o tom myslíme čokoľvek, medzinárodné organizácie novinárov by nemali určovať, ktoré protesty budú zbavené akýchkoľvek trestných oznámení bez štandardných vyšetrovaní.

Inak tu vzniká a opäť oprávnené podozrenie, že tieto medzinárodné organizácie novinárov majú vlastné záujmy o tieto protesty. A prečo, keď sú nezavislé a neorganizované novinármi?

To vypovedá o ich nezávislosti? Alebo naopak o ich záujmoch a prepojeniach na novinárov a to až v medzinárodnom rozsahu?

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú! Keď majú až medzinárodný záujem medzinárodných novinárskych organizácií, ale nikto, celkom nikto za nimi nie je, ani ich neplatil!

Takto by som veru nezávislosť protestov nedokazovala, iba keby som chcela dokázať, že nezávislé neboli. Veď sú jasne pod patronátom aj medzinárodných novinárskych organizácií. 

A presne preto sa aj mohli udiať a nie preto, že pár mladých ľudí to dokáže zorganizovať.  Zreteľne a dokázateľne majú aspoň patronát medzinárodných novinárskych organizácií, keď už nie rovno aj politických strán, ktoré by si títo novinári u nás priali. 

 

==========

 

No to zjavne morálne týmto vraj liberálom nevadí, že majú takých priateľov za prenajímanie priestorov a uplácanie. Sú ochotní kryť aj vrahov zvlášť odpornej vraždy a len preto, že si nedokážu ani priznať chybu.

Veď aj teraz sa možno rozprávajú s vrahmi a nevedia o tom. Možno ich celkom rovnako aj obhajujú, lebo pre nich je nepredstaviteľné, že by vrahmi Kuciaka mohli byť aj ľudia, ktorým veria.

 

Aj teraz predsa veria svojej konšpirácii, že vrahmi musia byť ľudia napojení na vládu. Ale to je tiež len konšpirácia, lebo vrahmi môžu byť aj ľudia, ktorým veria a ktorým uverili. Možno ich oklamali celkom rovnako.

 

V minulosti obhajovali vrahov a teraz podľa mňa za ich politickými silami sú zas vrahovia, teraz Kuciaka a jeho snúbenice. Politické sily za nimi chceli dostať ľudí do ulíc!

Myslím si, že ich oklamali celkom rovnako!

 

 

Koľkí na detektore lži by neklamali, že 100 % veria, že aj o obete protestov sa im nepostarali sponzori zo zahraničia, ktorým slúžia?

 

Ich by už strach prezradil, lebo osobne vrahovia nie sú! Ich vrahovia len často sponzorujú!

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550141x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie