Založ si blog

Súčasná administratíva USA si nepraje vojnu eskalovať!

Naši novinári pomáhajú európskym mopslíkom udržiavať už zamrznutú vojnu, už len mlynček na mäso, kde už nebude dodaná pomoc na výhru, len väčšie a väčšie straty vojakov v už nezmyselnej vojne. Vojaci, čo teraz bojujú, už zbytočne strácajú svoje životy, len aby táto propaganda neutrpela hanbu. Naši vládni politici – odvolaní, nepovedia, že to bolo zbytočné (a kto sa na tom v zahraničí len nabalil), lebo ako by vysvetlili, že ožobráčili kvôli tomu vlastné štáty na mnoho rokov dopredu!

A novinári tieto ich chyby zakrývajú a vedú už nezmyselnú propagandu, ktorá Ukrajincom nijako nepomáha a robí z nich už len „mlynček na mäso“ ako si vzájomne povedali aj v USA, kde sa o tom rozhoduje.

Ich deti tam nezomierajú a nikoho, kto je za to zodpovedný, pritom sa tu vydávajú za morálnych hrdinov. Je to naopak odporná a falošná morálka bezcitných ľudí, ktorým sú ľudské životy ukradnuté a zneužívajú médiá na klamanie občanov (ako to bolo aj pri Iraku).

 

Generálporučík Dave Deptula USA pre Washington Examiner:

 

„Výsledok takéhoto prístupu je presne to, čo vidíme – dlhotrvajúca patová situácia, ktorá vyzerá ako prvá svetová vojna s personálom a materiálom dodávaným do mlynčeka na mäso.“

 

„V skutočnosti sme sa rozhodli predĺžiť vojnu a utrpenie ukrajinského ľudu zadržaním nástrojov víťazstva,“ napísal ako kritik tohto postupu a nedodania stíhačiek.

 

„…protože vysoký představitel branného výboru Kongresu USA Adam Smith, hlavní Bidenův koordinátor v oblasti zbrojení, včera 5. března v reakci na návrh generála Deptuly oznámil, že ačkoli USA už utratily na Ukrajině moře dolarů, tak ani USA nemají nekonečné množství peněz, ani vybavení, které by Ukrajina potřebovala, aby válku vyhrála. A že současná administrativa USA si nepřeje válku dodávkami některých zbraní dále eskalovat.

 

Podle US vojenských analytiků se letos už Biden snaží držet konflikt na Ukrajině zamrzlý, a v žádném případě jej nerozdmýchávat “pošťuchováním” Putina dodávkami letadel a jiných zbraní dlouhého doletu.

Tato Bidenova nová politika nedráždit Putina se měla projevit už na jeho poslední návštěvě v Polsku a v Kyjevě u Zelenského. Kdy podle novin WSJ měl Biden dokonce nátlakem nutit politiky z Polska, Ukrajiny a z Pobaltí, aby přestali vyvolávat rusofobii, tvrdit, že cílem války je porážka a rozdělení Ruska, a oznámil jim, že Rusko se porazit nedá, jak si myslí. Tato Bidenova nová politika vyvolává prý zděšení u východoevropských spojenců Kyjeva (Fiala, Heger), kteří se obávají, že nakonec bude Ukrajina rozdělena, a oni budou muset voličům vysvětlit, proč vyházeli na podporu Kyjeva desítky miliard, když to nikam nevedlo.“

 

If planned Ukraine offensive falters, air power advocates will blame Biden for loss

 

Ak sa plánovaná ofenzíva na Ukrajine zadrhne, zástancovia letectva budú viniť zo straty Bidena

 

Prezident Joe Biden sa chystá urobiť niečo, čo by nikdy neurobil, keby sa to týkalo armády. V skutočnosti posiela ukrajinské sily do toho, čo sľubuje pekelný, krvavý pozemný útok bez výhody vzdušného krytia.

 

Aby bolo jasné, Biden v skutočnosti nenariaďuje jednotkám do boja. Ale tým, že tvrdošijne trvá na tom, že Ukrajina nepotrebuje americké stíhačky F-16 , o ktoré prosí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj , posiela odvážnych ukrajinských vojakov, aby tvrdo bojovali proti tomu, čo by mohlo byť kľúčovou bitkou vojny. Teda nie na americký spôsob.

„Súčasná administratíva prijíma stratégiu pokusu vyhrať vojnu bez použitia leteckej sily,“ povedal generálporučík Dave Deptula na dôchodku pre Washington Examiner . „Výsledok takéhoto prístupu je presne to, čo vidíme – dlhotrvajúca patová situácia, ktorá vyzerá ako prvá svetová vojna s personálom a materiálom dodávaným do mlynčeka na mäso.“

 

„V skutočnosti sme sa rozhodli predĺžiť vojnu a utrpenie ukrajinského ľudu zadržaním nástrojov víťazstva,“ napísal.

 

Čo teda drží Bidenovu administratívu späť?…“

 

https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/ukraine-airpower-joe-biden-f-16-volodomyr-zelsensky

 

 

A to sedí s analýzou správy RAND Corporation spred troch rokov, kde sa píše len o oslabení Ruska a doslova „proxy vojnou“.

 

 

„USA a jejich evropští váleční mopslíci se letos v únoru a březnu dostali do nečekané celosvětové politické izolace! 90% obyvatel světa je proti uvaleným sankcím na Rusko! Největší výsměch sklidily USA před pár dny na konferenci v Mnichově. Jakmile tam Kamala Harris, americká viceprezidentka řekla: Když jedna země zaútočí na druhou, celý svět je v nebezpečí! (Rusko na Ukrajinu, míněno.) A požadovala, aby se každá země světa zapojila do sankcí a války proti Rusku. Dostalo se jí od všech zemí globálního jihu jízlivé odpovědi: Kdokoli kromě Spojených států to může říkat. Ale USA by to určitě neměli říkat globálnímu Jihu. Tahle diplomatická odpověď na výzvu USA všem zemím světa k podpoře války Ukrajiny proti Rusku, neušla včera 6. března pozornosti jednoho z největších amerických vědců, profesora Noaha Chomsky, a ten konstatoval, že USA/EU sankce na Rusko vyvolaly pravý opak svého cíle, a každý dnes chce s Ruskem obchodovat, a žádná země globálního jihu se už nedá USA a jeho evropskými mopslíky zastrašit!“

 

 

Noam Chomsky 5.3.2023:

 

 

 

Takže naši novinári pomáhajú európskym mopslíkom udržiavať už zamrznutú vojnu, už len mlynček na mäso, kde už nebude dodaná pomoc na výhru, len väčšie a väčšie straty vojakov v už nezmyselnej vojne. Vojaci, čo teraz bojujú, už zbytočne strácajú svoje životy, len aby táto propaganda neutrpela hanbu. Naši vládni politici – odvolaní, nepovedia, že to bolo zbytočné (a kto sa na tom v zahraničí len nabalil), lebo ako by vysvetlili, že ožobráčili kvôli tomu vlastné štáty na mnoho rokov dopredu!

A novinári tieto ich chyby zakrývajú a vedú už nezmyselnú propagandu, ktorá Ukrajincom nijako nepomáha a robí z nich už len „mlynček na mäso“ ako si vzájomne povedali aj v USA, kde sa o tom rozhoduje.

Ich deti tam nezomierajú a nikoho, kto je za to zodpovedný, pritom sa tu vydávajú za morálnych hrdinov. Je to naopak odporná a falošná morálka bezcitných ľudí, ktorým sú ľudské životy ukradnuté a zneužívajú médiá na klamanie občanov (ako to bolo aj pri Iraku).

 

 

…zem zrůd, bezzubých dásní,
servilních básní, prolhaných knih,
zem zrůd, zpanštělých vozků,
zem zbabělých mozků a odvážných břich

 

R: Do listů jív kyselý sníh zvolna se vpíjí,
nehybný čas rezavých trav, hubených žní,
vše jako dřív: lkající smích s ohnutou šíjí,
zlomený vaz skloněných hlav v lavině dní.

 

Čas hrůz, blábolu snobů,
znectěných hrobů, znectěných vět,
čas hrůz, bezlesých svahů,
najatých vrahů, popravčích čet,
čas hrůz, špíny a vředů,
omamných jedů, otrockých mas,
čas hrůz, vězničních dvorů,
znamení moru na dlouhý čas, na dlouhý čas.

 

Dny ztrát v noci tě budí,
propadlé hrudi ještě se dmou,
dny ztrát, drogy a pití,
ortely žití vyřčené tmou,
dny ztrát, reklamních šotů,
marného potu, zmarněných snah,
dny ztrát, sto hlasů ze sta,
dobrovolná gesta a povinný strach.

 

 

Karel Kryl – Kyselý sníh

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547040x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie