Založ si blog

Títo nebinárni oni sú príliš konzervatívni, čo vidno aj na ich príručke!

Z nebinárnej príručky:

 

„Nikdy sa nenechajte zošikanovať do

mlčania. Nikdy nedovoľte, aby ste sa

stali obeťou. Neprijmite nikoho

definíciu svojho života;

definuj sa ty.“

 

 

Postoj 5.12.2022:

 

Príliš veľa aktivizmu

Predhodili publiku dieťa, ktoré žiada, aby ho okolie oslovovalo v strednom rode

 

Denník N zverejnil rozhovor s neplnoletým dievčaťom, ktoré sa definuje ako nebinárne.

 

„Denník N má za sebou týždne, keď ako na páse zverejňoval rozhovory s ľuďmi z LGBTI komunity. Po teroristickom útoku na Zámockej to bolo z ich strany pochopiteľné a bolo jasné, že budú intenzívne presadzovať túto agendu. 

Keď už Denník N začal robiť rozhovory na queer témy ako na bežiacom páse, už aj skalní čitatelia dvíhali obočie, či to s jednou témou príliš neprepaľujú.

Vrchol novinárskeho aktivizmu však prišiel s rozhovorom so sedemnásťročným dieťaťom, ktoré sa samo označilo ako nebinárne, zmenilo si meno na rodovo neutrálne meno Victory Vargicovie a požaduje od svojho okolia, aby ho oslovovalo v strednom rode.

V mene rešpektu novinárka, ktorá sa venuje prevažne témam okolo LGBTI, vedie celý rozhovor v roztlieskavacom tóne, sama dievča oslovuje v strednom rode a zároveň mu oniká.

V tomto najzraniteľnejšom období hľadanie vlastného ja, navyše v období pandémie, keď boli žiaci mesiace sociálne izolovaní od svojich rovesníkov, vtedy pätnásťročné dievča, ktoré žije doma len so svojou mamou, a ako v rozhovore naznačuje, s otcom ani so širšou rodinou nemá žiaden kontakt, príde na to, že je nebinárne a že sa neidentifikuje so žiadnym pohlavím.

Novinárka išla voľbou respondenta na veľmi tenký ľad. Dá sa povedať, že na otvorenie novej agendy použila pred internetovým publikom dieťa, ktoré hoci vyžaruje domnelé sebavedomie, je oveľa zraniteľnejšie, než sa môže na prvý pohľad zdať.

Pri odpovedi, kde Victory priznáva, že v takejto citlivej záležitosti odmietla pomoc psychoterapeuta, by mali profesionálnej novinárke zablikať všetky červené kontrolky. Možno na rozhovor dostala súhlas matky, čo samo osebe vyvoláva obavy. No aj v takom prípade má novinárka alebo aspoň editor rozmýšľať, čo s dieťaťom v takomto zraniteľnom období života spraví ideologický rozhovor tohto typu.“

https://www.postoj.sk/119849/predhodili-publiku-dieta-ktore-ziada-aby-ho-okolie-oslovovalo-v-strednom-rode

 

 

Nebinárna osoba: Veľmi ma vyčerpáva každému vysvetľovať svoju identitu, preto som vytvorilo Nebinárnu príručku

 

https://dennikn.sk/3127168/nebinarna-osoba-velmi-ma-vycerpava-kazdemu-vysvetlovat-svoju-identitu-preto-som-vytvorilo-nebinarnu-prirucku/?ref=list

 

 

„Keďže na svojej ceste za sebaidentifikáciou nenašlo dostatočné zdroje v slovenčine, neskôr napísalo Nebinárnu príručku. V nej okrem iného bližšie vysvetľuje svoju voľbu stredného rodu, ktorý ešte zneutrálnilo niekoľkými úpravami. Napríklad pri skloňovaní zámena „ono“ uprednostňuje množné číslo.“

 

Jeden zo spôsobov, ako hovoriť o nebinárnych ľuďoch (z Nebinárnej príručky):

 

 

 

 

„Kedy ste si uvedomili, že ste nebinárne?

Mám to zapísané tu na stene. Apríl 2020, teda v pätnástich rokoch. Vlastne to bolo počas covidu, keď sme všetci sedeli doma a nejakým spôsobom premýšľali aj nad sebou. Takisto som začalo reflektovať svoje pocity a skončilo sa to „aktualizáciou“ rodu.

Až keď som v rámci samoštúdia začalo rozumieť rôznym identitám, pochopilo som, že práve nebinárnosť vystihuje moje pocity.“

Nebinárna príručka

 

 

„Obe tieto identity reprezentujú niekoho, kto je v “strede” a

adaptuje charakteristiky aj ženské aj mužské.

 

Známe sú napríklad pomenovania Muxes

z regionálnej oblasti Oaxaca v Mexiku, či Māhū z Havajskej a Tahitskej

kultúry. Obe tieto identity reprezentujú niekoho, kto je v “strede” a

adaptuje charakteristiky aj ženské aj mužské. Ďalší príklad máme aj zo

Zuni kultúry, kde existovala identita Lhamana s podobným významom

ako dva predošlé spomenuté rody. Záznamy z 19. storočia nám

rozprávajú o človeku menom We’wha zo Zuni, ktorá sa identifikoval ako

Lhamana. Nosila zmiešané mužské a ženské oblečenie a jeho rodina a

blízki striedavo používali mužský a ženský gramatický rod. Jeho úlohou

bolo pomáhať a delegovať vzťahy medzi Americkými kolonistami a

požiadavkami jej ľudu.“

 

https://drive.google.com/file/d/1cAzhcGQStgebxbQ1CqJCChlmxOu-7jSe/view

 

„Na začiatok ti stačí:

Ono bolo pekné. Ich kabát.“

 

 

„Nikdy sa nenechajte zošikanovať do

mlčania. Nikdy nedovoľte, aby ste sa

stali obeťou. Neprijmite nikoho

definíciu svojho života;

definuj sa ty.“

 

==============

 

 

Ja som bola vychovaná ako človek. Nie ako žena, ale ako človek. Nikdy mi mama nehovorila – správaj sa tak alebo tak, lebo si dievča alebo budúca žena. Hovorievala mi – Správaj sa tak a tak, lebo to je ľudské od človeka. Pripravovala ma na to, aby som bola dobrým človekom, nie dobrou ženou.

 

Byť ženou je v mnohom otravné, čo by si muži uvedomili, keby na nich boli také požiadavky. A keďže sa táto rola, akú od žien zväčša muži požadovali, mnohým dievčatám ani ženám nepáčila, keby mali také vymoženosti nezaradiť sa do toho, tak sa nezaradia a skoro všetky sme nebinárne. Takže, keby som zas bola v puberte, prečo by som sa mala chcieť identifikovať ako žena? Čo by som z toho mala? Tie povinnosti, ako sa očakávajú od ženy?

Ale ani mužom by som nechcela byť, lebo aj od mužov sa vyžadujú iné hlúposti. Takže najlepšie je nebyť ani ženou ani mužom, len človekom, čo nesúhlasí s tými hlúposťami, čo by mala žena a čo by mal muž alebo čo by mal uvedomelý človek (to najhoršie z toho).

 

Podľa mňa je to celkom normálne, že človek v živote rozmýšľa aj nad tým, či by chcel byť radšej ženou alebo mužom. Zvažuje výhody a nevýhody, čím by chcel byť radšej, potom kde by chcel bývať, v ktorej krajine, v ktorej dobe sa narodiť a často sa mu viac páči, že by chcel žiť v inej krajine a v inej dobe. A niekedy by radšej chcel byť mužom a niekedy ženou, podľa okolností.

 

Ja sa definujem ako človek. A zdá sa mi nepodstatné, či ste ženou alebo mužom. V najpodstatnejších veciach to nie je rozhodujúce ani dôležité.

 

Neviem, prečo sa chce niekto cítiť ako mužom aj ženou zároveň alebo ako ničím z toho, keď mu môže stačiť cítiť sa ako človek!

 

A je preto človek nejaký stredný rod? Je to niečo nad tým, čo by nás malo spájať a nie rozdeľovať špeciálnym skloňovaním alebo „onikaním“.

V dnešnej dobe môžete byť radi, keď sa s vami ľudia slušne rozprávajú a nenadávajú vám do fašistov a dezolátov, ako to práve títo progresívci robia!

 

A oni majú ešte tú drzosť pýtať sa, ako sa identifikuješ?

 

Tak, určite sa množstvo ľudí neidentifikuje ako „dezolát“ alebo „fašista“. A napriek tomu nám to vnucujú, hoci sa tak neidentifikujeme!

Tak čo keby ste sa tých všetkých občanov spýtali, ako sa chcú sami identifikovať?

 

Napríklad ľudia proti vojne! Takto sa hlavne identifikujem. A rešpektujete to? Rešpektujú to progresívci? Či len stredný rod a pri nepodstatných rodoch aj skončíme? V inom sa už ako človek identifikovať nemôžete?

 

Nemusíte mi onikať, ale rešpektujte, že sa neidentifikujem ako „dezolát“ a „fašista“!

 

A môžete ukázať, ako to rešpektujete! 

 

To je fakt choré, že by som sa musela identifikovať len ako žena, muž alebo stredný rod a ako človek, čo niečo nechce, už nie!

 

Sloboda nie je o tom, že povieš, že si muž, žena, stredný rod a potom sklapni a my ti povieme, čo si! Alebo kým musíš byť, keď sa máš identifikovať sám.

 

Tiež sa nenechám zošikanovať do mlčania!

 

 

 

Aké sú to charakteristiky ženské a mužské?

 

„Obe tieto identity reprezentujú niekoho, kto je v “strede” a

adaptuje charakteristiky aj ženské aj mužské.

 

Ktorá charakteristika je len ženská a ktorá len mužská?

 

Nie sú títo nebinárni oni príliš konzervatívni?

 

Včetne toho, že si vymysleli na to aj príručku! 

 

 

 

Nebinárna príručka:

https://drive.google.com/file/d/1cAzhcGQStgebxbQ1CqJCChlmxOu-7jSe/view

 

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509796x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie