Založ si blog

„Pohrozil, že ak všetci nenavýšia svoje výdaje na obranu na 2 %, nastane peklo! „

Aj osud krajiny sa dá prirovnať osudu človeka. Už mnohokrát som opisovala Slovensko, že keby to bola žena, tak je to príbeh týranej ženy najprv jedným primitívom (Ruskom) a potom druhým primitívom (USA).

 

A taký býva aj osud mnohých týraných žien, že sa nepoučia po týraní jedným mužom a vlezú pre svoju zakomplexovanosť a neuvedomeniu si vlastnej hodnoty a bežnej sebadôvery, do ďalšieho podobného vzťahu alebo aj ešte horšieho.

 

Zaujímavé na tom je, že v tomto prípade sú tými týranými a zakomplexovanými ženami muži politici. Primitívnejší muži totiž netýrajú len ženy, ale hlavne sa týrajú medzi sebou. Na ženy to dopadá len v poslednom rade, hlavne sú to celé krajiny, ktoré sú vydierané a len mocensky ovládané – politickými primitívmi – mocenskými predstaviteľmi týchto štátov.

 

A paradoxne je týraná žena aj naša prezidentka. Týrané bývajú totiž aj bohaté ženy, ktoré robia poslušné slúžky takýmto typom mužov a politikov. 

Znak takého štátu alebo ženy je, že je nesvojprávna. O ničom nerozhodujú, len poslušne plnia príkazy, inak sú za neposlušnosť zničené.

Keby vypovedala poslušnosť, aj ona skončí v „smetiaku“.

 

Nielen náš príbeh a o šikane, ktorú znášame. Taký žiačik až dospelý somár, poslušne vykonáva všetky príkazy, lebo násilník, ktorý šikanuje, ho vraj ochráni!

 

Pohrozil, že pokud do ledna všichni nenavýší své výdaje na obranu na kýžená dvě procenta, „nastane peklo“.

 

Eduard Chmelár

Socialisti

„Nemecko do roku 2024, kedy sme sa my zaviazali, resp. sľúbili, lebo to nie je právny záväzok, že dáme 2 % HDP na zbrojenie… Nemci povedali, že dajú 1,5 %… urobme to isté, znížme zbrojenie na 1,5 %, (obranyschopnosť nebude nijakým spôsobom ohrozená), ale za tie peniaze ušetríme ročne takmer pol miliardy, za celé volebné obdobie takmer dve miliardy.“

.

Harabin, Chmelár, Drucker a Bárdos na TA3 – 15.02.2020
.

„Slovensko by znížením ročného rozpočtu pre rezort obrany na 1,5 % ušetrilo takmer 2 miliardy eur za najbližšie volebné obdobie. (Iba) V priemere by tak išlo o pol miliardy ročne. Nemecko v roku 2020 znížilo obranný rozpočet, svojho záväzok investovať 2 % posunulo na neskôr. Tvrdenie Eduarda Chmelára hodnotíme ako ešte pravdivé.  Pred vstupom do NATO sa Slovensko zaviazalo navýšiť výdavky na obranu na hodnotu 2 % HDP. Ide však iba o deklarovaný sľub, nie právny záväzok voči Aliancii, ktorý by bol ukotvený vo Washingtonskej zmluve.  Nemecka v roku 2020 investuje do obrany 1,42 % HDP. Podobne ako ostatné členské štáty NATO, aj Nemecko dalo prísľub o dosiahnutí sľúbeného obranného rozpočtu do roku 2024.  Po nepredvídanom poklese ekonomiky a príjmov z daní bol Berlín nútený svoje dlhodobé ciele pozmeniť. Z odhodlania naplniť svoj záväzok však nezišiel. Podľa najnovších odhadov by malo Nemecko 2 % dosiahnuť začiatkom nasledujúcej dekády.  Dlhodobý plán rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj ozbrojených síl Slovenskej republiky s výhľadom do roku 2030, ako sám podotýka, „je založený na predpoklade, že bude naplnený prísľub daný v NATO a súčasne splnená časť podmienok na zapojenie sa do PESCO v rámci EÚ, teda vyčleňovať na obranu 1,6 % z HDP do roku 2020 a 2 % z HDP od roku 2024.”   V prípade, že by Slovensko investovalo do obrany 1,5 %, za volebné obdobie 2020 až 2024 by ušetrilo dokopy 1,85 miliardy eur. Suma suma investovaná do obrany úmerne rastie  so zvyšujúcou sa nominálnou výškou HDP O polmiliardový rozdiel by zo zmienených rokov išlo iba v roku 2023. V roku 2020 by to napríklad bolo iba 0,15 miliardy eur.  Hodnotenie, že obranyschopnosť Slovenska by po znížení investícií do obrany nebola nijakým pôsobom ohrozená, Demagóg.SK neoveroval.“

Dátum zverejnenia analýzy: 14.02.2020
https://demagog.sk/vyrok/44259
.
.
.
.
.
„Už dnes vydávame na obranu 1,74 percenta HDP, kým najbohatší štát Európy Nemecko sľúbil dať do roku 2024 na obranu len 1,5 percenta HDP,“ uviedol Chmelár. Zvýšenie výdavkov na obranu na úroveň západných krajín je podľa neho samoúčelné a je prejavom militarizmu.“
.
https://www.teraz.sk/slovensko/socialistisk-vyzyvaju-aby-sr-nedava/434050-clanok.html
.
.
.
.
.
Oklamali nás
.
.

„Príbeh nášho členstva v Severoatlantickej aliancii je príbehom jednej obrovskej lži. Klamali nás od začiatku.

Najprv nám tvrdili, že obrana v rámci NATO je lacnejšia ako obrana samostatného štátu. Bola to lož. Švajčiarsko dáva dlhodobo 0,8 % HDP, Rakúsko 0,8 % HDP, Švédsko 1,2 % HDP a Fínsko 1,4 % HDP – kým nás tlačí aliancia k výdavkom vo výške 2 percent HDP.

 

Ubezpečovali nás, že keby nás niekto ohrozoval, NATO nám je povinné prísť vojensky na pomoc. Bola to lož. Už vtedy bola na svete analýza vypracovaná priamo na žiadosť Kongresu USA, podľa ktorej nič také z článku 5 Severoatlantickej zmluvy nevyplýva.

Potom nás nahnali do vojny v Afganistane a tvrdili, že si tým plníme „politické záväzky“. Bola to lož. Naše členstvo takúto povinnosť nestanovuje.

Nútili nás, aby sme sa zúčastňovali na budovaní amerického protiraketového štítu, vraj na našu obranu pred Iránom a KĽDR. Bola to lož. Dnes priznávajú, že od začiatku bol tento projekt namierený proti Rusku a napokon – Teherán ani Pchjongjang nemajú medzikontinentálne balistické strely schopné zasiahnuť strednú Európu.

 

Severoatlantická aliancia nám nepriniesla bezpečnosť. Vohnala nás do vojen, do ktorých sa naši občania nikdy zapliesť nechceli, núti nás zúčastňovať sa na vojenských dobrodružstvách Spojených štátov, upratovať po nich bordel a slúžiť tým najodpornejším militaristickým cieľom. Vystavuje nás obrovskému riziku, pretože ako členská krajina sme spoluzodpovední za všetky vojnové zločiny NATO a túžba obetí po pomste a odplate je nevyspytateľná. NATO ignoruje princípy medzinárodného práva, pohŕda mierovou filozofiou OSN, zastrašuje menšie štáty a riadi sa antihumánnou zásadou práva prvého jadrového úderu. NATO je historický relikt studenej vojny, je to jej inštitucionálny pozostatok a robí svet nebezpečnejším. Požadovať jeho rozpustenie a nahradenie spravodlivejšou medzinárodnou štruktúrou zabezpečujúcou v prvom rade mier je úplne legitímne.

 

Takže si to zhrňme: keď sa na Slovensku spustila propagandistická kampaň za vstup do NATO (lebo Slovači sa do tejto organizácie veľmi nechcelo), nasľubovalo sa kopec nezmyslov, okrem iného aj to, že žiadne vojenské základne na území Slovenska nebudú. Vlani na summite NATO vo Walese prezident Andrej Kiska s tichou podporou Ficovej vlády (lebo v skutočnosti je to jej právomoc) ponúkol aliancii (podľa mojich informácií z prostredia ministerstva zahraničných vecí išlo o výslovný tlak USA, že buď im niečo pustíme alebo nech ideme od stola) vojenskú základňu na území Slovenska. Po nečakane búrlivom odpore obyvateľstva prezident najprv zahováral, že pôjde len o vojenský sklad (hoci z hľadiska definície je úplne jedno, čo v ňom bude – keby tam uskladňovali trebárs aj ponožky, je to legitímny vojenský cieľ), potom sa spolu so zástancami tejto základne vyhováral, že vlastne všetky armádne objekty na našom území sú základňami NATO (čo nie je pravda, lebo patria Ozbrojeným silám Slovenskej republiky, nie medzinárodnej organizácii) a neskôr sa zdalo, že od tejto myšlienky ustúpil.“
https://www.parlamentnelisty.sk/politika/142344/chmelar-sen-oklamali-nas/
 

„Kvůli Trumpově požadavku se na mimořádném jednání v Bruselu sešly špičky aliančních zemí. Trump podle diplomatických zdrojů předtím pohrozil, že pokud do ledna všichni nenavýší své výdaje na obranu na kýžená dvě procenta, „nastane peklo“.

Později upřesnil, že USA si půjdou v obraně vlastní cestou, pokud přinejmenším silné evropské ekonomiky, tedy Německo, Francie, Itálie a Španělsko, nezačnou do ledna na obranu vydávat dvě procenta svého hrubého domácího produktu.

 

 
Spojenci se podle něj nyní chystají dostat k oněm dvěma procentům rychleji než dříve a půjdou i výš. Ze strany spojenců se nejedná jen o nějaký hypotetický cíl, ale o konkrétní závazek, řekl také. Americký prezident v posledních dnech opakovaně žádal do budoucna zvýšení až na čtyři procenta.

Macron: Potvrdili jsme cíl dvou procent do roku 2024

 

Německo vydalo loni na obranu 1,24 procenta HDP.“
.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2535622-necekany-trumpuv-pozadavek-vyssi-vydaje-na-obranu-chce-po-clenech-nato-uz-od-ledna
.
.
.
.
.
8. novembra 2022
.

,,Vráťte ministrovi Káčerovi pamäť!”

.

„Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer v ,,servilne“ vedenom rozhovore pre think-tank SFPA povedal okrem iného toto: „Ja osobne si neviem spomenúť na žiadny iný konflikt od konca druhej svetovej vojny, pri ktorom by stály člen BR OSN agresívne napadol svojho suseda…“

,,Nuž, tak to je priam neuveriteľné, takáto náhla amnézia,“ Posmešne píše Chmelár v statuse. Vraj minister zabudol na najväčších agresorov od konca druhej svetovej vojny.

Uviedol Spojené štáty, Vietnam, ďalej poznamenal, že Káčer zabudol na Grenadu, Juhosláviu, Irak, Líbyu, Sýriu, a už vôbec si minister nespomína na vojenské agresie Turecka, Izraela či Saudskej Arábie. Ako tvrdí Chmelár, ministrovi zjavne z pamäti vypadli aj milióny mŕtvych či krvavé prevraty organizovaných americkými spravodajskými službami v Indonézii, Chile a na mnohých iných miestach.

,,Tu krásne vidieť, na čo im tá ideologická barlička, trápne pomenovaná „ačohentizmus“, vlastne slúži. Postup je nasledovný: najprv odmietnuť kritiku prechádzajúcich vojenských agresií, nedopustiť žiadne analógie, porovnávania či uvádzania súčasných zločinov do širšieho medzinárodného a historického kontextu – a napokon popierať, že sa také niečo vôbec stalo.“ Píše Chmelár, ktorý situáciu pomenoval aj ako ,,vymazávanie historickej pamäte.“

Chmelár usudzuje, že minister Káčer svojou mentalitou nadväzuje na najodpornejšie tradície koloniálneho myslenia. V tom istom rozhovore sa Káčer nepriamo vyhráža rozvojovým krajinám podporujúcim vo Valnom zhromaždení OSN Rusko. Na otázku, čo môžeme urobiť pre to, aby sa tieto štáty v ukrajinskom konflikte postavili na našu stranu, Káčer odpovedal: „EÚ je predsa najväčší poskytovateľ rozvojovej pomoci na svete… Zrejme niečo robíme zle.“ Jeho argument Chmelár označil ako ,,pozoruhodné uvažovanie“ a dodáva, že ani koloniálny dôstojník britského impéria z 19. storočia by to inak nepovedal.

Chmelár v statuse uvádza, že ak robíme niečo zle, tak je to predovšetkým to, že si neplníme záväzky v oblasti rozvojovej pomoci. Upozornil, že Slovensko totiž nemá politické „záväzky“ iba prispievať 2 percentami HDP na vojenské výdavky v rámci NATO, ale aj vyčleňovať 0,7 % HDP na rozvojovú pomoc v rámci OSN. ,,Nikdy si tento záväzok neplnilo a dáva na tieto účely sotva desatinu dohodnutej sumy. Pritom som presvedčený, že keby sme pomáhali v rámci rozvojovej pomoci ekonomicky, sociálne a environmentálne stabilizovať Blízky východ a severnú Afriku, prispievali by sme k mieru oveľa viac ako nákupmi zbraní,“ pripomína Chmelár.

Vyjadrenie ministra zahraničných vecí označil za škandalózne a v 21. storočí neprípustné. ,,Kolonializmus je na rovnakej morálnej úrovni ako fašizmus a ak si to Rastislav Káčer neuvedomuje, nemá na svojom poste čo robiť.“ Zhodnotil Chmelár.“

(krátené)

.

Chmelár 7.6.2022:

„Kde je tá Európa, ktorej smerovanie určovali vizionári Gorbačov, Kohl, Mitterand? Kde sú štátnici typu De Gaulle, Brandt, Palme? Nahradili ich kreatúry piatej ligy alebo marketingové figúrky, ľahko ovládateľné bábky a vyjednávači oligarchie s verejnosťou.“

.

==========

.

.

Práve počúvam rozhovor s Matovičom na Postoji. V 30 minúte Matovič povedal, že nemôžeme nič zobrať z výdavkov na zbrojenie, lebo Poľsko dáva až 3 %!

Šikanované obete sme my, bežní občania a títo politici sú kamaráti toho, čo šikanuje. Inak by už kamaráti ani politici neboli! 

Matovičova logika je taká istá ako keď kamarát toho, čo šikanuje, povie: „A Fero ako poslúcha! Ja budem od neho horší? Veď ja len to, čo Fero a keby tu bol niekto iný, bol by ešte horší!“

.

V mene toho, že tu máme tých lepších, poslúchali aj naši komunisti. Lebo iní by boli ešte horší!

.

A to vám aj násilník povie, že keby si mala za muža suseda, ten ťa aj zabije!

.

Ako vidíte, takú logiku majú mnohí muži (politici, novinári), čo sa pritom za násilníkov, samozrejme, nepovažujú!

.

.

.

Rozhovor s Matovičom:

.

https://www.postoj.sk/119462/odborarom-som-ustupit-nechcel-no-koalicni-partneri-sa-toho-bali-video-text
.
.
.
.
.
.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544556x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie