Založ si blog

Nič iného než ruský plyn nebude, hovorí expert

Aj na slobodu potrebujete peniaze. Na vnútornú nie, ale to sa nepotrebujete oslobodiť a môžete žiť aj s násilníkom, keď to vnútorne dokážete.

Ale pokiaľ by ste sa chceli oslobodiť hmotne, aj na slobodu potrebujete peniaze.

 

Napríklad, nikdy by som neradila žene, ktorá je týraná, aby odišla od násilníka, keď sa nemá kde podieť. Že sa vždy má kam podieť, to je vaša ilúzia v novej dobe, ktorá sa o nikoho nestará. V krízových centrách nie sú miesta a ak sa nájdu, tak sú dočasné. Potom buď matka dokáže zarobiť na drahý prenájom alebo nedokáže. Oslobodiť sa preto chudobná bez rodiny, čo by jej pomohla, nedokáže.

 

Poznala som niekoľko žien, čo sa preto museli vrátiť. Neboli schopné zarobiť na drahý prenájom a prežitie s deťmi samé, nemali nikoho, kto by im pomáhal a preto sa museli vrátiť. V podstate prostitúcia za prežitie s deťmi. Vrátila sa aj tá, čo si ju muž priviazal o stoličku a kreslil si na nej, kde ju bodne a vrátila sa aj tá, ktorej manžel pchal do vagíny fľaše. Nemali na prežitie a nemali na prenájom. A pomoc žiadnych centier nie je neobmedzená. Oslobodiť sa môžu ženy, ktoré môžu získať aspoň časť predaného bytu alebo sa dokážu aj spolu s niekoľkými deťmi uživiť samé. A žiadnej by som potom také peklo neradila zažiť, lebo agresivita násilníka vzrastie práve potom, čo sa pokúša žena oslobodiť. Ak si dovtedy myslela, že už to neunesie, tak peklo ju stále ešte len čaká.

 

Ja som si trúfla oslobodiť sa len vďaka tomu, že som mala a väčší podiel v dome, VŠ vzdelanie s ktorým skôr získam prácu, matku, ktorá mi ešte mohla pomôcť a sesternicu, ktorá mi požičala na prežitie. A napriek tomu všetkému, keby som bola dopredu vedela do čoho idem a čo všetko kvôli tomu moje deti zažijú, tak si to rozmyslím! Nešla by som do toho, keby som vedela, čo ma čaká a že to nebude trvať mesiace alebo rok-dva, ale celé roky! To bol mnohoročný boj o slobodu a prežitie.

 

Darmo som mala podiel v dome, mohol blokovať predaj domu a podľa právnika aj desať rokov, ešte som mala šťastie. Potom ma aj okradol a vydieral a to podľa právnika by som sa mohla súdiť aj päť rokov, takže samotný právnik mi radil súhlasiť s vydieraním a stiahnuť žalobu na odvolanie. Nepomohlo ani súhlasiť s nulou na výživnom, aj tak ma celé roky prenasledoval. V podstate pokiaľ žil, preto to trvalo len celé roky a netrvá dodnes. Kvôli tomu som nemohla mať ani iného partnera, keď som nechcela zažívať ešte horšie peklo.

Mnoho ľudí netuší, že polícia takým ženám nedokáže pomôcť, že sociálky takým ženám nedokážu pomôcť. Tri mesiace sme nemali celkom nič, ani prídavky na deti, lebo tie mohol na pošte vyzdvihnúť. Celé roky bojoval, aby som sa musela vrátiť, lebo ma bieda doženie.

 

A napriek tomu, aj keď som mala vlastný byt a nie drahý prenájom, celé roky som zažívala stres, že jeden týždeň choroby znamená tri mesiace splácania požičaného na prežitie. Keby som bola chorá mesiac, tak neprežijeme! Viete si predstaviť, aký je to stres a celé roky?

A to som mala vlastný byt a vždy aspoň možnosť mať si od koho požičať. Majú také možnosti všetky matky?

 

Ak nie, nemôžu sa oslobodiť!

 

A keď si to vie spočítať aj týraná žena, prečo nedokážu politici? A taká žena nie je za to platená a ešte dobre platená za rozhodovanie o životoch iných a nielen svojich detí! Čo to potom máme za expertov? Však nemajú ani toľko rozumu ako hocjaká žena čo ide do krízového centra, lebo odhadla, že to prežije a že si na to trúfa!

Od tej ženy sa politici líšia len v tom, že vedia, že oni to prežijú! Že ich deti to prežijú!

 

V tomto má Fico pravdu:

 

„Čakajú nás krušné chvíle, lebo EÚ sa nechala zatiahnuť Spojenými štátmi a Veľkou Britániou do vojny medzi USA a Ruskom na Ukrajine a slovenská vláda je vo vojenskej podpore Ukrajiny ako odtrhnutá z reťaze.“

 

 

 

Chmelár 26.7.:

 

Tvrdím, že slovenská politika neexistuje. Jestvuje len politika na Slovensku, neslobodná, nesvojprávna, neautentická. Tí, ktorí ju reprezentujú, sa správajú iba ako správcovia vyšších záujmov, neschopní i neochotní postaviť sa proti čomukoľvek, čo príde z Bruselu, Washingtonu alebo hoci aj Berlína či Paríža. V časoch, keď veľmoci pochopili, že územia, aké je i to naše, netreba dobýjať, stačí si ich kúpiť, v takýchto dramatických časoch, keď sa mení prapodstata všetkých vzťahov, nemať žiaden plán a čakať na pokyny zhora, zboku či zozadu, je zrada všetkého, na čom stojí legitimita moci. Štát je funkčný iba vtedy, ak dokáže presiahnuť prítomnú skutočnosť a rozhodnúť sa pre možnosť zmeny. Pasívne prispôsobovanie sa záujmom mocných alebo dokonca vydávať takéto mocenské záujmy za naše vlastné je popretím základnej podmienky nášho bytia, totiž tej slobody, ktorej potrebu nám začali vštepovať štúrovci a po nich všetci, ktorí to s týmto národom mysleli dobre.

Keď prenasledovali Štúra a Hodžu, keď väznili Kráľa, Hurbana, Vajanského, Hlinku, Husáka, keď umučili Goliana, Viesta, Clementisa, Žingora – robili tak preto, lebo chceli udusiť pamiatku na pokusy o zvrchovanosť slovenskej politiky…“

 

 

https://noveslovo.sk/c/Slovenska_politika_neexistuje?fbclid=IwAR3_UB-8mZl9MEo1QIcKZYIKUmCbyG2hds9yYSs3g1KshBOJM6F4wYjqBvA

 

 

 

Nic jiného než ruský plyn nebude, říká expert

 

 

 

„Německo tak podle Bloomberg TV bylo Kremlem postaveno do pozice, že pokud necertifikuje zablokovaný a čerstvě dokončený Nord Stream 2, tak německá ekonomika a průmysl zimu nepřežije. A co Bloomberg nedodal a ani nemusel, to je fakt toho, že spolu s německým průmyslem se v tom samém okamžiku zhroutí i průmyslové podniky a závody v ČR a na Slovensku, přičemž ve chvíli, kdy Německo bude bez plynu, tak tyto dvě menší země už v té době budou bez plynu úplně několik dnů nebo dokonce týdnů.

Německo totiž má tzv. nouzový protokol, kdy při 20% zbývajících zásob plynu zastavuje a zakazuje export plynu a surovin do 3. zemí, takže pokud začne v Německu docházet plyn na počátku listopadu, v Česku nebude plyn již asi v polovině října.

 

Likvidace německého průmyslu v přímém přenosu a zoufalý pohled na loutkové německé politiky

 

Rusko tak dokonale chytilo Evropskou unii a hlavně Německo do vlastní pasti, kterou na Rusko sami přichystali. Sankce proti Rusku právě teď likvidují německý průmysl a vyhnaly cenu za plyn na burze na rekordní maximum. Uvalovat sankce na zemi, na které závisí váš průmysl, může udělat jen debil, který v životě neslyšel poučku, která říká: Nekousej do ruky, která tě krmí! Němečtí politici to sice vědí, ale Kancléřský akt nelze porušit, protože by je Američané nechali oddělat.

 

 

 

„Kremľu to neprekáža. Príjmy z drahého plynu mu vynahradia výpadky z nižších dodávok. Prebytočný plyn a ropu predáva inde vo svete. Devízové rezervy mu rastú.

Putin vie, čo robí. Vie, kde je Európa zraniteľná. Pritom ešte pred niekoľkými týždňami sme počúvali veľkohubé vyhlásenia európskych lídrov o tom, že čoskoro zastavíme akýkoľvek dovoz ruského plynu a ropy. A položíme tak ruskú ekonomiku na kolená. Teraz budeme šťastní, ak nenastane opak. Rusko nezastaví úplne dodávky plynu a európska ekonomika nepadne na kolená.“

 

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/635182-rusko-testuje-europsku-solidaritu-odola/

 

 

 

Názory progresívnych a uvedomelých čitateľov:

 

 

„Autor píše jako kdyby si Evropa nedokázala poradit.

 

„Nemám obavy, EU si poradí. Veď už teraz je plán na 15%. Vtedy ešte prúdilo 40% kapacity plynovodu. Von der Uršula s Borellim vymyslia ako vybabrať s Ruskom. Vymyslia taká sankcie, že Rusko mám bude radi dodávať plyn aj zadarmo.“

 

„Stačia nám dva svetre.“

 

 

 

Tak uvidíme, kto mal pravdu, či uvedomelí progresívni čitatelia, ktorých tie dva svetre symbolizujú alebo dezoláti, ktorým sa vysmievajú, že sa nechcú uskromniť na dva svetre. 

 

Ako vždy, ľudia sú nesvojprávni o tom rozhodnúť. Rozhodujú sa politici a progresívne médiá o nich bez nich. Nie je to boj za slobodu, ako som sa o tom dobrovoľne rozhodla ja. Je to príkaz pre nesvojprávne štáty zhora, v ktorých obyvateľstvo nemá žiadne sebaurčenie. Ani len ako tá týraná žena, ktorá môže zvážiť, či do toho ide alebo nie. S týmto príkazom zhora obyvateľstvo týchto krajín nesúhlasí!

 

 

Zopakujem, že keby som bola vedela, do čoho idem a čo všetko budú musieť moje deti zažiť, tak si to rozmyslím. Teraz to už neľutujem, keď sme to prežili. Ale stačilo málo, len mesačná choroba a mohli sme neprežiť. A keby šlo aj o vojnu, ich životy nikdy neriskujem!

 

Môžete si tisíckrát o mne myslieť, že som preto fašista. Pre mňa sú novodobí nacisti tí, čo sa vydávajú za politikov a vnucujú obyvateľom niečo, čo nechcú – len vojnu a biedu.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544733x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie