Založ si blog

Podstatné však je, že CIA len nedávno plánovala únos a vraždu Juliana Assangea

Už mnohokrát sa ľudia zaoberali tým, že čo by robil Ježiš, keby dnes žil alebo kto je v dnešnej dobe Ježiš, o kom to nevieme.

Možno ste už počuli o tom, že na Zem prichádzali mnohí ako Ježiš a do rôznych kultúr a v rôznom čase. Iní zas veria tomu, že sa Ježiš vráti druhýkrát.

Ďalší zas tvrdili, že keď sa vráti, či už „konkrétne“ Ježiš alebo iný, povedzme duchovný vodca z vyšších dimenzií ku ktorým smerujeme v duchovnom vývoji na planéte, aký to bude mať znak! A práve ten znak je zaujímavý!

 

Bude to človek (niektorí veria, že to už môže byť žena), ktorý bude najviac prenasledovaný na svete a pritom svet najviac ovplyvní svojimi informáciami.

 

Podľa mnohých by mal už teraz žiť, ale to je najmenej zaujímavá informácia, lebo každá generácia verila, že už je tá posledná dôležitá, ktorá má očakávať takého človeka alebo rovno súdny deň.

Ale je celkom zaujímavé položiť si otázku, keď už táto téma toľko veriacich ľudí zaujíma – Keby teraz žil, kto by to bol?

 

Kto by bol teraz tým nepoznaným Ježišom a najviac prenasledovaným človekom na Zemi?

 

Určite najviac prenasledovaným človekom je aj teraz na svete nejaký chudák o ktorého existencii prakticky nikto nevie a netušíme, aké hrôzy sa mu teraz dejú.

Ale tento najviac prenasledovaný má byť pre verejnosť najviac prenasledovaný aj odsúdením mnohých ľudí ako bol aj Ježiš svojho času, keď si ľudia v podobenstve o tom vybrali Barabáša a tým Piláta. Ciže niekto, koho terajšia civilizovaná spoločnosť odsúdila a ľudia by si opäť pýtali radšej Barabáša, že aj Barabáš je od tohto neprávom namysleného viac.

 

Tak mne hneď prišiel na um Julian Assange, že kto je od neho v tomto opise trefnejší? Koho tak civilizovaná spoločnosť odsúdila za prevratné informácie, ktoré jej poskytol? Koho tak vlastní (novinári) zradili?

 

Alebo si myslíte, že dnes by to boli rybári?

 

Má to veľkú logiku, že dnešní „rybári ľudí“ by boli práve novinári a to investigatívni, lebo aj keď na novinárov nadávate, v civilizovanej spoločnosti je povolanie novinár to najvýznamnejšie povolanie aké môže byť! Len od toho sa odvíja mediokracia, akú významnú moc majú alebo môžu mať novinári a to zvlášť investigatívni.

 

A medzi nimi sa objaví prevratný novinár s prevratnými informáciami pre celý svet a „dnešní apoštoli“, to je symbolický obraz ako máte celý svet aj v rozprávkach zakódovaný, ho pri jeho prenasledovaní zradia!

 

Hodí sa na ten opis niekto lepšie? Poznáte niekoho významnejšieho pre celý svet a viac prenasledovaného za prevratné informácie?

 

Ak nie, tak chápete, prečo si už dlho myslím, že toho Ježiša s prevratnými informáciami tu máte v Assangeovi!

 

A správali by sa k nemu ľudia inak ako ku Ježišovi? Nebol by im rovnako ukradnutý blázon? Nejaký samozvaný kráľ informácií?

Výsmech by už nebol? A ľahostajnosť k jeho utrpeniu iná?

 

V každom prípade, aj keď ste ateisti, obraz nového Ježiša tu máte znova, s novými prevratnými informáciami, ktoré novému Pilátovi nevyhovujú. Ešte skôr ho môžete spoznať ako ateisti, lebo veriaci asi očakávajú, že by to neboli informácie o Pilátovi a aká je božia pravda oproti len svetskej, ale niečo duchovne pre svet neškodné, čo by Piláta nijako neohrozovalo!

 

A tak novinári – „Rimania“ chodia a pichajú doňho a vysmievajú sa – Akýže ty si kráľ? Ten obraz ľudskej znalosti by bol celkom rovnaký!

 

 

 

SME – obdivuhodný článok s nepochopiteľnou príčinou, prečo je na SME?

 

Prečo zrazu nevadí, že doteraz tie mýty uvedomelí novinári šírili alebo odkiaľ to mali, že on je na vine za zverejnenie údajov aktívnych agentov? Odkedy sa môže v mainstreame písať o Assangeovi pravda? Veď doteraz sa nemohla a nemala a málokedy sa niekto našiel, čo ho na jeho krížovej ceste spomenul a takto mu pomyselne obrazne podal ručník ako svätá Veronika. To býval najčastejšie u nás Chmelár, čo by ani neveril, komu ho podáva. Lebo obrazne a symbolicky povedané, ten ručník sa podáva všetkým na krížovej ceste za pravdou. Kto tú pravdu napíše, presne ten ho podáva tiež.

 

 

Ján Košč

 

Pravda a mýty o Assangeovi

 

„Jeho dlhoročné väznenie a psychické mučenie v britskej väznici nás akosi necháva chladnými. Možno konštatovať, že sme obeťami mýtov. Mýtov o tom, že Julian Assange nie je novinár, že svojimi odhaleniami ohrozil aktívnych agentov.

Alebo o tom, že svoju činnosť vyvíjal na pokyn Moskvy. A hlavne o tom, že je v rukách slepej spravodlivosti v demokratickom štáte. Všetky tieto tvrdenia sú ľahko vyvrátiteľné.

Julian Assange je novinárom a vydavateľom s platným novinárskym preukazom vydaným v Austrálii. Na zverejňovaní dôkazov o zločinoch vlád spolupracoval s britským The Guardian, americkým New York Times, nemeckým Der Spiegel, španielským El Pais a francúzskym Le Monde prostredníctvom investigatívneho centra. V podobnom centre, mimochodom, pôsobil aj Ján Kuciak.

 

Pravdivé nie je ani tvrdenie, že zverejňoval osobné údaje aktívnych agentov, čím ich ohrozil. Všetky dokumenty, ktoré Julian Assange zverejnil, boli poctivo začiernené tam, kde by mohli uniknúť osobné údaje. Chybu, ktorá je pripisovaná Assangeovi, urobil denník The Guardian. Zaujímavosťou je, že za ňu nie je stíhaný nikto z britských novín.

WikiLeaks zverejnili aj množstvo dokumentov dokladajúcich protiprávne činy Kremľa a jeho používanie trolích fariem na manipuláciu verejnej mienky na Západe, ale aj dôkazy o korupcii v afrických krajinách, kde následne odstupovali z funkcií tamojší ministri.

 

Najväčšou lžou je však tvrdenie o spravodlivosti, nezávislosti a zákonnosti procesu. Pred Európskym súdom pre ľudské práva britská vláda priznala, že protiprávne odpočúvala Assangeovu právničku, pričom len toto by v akomkoľvek inom prípade stačilo na zrušenie celého procesu ako nezákonného.

O tom, že Assangea zadržiavajú na samotke v najtvrdšej britskej väznici a že mu odopierajú zdravotnú starostlivosť, radšej nehovoriac.

Počas jedného z pojednávaní prekonal „ľahkú mŕtvicu“, pričom až do skončenia konania ho nechali bez lekárskeho ošetrenia. Splnomocnenec OSN pre mučenie Nils Melzer dal Assangea vyšetriť a následne OSN vydala správu, podľa ktorej ho podrobujú psychickému mučeniu a dlhodobo neadekvátne tvrdej väzbe.

 

Momentálne najväčšou hrozbou, ktorá stojí pred Assangeom, je jeho vydanie do USA. To, že USA vydali zatykač na človeka, ktorý nie je ich občanom a činy, ktoré mu kladú za vinu, sa nestali na území Spojených štátov, sú pre americké vládne kruhy asi nepodstatné.

 

Podstatné však je, že CIA len nedávno plánovala únos a vraždu Juliana Assangea.

 

Rovnako sa dá spochybniť aj spravodlivosť prípadného procesu s Assangeom v USA. Niečo napovedá aj súčasný priebeh súdneho konania v Británii, kde o jeho prípade rozhodovala sudkyňa, ktorej manžel pre dokumenty zverejnené vo Wikileaks prišiel o niekoľkomiliónovú zákazku od americkej armády.

Prepustenie novinára Assangea žiadajú organizácie ako Rada Európy, OBSE, ale aj novinárske organizácie v Austrálii, Británii, USA, rovnako ako mnohé globálne vrátane Reportérov bez hraníc.

Všetci menovaní tvrdia, že je stíhaný za novinársku prácu a mali by ho prepustiť. Čo na to slovenskí novinári?“

 

 

Počkáme, kým aj Assangea zabijú?

 

https://komentare.sme.sk/c/22950943/pockame-kym-aj-assangea-zabiju.html

 

 

 

jediná reakcia na SME:

 

 

„Je to zlocinec a zradca a ma to co si zasluzi. Dufam, ze ho do USA vydaju a naparia mu tam poriadku palku. Tento clovek uz znicil zivoty X ludom a urobil si na nich slavu, vratane toho neboraka Manninga so 7 rokmi vo federalnej base ci Snowdena, ktory zije v ruskej base, kym Assange zlizol vsetku slavu. Nehovoriac o tych ludoch co vyzradenim ohrozil.“

 

 

Kričal voľakedy sprostý dav inak?

 

 

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536390x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie