Založ si blog

Sulík o extrémne dôležitom

Najdôležitejšie veci teraz sú, aby nebola tretia svetová vojna a ožobráčená Európa. Preto v centre pozornosti by mali byť informácie o jednaní Sulíka v EÚ:

 

Sulík o zákaze ropy: Pri embargu chcem pre Slovensko výnimku, je to extrémne dôležité

 

„Slovensko bude trvať na výnimke z embarga na nákupy ruskej ropy, ak sa stane predmetom nových sankcií EÚ voči Rusku. V pondelok večer uviedol minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) po skončení mimoriadneho zasadnutia Rady EÚ pre energetiku v Bruseli.“

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/625392-sulik-o-zakaze-ropy-pri-embargu-chcem-pre-slovensko-vynimku-je-to-extremne-dolezite/

 

 

Nikde nevidím, že by o tom informovalo SME alebo Denník N, len Pravda na to upozorňuje a prináša takúto informáciu. Prečo o tom neinformujú aj naši intelektuáli intelektuálov? Aby nenarúšali svoju intelektuálnu výchovu – volajte po okamžitom odpojení všetkého, aby ste boli najmorálnejší z celej spoločnosti a ukážkoví ľudia?

Dúfajme, že sa intelektuálna elita bude zastavovaním podnikov a vyhadzovaním ich pracovníkov na dlažbu venovať aj inak, ako len z čisto morálneho hľadiska, že keď ty budeš pod mostom a ja budem mať dva svetre, vydržíme to!

Nepochybujem, že elita ich čitateľov to vydrží, keď majú 1 500 eurové platy a zvyknú riešiť, kde teraz investovať, či do zlata, či do nejakých fondov, ktorým teraz už môžu veriť (veď to všetko sú veľmi morálni ľudia) alebo do nehnuteľností, kde sa dá večerné zapínanie svetiel regulovať aj na diaľku, či sú obývané.

Ako to prežijú šóféri, predavači, prepustení robotníci alebo iní dezoláti, tých nepotrebujeme, mali tiež podnikať. Ako ten hladomor prežijú v Afrike, to budú riešiť zaplatení zas v mimovládkach, kde bude nová finančná príležitosť na ich morálku. Dôležité je teraz celkom ožobráčiť Európu a Slovensko v rámci morálneho aktivizmu.

 

Heger je vďačný médiám, pre ktoré svojou poslušnosťou, voči ich kázniam, výnimočne dozrel na ukážkového štátnika. To mu zaručuje postup do novej vlády, že obstál a aj v budúcnosti bude poslušný. Mnohí si myslíte, že veď ho predsa ľudia nezvolia, ale neviete, či ešte budú voľby. Možno už len pre povinne zaočkovaných alebo ako vo Francúzsku a Amerike. Budeme čoraz západnejšie slobodní. 

 

„Tento prístup by mal byť povinnou výbavou každého politika alebo verejne činnej osoby, pretože úlohou médií nie je nám slúžiť. Ich prácou je vytvárať verejnú mienku“

 

Verejnú mienku vytvorili aj v jeho hlave, čo je preňho záväznejšie aj než duch svätý.

 

„Kultúra úcty voči novinárom a médiám je podľa Hegera znakom slobody tlače.“

 

Úcta k vrchnosti, ktorej sa vidí súčasťou, je podľa neho znakom našej slobody, že volebným lístkom sme mu nahradili aj rodokmeň. Z božej milosti kráľ, vďačný médiám ako svojmu Bohu. Médiá predsa sú znakom božej milosti, čo je dovolené a čo zakázané. Aktuálne desatoro až po predplatnom.

 

 

========

 

 

Matovič:

 

„Pani prezidentku nemám rád. Nemám rád jej faloš a strojenosť. Avšak hecovať ľudí na mítingu, aby jej nadávali do “anerických kur.ev”, ako to cez víkend robil úchylák Blaha, je podlosť najhrubšieho zrna.“

 

Môj názor:

Demonštrácie na uliciach nemám rada. Všetci na tribúnach pôsobia dementne, ako sa snažia získať dav na svoje politické ciele.

Ľudia na tých demonštráciách majú skandovať niečo priblblé, aby to bolo jednoduché a vždy to pôsobí veľmi trápne, aké stádo sa im podarilo vytvoriť. Rovnaké to bolo aj so „Slušným Slovenskom.“

 

Chmelar 3.5.:

 

Na druhej strane sa však nenechám zmiasť pokryteckou rétorikou súčasnej koalície, ktorá sa tvári, že takéto primitívne útoky sa tu nikdy neodohrali. Keď Monika Beňová na tribúne sklopila hlavu, aby potlačila úsmev, isto si spomenula na to, ako rozbesnení fašisti v uliciach skandovali „Beňová je k…a špinavá“. Vtedy sa jej nikto zo „slušného Slovenska“ nezastal. A na hecovanie davu pred parlamentom, keď Igor Matovič prinútil zhromaždenie vykrikovať na adresu vtedajšieho predsedu NR SR Andreja Danka tie najsprostejšie výrazy, si hádam ešte pamätáme všetci. Takisto bez výraznejšej odozvy slušnoľudí. Nehovoriac o takmer každodenných hulvátskych útokoch ministra obrany Naďa voči svojim kritikom, ktoré nikoho z vládnej koalície na čele s prezidentkou nevyrušovali. Alebo sa pozrite na šéfa brannobezpečnostného výboru parlamentu Juraja Krúpu, ktorý sa dnes vyjadruje o demonštrantoch ako k sviniach a o politikoch Smeru ako o pastieroch svíň, ako sa tento bezcharakterný človek chrapúnsky osopil na poslanca Kmeca, aby zaliezol do materinej… Ako je možné, že na tento bezprecedentný prejav hulvátstva – nie na ulici, ale priamo vo verejnoprávnej televízii – nikto z týchto moralizátorov nezareagoval?? Nejde však len o to.

Táto hlboko polarizovaná spoločnosť je taká dotrhaná a doráňaná, že v spore o to, kam sme sa dostali, niet nevinných. Tu nám moralizovanie nepomôže. Naopak, považujem za nízke a odporné, keď sa nám tu Zuzana Čaputová hrá celý čas na chrumkavú, ale má vlastné úderky, ktoré rozsievajú urážky, vyhrážky, nenávisť a podlé podpásové útoky. Nikdy nezasiahla proti lynčovaniu svojich oponentov, ani vtedy, keď sa im vyhrážali smrťou. Naopak, fňukala zakaždým, keď sa niekto dotkol jej. Naposledy si do Košíc zvolala svojich verných a ľutovala sa, ako sa stáva obeťou nenávisti – ani slovo o ľuďoch, ktorí sú tu zúrivo prenasledovaní za svoje názory. Táto sebestredná pani sa nespráva ako hlava štátu, ale ako slaboch, ktorý citovo vydiera a mocensky manipuluje, ktorá pokrytecky obracia pozornosť na seba, ľutuje sa a špinavú robotu vulgárnych hejtov a nenávistných kampaní prenecháva lojálnym mimovládkam a médiám. Je to to najodpornejšie zneužívanie citlivých tém. A aj dnes táto pani namiesto toho, aby odsúdila nenávistné prejavy v spoločnosti voči iným, strháva na seba pozornosť a útlocitne ďakuje za množstvo podpory, lebo vraj „pre budúcnosť Slovenska je to dôležité“. Ešteže nám blahosklonne neodkázala, že „Slovensko som ja“. Úlohou hlavy štátu je však zastaviť takéto sebadeštrukčné procesy v spoločnosti (čo sa týka aj alebo predovšetkým napomínania vlastných), nielen riešiť v jednom kuse seba.

Problémom dnešnej slovenskej spoločnosti nie je neúctivé správanie voči prezidentke, ale jej pokrytecká, a pritom bezohľadná politika sledujúca cudzie záujmy. Patrí sa vulgárne útoky odsúdiť, lebo sú nielen nekultúrne, ale rovnako hlúpe ako cikať proti vetru. Ale netvárme sa, že je to svetový problém číslo jeden.

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5378196052212243/

 

 

 

Ale ako som už napísala, ja Hegera ani Čaputovú nesledujem a keby o nich nepísala Pravda alebo Chmelár, neviem, čo povedali. Ako pár poslušných tajtrlíkov nie sú pre celú spoločnosť podstatní, čo ľudia chcú alebo nechcú. O tom rozhodujú médiá, nie jeden pudlík s rodokmeňom len volebných lístkov.

Je smiešne, že máte mať úctu k tým, ktorých nesledujete. Alebo k novinárom, ktorých si nikto nikde nezvolil, len nám ich nasadili a vnucujú, že nejaké ich desatoro (teraz neodsudzujte vojnu, teraz odsudzujte, teraz sa má z vojnovej oblasti utekať, teraz sa má hrdinsky položiť život… ako kedy im vyhovuje) máte vyznávať ako bibliu. Rozhodne si nebudem vážiť novinárov, čo volajú po tretej svetovej vojne a predvádzať falošné dojatie nad obeťami podľa toho, z ktorej sú krajiny a na aké ekonomické ožobráčenie to práve vyhovuje.

 

Vážiť by som si mohla politika, ktorý by nerobil presný opak, než čo sľuboval pred voľbami. Klamárov, čo robia presný opak, tých si vážiť nemôžem. To môžem len predstierať, keď sa vám budú aj vyhrážať, že volebný lístok sme už dostali a teraz ťa budeme prenasledovať.

Čo sa týka OĽaNO, až keď zosadíte Hegera a dáte tam späť Matoviča. Nie podľa toho, ako poslúchajú novinárov a ich desatoro. Potom keď Naď sa vráti k tomu, čo sľuboval pred voľbami a americké vojnové základne na Slovensku opäť budú len hoaxom. A Matovič si trúfne nielen na Fica, ale aj Čaputovú. Keď bude mať aspoň Matovič slobodu slova! Potom si vás budem vážiť. Dovtedy to môžem len predstierať.

Ale vám aj predstieranie stačí, však? Však aj Matovič tú úctu voči Čaputovej len predstiera! Môže si dovoliť vyskakovať len na Fica a na koho mu dovolia. Podľa objednávky, čo mu objasnia novinári – čo môže a čo nemôže. Nemá ani takú slobodu ako bežný občan a ani takú slobodu slova ako bežný občan. Je ho čím vydierať. Ste vazali a keď nebudete poslúchať, bude na vás mediálna štvanica! Na počkanie z každého z vás vyrobia psychopata ako z Matoviča. Spýtajte sa novinárov, čo si máte myslieť, aby ste boli človekom. Váš duch svätý viac pôsobí cez Jakuba Fila než v kostole, či môžete byť človekom, čo prežije.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545619x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie