Založ si blog

Dôležitý odkaz filmu Volyň

Pred tromi rokmi som videla film „Volyň“ a aj som o tom napísala článok, o mojich myšlienkach k nemu.

 

Dnes chcem niečo z neho poopraviť, čo som tam nenapísala a je to najdôležitejšia vec vzhľadom na novú vojnu. 

 

Vy všetci odsudzujete len banderovcov, ale ten film bol veľmi dobrý preto, že nemal za cieľ poukázať len na banderovcov, ale na neľudskú krutosť kohokoľvek vo vojne a bez ohľadu na stranu konfliktu. Kto ho videl, tak vie, že v tom filme neboli krutí len banderovci, ale aj Poliaci! Hlavna hrdinka Poľka zažíva na jednej strane krutosť banderovcov a na druhej úplne rovnakú krutosť Poliakov, ktorí sa chcú banderovcom za zavraždené obete pomstiť a správajú sa úplne rovnako!

 

A to je najväčší odkaz toho filmu, že obidve strany boli rovnaké a dopúšťali sa rovnakých krutostí, keď sa chceli pomstiť. Napokon rodinu hlavnej hrdinky brutálne zavraždili Poliaci a nie banderovci.

 

Veľa divákov môže odradiť, že vo filme je príliš veľa ľudskej krutosti a je príliš rozvláčny. Preto vám odporúčam pozrieť si poslednú časť filmu, keď hlavná hrdinka s dieťaťom uteká k svojej sestre, od vyčíňania banderovcov na poľskej strane k Ukrajincom na opačnej strane, lebo tam má ešte sestru vydatú za Ukrajinca.

Vyzerá to tak, že tam už bude zachránená, hoci schovaná, ale stáva sa zo svojho úkrytu svedkom toho, že Ukrajinec prosí a presviedča svojho brata, čo má za ženu Poľku (jej sestru), aby ju zabil a neohrozoval jej životom prežitie celej rodiny. Čo na tom, že je to jeho žena, ktorú miluje a má s ňou dve maličké deti, celú rodinu táto Poľka svojim životom ohrozuje, aby ich nezabili, že majú niečo s Poliakmi.

Ukrajinec odmieta zabiť svoju ženu a miesto toho zabije svojho brata, ktorý ich takto ohrozuje, že od neho chce, aby svoju ženu zabil a aspoň deti a seba zachránil.

 

Nečakáte, že teraz tam pre zmenu prídu Poliaci a v rámci vraždenia Ukrajincov z pomsty, zavraždia ich veľmi brutálne všetkých.

 

Preto je ten film v tomto dobrou ilustráciou pomsty. Ukazuje nám, že neľudské zverstvá sa potom dejú na obidvoch stranách kvôli pomste a nenávisti po brutalitách a rozmnožujú ich ďalej. Ľudia, čo predtým spoločne boli na ukrajinsko-poľskej svadbe, sa vzájomne a veľmi brutálne vraždia.

 

To nebolo len o banderovcoch! To bolo o ľuďoch, kam ich dovedie brutalita, vraždenie a pomsta. Každá strana sa chce pomstiť za nové a nové roztáčanie.

Tento film má všetkým pripomínať, že takto sa budú vraždiť susedia kvôli pomste, aj obyčajní civili. Nemusia byť „banderovci“ a stanú sa nimi na každej strane.

 

 

 

Film o Banderovcoch

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544711x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie