Založ si blog

Podľa českých tajných služieb sú dôvodne podozriví ale Zemanovi vytýkajú, že hovoril len o podozrení!

„K výbuchu v muničním skladu č. 16 došlo 16. října v 9:25. Policie zatím nemá přímý důkaz, že do areálu oba muži fyzicky skutečně vstoupili, ale považuje to za vysoce reálné.

Není však ani vyloučeno, že k výbuchu mělo dojít už ve Vrběticích.“

https://www.respekt.cz/agenda/bellingcat-a-respekt-vybuch-ve-vrbeticich-byl-soucasti-dlouhodobejsi-operace-proti-ukrajine

 

„Český prezident v prejave vyzradil utajované skutočnosti.“  Tým myslia, že vyzradil, že nemajú dôkazy.

„Tvrdenie českých tajných služieb, že z dvoch výbuchov vrbětických skladov sú dôvodne podozriví agenti.“

„Český prezident uviedol, že neexistujú žiadne dáta o agentoch z Ruska vo Vrběticiach,“ píše ruská tlačová agentúra Interfax. Dodáva, že Zeman zdôraznil, že Bezpečnostná a informačná služba nemá dôkazy o tom, že ruskí agenti oblasť Vrbětic navštívili.

 

TASS zároveň upozorňuje, že podľa prezidenta ale nemožno povedať, že podozrenie zo zapojenia dvoch zahraničných agentov nie je vážne, a je nutné toto podozrenie vyšetriť.

Agentúra DPA napísala, že český prezident varoval pred akoukoľvek formou hystérie. Kým vláda premiéra Andreja Babiša z udalostí vo Vrběticiach obvinila ruských agentov, Zeman hovoril len o „podozrení“ a vyslovil sa pre ďalšie policajné vyšetrovanie, uviedla DPA.

 

Rakúska verejnoprávna televízia ORF uviedla, že Zeman kritizoval Rusko „s neobvyklou ostrosťou“

 

Nemecká televízna a rozhlasová spoločnosť Deutsche Welle (DW), ktorá vysiela do zahraničia, vyzdvihla Zemanove spochybnenie ruského podielu na výbuchoch a že český prezident varoval pred hystériou a vyzval verejnosť, aby počkala na výsledky policajného vyšetrovania.

https://svet.sme.sk/c/22646021/ako-zahranicne-media-reaguju-na-zemanov-prejav-ku-kauze-vrbetice.html?ref=njctse

 

 

Takže podľa českých tajných služieb sú dôvodne podozriví ale Zemanovi vytýkajú, že hovoril len o podozrení. 

 

 

Ich boj proti tomu, že nemajú dôkazy, poukazovaním len na nepresnosti!

 

 

Sedm nepřesností Miloše Zemana. Fakta usvědčují prezidenta z nepravdivých tvrzení

 

 

Neobvinili ho z toho, že klame a nie sú len podozriví ale len z nepresností. Čiže neklamal, inak by to napísali, že klame!

 

Nepresnosť nie je klamstvo!

 

„V čem se prezident zmýlil?“

 

Mýliť sa a klamať je veľký rozdiel! Keď poviem, že niekto klame, tak hovorí nepravdivé informácie. Ale keď sa niekto len zmýlil, tak idem rozprávať v čom nerozmýšľa presne ako ja, čo už si tam môžem dať hocčo, v čom sa podľa mňa mýli, ako to sám hodnotí! Alebo budem vyrývať do vedľajších vecí ako nepresností! Tu je Milan1 na to expert. Našiel by im určite oveľa viac nepresností, ale tým by nenašiel dôkazy k podstatnému.

 

 

„a zpochybnil důkazy o zapojení ruských vojenských špionů.“

 

Ked poviem, ze nemám dôkazy, tým nespochybňujem informácie, ktoré mám!

 

 

Neodborná manipulace

„Výbuchy byly vyšetřovány a závěr tehdejšího vyšetřování zněl, že byly způsobeny neodbornou manipulací při vyskladňování muničního materiálu, tvrdil prezident Zeman.

„Ve skutečnosti se vyšetřování nikdy neuzavřelo…“

 

Ale súdne rozhodnutia uzavreté boli v roku 2016, to klamú oni!

 

Obžalovaní pracovníci

„Pak uplynulo zhruba šest let a nic se nedělo. S výjimkou soudu, kde byli obžalováni někteří pracovníci firmy Imex Group, ale při tomto přelíčení byli všichni obžalovaní osvobozeni,“ řekl prezident Zeman.

Zmíněný soud v roce 2016 se ale vůbec netýkal společnosti Imex Group a nesouvisel s výbuchem. „Ze společnosti nebyl nikdo obviněn, nikdo obžalován, pan prezident si spletl společnosti,“ podotkl pro Radiožurnál právník Imex Group Ondruš.“

 

Potvrdzujú, že ten súd bol a nikde nevyvracaju, že nemá pravdu, že sa nič nedialo. Veď boli oslobodení, nič sa nedialo. Nesúvisel s výbuchom o ktorom teraz nemajú dôkazy.

 

Šest let

„Bezpečnostní informační služba (BIS) po šest let ve svých výročních zprávách, včetně jejích neveřejných částí, nezmiňovala kauzu Vrbětice,“ podotkl prezident ve svém projevu.

Jde o zavádějící informaci. Policie a BIS mohly propojit falešná jména ruských agentů Anatolije Čepigy a Alexandra Miškina s výbuchy ve Vrběticích až po událostech v anglickém Salisbury v roce 2018. Tam se oba špioni ruské vojenské rozvědky GRU podle britské policie pokusili otrávit dvojitého agenta Sergeje Skripala. Britové následně zveřejnili jejich identitu.“

 

Mohli propojit, ale je to dôkazom, že BIS to spomínala po roku 2018? Keby to spomínali, tak to jasne napíšu – spomínali až po roku 2018. Ale oni tu píšu, že len mohli! Nepíšu, že prepojili a spomínali. 

 

Dozor nejvyššího žalobce

„Policie České republiky, ale i Nejvyšší státní zastupitelství, které tento případ dozoruje, mají moji plnou důvěru,“ prohlásil prezident.

Nejvyšší státní zastupitelství ovšem případ nedozoruje. Činí tak státní zástupce Martin Malůš ze zlínské pobočky Krajského státního zastupitelství v Brně, se kterým o Vrběticích mluvil server iROZHLAS.cz před několika dny.

 

A to mení niečo na dôkazoch, kto to dozoruje? To je akokeby som povedala, že ale tá matka toho žiaka sa nevolá takto, ale inak, niečo celkom vedlajšie. Kto to dozoruje, nič nemení na tom, či majú tie dôkazy. Je to vyhľadávanie nepresností, keď práve oni chcú prezidenta spochybniť!

 

Velitel policie

„Přeji si, jako vrchní velitel ozbrojených sil, kam Policie ČR nepochybně patří, aby na vyšetřování byla nasazena maximální kapacita,“ mínil Zeman.

Tak zněla další nepřesnost z úst hlavy státu. Prezident velí ozbrojeným silám České republiky, mezi ty ale patří jen armáda, Vojenská kancelář prezidenta republiky a Hradní stráž, jak upozornil server Novinky. Policie spadá pod ministerstvo vnitra.“

 

To je riešenie len o tom, kto to má vyšetrovať, nie o dôkazoch. Ale hurá, hľadáme nepresnosti, aby sme spochybnili prezidenta, keď nemáme dôkazy.

 

Detektor lži

„Policejní vyšetřování pracuje s hypotézou, že je tam mohl provést jeden z majitelů firmy Imex. Toto podezření je zapotřebí buď vyvrátit, nebo potvrdit,“ pronesl ve svém projevu Miloš Zeman. V následném rozhovoru pro pořad Partie informaci rozvedl: „Člověk z Imexu, kterého policie podezřívá, že oba Rusy do areálu provezl, odmítl vypovídat na detektoru lži.“

To ale právník společnosti Imex Group popřel. „Nikdo ze společnosti Imex neodmítl detektor lži, a naopak policie oslovila ředitele se žádostí, on vyslovil připravenost, pokud nebudou vysloveny otázky, které nesouvisejí s kauzou Vrbětic, a aby se šetření účastnila nezávislá osoba. Pak už se policie neozvala,“ řekl Ondruš Radiožurnálu. “

 

To nevieme, niekto iný zas môže poprieť toto. To sa môžeme donekonečna krútiť a vo všetkom vyhľadáme takéto nepresnosti aj u iných! 

Niet v ničom takého jasného prípadu, aby ste v každom u všetkých osôb nenašli nejaké nepresnosti. Predstavte si dvoch rozvádzajúcich sa a môžu riešiť nepresnosti až desať rokov.

 

Tři pětiny platí

„Pokud by byla vyslovena nedůvěra, tak tuto vládu nechám dovládnout v demisi. Spekulace o tom, že je 120 hlasů, které umožňují rozpuštění sněmovny, je naprosto mylná. Kdyby si tito naivové přečetli Ústavu, tak by si zjistili, že prezident v takovém případě může, ale nemusí sněmovnu rozpustit,“ vyjádřil se Zeman v Partii.

V Ústavě ale doslova stojí, že „prezident republiky Poslaneckou sněmovnu rozpustí, navrhne-li mu to Poslanecká sněmovna usnesením, s nímž vyslovila souhlas třípětinová většina všech poslanců“.

V tomto případě si prezident pravděpodobně popletl články Ústavy. Článek 35 totiž popisuje několik konkrétních situací, kdy prezident sněmovnu rozpustit může, tedy nutně nemusí. Situace, kdy Poslanecká sněmovna třípětinovou většinou hlasů navrhne vlastní rozpuštění, je však zařazena do jiného odstavce téhož článku Ústavy.

 

Podle ústavního právníka Jana Wintra tak má prezident povinnost rozpustit sněmovnu, pokud usnesení podpoří tři pětiny poslanců, a to bez zbytečného odkladu. „Nepanují o tom prakticky žádné pochybnosti,“ řekl Wintr ČTK.“

 

A to už s tým ako súvisí? Veď kopec takých nepresností by ste našli aj u Čaputovej. 

 

Celé toto má len spochybniť prezidenta, ako môžeme spochybniť kohokoľvek a len u hlupákov to vyvolá dojem, že tým bolo vyvrátené, že v čom klamal o tom, že nemajú dôkazy!

 

A keď vytiahnu červené trenky a budú nimi mávať aj na všetkých domoch, tak ich už budú mať? Alebo keď všade budú písať, že je len senilný dedko, tak ich už budú mať?

Ja osobne by som radšej mala za prezidenta človeka, ktorý chce dôkazy a vyšetrovanie, keď ide o mier v celej Európe a takto si predstavujem pôsobenie prezidenta, ako Čaputovú, ktorú vnímam len ako lokajskú tortu hotovú robiť čokoľvek, čo jej prikážu a nezaujímajú ju dôkazy ani vyšetrovanie. A to mám mávať bombarďákmi?

Raz si ho zvolili a mali by to rešpektovať. Ja tiež rešpektujem, že chceli ste mať len reprezentatívnu tortu, tak ju majte. Ale podľa mňa ovenčí len rozdúchavanie vojnového konfliktu v Európe a ohrozí vás tým na životoch. 

 

 

Martin Leidenfrost, rakúsky novinár a spisovateľ, autor Postoja

1. Nie, nepovažujem to za primeranú a už vôbec nie za múdru reakciu. Vlk nie je sytý ani ovca nie je celá. Kauza Vrbětice je veľmi čudná, človek si povie, že až takí sprostí ruskí tajní byť nemôžu. Zaroveň to nie je prvýkrát, čo ruskí agenti spáchali v zahraničí nejaký nápadný a nápadne sprostý zločin. Ak by som bol Ivanom Korčokom, tak si počkám, kým sa kauza vyjasní a zatiaľ by som nepodnikal nič. Keby sa podozrenia potvrdili, vyhostenie troch diplomatov by sa mi zdalo ako príliš slabá reakcia. Takou reakciou Slovensko len opakovane potvrdilo, že rieši geopolitiku na úkor vlastných záujmov. Vždy.“

Radoslav Procházka, ústavný právnik a bývalý politik

1. Považujem to za gesto solidarity s naším najbližším spojencom. Takéto gesto má svoju hodnotu samé osebe, bez ohľadu na to, či je alebo nie je vecne opodstatnené, to gestá napokon z povahy veci nebývajú.“

 

 

Áno, aj deti pri šikane považujú! Ale keď ide o trestný čin, na súd nepatrí solidarita, ale vyšetrovanie a dôkazy! A zvlášť keď ide o rozpútanie vojny! A že tento pajác klamal a preto klamať môže kedykoľvek pred kamerami, tak ma jeho len lokajský názor vôbec nezaujíma! Mikloša ani nespomínam. Po diskusiách, ktoré som s ním videla (so Sulíkom, kde sa krásne ukázal), akékoľvek jeho slová alebo články s ním len preskakujem.

https://www.postoj.sk/77481/dopustili-sa-rusi-v-cesku-teroristckeho-aktu

 

komentáre sú zaujímavejšie:

 

„Ešte tam zavolajte Kisku, Hríba,Tódovú a Mesežnikova,nech je to objektívnejšie…“

 

„Presne tak tiež ma to napadlo, že 4 odtiene sivej – jednej názorovej farby, možno čiastočne až na Leidenfrosta.“

 

„no prípad z roku 2014 a už uzavretý ….sa odrazu ide otvárať……holt biznis je biznis….jadrová elektráreň predsa nemôže byť v ruských rukách. Miklošove názory ma nezaujímajú je to agent ambasady, názory Rakúšana sú normálne a triezve…..a mnohí ich ani nepochopili…..bolo by možné aby dvojica ruských tajných bola taká „nedokonalá“ že by ich každý odhalil, žeby nezabili novičokom (??) Škripaľa a bol by prežil? žeby mali nechať tovar vybuchnúť v Bulharsku a vybuchne v Česku?“

 

„Zeman jasne povedal, ze samotna sprava BIS pise, ze nie su ziadne dokazy ani svedkovia, ze ti dvaja ruski agenti boli vobec v okoli arealu, ktory vybuchol. Takze to nie je otazka ankety, ale otazka na tych, ktori citali tu istu spravu a tvrdili, ze su dokazy. Takze odporucam nedristat a pockat na dalsie vysetrovanie, lebo ten pripad uz bol uzavrety a jedine, co sa stalo, ze policia ho znova otvorila.“

 

 

 

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5518925x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie