Založ si blog

Vy o tom rozhodujete! Nie vláda, nie strany, vy o tom rozhodujete!

Tak ešte raz, lebo ľudia poznajú len pojmy – ideálna vláda a vláda vojnových štváčov. Ale nežijete v takejto rozprávke! Narábať tu pojmom ideálna vláda je nezmysel. Keď má raz Slovensko voličov, čo volia len ako zmanipulované ovce, nevyberáte si medzi ideálnou vládou a vládou vojnových štváčov ale len medzi stranami oligarchov!
.
Napísala som už o tom desiatky článkov, písala som to celé mesiace, ale ľudia stále nie sú schopní pochopiť, že aj medzi vrahmi sú rozdiely.
Napríklad by ste si museli vybrať medzi zlodejom a vrahom. Keď si nevyberiete, rozhodnú za vás, že vám vyberú vraha.
Keď si niekto myslí, tak si nevyberiem nič aby som s tým nič nemal, tak máte naďalej, lebo vám vyberú vraha a neurobili ste celkom nič, aby nevraždil.
Múdrejšie by bolo vybrať si zlodeja než vraha, lebo to mnohým ľuďom zachráni život. Napríklad pri tejto vláde si mnohí zachránili holý život, že sa dostali k ivermektínu. Keby tu mali horšiu vládu, mohli by sa utešovať, že ju nevolili, ale mnohým by to život nezachránilo!
Keď máme túto vládu, tak v nej máme aj vojnových štváčov, ale ich počet rozhoduje o vojne s Ruskom! A keď sú vo vláde priamo najhorší vojnoví štváči, je vyeskalovanie vojnového konfliktu ešte nebezpečnejšie.
Ale môžeme si zobrať príklad z Ukrajiny. Aj pred Majdanom tam mali vládu oligarchov, ktorá ich zdierala. Taktiež by mohli kritizovať ich voličov, že máme právo na Majdan, lebo sú to oligarchovia. A tak si vymajdanovali ešte horších. Vidíte, že nie sú tie vlády rovnaké, hoci sú to všetko strany oligarchov a zlodejov?
Nadávali by ste dnes voličom prvých oligarchov, že sú sprostí a nechcu ešte horších oligarchov, čo im už rozpútajú aj vojnu?
Vo všetkych stranách máte oligarchov a vojnových štváčov a do všetkých vlád ich nasadia a zbaviť sa ich môžu občania vtedy, keď nie sú ľahostajní a sústavne sa dožadujú niečoho konštruktívneho a nedajú sa manipulovať. No pokiaľ niekto verí rozprávke, že stači vymeniť prvých oligarchov ďalšími a budú nadávať len voličom prvých oligarchov, tak ich medzitým ovladnu ešte horší!
.
Ak ste chceli ideálnu vládu, mali ste dať šancu malým stranám! Pokiaľ ľudia nedali, vyberáte si len medzi oligarchami, ktorí vás len okradnú, ktorí vás pripravia o menej životov a ktorí vás doženú aj do vojny. 
.
A ak si myslíte, že je to jedno, potom je jedno aj či ste ste si vybrali náhodného vraha alebo masového.
Keby Matoviča neodstavili a rozhodoval by on, nemyslím si, že tu máte takú totalitu, ako budete mať pri progresívcoch. Ale aj Ukrajinci snívali a boli nahnevaní a preto si vybrali tých najhorších oligarchov, čo ich už celkom zničili.
.
Radili by ste im nechodiť k voľbám?  Alebo si 100x premyslieť Majdan?
A bol oprávnený? Bol! Veď tam mali oligarchov, čo ich okrádali! Takže kto nechcel Majdan, bol blbec, lebo chcel oligarchov a volil oligarchov?
Človek niekedy musí robiť veci, ktoré sú rozumné. Neznejú krásne idealisticky, ale čo je pre vás viac, nejaký idealizmus alebo reálna pomoc alebo reálna záchrana?
Možno sa vám bude zdať, že to s tým vôbec nesúvisí, ale súvisí, lebo je to niečo, čo vôbec neznie pekne. Pamätám si, lebo sa mi to zdalo strašné, že mi mama hovorila príbeh, že jedna rodina nemala čo jesť a museli si veľmi dobre rozmyslieť, čo dajú jesť deťom a čo zje otec rodiny ako robotník aby prežili.
A nedali mäso deťom, ale otec ho mal zjesť, aby vládal cestovať za ťažkou prácou, aby prežil hlavne on. Žena mu dala nejaké mäso a mal ho zjesť za domom aby deti nevideli. Stál za domom s tým mäsom a vôbec ho nemal chuť zjesť, keď si uvedomoval, že jeho deti nemajú. A bolo to preňho veľmi ťažké ho zjesť. Ale chápal, že potrebuje silu aby to všetko zvládol. A takto mu chutilo, potajme za domom.
Mňa to uráža, že mňa sa pýtate, prečo som nevolila Chmelára a volila som OĽaNO. OĽaNO, proti ktorému som bojovala, že mu nikdy nezabudnem, že ženy chceli dávať do basy ich poslankyne katolíčky aj za umelé oplodnenie.
A mňa sa teraz niekto pýta, prečo si im verila?
A môžem to tu písať celé mesiace a roky a stále ľudia nerozumejú, že som volila proti totalitnej vláde v ktorú neveríte!
Presne ako by som zjedla za domom mäso, keby od toho záviselo prežitie mojich detí aj keď deti nemajú a bola by som otec takej rodiny!
Nerobila by som idealistické rozhodnutia, ale také, čo zachránia rodinu. Takže nevolila som Chmelára, volila som proti totalite. A čo tá totalita je, budete vedieť, keď ju zažijete ako Ukrajinci, čo chceli lepšiu vládu a nie oligarchov a vydupali si vrahov celej krajiny.
.
A miesto toho, aby ľudia držali spolu, vypytovali by sa toho otca rodiny, že či sa nehanbí za to, že potajme za domom jedol klobásu a jeho deti ju nemali.
V ich predstave sa ma ideálne hanbiť. Robia idealistické rozhodnutia. A Ukrajinci boli pobúrení oligarchami. Veď sa správali ideálne, tak im zagratulujte k Majdanu. 
Je tu vôbec niekto, kto ma pochopil? Alebo mám snívať o vláde Chmelára a hrať sa idealisticky, že ja s tým nič nemám a ja chcem len toto ideálne?
Možno sa na ideálne svoje pohnútky chcú hrať ľudia, ktorí o sebe pochybujú. Potrebujú si to asi zahrať na seba alebo divadlo pre iných.
Ja o sebe nepochybujem, čo by som chcela a čo je podľa mňa ideálne. Nepotrebujem si zahrať takéto divadlo pre seba, neoplatí sa strácať v živote čas divadlom pre iných, ale môžete vždy nejako aj pomôcť niečomu reálnemu. A práve tá najpotrebnejšia pomoc v živote nejako nikdy idealisticky nevyzerá!
Je ako zjesť klobásu za rohom, je ako robiť rozumné kompromisy, je ako reálna pomoc, keď prakticky dokážete oveľa viac. Je to takéto relatívne, že reálna pomoc málokedy vyzerá nejako divadelne.
Verím, že viac urobili v živote ľudia, čo sa sklonili s veľmi presným zámerom, čo mali plán alebo aj nikto o nich nevedel, čo kedy urobili. Rozumné kroky nevyzerajú ľúbivo a preto verím, že viac v živote urobili takí politici, o ktorých to nikto ani nevedel, čomu napríklad dokázali zabrániť, ako niečo presadiť. Keby šli s bubnom na svoje ideály, tak sa im to nepodarí.
Nepotrebujete nové voľby, potrebujete len 100 000 občanov, ktorým by nebola ľahostajná včasná liečba, bolo nás omnoho omnoho menej a už sa k nej vedeli ľudia dostať, počuli o nej! A žiadna vojna by nebola, keby neľahostajných občanov bolo LEN 100 000!
A všetko konštruktívne by ste dosiahli pri akejkoľvek vláde, keby to nebolo aspoň 100 000 ľuďom ľahostajné!
Nepotrebujete žiadne strany, len neľahostajnosť!
Ale to vám zbytočne Rostas alebo Lichtner celé roky hovoria na svojich alternatívnych médiách, že politikom sa nedôveruje, politici sa kontrolujú a sú to naši zamestnanci, ktorých musíte kontrolovať, či zastupujú vaše záujmy. Nie čakať, že vám to donesú na tácke, keď zažívajú tlak od domácich a zahraničných lokajov. To musíte konštruktívne žiadať a kričať, že ste nedostali!
Miesto toho ľudia čakajú, že nemusia nič robiť, len čakať, kedy im politici a vláda donesú včasnú liečbu proti všetkým oligarchom sveta na tácke. A o muničné sklady sa nezaujímajú ani keby ich mali pod balkónom! A mier ich už vôbec nezaujíma! A miesto konštruktívneho boja chcú len deštruktívne útočiť na voličov iných strán a na vládu, že boj proti svetovým oligarchom nevybojujú v žiadnej strane bez vás!
===========

 

V přípravě vojenského převratu v Bělorusku mohou být zapojeny i české tajné služby, případně politici

 

„Co je však důležité, to jsou nové informace ruských novinářů, které pochází přímo od běloruské KGB a jsou zdrojovány přímo od vyšetřovatelů. Juras Zjankovič totiž začal spolupracovat a odhaluje celou síť spolupracovníků na Ukrajině, v Polsku a teď se podržte, ať to s vámi nepraští… v Praze! Ano, podle informací ruských novinářů totiž Zjankovič po příletu z USA do Frankfurtu nad Mohanem počátkem tohoto měsíce neodcestoval letecky do Varšavy, ale odcestoval do Prahy, kde se zdržel 2 dny. Potom pokračoval do Varšavy.

Podle těchto informací se měl sejít v Praze a poté ve Varšavě hned s několika představiteli české a polské politické scény, ale jména zatím ruští novináři nemají, protože KGB je zatím nechce pustit, protože se budou asi snažit rozkrýt celou síť, kdo všechno stál za pokusem vojenského převratu v Minsku a plánem na vyvraždění Lukašenkovy rodiny. Naše redakce má slíbeno, že jakmile budou informace uvolněny, dostaneme je jako první v ČR. Jaká to budou jména, to podle všeho potom vysvětluje dost možná ten jekot a hysterii, která v ČR vypukla minulou sobotu večer.

Tiskovka Babiše a Hamáčka v sobotu večer byla svolána naprosto narychlo a v nezvyklém čase pozdě večer a mnoho novinářů se nad tím pozastavilo, že když vyšetřování výbuchů ve Vrběticích trvalo 7 let, proč nemohla tiskovka počkat na druhý den ráno v neděli v nějakém normálním čase, případně až v pondělí?

Proč úřad vlády rozeslal pohotovostní esemesky všem novinářům, že se mají urychleně dostavit na vládu? Co bylo tak důležité a hořelo to tak moc, že to nesneslo odkladu? Informace o kauze, která se vyšetřuje už 7 let? To jako vážně? Také vám to neleze do hlavy jako nám? Proč ta tiskovka musela být tak narychlo? Díky ruským novinářům na to teď už zřejmě známe odpověď.

Běloruská KGB podle ruských novinářů zachytila komunikaci mezi monitorovaným telefonem jednoho z již delší dobu sledovaných assetů CIA v Praze, který je na pozici pracovníka amerického zastupitelství v Praze a telefonoval v sobotu v odpoledních hodinách několika lidem z okolí vlády ČR a následně i několika kontaktům na vnitru a rovněž několika soukromým osobám přes mobilní aplikaci Viber.

Tento asset podle informací požádal českou stranu o urychlenou pomoc, neboť západní agentury se právě dozvěděly, že Bělorusko hodlá odvysílat reportáž o zadržení dvou agentů CIA v Moskvě, kteří chystali vojenský puč a vraždu Lukašenka s rodinou v rámci Operace Silence, takže je potřeba minimalizovat škody a za každou cenu přehlušit mediální prostor jinou kauzou. Jedinou cestou na zahlazení stop je mohutné zavrtění psem, odvedení pozornosti skandálem ještě větším, než je zatčení dvou agentů CIA v Moskvě a jejich usvědčení živou nahrávkou.

Reportáž o chystaném puči v Minsku jako první přinesla běloruská televize ONT TV [5], která ji odvysílala večer v sobotu 17. dubna 2021. Ihned po odvysílání reportáže začala podle běloruské KGB čilá komunikace na sledovaných telefonních číslech mezi americkým velvyslanectvím v Praze, Úřadem vlády, Ministerstvem vnitra a BIS. Úřad vlády 25 minut po reportáži začal rozesílat českým novinářům urgentní esemesky a emaily s pozvánkami na mimořádnou tiskovku na vládě okolo 21. hodiny večer. Materiál z Langley nesmí být uveřejněn, protože Američané v něm udělali kardinální chybu, nesmysl, právě kvůli tomu, že si mysleli, že ve Vrběticích došlo jen k jednomu výbuchu.

Posunuté materiály ze CIA tak nelze použít před veřejností. Až dosud se mělo za to, že česká vláda je jen mopslíkem a vazalem USA ve snaze vyhovět americkým partnerům, ale informace vyšetřovatelů běloruské KGB získané od obou vyslýchaných pučistů odhalují, že Posunuté materiály ze CIA tak nelze použít před veřejností. Až dosud se mělo za to, že česká vláda je jen mopslíkem a vazalem USA ve snaze vyhovět americkým partnerům, ale informace vyšetřovatelů běloruské KGB získané od obou vyslýchaných pučistů odhalují, že v přípravě vojenského převratu v Bělorusku mohou být zapojeny i české tajné služby, případně politici. A to potom by dávalo smysl ta hysterie, síla a razance těch útoků ČR na Rusko s cílem vyvolat agresi, ale především odvést pozornost jinam. Doba 7 let je příliš dlouhá na to, aby vláda tak freneticky najednou svolávala tiskovku na noc během soboty. Doba 7 let je příliš dlouhá na to, aby vláda tak freneticky najednou svolávala tiskovku na noc během soboty.“

(české alternatívne médiá)

 

Vojenský analytik Milan Vanc šokuje: Nájdené pasy vo Vrběticiach príslušníkov GRU sú falzifikáty

 

Hitom v ČR sú nájdené pasy vo Vrběticiach príslušníkov GRU. Dal som tú fotografiu počítačovému grafikovi.“

Jeho záver : Študenti počítačovej grafiky na stredných odborných školách sú schopní urobiť kvalitnejší falzifikát. Odkázal mi , aby som si urobil 500 násobné zväčšenie. Nedali si záležať ani na dokonalom prekrytí vrstiev.

Nuž už len čakám , kedy dodatočne nájdu pas veliteľ skupiny. Dávam preto otázku : Kedy tam konečne nájdete aj pas BORATA ?“

 

 

Politológ: Reakcia nie je adekvátna. Je to diplomacia s kladivom!

 

Petr Drulák: To rozhodně není adekvátní reakce – měly být předloženy důkazy

 

 

Takže skladovaná zakázaná munice určená na vývoz(!!!). Tedy nikde ani zmínka o ruské tajné služby GRU, jak nám dnes přes tisk povídá Babiš s Hamáčkem. ( https://www.lidovky.cz/domov/municni-sklad-ve-vrbeticich-vybuchl-v-roce-2014-prectete-si-co-se-tehdy-presne.A210417_205354_ln_domov_lihem ). A pro úplnost, tehdy kromě Sobotky se okolo toho motal Stropnický, Babiš, náčelník Generálního štábu AČR armádní generál P. Pavel dnes zarputilý rusofob coby předseda vojenského výboru NATO- a že ten by tehdy nevylezl s ruskou tajnou službou GRU?

 

 

Šimečka konšpiruje: Z ambasády v ČR riadila Moskva spravodajské operácie po celej Európe

 

 

„Bez denníka SME by pravdepodobne neskočil Mečiar, a Slovensko by nebolo prežraté mainstreamom a mimovládkami ako ementálsky syr.

A bez mainstreamu a mimovládok by pravdepodobne neprehral Fico. Príbeh však pokračuje ďalej, čo prinesie budúcnosť, sa ešte len uvidí.

Každý z nás si ale, pri takomto finančnom pozadí skupiny MDIF, a pri priam pupočnom prepojení na jednej strane s George Sorosom a na druhej strane s denníkom SME, už teraz môže živo predstaviť, ako ďalej bude praxi vyzerať Fulmekom oslavovaná „obrana nezávislosti a slobody nezávislých médií“.“

https://www.hlavnespravy.sk/soros-do-sme-neprichadza-on-sa-vracia-o-vzniku-mdif-rozhodol-soros-na-lavicke-v-parku-v-presove-dennik-sme-bol-ich-prvym-zakaznikom/2512310

 

 

Rovnakí lokaji v Česku sa dožadujú prudkého zhoršenia vzťahov s Ruskom!

 

 

Soltész: Putin je ako Hitler. Vzťahy s Ruskom musíme zhoršiť alebo úplne eliminovať. Sputnik vráťme do Ruska aj s diplomatmi. Schwarzenberg: Teraz žiadame solidaritu EÚ, no my sme nechceli prijať migrantov. Halík: Môže za to Zeman

 

„V článku, ktorý Soltész zverejnil na plus.noviny.sk zašiel ešte ďalej a otvorene volá po tom, aby Slovensko zhoršilo vzťahy s Ruskom: „Akýkoľvek iný vzťah s našimi bývalými okupantmi by bolo dobré prudko zhoršiť, alebo aj dočista eliminovať.“

 

 

Bomba ! Andrej Babiš již 7.12. 2014 prozradil, kdo navštívil sklad ve Vrběticích před výbuchem !

 

Kauza Vrbětice: Česi si strelili do vlastnej nohy – obvinením iných zo spáchania výbuchu na ich území vlastne priznávajú, že sami robia to isté v iných krajinách

 

„A teda Česká republika, ak hovorí o ruskej stope, tým vlastne zároveň nepriamo uznáva svoju vinu v prípade zakázaného exportu zbraní. Vyhostenie osemnástich Rusov z veľvyslanectva bez predloženia dôkazov by mohlo byť vnímané ako priznanie – keby nebolo očividné, že je to účelová provokácia. A čo viac: súčasne s tým by Česko zároveň priznalo veľmi dobrý dôvod o celej veci klamať, a teda že jeho obvinenie je tendenčné a účelové…

Ako chcú vlastne obviňovať nejakú krajinu zo spáchania výbuchu na ich území, keď sa tým vlastne priznávajú, že sami to isté robia v iných krajinách?

Samozrejme, nič z toho naše osvietené panstvo neráčilo vziať do úvahy a rovno vyhostilo ruských diplomatov. Prečo?

Dôvod postoja SR: aj my sme vo veci namočení!

Prečo quislingovská liberálna junta vládnuca na Slovensku reagovala tak rýchlo a tak neadekvátne? Samozrejme, okrem rovnakej politickej servilnosti ako v prípade Česka, je tu ešte jeden dôvod. Andrej Kiska mladší, o účasti ktorého v tejto veci médiá mlčia ako partizáni.

Mlčia, hoci súvislosť tu je viac než podozrivá. Syn bývalého amerického slovenského prezidenta v tom čase pracoval pre firmu Benson Oak, podnikajúcu vo východnej Európe, ale s koreňmi v USA. Táto firma pracuje tiež so zbraňami a sídli v rovnakom areáli vo Vrběticiach, ako vybuchnutý sklad. A teda, keď je reč o zakázanom reexporte zbraní z Vrbětíc, táto firma je prvá v rade podozrivých, ktorí by s tým mohli mať niečo do činenia… A teda tu má aj vládna proamerická junta na Slovensku, ktorej je Kiska starší kmotrom, krásny možný dôvod klamať o veci vo Vrběticiach…

„Môže Andrej Kiska vylúčiť, že ako prezident pri svojich stanoviskách proti Rusku nebol ovplyvnený podnikaním svojho syna? Môže Andrej Kiska garantovať občanom Slovenska, že počas vojenského konfliktu na ukrajinsko-ruskej hranici, rozhodoval ako prezident úplne autonómne a nezávisle? Môže vtedajší prezident Andrej Kiska vylúčiť, že jeho ústretové postoje voči Ukrajine neboli motivované najmä snahou pomôcť podnikaniu svojho syna na Ukrajine?“ pýta sa v tejto súvislosti poslanec Ján Podmanický.

A systémové médiá? Nejako si zabudli všimnúť, že je tu dosť reálna možnosť, že syn prezidenta Slovenskej republiky (ktorý sám má toho dosť na rováši), v čase, keď bol tatko vo funkcii, mohol na čierno vyvážať zbrane do centra geopolitických konfliktov, čím by bol spolupáchateľom závažného medzinárodného zločinu. No ale povedzte, načo by sa zaoberali takou prkotinou, všakže?

 

Diplomacia na úrovni „mama mi kázala, aby som sa s tebou nekamarátil“

 

Samozrejme, slovenské opozičné strany poukazujú na zbabelý a servilný postoj vládnucej junty. Podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica sa potvrdilo, že slovenská vláda je vládou amerických agentov.

Aj strana Hlas tvrdí, že ju mrzí, „že sa taký vážny akt uskutočnil bez informácií parlamentu a slovenská verejnosť nebola informovaná o príčinách tohto závažného zahraničnopolitického rozhodnutia.“ SNS zase upozorňuje, že „vďaka vyhosteniu ruských diplomatov bude ťažko doriešiteľné, aby bol Sputnik V, ktorý ostal na území Slovenskej republiky, poskytnutý na očkovanie.“ V podobnom duchu reagujú aj ostatné opozičné strany.

Ale aby sme nekrivdili českým a možno aj slovenským predstaviteľom: oni zrejme ani nemajú inú voľbu ako konať, keď z centrály príde tvrdý príkaz. Naše krajiny sú zbavené hospodárskej, potravinovej, finančnej či akejkoľvek inej samostatnosti a v prípade neuposlúchnutia by bolo veľmi jednoduché ich uvrhnúť do chaosu, nedostatku, nezamestnanosti, finančného úpadku…“

(HS)

 

 

Chmelár 23.4.

 

„Chcú vojnu? Alebo konajú bezhlavo, nepredvídavo, bez ohľadu na následky? Lebo zo správania českej, ale čiastočne aj slovenskej diplomacie to vyzerá ako totálne nepremyslená akcia, strieľanie od pása a vyčkávanie, ako to celé dopadne, čo považujem za číre šialenstvo. Úplne sa stotožňujem s tým, čo uviedol bývalý námestník ministerstva zahraničných vecí Českej republiky Petr Drulák, ktorého prekvapilo, že sa informácie vopred neoverovali, že rozhodnutiam nepredchádzal nijaký dialóg, že sa len oznámilo vyhostenie 18 ruských diplomatov

 

Toto všetko, čo sa deje, považujem za neskutočnú hystériu, amaterizmus a bezradnosť českých orgánov, ktoré konajú v amoku. Považujem za znak nepríčetnosti, ak sa po Iraku ktokoľvek rozhodne len na základe nezverejnených spravodajských informácií fakticky zničiť politické vzťahy s jednou veľmocou, hoci Česi potrebujú ruskú ambasádu v Prahe oveľa viac ako Rusi českú ambasádu v Moskve. Dokonca aj v prípade, ak sa vám zdá, že nejaká ambasáda má príliš veľa diplomatov (čo je strašne relatívny pojem, najmä ak sa chce jeden štát s počtom obyvateľov na úrovni veľkomesta rovnať s kapacitami veľmoci) sa tieto veci riešia štandardne na úrovni rokovania ministrov zahraničných vecí, nie kovbojským odstrelom bez konzultácií. Akosi nám všetkým ušlo, že ešte v sobotu český premiér sľuboval zverejnenie všetkých dôkazov, ktoré má, no v pondelok to už neplatilo. A novému šéfovi českej diplomacie Jakubovi Kulhánkovi – ktorý sotva stačil zarásť a utrieť si mlieko z brady a ktorý dnes povedal, že si nevie predstaviť, kto by zverejňoval dôkazy tajných služieb – chcem pripomenúť, ako v čase, keď on mal sotva 18 rokov, mával minister zahraničných vecí USA Colin Powell totálne vymyslenými „dôkazmi spravodajských služieb“ o zbraniach hromadného ničenia v Iraku. http://casopisargument.cz/?p=35542 Ako môže ešte niekto po Iraku, Líbyi, Sýrii či minuloročnej Russiagate slepo veriť spravodajským informáciám? Je to len neskúsenosť alebo zákernosť novej generácie luhárov a podvodníkov? Nie náhodou mu prezident Zeman pri vymenovaní pripomenul, že úlohou šéfa diplomacie je obhajovať české štátne záujmy – médiá si to zle vysvetlili, že ho povzbudil do boja proti Rusku, on narážal skôr na jeho nadprácu v prospech inej veľmoci a na to, že je absolventom Georgetownu (zainteresovaným nemusím vysvetľovať, do akých služieb tam regrutujú novú krv).
Rovnako tragikomicky postupovala slovenská diplomacia. To, čo dnes predviedli na tlačovej konferencii Heger, Korčok a Naď, bolo jednoducho smiešne. Vraj vyhosťujeme troch ruských diplomatov ako prejav solidarity s Českou republikou! To si vážne niekto myslí, že týmto im pomôžeme? Je to nezrelá reakcia chuligánov, ktorí niekomu rozbijú okno a nazvú to odbojom. Tie kecy okolo toho, že „chceme urobiť všetko pre ochranu bezpečnosti našich občanov“ a „potvrdzujeme svoj záujem o budovanie vzťahov s Ruskom, ale dúfame, že k tomu prispeje Ruská federácia“ sú ako stránky z psychiatrického chorobopisu, nie z diplomatickej komunikácie. My vyhodíme Rusku diplomatov a čakáme od neho, že bude iniciatívne zlepšovať s nami vzťahy?
Na celej tejto hysterickej kampani ma zaujala, ale neprekvapila ešte jedna vec. Koľko energie dávajú českí, ale aj slovenskí diplomati a politici do toho, aby sa bili do pŕs, že sme suverénna krajina. Považujem to za znak neistoty, no najmä zakomplexovanosti z niekoľkých dôvodov. Po prvé, keď chceli Američania postaviť v Česku radar a na Slovensku obsadiť vojenské letiská, vtedy títo „dočasní vlastenci“ nehovorili o suverenite, ale pohŕdavo o „čecháčkovství“ a nevďačnosti. A po druhé, keď pred ôsmimi rokmi vypukla aféra, že americké spravodajské služby odpočúvali milióny Európanov, nikto neodvolával diplomatov, nehovoril o nepriateľskom akte, neurobili sme vôbec nič. Ani keď Edward Snowden zistil, že Američania pravidelne monitorovali hovory 35 popredných politikov spojeneckých krajín a Angela Merkelová mala telefón napichnutý viac ako štyri roky, nezmenil sa náš vzťah k USA, zmenila sa nemecká kancelárka, ktorá prestala Spojené štáty kritizovať, akoby na ňu niečo mali.
„Sme suverénny štát!“ kričali cez vojnu českí nacisti na Londýn a slovenskí ľudáci na Moskvu. „Sme suverénny štát!“ vrieskali českí a slovenskí boľševici v päťdesiatych rokoch na USA. My to kolaboranstvo máme v sebe. A myslíme si, že keď sme vazalmi nejakej veľmoci, že tým potvrdzujeme svoju suverenitu voči ostatnému svetu, na ktorý môžeme zo svojho dvorčeka štekať. Lenže takto sa suverenita neprejavuje. Suverenita sa testuje vo vzťahu k hegemónovi, v ktorého mocenskej sfére vplyvu sa nachádzate. A tu zatiaľ vidíme len šaškáreň a bezmyšlienkovitú poslušnosť, pričom si myslíme, že keď dá imperátor vazalovi cukrík, je to prejav úcty.
Zvlášť, keď v médiách úplne zanikla informácia, že ruská armáda ukončila vojenské cvičenie a stiahla sa z hraníc – čiže žiaden útok Ruska na Ukrajinu sa nekoná – a my naďalej zvyšujeme napätie. V takmer všetkých vašich želaniach k dnešnému Dňu Zeme znelo jedno želanie: CHCEME MIER. https://www.facebook.com/…/a.32876789…/4197221480309712/ Áno, ľudia chcú mier. Je psou povinnosťou politikov vážiť vo vyhrotenej situácii slová a konať tak, aby bol udržaný a upevnený.“

 

(krátené)

 

 

z komentárov na Pravde:

 

„Pelle spravi vladu s Kollarom a Sulikom a možno s Trubanom,

SNS do parlamentu ani neprejde lebo spojenectvo zo Smerom neprezili a su uz len folklórna strana

Ficov Smer zostane v opozicii lebo je to už len folklorna strana“

 

 

„Nie, nie, Smer a Hlas budú mať najviac percent a Šulo sa vyjadril, že nikdy so Smerom nepôjde.“

 

===========

 

Sulík jasne povedal, že so Smerom nepôjde, ale Hlas nepovažuje za Smer!  Takže slovo dodrží, so Smerom určite nepôjde, ale s ich lokajským Hlasom, ktorý im donesie do progresívnej koalície vaše hlasy lebo svojich majú málo!

 

Vy o tom rozhodujete! Nie vláda, nie strany, vy o tom rozhodujete!

 

Keď to teda nenecháte len na médiá, že rozmýšľať za vás môžu len progresívni novinári, kto je psychopat (podľa ponožiek) a ktorý politik končí lebo taký je príkaz.

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540328x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie