Založ si blog

Súčasné katastrofálne problémy na školách prvého stupňa ZŠ a vinou ministra školstva!

Prvý súčasný katastrofálny problém na školách prvého stupňa ZŠ je ten, že minister rozbil online vyučovanie všetkým žiakom na týchto školách!

 

 

Určite ste počuli, aký krik spustili, keď sa zistilo, že nejakí žiaci nemali prístup k vzdelávaniu a boli odrezaní od vyučovania! A to boli odrezaní nie vinou školstva, ale dôsledkom toho, že boli z takého prostredia, ktoré nemalo možnosť pripojiť sa na online vyučovanie!

 

A teraz sa deje ešte niečo horšie, lebo teraz ministerstvo školstva rozbilo online vyučovanie žiakom, ktorí majú možnosť pripojiť sa na online vyučovanie, ale žiadne im poskytnuté nie je a zostávajú bez pomoci učiteľov!

 

Poviem vám nejaký konkrétny príklad dnešných dní, čo o chvíľu o tomto sa bude kričať, čo tým deťom neposkytli a ako na to tie deti doplatili!

 

Je množstvo škôl prvého stupňa, ktoré mali prezenčné vyučovanie nepretržite od septembra do Vianoc, čiže nemali žiadne výpadky v učive a po Vianociach prešli na online vyučovanie komplet celé triedy a opäť mali zabezpečené online vyučovanie. Do školy chodili len žiaci, ktorých rodičia museli dochádzať do práce a tie sa učili zas zo škôl pod dozorom vychovávateľov, odkiaľ sa napojili na online vyučovanie zo školy a boli tak spojení so svojimi spolužiakmi. Všetci sa pripojili z domu a pár z nich zo školy, kde boli v skupinách po 5 žiakov. Takto výuka nijako neutrpela, lebo sa učili všetci so svojimi učiteľkami a učiteľmi.

 

 

No teraz vymysleli, že od pondelka 8.3. sa budú prezenčne učiť so svojimi učiteľmi len tie deti, ktorých je málo a ktorých rodičia musia chodiť do práce a ostatní žiaci zostanú aj bez online vyučovania a len s pomocou posielania domácich úloh.

 

Doteraz mali naši učitelia celé triedy na online vyučovaní a teraz budú učiť počty 1/3 alebo 1/2 z celej triedy a všetci, čo zostanú doma, zostanú aj bez online vyučovania!

 

Povedzme má trieda 21 žiakov a na online vyučovaní boli všetci, hoci štyria chodili do školy kvôli práci rodičov, ale tiež sa zúčastňovali online vyučovania zo školy!

 

Tento týždeň chodilo z danej triedy do školy 12 žiakov, keďže mohli všetci, čo chceli a stačilo odovzdať vyhlásenie, že rodičia boli na testovaní (rovno prvý deň sa zistilo, že klamali a aj pozitívny rodič poslal dieťa do školy, lebo nevedel výsledok testu) a doma zostalo 9 žiakov už bez pomoci a online vyučovania!

 

V škole bola asi polovica všetkých žiakov, keď sa otvorili pre všetkých a teda polovica žiakov už zostala bez pomoci a online vyučovania doma, len s posielaním domácich úloh.

 

Od pondelka 8.3. ich už nastúpi ešte menej, keďže už aspoň od toho pondelka musia mať potvrdenie, že rodičia nepracujú z domu, ale musia chodiť do práce.

Takže v triedach bude po 4-5 žiakov ako predtým, keď sa učili online zo školy a doma zostanú viac než dve tretiny žiakov úplne bez pomoci aspoň online vyučovaním!!!

Tým máme pomôcť len tak, že im pošleme, čo sme prebrali a rodičia za to zodpovedajú, že to s deťmi preberú akokeby mali choré deti.

 

Ale to sú malé deti! S tými je potrebné každý deň čítať a individuálne sa im pri čítaní venovať, čo online vyučovanie umožňovalo! Taktiež umožňovalo viac sa venovať zaostávajúcim žiakom, čo v škole takú možnosť nemáte, deliť ich na skupinky.

Taktiež je s nimi potrebné každý deň počítať, čo online vyučovanie umožňovalo a o to tiež prídu. Učitelia s nimi a to s väčšou časťou triedy úplne stratia kontakt, keď sa učia čítať, počítať, vybrané slová, keď potrebujú dennodennú kontrolu a motiváciu v porovnaní so spolužiakmi, ktorých počuli každý deň, ako iní čítajú, počítajú, čo vedia, čo nevedeli atď. Týmto triedam celkom rozbili spoločné online vyučovanie, aby sa tu niekto mohol hrať (SaS), že otvoril školy – bez žiakov a bez pomoci pre väčšinu z nich!

 

 

O tom budete hovoriť o niekoľko mesiacov, čo robíte teraz? Ako ste žiakom, ktorí sa nepretržite na prvých stupňoch učili od septembra az do Vianoc a potom online, rozbili ich výuku a nechali väčšinu žiakov bez pomoci a celkom odkázaných len na rodičov? A bez kontaktu na spolužiakov s ktorými aspoň takto boli v spojení, že sa každý deň počuli, aké robia pokroky?

 

A potom budete písať, že tieto deti mali narušené vyučovanie, ktoré ste im rozbili vy? 

Veď doteraz sa každý deň učili a teraz im to školstvo znemožnilo a odstavilo ich aj od prezenčnej a aj online výučby a len za to, že ich rodičia sú na materskej alebo pracujú z domu!

 

A ja mám potom zodpovedať za úroveň vedomostí žiakov, od ktorých ste ma odstavili? A nielen ja! Všetci máme zodpovedať za to, že sme ich nemohli učiť, lebo školstvo riadia úplní diletanti? Ako môžete toto dopustiť, aby väčšina žiakov prišla aj o to online vyučovanie a zostali celkom bez kontroly a denného spojenia a bez možnosti doučovania zaostávajúcich? Každý deň som sa im venovala a teraz nemôžem! Teraz sa máme hrať a to ešte v čiernych okresoch na otvorené školy, hoci pre väčšinu žiakov to znamená už úplné odrezanie od školy!

 

 

 

Viete si predstaviť, aké toto bude mať následky v učení prvého stupňa? Však práve školstvo tieto deti najviac poškodilo, keď absolútne nevie domyslieť svoje len populistické riešenia!

 

 

 

Dnes moja nadriadená o tých hore povedala: „V živote nikdy neučili, vôbec si to nevedia predstaviť, ani ako to v škole vyzerá a čo robia!“

 

A ja som na to povedala: „A majú za to niekoľkonásobne vyššie platy, že takto ničia deťom vzdelávanie!“

 

 

===============

 

 

Druhý súčasný katastrofálny problém je bezpečnosť učiteľov a žiakov v tejto situácii!

 

 

Odborník matematik Kollár sa sťažoval u prezidentky, že nemáme údaje a informácie o nákazlivosti v rôznych skupinách a profesiách a oháňal sa ako príkladom Českom. A myslíte si, že na Slovensku to budú už diametrálne iné údaje než v Česku?

 

Ak im tak tie údaje chýbali, môžu si ich čítať z Česka, aby videli, čo robia, keď do tejto situácie otvárajú aj školy v čiernych okresoch a to pre všetky deti prvého stupňa.

Kto za to bude zodpovedný, že sa navrhované pandemické opatrenia nezrealizovali a naopak sa mobilita zvyšovala cez otvorené školy aj v čiernych okresoch?

Však nám rodičia píšu, že my nevieme, ako znel covid automat, lebo v čiernych majú byť zatvorené a otvorené len pre deti, ktorých rodičia chodia do práce, čo tento týždeň minister školstva celkom ignoroval, hoci Krajčí sa opakovane vyjadril, že majú byť zatvorené, ale je to v kompetencii ministra školstva!

 

 

Kto potom za to bude zodpovedný? Minister zdravotníctva, ktorý sa dožadoval opatrení od odborníkov alebo minister školstva, čo ich ignoruje?

 

 

25.2.

 

Koronavirus se rychle šíří ve školách i školkách, ukazuje průzkum

 

Počet dětí a žáků nakažených koronavirem, kteří navštěvují otevřené mateřské školky a školy prudce roste. Z průzkumu Pedagogické komory vyplynulo, že podíl žáků s onemocněním covid-19 je nyní o 38 procent vyšší, než je průměr v Česku za všechny věkové kategorie. Zároveň je nejvyšší od začátku pandemie.

 

Prudký nárůst šíření koronavirus se podle Pedagogické komory týká zejména dětí v mateřských školách a žáků prvních a druhých ročníků základních škol, kteří na rozdíl od ostatních mají prezenční výuku.

„Například počet dětí ve věku pěti let(povinné předškolní vzdělávání v MŠ) i žáků ve věku sedmi let (2. ročník ZŠ, kde probíhá prezenční výuka) pozitivně testovaných na COVID-19 je výrazně vyšší, než v případě žáků ve věku 13 let(distanční vzdělávání),“ uvádí průzkum.

 

Z grafů vyplývá, že roste i podíl dětí a nejmladších žáků na celkovém počtu nově nakažených v České republice (v přepočtu na sto tisíc obyvatel, pozn. red.). Zatímco ve věkové skupině nad 65 let je podíl nově nakažených přibližně 13 procent, mezi dětmi 4 až 5 let je to 21 procent. U šestiletých a sedmiletých dětí je to 22,5 procent.

 

„Aktuální situace v českých mateřských školách je opravdu velmi vážná. Uzavření mateřských škol (s výjimkami pro děti rodičů IZS a dalších klíčových profesí, pozn. red.), jak tomu bylo například donedávna v Německu, by určitě přispělo ke snížení mobility a tím i počtu nově nakažených nejen mezi dětmi a pracovníky mateřských škol, ale rovněž mezi jejich rodinami (dětí i pedagogů),“ uvedl prezident Pedagogické komory Radek Sárközi.

 

Premiér Andrej Babiš ve středu připustil, že by k uzavření mateřských škol mohlo dojít, protože právě ony jsou častým ohniskem šíření nákazy.

 

Rodiče se přestali bát

 

Podle dřívější studie Institutu pro sociální a ekonomické analýzy, kterého se zúčastnilo asi 2010 ředitelů mateřských škol, se nákaza covidem-19 po vypuknutí druhé vlny epidemie v říjnu potvrdila také ve více než polovině mateřských škol. Přenášela se zejména mezi zaměstnanci. Rodiče se přestali bát a někteří posílali děti do školky i s příznaky onemocnění.

 

Provoz mateřských škol se v tomto školním roce navzdory epidemii covidu-19 nepřerušil. V září v nich byl podle průzkumů výskyt nákazy spíš výjimečný. Uzavřela se kvůli tomu tři procenta školek. V říjnu už se nákaza potvrdila v 52 procentech školek, přičemž 24 procent z nich se dočasně úplně zavřelo, a to většinou po dohodě hygieniků se zřizovatelem. Nákaza se vyskytovala hlavně ve větších školkách.

„Velké mateřské školy, které mají 21 a více zaměstnanců, měly v říjnu v 87 procentech zachycenou nákazu COVID-19,“ uvedla autorka výzkumu Simona Weidnerová

 

Nejčastěji se podle ní nakazili zaměstnanci mezi sebou, případně se zaměstnanci nakazili od dětí. „Nicméně potvrzené případy, kdo se kdy od koho nakazil, se vyskytují v jednotkách procent. Může to být také dáno možnostmi, které měli pracovníci hygienických stanic při trasování především v říjnu, kdy epidemie sílila,“ řekla Weidnerová.

 

Ve školkách jsou malá ohniska

 

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek minulý týden uvedl, že od začátku ledna se covid-19 čím dál víc šíří i mezi dětmi ve věku šesti až deseti let. Ve školkách podle něj jde sice o malá ohniska v průměru kolem šesti lidí, přesto to podle něj ukazuje, že se epidemie nyní zhoršuje.

 

 

3.3.

 

Dětí hospitalizovaných s covidem prudce přibylo, za únor o desítky procent

 

 

Pedagogická komora vycházela z veřejně dostupných údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Nárůst nových případů a hospitalizací mezi dětmi do 19 let zpracovala do grafů.

„Aktuální počty dětí, které skončily kvůli koronaviru v nemocnici, jsou nejvyšší za celou dobu epidemie od jara 2020, a to ve všech věkových kategoriích. Za tři únorové týdny vzrostl počet hospitalizovaných do 19 let o 84 procent. Přesné údaje za poslední týden nejsou zatím k dispozici,“ uvedl prezident spolku Radek Sárközi.

 

Z hlediska absolutních čísel se v porovnání s dospělými kategoriemi stále jedná o výrazně nižší údaje. Začátkem února bylo v nemocnicích s covidem necelých 40 dětí po celé ČR, během dvou týdnů jejich počet vzrostl na zhruba 70.

 

Maxima od loňského jara dosáhl i počet nově nakažených dětí ve věku od 4 do 8 let. Tyto děti navštěvovaly otevřené mateřské školy nebo 1. a 2. ročníky základních škol. „Zde jsou hodnoty vysoce nad celostátním průměrem za všechny věkové kategorie,“ doplnil Sárközi.

 

„Stav těsně před uzavřením škol dokládá, že toto vládní opatření bylo nezbytné. V příštích dnech, než se projeví zpřísnění protiepidemických opatření platných od 1. března 2021, počet nakažených i hospitalizovaných dětí dále poroste,“ uzavřel Sárközi.

 

 

4.3.

 

Na covid zemřelo v Česku první dítě, osmiletá dívka z Plzeňska

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/holcicka-osm-let-dite-covid-zemrela-statistiky-ministerstvo-zdravotnictvi.A210304_100815_domaci_remy

 

 

 

.

„Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná vedecká štúdia. „

07.05.2024

„Môj osobný odhad je, že na Slovensku žije od 2000 do 3000 medveďov.“ rozhovor 1.máj 2024 Šéf južného zásahového tímu Jaroslav SlašťanZmenil som názor. Ani kvóty na odstrel nie sú extrém, nemôžeme chrániť len medvede „Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná [...]

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

06.05.2024

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine. Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. Majú za úlohu zorganizovať mladých [...]

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,498
Celková čítanosť: 5566845x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie