Založ si blog

Čo chce volič OĽaNO

Politológovia a novinári sa sústavne zaoberajú otázkou, čo vlastne voliči chcú a čo by tak chceli, tak odpovedám za seba, aby to bolo jasné, čo napríklad chce volič OĽaNO.

 

Nehcela som tam progresívnu koalíciu so Smerom a preto som volila OĽaNO, aby ich čo najviac vytlačilo!

A to som ani nedúfala, že ich vytlačí celkom! A vôbec si nemyslím, že by dnes boli lepší, teda tá progresívna koalícia so Smerom, hoci ľudia si naivne myslia, že už by zrušili pandémiu, rúška, testovanie, lockdowny aj očkovanie a zaujímali by sa len o liečbu, o ktorú ani nezakopli! Nebolo tu nikoho z nich, koho by bola zaujímala aj liečba, ani ich odborníkov!

 

A napísala som, že len takú stranu budem voliť, ktorá sa bude odteraz zaujímať aj o liečbu a nielen politický boj. Aj tak sa nezaujímajú a len terajšie ministerstvo zdravotníctva v tomto už povolilo aj liečbu lacnými liekmi a ivermektínom.

 

A teraz chcú tí, čo sa nezaujímali vôbec, aby som ich volila? A ešte kvôli nim snáď dala výpoveď, že odmietam nosiť rúško a odmietam sa v školstve testovať, aby mali predčasné voľby? 

Nikto z nich by nebol lepší, lebo sa vôbec nezaujímali o liečbu, len o svoj politický boj!

Najviac pre to aj tak teraz urobilo súčasné ministerstvo zdravotníctva a niekoľko lekárov a novinárov, nie iní politici!

 

 

Ešte pár odpovedí k otázkam:

 

 

„Jaroslav Naď (OĽaNO) reagoval dosť nahnevane. „S kým by Hlas asi tak vládu zostavil? S kotlebovcami? Alebo so Smerom? Samozrejme, veď to je dohoda,“ povedal Naď.“

 

 

No predsa s PS a SaS! Čo iného si čitatelia SME vyklikali? Veď to tam aj písali, že nič iného nevychádza, len ich spolupráca s novým názvom Smeru.

A SaS svojim voličom sľúbila, že nikdy nepôjde do koalície so Smerom a chcú ten záväzok obísť tak, že sa už nebude volať Smer.

 

 

„Podľa politológa Miroslava Řádeka z Katedry politológie na Trenčianskej univerzite A. Dubčeka je argument o návrate mafie prehnaný. „Súčasné strany vládnej koalície sa odvolávajú na obdobie, keď bol jedinou vládnou stranou Smer. Akákoľvek vláda by však v súčasnosti musela byť zložená z viacerých subjektov. Nepredpokladám preto také vážne korupčné škandály, akých sme boli svedkami v minulosti,“ tvrdí Řádek.“

 

 

To nebude len návrat, ale celkom nová progresívna koalícia so Smerohlasom, kde majú za sebou všetci nejakých oligarchov. Ten Řádek si asi myslí, že oligarchovia už na Slovensku skončili! A preto on naivne už nepredpokladá žiadne korupčné škandály. Pri takej naivite nemá čo byť politológ. 

A on sám osobne sa nikde o liečbu ľudí nezaujímal! Asi ho tiež zaujímajú len politické boje a podľa neho bez budúcich korupčných škandálov. To ale klame, stále nejaké budú, akurát čie?

 

 

„Aneta Világi, politologička z Katedry politológie FiF Univerzity Komenského v Bratislave, hovorí, že vládni politici pri svojich obavách z návratu „mafie“ vychádzajú najmä z prieskumov verejnej mienky. „Prípadné predčasné voľby by vyhrala strana Hlas, ktorá by sa spolu so Smerom zviezla na vlne odporu proti súčasnej koalícií. To, čo by nasledovalo potom, však nevieme s určitosťou predpovedať,“ upozorňuje Világi.“

 

 

Tak, ona nevie ani to, čo už teraz môžu vedieť a vidieť a aj vidia čitatelia SME, že nič iné si ani nevyklikajú, keď im ponúkajú progresívnu koalíciu s Hlasom ako na tácke, nech sa ponúknu. 

 

 

„Podľa nej sa chcú argumentom o návrate mafie koaliční politici vyviniť zo svojich klesajúcich preferencií. „Pre väčšinu ľudí to nie je dostatočne presvedčivý argument. Istá obava z toho, čo by bolo po prípadných predčasných voľbách, tu, samozrejme, je. Občania si však riziká vedia vyhodnotiť. Nemyslím si, že by dvakrát vstúpili do tej istej rieky,“ konštatuje Porubänová.“

 

 

A nie každý na ich mieste by sa vyviňoval? Však to by robili všetci!

Ale to nie je podstatné, lebo dôležité je to, čo chcú voliči a čo chce väčšina voličov. Ja sa neriadim tým, ako sa vyviňuje Matovič alebo Naď alebo Pellegrini atď, ale tým, čo chcem ja. A koho to zaujímalo, zaujímal sa o liečbu! A to neboli opozičné strany! Stále najviac súčasné ministerstvo zdravotníctva, aj keď neskoro, ale opozícia ani teraz!

 

 

„Podľa neho by teda stačila zmena na poste premiéra. „Musia si najskôr urobiť poriadok sami medzi sebou. To, že sa vráti mafia, nemusí byť vôbec pravda,“ myslí si Kleinmann.“

 

 

No jasne, už vymrela a iní neexistujú! Všetci títo politológovia pretláčajú len Hlas a za nimi už všetci vymreli, aj za každým!

A čo ich charakterizuje je, že ich zaujíma len politický boj a občania už nie, lebo by sa boli zaujímali aj o liečbu a nielen o konšpirácie na ktorých sa vozia, aby ľudia boli nespokojní a chceli predčasné voľby. Ale riešenia žiadne! Tie ich riešenia sú – zahadzovať rúška, miesto odstupov natlačené masy na protestoch, všetko otvárať, žiadny lockdown, keď nie je, tak aby bol, aby nebolo testovanie, len v ohniskách, potom ani v ohniskách. Len nech je čím horšie, tým lepšie, aby boli ich predčasné voľby!

Nič konštruktívne som nepočula, o liečbe ani slovo a ich odborníci si celé mesiace protirečia, čo som už písala, konkrétne ako.

 

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/576211-matovic-alebo-navrat-mafie-otazka-takto-nestoji/

 

 

 

Teraz sa máte starať o to, aby sa lacná liečba dostala do ambulancií všeobecných lekárov a vyskúšala sa jej účinnosť na množstve ľudí na Slovensku.

A o tom kde máte diskusie? Kde na to tá opozícia reaguje?

No zas nikde, lebo stále ich zaujíma len ich politický boj a nie konštruktívne riešenie krízovej situácie!

Nemám záujem ich voliť a zbytočne mi ich vnucujete!

A keď chcem niekoho vymeniť, tak Jarčušku a o tom opozícia nehovorí nikde! Lebo veľmi dobre vedia, že obchody s remdesivirom by poslúchali všetci! Na EÚ si netrúfnu, len na Matoviča, ktorý o tom nerozhoduje a je len pešiak vyšších záujmov. 

 

Nechcú nič zmeniť, len tam byť miesto neho! Myslím pre ľudí, pre seba vždy vedia, čo chcú zmeniť.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554420x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie