Založ si blog

„Triezvo zmýšľajúci občania radšej na námestia neprišli a našťastie je ich mnohonásobne viac“

Nie všetci ste tu boli a čítali blogerov na Pravde pred dvomi rokmi.

Tak som pre vás pripravila exkurziu, čo písali pred vyše dvomi rokmi, počas protestov proti Smeru a vtedajšej vláde. Hlavnou charakteristikou argumentov vtedy bolo, že na námestiach neprotestuje väčšina ľudí, ale len ZANEDBATEĽNÁ menšina, s ktorou mlčiaca väčšina NESÚHLASÍ!

 

 

9.marec 2018:

 

„Včerajšie vystrúpenie k protestom najviac škriekajúcej opozičnej opice Matoviča ma poriadne zatlačilo do kresla, skoro sa zlomilo. Našťastie sa tak nestalo, lebo by bol opäť na vine Fico a celý SMER!!! Čo vlastne tento pošahanec povedal?

Žiadal všetkých zúčastnených, aby protesty boli pokojné, pretože tam budú aj matky s deťmi v kočíkoch, pretože práve matky budú bojovať za lepší život svojich detí!!! Inteligencia Matoviča sa naozaj rovná asi hocakému mínusovému čislu, keď dostal zo seba s prepáčením takúto somarinu. Chcel by som vidieť jednu, jedinú normálne a triezvo uvažujúcu matku, ktorá by na protesty dokočíkovala svoje dieťa, kde sa môže všeličo stať, Stačí malá panika z vystreleného piráta a žena s kočíkom, ak by prežila bez ujmy na zdraví, tak by to bol zázrak! Každá matka, ktorá by prišla s dieťaťom v kočíku, by sa tak ohrozila svoje dieťa!!!!

Ale na druhej strane, môže to byť aj výzva pre plytko rozmýšľajúce matky, aby prišli aj s deťmi v kočíkoch, možno, že navádzač Matovič čaká, že sa čosi zomelie, pretože a celý svet bude písať, že na protestoch na Slovensku boli aj obete nemluvniat. Takže tu nebudeme mať Majdan, ale taký veľký-malý Majdaník, či Majdaníček!!! Mimochodom, ako oznámil premier Fico policajti našli dlažobné kocky v kvetináčoch na mieste konania protestu!“

https://paje.blog.pravda.sk/2018/03/09/zaujimave-vcerajsie-reci-sialenca-matovica-a-diktujuceho-prezidenta-kisku-dnesna-tretia-verzia/

 

10.marec 2018:

Piatok 9. marca bol pre Slovensko celkom turbulentný deň. Všetci neprajníci vládneho SMER-u čakali, že po protestoch kľakne na kolená spolu s celou vládou. Zatiaľ sa tak nestalo. Uvidíme, čo prinesie už víkend, kedy zasadne koaličná rada a nový týždeň. Protesty boli celkom masívne, ale podľa mňa nie najväčšie od nežnej revolúcie.“

To, čo sa tu dnes deje, je mobilizácia zaslepených opozičných voličov, čomu zodpovedá aj počet protestujúcich, čakajúcich na neolympijskú štafetu rozkrádania, tunelovania, podvádzania,pretvárok, klamania a samozrejme bohatnutia, lebo Fico je tu už pridlho. A opozícia už, už chce do kresiel, aby mohli aj oni využiť možnosti, ktoré poskytne štátna kasa a naše invalidné aa nejednoznačné zákony a zabezpečiť sa! To, že Fico a jeho ľudia nie sú celkom svätí, vieme, ale budú svätejší opoziční politici, ktorí si už teraz vymýšľajú , či obchádzajú zákony???

Triezvo zmýšľajúci občania radšej na námestia neprišli a našťastie je ich mnohonásobne viac a určite poznajú aj svoju hymnu a nie tí, ktorí boli v Bratislave, kde bolo počuť iba interpreta na pódiu!.

Predpokladám podľa záberov z televízií, tak sa celkom na tom piatkovom proteste zúčastnilo na Slovensku okolo 100 000 ľudí, teda aj malé percento voličov tohto parlamentného trojlístka.“

paje

 

10.marec 2018:

„Dnes ráno som si pozrela titulky správ, ktoré informujú o včerajších protivládnych pochodoch.
Áno, média, ktoré podľa svojich vyjadrení, robia investigatívnu novinárčinu sa už vôbec netaja tým, že to neboli spomienkové pochody na pamiatku zavraždeného novinára a jeho priateľky, alebo pochody za lepšiu budúcnosť, ale protesty na zvrhnutie terajšej vlády, podporované práve týmito médiami, ktoré tu už dva týždne vyvolávajú nenávisť spolu s opozičnými politikmi, štvavými článkami a vyjadreniami, ktoré sú založené len na všetkom možnom, len na nie dôveryhodných faktoch a dôkazoch.

Všimla som si, že práve tak, ako novinári a politici, ktorí najviac vykrikovali o tom, že na Slovensku je potrebná zmena k slušnosti aj tí, ktorí tam komentovali používali hrubé osobné urážky nielen voči vládnym politikom, ale aj voči diskutérskym oponentom, ktorí svoje názory písali veľmi slušne.

 

Videla som transparenty s nahou slečnou Troškovou, Fica s Kaliňákom vo väzenských mundúroch a počúvala čítala vyjadrenia hlavných rečníkov.

Nemali nič so slušnosťou, za ktorú tak veľmi na Slovensku bojujú.

Aké by bolo Slovensko pod nadvládou takýchto ľudí?
Na akej úrovni by bola tá ich slušnosť, po ktorej tak volajú?
Stačí sa pozrieť na vyjadrenia politikov, ktorí sú sami namočení v poriadnej špine, ktorú len tak ľahko zo seba nezmyjú.
Skrývať nenávisť za slušnosť je úbohé.

Čo si však môže normálny človek myslieť, keď za „slušné Slovensko“ bojuje zarputilý bojovník proti komunistickému režimu, ktorý svojimi nenávistnými komentami doslova vyzýval k násiliu a správa sa presne tak ako jeho modly, opoziční politici?
To, že kvôli svojím nenávistnými blogmi a komentármi urážal všetkých, ktorí mali svoj názor je krásnou vizitkou slušnosti, za ktorú bojuje.
Čo si myslieť o ľuďoch, ktorí sa v takisto nenávistne vyjadrujú voči svojim oponentom v debatách a vôbec sa netaja obdivom k režimu generála Pinocheta v Chile?

Nehanbia sa klamať, písať polopravdy a zavádzať verejnosť.

A ľudia už začali veriť viac mýtom a klamstvám, ako informáciam, ktoré sú podložené faktami.
Ak chce niekto hovoriť a písať o skutočnej slušnosti, tak by mal začal sám od seba.
Pretože práve táto úžasná sloboda a demokracie, z ktorej „musíme“ byť povinne „happy“, urobila zo slušnosti a čestnosti niečo, čo je považované za slabosť človeka.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/10/ako-sa-robi-na-slovensku-investigativna-novinarcina-a-ako-informuju-media/

 

12.marec 2018:

„A udalosti posledných dní, dokazujú, že ľudia sú účelovo klamaní médiami tak, aby verili mýtom a senzáciám, namiesto skutočným udalostiam.

Správy plné mýtov, ktoré nie sú doložené ani faktami, ale ani relevantnými dôkazmi.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/12/myty-senzacie-a-fakty/

 

Dnes konšpiráciami o celosvetovom podvode a koncentrákoch a čipovaní, ktoré sami šíria!

 

14.marec 2018:

O „po“slušnosti mladých revolucionárov za „Slušné Slovensko“. . .

„V skutočnosti takouto výchovou dosiahli to, že pomaly vychovali generáciu sebcov, ktorí si často ani nevážia to, čo dostali bez toho, aby sa o to nejakým spôsobom zaslúžili.
Inou kapitolou je výchova detí a mladých k tzv. kritickému mysleniu.
Je normálne ako sú ľudia zdravo sebavedomí a vedomí si svojich kvalít, ale dnes je mnoho mladých sebavedomých aj bez akýchkoľvek kvalít.

Zato si však myslia že ich názory sú geniálne, môžu všetko, majú práva, ale odmietajú povinnosti a zodpovednosť za vlastné životy.

Mnohí sa nechajú živiť rodičmi, lebo je na to zákon. Mnohí využívajú pohodlie „mamahotelov“ a užívajú si život bez akejkoľvek zodpovednosti.

Ak chcú títo ľudia robiť nejaké revolúcie, tak by mali v prvom rade prevziať zodpovednosť za vlastné životy a správať sa ako dospelí jedinci, osamostatniť sa a prestať vyciciavať rodičov, ktorých v svojej genialite často podceňujú.
Až sa začnú sami správať slušne a zodpovedne a uvedomia si, čo to v skutočnosti slušnosť je, potom majú morálne právo žiadať slušnosť aj od politikov a zmenu spoločnosti.
Inak ostanú len vulgárnym poslušným stádom, ktoré používajú politici na dosahovanie svojich ambícií a moci.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/14/o-poslusnosti-mladych-revolucionarov-za-slusne-slovensko/

 

Ako príklad, ako ostanú len vulgárnym poslušným stádom, ktoré používajú politici na dosahovanie svojich ambícií a moci (dnes Smer, Hlas, kotlebovci), uviedla príklad, kde to vulgárne primitívne stádo vykrikuje len 

Strapo – Fico je k****

 

 

 

A robia dnes niečo iné? A neprenasledujú iné názory v diskusiách šikanovaním a vyhrážkami?

 

15.marec 2018:

„Bol to však moment, ktorý rozhýbal 1.5 percentom voličov, aby išli do ulíc. Počas Gorily ich bolo dva a viac krát viac.

 

Pýtam sa len, ako mohol dostať „politológ Klus“ toľko titulov, keď 100 tisíc davistov teda 1.5% voličov považuje za vôľu ľudukeď vystupuje v záujme jednej opozičnej strany, keď neovláda základné právne systémy.“

https://paje.blog.pravda.sk/2018/03/15/elegantne-riesenie-premiera-zaskocilo-prezidenta-a-zdehonestovalo-skriekajucu-opoziciu/

 

17.marec 2018:

„Čo sa vlastne stalo na Slovensku a ako sa mení spoločnosť? Máme tu protesty, niektorí chcú predčasné voľby. Vraj celé Slovensko chce predčasné voľby. Komu by najviac vyhovovali predčasné voľby?

V správach a v novinách píšu- vraj celé Slovensko chce predčasné voľby! Vraj Slovensko vyšlo do ulíc. Nuž, jedna lož za druhou. Ak by napísali, že časť nespokojných občanov vystúpila so svojimi požiadavkami – beriem takúto správu.

Môžu sa búriť, môžu burcovať, ale ak chcú byť hovorcami ľudu, mali by byť objektívni a nestranní.“

https://gabo126.blog.pravda.sk/2018/03/17/preco-chce-opozicia-predcasne-volby-a-kto-to-chce-dodrziavat-zakony/

 

 

18.marec 2018:

„A práve kvôli tomuto falošnému pocitu výnimočnosti, si títo ľudia si myslia, že majú právo hovoriť za všetkých a meniť spoločensko-politické dianie v štáte.
Sú to ľudia, ktorí si hovoria herci a umelci.“

 

(Dnes si to myslia o sebe!)

 

„Ak by tí, ktorí najviac vykrikujú na protestoch o slušnosti, vedeli čo je to skutočná slušnosť, nikdy by sa nezapredali na niečo také, čo sa deje v našej spoločnosti práve v tieto dni. Nerozbíjali a nepolarizovali by spoločnosť, nevyvolávali vášne a nepodporovali by ľudí, ktorí majú sami problémy so zákonom.
Namiesto toho, by bojovali za slušný svet a istoty pre tých, ktorí poctivo pracujú a vytvárajú skutočné hodnoty.
Naopak, mnohí z nich svojím správaním len dokazujú, že im vyhovuje systém zdierania a parazitovania.
Škoda, že sa sa nezaujímajú o to, čo si o nich myslí mlčiaca väčšina.“

devana

 

Dnes sa zaujímajú o to, čo si o nich myslí mlčiaca väčšina, čo na protestoch nebola a nešírila iným nezodpovedne nákazu?

 

„Žiaľ toto je skutočná totalita s názvom „Po nás potopa“…“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/20/skutocna-totalita/

 

Nech skolabujú nemocnice, nech zomrú tí, čo by aj tak raz zomreli, ale Smeru musíme slúžiť do posledného dychu.

 

„Čo mi bude chýbať, keď sa budem túlať sama, bez Teba, vo vesmírnych pavučinách?“

 

Pretkané vzletne lacným gýčom.

 

„Nová doba. . . Babské a iné rady. . .“

Konšpirácií nekonečný výber o čipovaní a koncentrákoch – Nová doba!

 

 

19. marec 2018:

„O tom, že davová psychóza funguje zatiaľ iba u 1,5 percenta voličov (už sa nazývajú národom, početnou väčšinou i hlasom ľudu, ktoré podporujú a komandujú televíznymi a internetovými direktívami vyhladovaní špecialisti v málo luxusných kreslách.

A vyzerá to, že davoví protestujúci sú schopní uveriť každému bludu. Niet sa ani čo čudovať. Slová z úst tribúnov tomu svedčia. Rovnako, ako v 89.tom roku, vstúpili razantne do politiky námestí aj herci. Je to ich právo, ja im to neberiem, ale dnes neprotestujú proti socializmu! Ale nech to nepertraktujú na rôznych fórach a neznevažujú tým slávnostné chvíle odovzdávania cien, ale na námestiach, Žiaľ, tam poslali zatiaľ iba druhú ligu!

Tak napríklad 42-ročný herec Juraj Kemka vyslovil „múdru a superlogickú“ myšlienku: „Je vás tu toľko ako v 89 roku“!“

https://paje.blog.pravda.sk/2018/03/19/perlive-to-myslienky-tychto-dni/

 

24.marec 2018:

„Na protestoch rečnia o slušnosti ľudia, ktorí bez zábran pľujú na náš štát a jeho občanov a slovne si kopnú do každého, kto má iný názor pri každej možnej príležitosti.

Nastal čas hovoriť o skutočnej slušnosti, ktorá je jedným z meradiel vyspelosti spoločnosti a kultúry národov a štátov.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/24/all-for-jan-mesiac-po/

 

25.marec 2018:

Skutočné elity národov. . .

„Nie, nie je to samozvaná intelektuálna elita, ktorá zosmiešňuje a prenasleduje tých, ktorí majú svoj vlastný názor. Nie sú to ani herci a iné celebrity a ľudia odtrhnutí od reálneho života na Slovensku, ktorí rečnia na tribúnach a navádzajú mladých ľudí protestovať a život miliónov Slovákov im je ukradnutý a zaujímajú ich len vlastné vrecká. A nie sú to ani zapredaní politici, bijúci sa o moc a korytá, škodiaci celej spoločnosti a bez zodpovednosti za to, čo robia s týmto štátom a národom.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/03/25/skutocne-elity-narodov/

 

Dnes sa to podľa nich nevzťahuje na Smer a kotlebovcov, zrazu sú elitou, konšpiračnou elitou!

 

26.marec 2018:

Sila davu. . .

„Nič lepšie nespája dav, ako spoločná nenávisť voči niekomu, či niečomu.
Na tomto princípe funguje ovládanie davu, stáda ľudí.
V dave sa prejavujú tie najnižšie pudy ľudstva a práve cez ne, šikovní manipulátori dav ovládajú.

Sila davu spočíva v jeho manipulovateľnosti mocnými sveta.
A ľudia v dave zabúdajú, že sú ľuďmi a stávajú sa len bábkami šikovných manipulátorov.“

devana

 

Dnes to pre nich už neplatí, lebo to sú už oni! A v dave už prežívajú lásku a osvietenosť!

 

 

1.apríl 2018:

„Muž na kríži sa pozerá a vidí mnohých ľudí, ktorí nosia masku kresťanského pokrytectva a hľadá skutočných ľudí, ktorí z úprimného srdca ľutujú svoje hriechy a nesú za ne plnú zodpovednosť.

Muž na kríži sa pozerá na zástupy „veriacich“ a márne hľadá ozajstnú nezištnú lásku, dobro, milosrdenstvo čestnosť a spravodlivosť, to, v čo veril on sám…“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/01/muz-na-krizi/

 

 

4.apríl 2018:

„Preto sa Vás pýtam, kto ste Vy a čo ste v živote okrem poblúznenia zväčša nízkopudových ľudí na slovenských námestiachktorých je možno 1,5 percenta, možno ešte menej voličov, v živote dokázali, keď si kladiete takéto podmienky so stínaním hlavy policajného prezidenta?

Som si istý, že to, čo zastupujete, nie je z vašej neskúsenej hlavy plnej ideálov. Keď som bol vo vašom veku, mal som tiež svoje predstavy a bojoval som proti zriadeniu, ale s rozumom, nie s nenávisťou zaslepenými očami!!!!

Mimochodom, keď som tvrdil že ste pobláznili menej ako 1,5 percenta ľudí, tak viem, prečo to tvrdím. Doteraz sú novinári nejednotní v odhadoch más a bolo to aj počas nežnej revolúcie. Niektorí tvrdia 50 tisíc, iní 65 tisíc ľudí na námestí SNP. A ja tvrdím, že cca 25 tisíc. Ako som na to prišiel? Vezmite si rozlohu námestia, ktorú vyčítate z máp, ako to Váš mozog dokáže a vydeľte to 60-timi centimetrami štvorcovými, čo je minimum pre jedného človeka. Ak by ste to nedokázali, tak si pozrite celkový záber štadióna v Barcelone, na ktorom hrá jeden z najlepších klubov Európy a kde sa zmestí 65 000 divákov. Bol som tam a videl som, ale je to zrejmé aj zo záberov z televízie. Hľadisko je tri až štyri krát väčšie, ako námestie SNP v Bratislave, kde protestujúci nie sú tak tesne pri sebe. To len pre vašu predstavu.“

https://paje.blog.pravda.sk/2018/04/04/otvoreny-list-pre-organizatora-protestov-juraja-seligu/

 

 

4.apríl 2018:

Aké konšpiračné teórie sa dajú vymyslieť napríklad pri umývaní riadu. . .

„Keď tak nad tým všetkým premýšľam, začínam si uvedomovať, prečo boli vymyslené umývačky riadu, práčky a všetky tie úžasné veci, ktoré nám vraj majú šetriť čas a prácu, aby sme nemali čas zbytočne premýšľať a vymýšľať konšpiračné teórie a scifi poviedky, ale radšej sa venovali „duchaplnej zábave a zaručeným informáciám“ ktoré nám média servírujú ako na strieborných táckach…

Našťastie som len obyčajná žena od sporáka, ktorá pri umývaní riadu a domácich prácach,vymýšľa tak ako kedysi Agatha zápletky do detektíviek,
vedecko-fantastické konšpiračné teórie…“

 

 

A takto vznikali na blogoch Pravdy konšpirácie o koncentrákoch a čipovaní.

 

 

5.apríl 2018:

koľko metrov štvorcových má námestie SNP

„No a ešte o jednu vec vás chcem poprosiť. Nájde sa tu niekto, kto normálne zverejní aj s náčrtkami a presne určí rozlohu námestia SNP v Bratislave? Sú tu totiž zvady, koľko že to vlastne to SNPečko naozaj má tých štvorcových metrov, na ktorých môžu ľudia stáť. Iste, ujo Google má nejaké to info a aj iné portály, ale bolo by dobré to zverejniť presne na meter štvorcový. To len na okraj, aby sme už raz a navždy uzavreli, koľko že to ľudí je schopné absorbovať dané námestie. RTVS nejako dnes zrevidovala, že na námestí bolo cca 20 až 25.000 ľudí.“

https://gabo126.blog.pravda.sk/2018/04/05/kiska-nech-si-skace-do-studne-a-kolko-metrov-stvorcovych-ma-namestie-snp/

 

 

5. apríl 2018:

„Inak budú stále zomierať ľudia, ktorí by mohli žiť a tí, ktorí sú za to zodpovední sa budu naďalej bez výčitiek svedomia a pocitu zodpovednosti tešiť zo ZISKU.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/05/co-na-to-pani-ministerka/

 

Ako vidíte, rozhodujeme o tom aj my! Koľkí zomrú a koľkí budú žiť!

Nielen nejaká ministerka!

 

 

6.apríl 2018:

„Človeku sa naozaj nechce toľko vypisovať a pomyslel by si, že je po sviatkoch a bude trošku pokoj. No nie je. Začína sa na pochodoch „Za slušné Slovensko riadne priostrovať“. Vystupujúcemu sa krvi zachcelo?! No to by nebol až taký problém, ako skôr to, ako sa ľudia tomu smiali a ako ľudia tomu tlieskali.
Fakt nemusím ani politikov Smeru a už vôbec nie opozície, ale čoho je veľa, toho je dosť. Už v predchádzajúcich blogoch som písal, že toto nemusí dobre skončiť. Jednoducho, raz prekročia tenkú červenú čiaru za ktorú nebudú môcť ísť ďalej.
Vystupujúci, ktorý to vypustil z úst by sa mal nad sebou zamyslieť a aplaudujúci ľudia ani nevravím. Na tomto príklade vidno negatívny vplyv davovej psychózy. Vymetanie mozgov ako vyšité! Kde toto skončí? Stankeho beriem ako herca, ale toto čo predvádza na námestiach je cirkus. Pomýlil si čas a miesto.

Možno si to požičiam, aby som sa naučil, ako mám slušne vyzývať ľudí na to, ako niekoho „zabiť“, ako jeden pán Za slušné Slovensko a organizovať protesty proti každému kto mi nevyhovuje. Možno si ju požičiam a dozviem sa ako skončiť so slobodou slova a ako zatvárať ľudí za iný názor.“

https://gabo126.blog.pravda.sk/2018/04/06/slusne-slovensko-si-chce-zastrielat-igorko-ma-o-kolecko-menej-a-prirucka-pre-ovce-v-skolach/

 

 

6. apríl 2018:

„Mala som možnosť prečítať si zopár vyjadrení a statusov mladých ľudí, ktorí bojujú za „Slušné Slovensko“ aj na sociálnych sieťach a bola som prekvapená ako práve oni vnímajú „slušnosť“. Vulgárne vyjadrovanie sa návštevníkov 4. cenovej skupiny, vulgárne urážky a neslušné posielanie niekam. Myslím si, že práve tieto deti, by sa mali vrátiť späť do škôl a rodín a naučiť sa, čo to je skutočná „slušnosť a slušné správanie“.
Iným aspektom tejto aktivity je to, že skupina médií sa stala inkvizičnou čatou, ako som to písala už v jednom predošlom blogu, ktorá si myslí, že má patent na pravdu, informácie a na vytváranie verejnej mienky a právo na zasahovanie do výchovy detí a mladých ľudí.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/06/politizacia-skol/

 

To práve charakterizuje dnešných popieračov pandémie a bojovníkov proti rúškam!

Šikanujú každého s iným názorom a vyhrážajú sa im dokonca až stratou zamestnania, keby si dovolili nesúhlasiť!

 

 

7.apríl 2018:

Máme sa začať báť „slušnosti“?

„Ako sa prejavuje slušnosť na Slovensku?
Hrubým a vulgárnym urážaním tých, ktorí majú iný názor ako tí, ktorí sa sami pasovali do rolí bojovníkov za slušnosť a záchrancov Slovenska?

A nadšené stádo tomu tlieska…
Čo je slušné na tom, keď tí, ktorí bojujú za Poslušné Slovensko stupňujú svoje požiadavky a pomocou médií stále šíria napätie na Slovensku a neustále žiadajú niekoho hlavu?
Čo budú s tými hlavami robiť?

Čo je slušné na tom, keď človek, ktorý ma plné ústa slušného Slovenska a zločineckej mafie, vyzýva iných, aby pľuli na portréty vládnych predstaviteľov?
Čo je slušné na tom, keď opozičný politik, ktorý sám nevie preukázať pôvod svojho majetku a vytĺka politický kapitál…

 

Žiaľ, ľudia, ktorí prežili obdobia, keď vládol podobný fanatizmus, aký sa rodí aj teraz, už nežijú a nemôžu nás pred ním varovať.
Ostáva len veriť, že zvíťazí skutočná slušnosť a zdravý ľudský rozum, pretože už sme jednou nohou v pekle.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/07/mame-sa-zacat-bat-slusnosti/

 

Tu nikdy nevedeli, čo je slušnosť.

 

10.apríl 2018:

„Zlo sa často prezentuje maskou falošnej osobnej slobody, ktoré dáva človeku pocit moci a nadvlády nad ostatnými. Dáva pocit, že človek môže všetko a nemusí nič, najmä niesť zodpovednosť za svoje konanie.

Takýto človek si ani neuvedomuje, že sa postupne zbavuje osobnej slobody a slobodnej vôle a v skutočnosti sa stáva otrokom zla.

Prečo je zabíjanie ľudí také jednoduché.
Pretože ľudia nepochopili, alebo nechcú chápať význam a skutočný zmysel života.
Nepochopili, že život je veľký a vzácny dar, ktorý berú ako samozrejmosť a nevážia si ho.
Preto má zlo v životoch ľudí stále svoje miesto.“

devana

 

17.apríl 2018:

Voľby na Slovensku sú úplne zbytočné. . .

„Pretože vidíme, že Slovensku stačí na to, aby fungovalo, pár „umelcov“ hercov, ktorí si zahrajú roly občianskych aktivistov a podľa svojich pocitov budú riadiť tento štát. Stačí nám zopár študentov, ktorí vedia, čo je to slušnosť a oni budú priamo z ulice zabezpečovať chod štátu a spoločnosti.
To, čo sa deje v tomto štáte je výsmech a pľuvanec do tvári všetkých jeho občanov a výsmech ešte aj toho mizerného zdania demokracie.
Je to výsmech hŕstky ľudí, ktorá na základe vraždy vytvára anarchiu v tomto štáte a rozvracia krajinu, do tvárí tým ľuďom, ktorí poctivo pracujú a vytvárajú hodnoty v tomto štáte.
Je to výsmech vládnych strán a najmä Smeru svojim voličom, že vôbec ustupuje týmto ľuďom a napomáha politickej kríze v tomto štáte.
Ako sa dá nazvať nerešpektovanie výsledkov slobodných demokratických volieb?
Nie je to náhodou potláčanie základných politických ľudských práv, ktoré zahŕňajú aj slobodnú voľbu svojho zástupcu do parlamentu?

Alebo sme štátom, kde sa rozmohol nový druh totality, ktorý by sme mohli nazvať „Totalita ulice“?
To čo sa sa udialo v posledných týždňoch nemá nič spoločné ani s demokraciou a už vôbec nič spoločné so slušnosťou.
Je to zámerná destabilizácia celého štátu, ktorej účelom je ešte väčšia nesloboda obyčajných Slovákov.“

devana

 

21.apríl 2018:

Bohapustá zábava Slovákov má nové moderné nadávky : Ale ideš ty do SMERu! VySMERujem sa na to!

„„Musím povedať, že subverzia (podrývanie, rozvracanie zvnútra) je veľká zábava. Najväčším umením boja, je vôbec nebojovať, ale subverzovať všetko hodnotné, všetko čo má cenu v nepriateľskej krajine. Zničiť morálne hodnoty, náboženstvo, úctu k autoritám a predstaviteľom, kultúrne tradície, všetko… Postaviť bielych proti čiernym, starých proti mladým, názor proti názoru, presvedčenie proti presvedčeniu, bohatých proti chudobným. Všetko čo rozdeľuje ľudí a ničí morálne hodnoty národa je to správne. Potom je taká krajina moja. Keď je všetko rozvrátené, zem je dezorientovaná a zmätená, demoralizovaná a destabilizovaná, nastane tá vytúžená kríza. Je to kultúrny marxizmus všeobecne známy ako politická korektnosť.“

A ja musím povedať, že Slováci sa tiež radi zabávajú a to aj na sprostostiach, ktoré im servírujú dve súkromné televízie. Tak prečo zábavu nepretaviť aj do normálneho života. Čo na tom, že je absurdná, hlúpa, či roztopašná, hlavne, že sa vySMERujem na to!, ždo SMERu!“

https://paje.blog.pravda.sk/2018/04/21/bohapusta-zabava-slovakov-ma-nove-moderne-nadavky-ale-ides-ty-do-smeru-smerujem-na-to/

23. apríl 2018:

„Máme návrhy, radi diskutujeme a dokonca aj argumentujeme. Organizátori za slušné Slovensko nereprezentujú celé Slovensko a konečne by sme si to mohli vysvetliť zoči-voči.
Môj názor na celú vec je nasledovný. Reprezentanti Za slušné Slovensko veľmi často prezentujú, že zastupujú celé Slovensko. No mňa nie a tisícky ľudí tak isto nie.“

https://gabo126.blog.pravda.sk/2018/04/23/otvoreny-list-premierovi-petrovi-pellegrinimu/

25. apríl 2018:

Hodnota života.

„Akú hodnotu má ľudský život v dnešnej „demokratickej spoločnosti“?
Môže sa hodnota ľudského života merať peniazmi?“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/25/vydobytky-modernej-demokracie-hodnota-zivota/

Tu ju už celé mesiace prepočítavajú na % ! Je to ZANEDBATEĽNÁ hodnota!

27.apríl 2018:

„“Kybernetická forma vojny na nás denne útočí z médií, ohlupovanie ľudí zaručenými bulvárnymi správami dosahuje vrchol.

A hlavne nebáť sa ozvať, ak vidíme, že sa niekomu deje krivda a neprávosť.
Empatia a spolupatričnosť dokážu pomáhať v tých najťažších chvíľach.
Máme veľmi veľa silných zbraní, aby sme dokázali prežiť aj ten najhorší útlak a nevzdať boj za ľudskosť.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/04/27/hybridna-vojna/

3.máj 2018:

Ako ľahko sa zabúda na obete vojen. . .

„Čo budú ľudia robiť, keď v podobnej nezmyselnej vojne budú zomierať ich blízki?
Budú sa zabávať a tváriť sa, že sa nič vážne nedeje, tak ako to robia teraz?“

devana

 

 

Ako ľahko sa spomína, keď vás ich život NIČ NESTOJÍ!

Ale keby ich to stálo nejakú námahu… tak si prepočítajme % !

 

Ako ľahko sa píše „Bravó!“ za len slová!

10. máj 2018:

„Dá sa veriť ľuďom, ktorí obhajujú a ututlávajú podvody a zločiny jedných a voči druhým používajú nevyberané druhy mediálnych útokov, kydania špiny a ohovárania a využívajú každú možnosť ako im uškodiť a ublížiť?

Aké hodnoty vyznávajú samozvané intelektuálne elity a politici, ktorým nevadia zločiny jedných a druhých by neváhali utopiť v lyžičke vody?
Slušnosť, čestnosť a spravodlivosť to nie sú.“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/05/10/ake-hodnoty-vyznavaju-nase-mienkotvorne-media/

Platí to aj na Smer?

14.máj 2018:

„Míľovými krokmi sa blížime k nástupu novej diktatúry. Pochody za slušné Slovensko sa už zmenili na politické mítingy a propagáciu osôbok koordinovaných Mojžišom či Stankem. Nachádzame sa na prahu novej diktatúry. Cenzúra beží v plnom prúde a odstraňujú sa nepohodlní ľudia. Rozohrala sa hra medzi opozíciou a koalíciou a akosi sa zabudlo na ľudí, ktorí majú jedných aj druhých dosť.

Nie však o tom som chcel. So známym sme sa bavili o predčasných voľbách a prečo nie sme veľmi za nich. Jednoducho nám to nesedí. Nie preto, že sme za Smer, ale práve preto, že nechceme vymeniť jedných zlodejov za druhých.

Poslal som premiérovi otvorený list, bez akejkoľvek odozvy. No nebol som to len ja, chcel som pozvať aj na to stretnutie s detičkami aj Gusta Murína či Juraja Poláčka. Určite by sa prihlásili aj iní na debatu za okrúhlym stolom. No nestalo sa. Pán premiér Pellegrini si radšej podiskutuje s Mojžišovými deťmi. Môj list pochopiteľne úplne odignoroval. Nie, nesťažujem sa, len mi to pripadá ako taká hra, nech sa ľudia medzi sebou posekajú a my si rozdelíme potichučky korisť.“

https://gabo126.blog.pravda.sk/2018/05/14/slusne-sa-nam-rozbehla-propaganda-neoliberalneho-fasizmu/

A dnes už ho chcú voliť! A vraj progresívna koalícia by bola lepšia!

 

23.máj 2018:

Majú Slováci ešte pud sebazáchovy?

„Každý normálny človek, ale aj živý tvor, sa snaží prežiť a ak mu hrozí nebezpečenstvo, ktoré ho ohrozuje, začne sa brániť a urobí všetko pre to, aby sa zachránil.
Čo robíme my?“

devana

 

Zaujíma ich, či prežijú ako národ, lebo to veľkolepo znie, ale či im neskolabujú nemocnice a mnoho ľudí na to doplatí životmi, to už nie.

Preživší chcú mať hlavne zachovaný plat! A tak snáď zomrie sused a nie ja.

 

26.jún 2018:

Skutočná bieda.

„Je skutočnou biedou, ako nenávistne sa dokážeme k sebe správať, namiesto toho, aby sme sa správali ako ľudia.
Čo si myslieť o spoločnosti, ktorá tára o ľudských právach a pritom zisk považuje za Boha, ktorý riadi všetko?
Že je to bieda. Skutočná bieda, ľudská, morálna, duchovná, ktorá je čoraz väčšia a horšia…“

https://devana.blog.pravda.sk/2018/06/26/skutocna-bieda/

 

Najlepšou ilustráciou tej ľudskosti sú diskusie na Pravde. Nehľadieť na ohrozovanie iných už nie je snaha len o svoj zisk, o svoj príjem?

To nie iní majú byť lepší! To sa všetko dá vidieť v našich životoch. Či vám ide len o váš zisk alebo o čo vám ide!

 

 

28.jún 2018:

O protestoch. . .

„Posledné dva roky ich je veľmi veľa a dokazujú len jedno. Snahu dostať sa skupine ľudí, ktorá vystupuje pod pomenovaním „opozícia“ k moci.
Vždy si nájdu svojich verných, ktorí za nich urobia špinavú prácu, zorganizujú protesty, kde sa pár ľudí hrá na záchrancov Slovenska a priľahlého vesmíru.
Stačí sa pozrieť na protesty a štrajk zdravotných sestier pred voľbami. Áno, zdravotné sestry sú kapitola sama o sebe, je ich vraj málo, majú nízke platy, musia sa vzdelávať. Poznám zdravotné sestry, ktoré sú milé a ochotné pomáhať a poznám aj arogantné, drzé paničky, ktorých sa boja pacienti poprosiť o pomoc. Boli také, ktoré sa do protestov nezapojili kvôli ľuďom, ktorí potrebovali ich pomoc, mnohým však viac ako o pomoc pacientom, ktorá je náplňou ich práce a poslaním, išlo len o peniaze a vlastný prospech, nakoniec sa mnohé z nich potichúčky vrátili na svoje pôvodné miesta, pretože inak by ostali tak, ako mnoho žien na úrade práce.
Poslúžili na špinavý predvolebný boj a nakoniec boli radi, že sa môžu vrátiť späť.

 

Nastúpili nespokojní učitelia, ktorí bojovali za zvýšenie platov. Áno platy sú veľmi dôležité, ale za čo ich vlastne chceli?
Ich vizitkou je aj to, že zo škôl vychádzajú čoraz hlúpejšie detiská a veľmi veľkú časť za nich robia samotní rodičia. Nechápala som, o čom hovoria moje známe, ktoré majú školopovinné deti na ZŠ a ktoré mi hovorili, že sa s deťmi učia celé hodiny, pomáhajú im pripravovať do školy rôzne projekty a pod. Nuž možno by mali dostať nejakú odmenu mamy a otcovia tých detí, ktoré sa s nimi poctivo učia.
Nezabrali ani študentské protesty, ktorých „organizátori“ v podstate ani nevedeli, kvôli čomu protestujú.

 

Vražda novinára a jeho snúbenice, rozpútala búrku nenávisti, zúrivosti novinárov a politikov a ukázala v plnej nahote, že títo ľudia sa nezastavia pred ničím, len aby sa dostali k moci. Pochody za slušné Slovensko, odvolávanie premiéra a ministrov, narušenie stability štátu, vyvolávanie nepokojov, cenzúra v médiách, ohováranie, kydanie špiny a kopanie do ľudí s iným názorom, znova dokázalo, že týmto ľuďom nejde o občanov a ani o štát, len o moc a vlastný prospech.
Tak je to aj s najnovším protestom farmárov. Musela som sa pousmiať nad článkom mladej kolegyne-blogerky, ktorý jej zmazali.
To, kto stojí za protestami týchto ľudí, bolo jasné od začiatku, stačilo sledovať ich vyhlásenia na rôznych tlačových besedách.
Chamtivci a prospechári, ktorí idú za ziskom poslúžili svojim mecenášom a zorganizovali spanilú jazdu na traktoroch naprieč Slovenskom.

 

Ešte sa dočkáme mnohých protestov a mnohej nenávisti týchto ľudí.
Roky sú vďaka voličom v parlamente, dokonca aj vládli, ale neurobili pre občanov a štát nič.
Poučia sa niekedy Slováci a pochopia o čom sú vlastne voľby?
Pochopia, že na ich úkor žije veľká skupina ľudí, ktorej poslúžili ako výťah k moci?
Neviem, čo sa ešte musí stať, aby ľudia začali žiadať od všetkých tých, ktorí po Zamatovom prevrate zdevastovali štát a jeho občanov, zodpovednosť za ich konanie.
Začnú aj obyčajní občania protestovať proti svôjvôli terajších politikov a bojovať za svoje práva a istoty?
Vtedy by protesty mali zmysel a boli potrebné.“

devana

 

 

 

 

Medzi obyčajných teda nepatrili všetci vymenovaní vyššie. Obyčajných bude zastupovať až Kotleba, Mazurek alebo Fico.

 

 

 

 

.

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Nemali by sme tu zbytočne komplikované a zbytočne zdramatizované voľby voličmi KDH, čo nezačali rozmýšľať!

26.03.2024

Luna Vive: „Nepáči sa mi napríklad, že si presviedčala ľudí , aby volili Harabina, ale neodsudzujem ťa, pred pár rokmi by som možno vlastne vysoko pravdepodobne robila to isté, teraz si myslím, že preberať za iného svojím spôsobom zodpovednosť a svojím spôsobom ho manipulovať , nie je správne. Možno aj ty k tomu názoru raz dospeješ.“ Luna po voľbách: [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 5517401x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie