Založ si blog

Flegr o celoplošnom testovaní

Ja v tejto veci verím odborníkom a to opakoval aj Matovič:

 

https://www.noviny.sk/koronavirus/562310-popredny-cesky-vedec-jaroslav-flegr-o-celoplosnom-testovani-keby-ste-boli-severna-korea-zmysel-by-to-davalo?fbclid=IwAR2nwbbiqGn7Ok6Ck

 

 

Takže, zmysel by to malo, keby sa tie kontakty dali dohľadať, čo sa nedajú a preto je to zbytočné.

Už teraz regionálne úrady nestíhajú a preto nákaza rodičov žiakov sa nás netýka.

 

Otestovať sa najskôr pôjdu ľudia, ktorí koronavírus nemajú, pretože tí zodpovední a tí nezodpovední, čo ani rúška nenosia a nákazu si veselo šíria, tam ani neprídu.

Tiež si myslím, že keď sa nutne stretne veľa ľudí, tak sa skôr len nakazia. Najprv sa má testovať v triedach detí a potom tam na druhý deň majú ísť do školy, kde nie su tak vybavení na dezinfekciu priestorov?

Ja uvažujem, že potom do takých priestorov ani do práce nepôjdem.

 

Chyba bola, že sa tu púšťali Ukrajinci a cudzinci, čo dokazuje jeden z tých lekárov v prvej línii, čo testovali v Česku a svedčil o tom, že v lete mali asi tak maximálne 1-2 prípady za celý deň, ale keď prichádzali Ukrajinci a cudzinci, zrazu im skočili denne na 12-14 prípadov, čo sa o dva týždne prejavilo v celom Česku. Takže on svedčil o tom (vypočujte si videá, čo som linkovala od odborníkov), že nákazu do Česka zavliekli cudzinci a vtedy poskočili pozitívne testovania.

Chybou teda bolo, že púšťali cudzincov a to napríklad aj 800 Poliakov hrať na Slovensko poker. No to je ozaj dôležitá vec.

 

Ja rozumiem tomu, že bol nátlak od opozičných strán a médií a občanov, aby sa už žiadne opatrenia nerobili, lebo pandémia je preháňaná a zveličovaná, ale chybou bolo, že im vláda ústúpila. Občanov a opozičné strany a médiá som už za to obviňovala, ale vláda im ustúpila. Čiže vláda sa pod veľkým tlakom opozície a médií správala nezodpovedne. 

Najväčšou takou viditeľnou chybou bol ústupok nátlaku verejnosti na svadby. Preto rozhodne aj Matovič má svoj diel nezodpovednosti a väčší než niekto, kto sa nepôjde otestovať.

 

Ja osobne by som to ako politik v takom štáte vzdala a vyhovela im, že keď si myslia, že pandémia je vymyslená, tak ja odstupujem a nech si za dôsledky zodpovedá niekto iný, komu nebude robiť problém oznamovať zlyhávanie nemocníc a zdravotnej starostlivosti. Ľudia tu chcú Pellegriniho a liberálov, čo by boli lepší, tak nech majú.

Aspoň už nikdy nebudú písať, že liberáli sú najväčšie zlo a Blaha od radosti, že má späť liberálov, stíchne.

 

 

============

 

Takže, nebudem tu osobne nikoho prenasledovať (ako ani doteraz), ako si dovolil voliť stranu, čo volil a akého svojho vodcu obdivuje (Fica, Danka, Kotlebu, Pellegriniho), ako to robíte vy mne, ale napíšem vám to isté všeobecne:

 

Kto ste volili ĽSNS, mali ste si zistiť, v čom vás kotlebovci zavádzajú, na čo upozorňuje vaša infovojna.

Keď ste volili SNS, Smer, to isté. Mali ste sa zaujímať nielen o Bukovského, ale aj o to, čo o týchto stranách písali a hovorili tie vaše alternatívne stránky, okrem toho, že pandémia neexistuje.

A celé roky ste tu klamali, že najhoršie zlo sú liberáli, aby ste teraz chceli ich koalíciu s lokajom Pellegrinim, čo im donesie vaše hlasy.

 

Vraj ju nechcete, ale nič iné nebude! Nebudú to vaše malé straničky, z ktorých sa len vysmievate, ale práve tí neoliberáli, ktorých ste kritizovali.

A to isté robil Blaha. Nevypisoval, že najhoršie zlo je Matovič a OĽaNO, ale najhoršie zlo sú liberáli.

Ale pre vás je najhoršie zlo čokoľvek, čo práve je, aby ste mohli nadávať a mali svojho vinníka, ktorého budete nenávidieť. Keby tam dnes bola Biháriová, tak nadávate ako na najväčšie zlo na ňu. Presne, ako v Česku nadávajú na Babiša, alebo Zemana alebo kto tam práve je. Lebo za pandémiu môžu podľa obyvateľov štátov vlády, že sa podieľajú na celosvetovom podvode s prázdnymi nemocnicami, sfalšovanými obeťami a vykorisťujú vás.

Sami medzi sebou by ste sa nedohodli, kto by vás nevykorisťoval. Kotlebovci neznesú Harabina, Harabinovci kotlebovcov, spolu títo smerákov. Ktorákoľvek iná strana a mali by ste zas koho nenávidieť. Ani len ten Huďo nevyšiel s Lichtnerom a rozišli sa.

 

A dôležitá vec, keby to všetko neboli len zlí politici a podvodníci, tak by ich predsa iní nekritizovali! – Použite svoj argument pre seba. Však ich už nabudúce nebudete voliť a vytriezveli ste zo svojej voľby?

 

 

V tomto som Chmelárovi krivdila, keď sa mi nepáčilo, že príliš kritizuje opačných – kotlebovcov a ich voličov a nemá pochopenie pre obyčajných ľudí. A teraz ich obhajujú masovo aj smeráci a všetci na Pravde a na alternatívnych stránkach.

Chmelár mal pravdu a ja som sa mýlila, keď som agresivitu týchto ľudí podceňovala.

 

 

„NENECHAJTE SA OVLÁDNUŤ NENÁVISŤOU A NEDOVOĽTE ZNEUŽÍVAŤ NAŠE DETI
To, čo sa dialo včera v centre Bratislavy, je podľa môjho názoru len špička ľadovca celospoločenskej agresivity, ktorá v každom smere nebezpečne rastie. Bez ohľadu na to, čo si dlhodobo myslím o Igorovi Matovičovi a jeho politike, je absolútne neprípustné, aby sme akýmkoľvek spôsobom obhajovali a zľahčovali násilie, vulgárnosť a zneužívanie detí. A všetkých diskutujúcich žiadam, aby sa o to ani nepokúšali a nesnažili sa zo mňa robiť hlupáka infantilnými výhovorkami. Niektorí z vás sa ma pýtali, prečo som neprišiel podporiť „slušných ľudí“. Nuž preto, lebo tento protest avizovali, organizovali a viedli pravicoví extrémisti. Preto, lebo ich metódy dlhodobo poznám. Preto, lebo slušní ľudia nechodia počas núdzového stavu na nepovolený protest medzi gaunerov, ktorí hádžu dlažobné kocky a ničia verejný majetok. Pridať sa k takýmto lotrom môžu len dezorientovaní ľudia alebo pokrytci skrývajúci svoje skutočné zmýšľanie. Kotlebovci a neonacistické jadrá futbalových tímov pozývali ľudí na akciu, poslanecký klub ĽSNS tam prišiel do nohy (okrem svojho vodcu, ktorý si takticky nariadil karanténu, aby mu súd ešte nepriťažil), ale nejakí pomýlení ľudia mi chcú tvrdiť, že tam žiadnych fašistov nevideli. Prepáčte, ale ak mi chce niekto tvrdiť, že tento rozbesnený dav, ktorý kričal „Racist, fascist, hooligans!!!“ a prevolával na slávu Benita Mussoliniho, nie sú fašisti, tak si robí z ľudí buď dobrý deň alebo má zmätok v pojmoch: https://www.facebook.com/beznenavisti/videos/662038380957226/?v=662038380957226
Boli to úplne šialené scény. Hajlujúci náckovia vykrikovali heslá o slobode. Pomätenci ziapajúci, že rúška sú fašizmus, prišli demonštrovať v kuklách. Šašovia, ktorí ešte včera na štadiónoch vykrikovali, že si kľaknú len pred Bohom a národom, si teatrálne pokľakli pred policajtmi a parodujúc Nežnú revolúciu kričali „Máme holé ruce!“, aby vzápätí začali hádzať po policajtoch dlažobné kocky. Naozaj tejto fraške niekto uveril? Len na mňa, prosím vás, nechoďte s výhovorkou, že to boli „provokatéri“. Jednak to neonacistické jadro už poznám a jednak – ako to, že vy „slušní ľudia“ ste im v tom nezabránili? Ako ste mohli dovoliť, aby sa na takomto proteste zneužívali deti, prizerať sa tomu a ešte tomu tlieskať?? Nehanbíte sa všetci, ktorí ste sa prizerali tomu hrôzostrašnému divadlu? Ja len dúfam, že za toto https://www.youtube.com/watch?v=JvmpU6dRTUA&feature a za toto https://www.facebook.com/inge.walter.54/videos/10218570379986184/ sa budú tí darebáci zodpovedať. Srdce mi trhalo, keď som videl neviniatka zneužívať na tie najodpornejšie urážky a výkriky, že „Matoviča treba zabiť“ (čo bola vlastná reflexia toho dieťatka na výkriky „Obesiť! Obesiť!“). Čo z nich vyrastie? Ako ste toto mohli dopustiť? Človek, ktorý je schopný nakaziť vlastné deti svojou nenávisťou, by mal stratiť právo vychovávať ich.
Z čoho sa mi však chce úplne vracať, sú politici z obidvoch strán barikády, ktorí zneužívajú emócie na vytĺkanie politických bodov ešte aj z niečoho takého odporného, akým bolo včerajšie vyčíňanie luzy v uliciach hlavného mesta. Richard Sulík sa nechal počuť, že použitie vodného dela proti demonštrantom považuje za zlyhanie. Ja považujem za zlyhanie, keď sa podpredseda vlády zúčastní na nepovolenej demonštrácii proti opatreniam vlastnej vlády, ktorú navyše spoluorganizovali náckovia. Nie je to prvý raz, čo sa im pokúša takto zalíškať, ale tentoraz je to vskutku zvrátené. Dokonca sa „slušným ľuďom“ ospravedlnil. Poslanec Blaha zašiel ešte ďalej, keď nazval Matoviča tyranom za to, že polícia zasiahla proti agresívnym násilníkom, ktorí hádzali dlažobné kocky a pokúšali sa vylomiť bránu na vládnom paláci… Nemám slov. Len človek, ktorý nemá kožu na tvári, sa môže zastávať výtržníkov a fašistov a vytĺkať z toho politický kapitál. A keďže si neodpustil povinný rituál, že vláda Roberta Fica by niečo také ako vodné delá nikdy nedopustila, musím mu pripomenúť, že nie – ona len zvolávala Bezpečnostnú radu štátu, keď si robotníci ukryli niekoľko dlažobných kociek v kríkoch… Je to katastrofa, ak sa politika zmení na lacné predvádzanie sa.
Pohybujem sa v mierovom a antifašistickom hnutí dostatočne dlho (viac ako dve desaťročia), takže viem, ako to chodí. Demonštrácie tejto luzy sa ešte nikdy neobišli bez násilia a vulgárnych nadávok. Vidíme to aj v Prahe, kde rovnakí extrémisti vykrikovali na ministra zdravotníctva „Prymulu do plynu!“ Podobne sa správali aj na pochode proti migrácii pred piatimi rokmi, kde vulgárne skandovali na adresu europoslankyne Moniky Beňovej (na zázname od 3:25) – https://www.youtube.com/watch?v=8eAQp6D0onk&t=225s Ale nezabúdajme ani na to, že ten, kto učil dav akceptovať vulgárnosť, bol samotný Matovič, ktorý sa takto vyjadroval o vtedajšom predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi: https://www.youtube.com/watch?v=8sJyUXQDnCc&feature
Viem, že v tejto spoločnosti sa hromadí oprávnený hnev, ale je veľmi dôležité pochopiť, že agresivita nie je východiskom z krízy. Výtržníci nedokážu spravovať štát, dokážu ho len rozložiť. A chaos nikdy nepostihne vládnuce triedy, tie sú na to pripravené, ale zasa a vždy len tých slabších. Na svojich prednáškach často vysvetľujem, že Sokrates, Platón a Aristoteles v skutočnosti nepohŕdali demokraciou, ale ochlokraciou – vládou luzy. Systémom, v ktorom panuje tyrania väčšiny, demagógia a vášeň prevláda nad rozumom.
Táto spoločnosť stratila schopnosť načúvať. Vieme len počúvať. Počúvame ušami, ale načúvame srdcom. A pritom čoraz viac potrebujeme otvorené srdce toho druhého ako len jeho nastavené uši. Sme obeťami relativizácie hodnôt, nie sme schopní rozoznať zmysel, význam a vplyv akéhokoľvek predvídavého hlasu, redukujeme svoj život na zážitky, pudy, emócie a afekty, ktoré nám niekto šikovne podsunul ako meradlo šťastia. V tejto spoločnosti je čoraz viac ľudí, ktorí neštudujú, nečítajú (dokonca aj takéto statusy sú pre nich „dlhé“), o ničom nerozmýšľajú a poznajú odpovede skôr, ako si začnú klásť otázky. Sme leniví pochopiť motívy konania toho druhého, radšej mu venujeme nálož hejtu. Tým však zabúdame na umenie zdvorilosti, ktoré má funkciu minimalizovať nárast agresivity.
Nenávisť nie je cesta, násilie nie je program a vulgárnosť nie je odvaha. Už veľakrát som vás varoval, že toto je slepá ulička, ktorá v konečnom dôsledku povedie k ľahšiemu ovládaniu frustrovaných más. Práve tí, ktorí vybľakujú, že nie sú ovce, sú schopní uveriť čomukoľvek a ísť za kýmkoľvek, kto zasiahne ich emočné centrum. Ten ich len zneužije na získanie moci, ale uväzní ich v začarovanom kruhu, ktorého niet úniku, Preto hovorím, že najhorším zločinom v politike je vziať ľuďom nádej. Mňa už niekoľko týždňov desí predstava, že Matovičova vláda posunula latku tak nízko, že jeho nástupcovi môže stačiť nebyť Matovičom a akékoľvek vyššie ambície tejto spoločnosti sa zrútia. Veď sa len pozrite na parlamentnú opozíciu, ktorá zvládne kritiku, že premiér je babrák, ale nemá nijaký lepší krízový plán ako on. Ale to vedel robiť v opozícii aj Matovič sám. Slovensko potrebuje zásadnú zmenu. Ale musí to byť zmena, ktorá je výsledkom hlbšieho premýšľania, prepracovaných plánov, vízie schopnej dovidieť za horizont volieb a vľúdneho porozumenia pre všetkých. Dnes má preto pre vás len tento odkaz: nenechajte sa ovládnuť nenávisťou a nikdy, nikdy nedovoľte zneužívať naše deti. Za žiadnych okolností. Je to naša budúcnosť a to, čo do nich zasejeme, to nás čaká.“
.
z komentárov pod tým:

„Ak sa nemýlim, tak publicista Roman Michelko (kandidát za Vlasť) vo svojej poslednej Youtube epizóde Veci verejné (Začiatok konca Igora Matoviča) kritizoval použitie vodných diel, že Matovič je na úrovni svojho kamaráta Lipšica, ktorý ich povolil počas protestov Gorily, teda že je to údajne len druhýkrát od Nežnej revolúcie, čo sa využili vodné delá proti demonštrantom a prirovnal to k dianiu v Bielorusku…“

 

Chmelár:

„A to je pekna sprostost. V Bielorusku zasiahli proti pokojnej demonstracii, tu voci vagabundom, ktori hadzali dlazobne kocky a pokusali sa vylomit branu Uradu vlady. Prave tak aj v Prahe. Chapete ten rozdiel?“

 

„ja chápem ten rozdiel a nie vždy súhlasím s pánom Michelkom, ale občas si omrknem jeho Veci verejné, mňa len prekvapila tá Michelkom vyslovená veta o rarite využitia vodných diel od Sviečkovej manifestácie a že odvtedy to využtie vodných diel dopustili zatiaľ len Lipšic a Matovič. Ale hlavne ma dosť naštvalo, že na konci videa odporučil pán Michelko demonštrantom, aby tie protesty robili ľudia radšej pred Matovičovým domom v TT, aby vtedy Matovič pochopil, ako nahneval národ.“

 

 

 

Asi sa nedozviem, čo bude Chmelár písať, keď nastúpi po Matovičovi progresívna koalícia s Hlasom a nadobro už všetkým kritikom zapchajú ústa.

Nie, vôbec si nemyslím, že pri týchto agresívnych voličoch, čo sa nechajú opozíciou len zneužívať, príde niečo lepšie, ale ticho a uhladená a seriózna vláda cenzúry. Toto sa ľuďom páči – uhladený lokaj alebo seriózny zlodej.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554219x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie