Založ si blog

„To je jedno malé mesto, 10násobná populácia Lidíc. „

Máme nového blogera. Nie síce na Pravde, ale je ním

„kardiológ na Kardiologickej klinike FN Motol v Prahe. Aktuálne pracuje na oddelení oxygenoterapie pre pacientov s ochorením COVID-19. V minulosti pôsobil na kardiologickej klinike v Bavorsku a je čerstvým PhD. študentom v oboru Kardiovaskulárne vedy na 2. lekárskej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Srdcom východniar, rodák z Prešova, mysľou v celom zvyšku sveta.“

 

Chmelár ho uvádza takto:

„Som rád, že sa konečne ozývajú aj kvalifikovaní lekári, ktorí s COVID-om pracujú denne, ja už bojovať s ľudskou hlúposťou nemám chuť, zbytočne oberá o energiu. Nech sa páči, múdrym na poučenie:“

 

Koronavírus z prvej ruky

 

„Denné postrehy lekára z COVID oddelenia a občana v spoločnosti zaplavenej hnevom a dezinformáciami v čase koronakrízy.

Tento text píšem po mojich 26 hodinách v práci, kde som nosil respirátor (nie rúško). To len na začiatok pre odmietačov rúšok, ktorým robí problém nosiť ich pár desiatok minút denne. Mojím cieľom nie je ani niekoho strašiť, ani zľahčovať situáciu, len poľudštiť a priblížiť situáciu v praxi.

Momentálne pracujem ako lekár v Prahe na COVID-19 jednotke so stredne ťažkým priebehom, tzn., kde sú hospitalizovaní pacienti, ktorí už nevedia byť bez kyslíkovej podpory, ale ešte nevyžadujú intubáciu a prístrojovú ventiláciu.

Dnes po službe som si po dlhom čase čítal na internete všetky tie choré názory, konšpirácie, popieračské teórie, zľahčovania, protesty proti opatreniam, nadávky, frustrované a pseudoodborné, ale aj strašiace komentáre a len krútim hlavou. Chápal by som to pred pár mesiacmi, ale pol roka od začiatku pandémie?!

Hospitalizovaní nie sú len ,,starí‘‘ ľudia. Je tam minorita 40-50nikov – speváčka, herec, učiteľka – ľudia exponovaní veľkým kolektívom a paradoxne, tam, kde sa najviac volá po zrušení reštrikcií.

Darom dnešnej spoločnosti, ale aj prekliatím je posun od riešenia dôsledkov k prevencii. Človek neocení fakt, že NEdostal koronavírus (pretože sa to nestalo), pohŕda preventívnymi opatreniami a všeobecne očkovaním. Moderný človek je v bezpečnom svete, tak desenzibilizovaný, že potrebuje najprv ochorieť, potrebuje vidieť, že niekto v jeho okolí zomrel, potrebuje to zažiť na vlastnej koži, aby pochopil. Tam vzniká nedôvera, zľahčovanie, dezinformácie, tam si nájdu miesto pseudoodborníci, ktorí nemajú čo stratiť. Sú ľudia, ktorí namiesto vďaky lekárovi za dobré liečenie jeho hypertenzie uprednostnia ,,pravdu‘‘, že na nich chce zarobiť farmafirma a dajú prednosť vysadeniu liekov a mŕtvici, či infarktu za 10 rokov a zaťažia aj svoje okolie a zdravotný systém. Veď je to ich slobodná voľba. U infekčných ochorení je to trochu zložitejšie o to, že ohrozujete všetkých okolo. A teda…

… k jadru, čo každého trápi. Je riešením pri aktuálnom stave zrušiť obmedzenia, ako to tvrdí toľko pseudoodborníkov? No dobre, urobme to. Aká je ich alternatíva, ich geniálny alternatívny plán??? Počkať, oni nemajú žiaden plán! Je strašne ľahké všetko kritizovať, poučovať, byť odborník a nemať záložný plán. Je to ľahké, nič k tomu nie je treba, nič vás to nestojí. Myslím, že obe vlády robia čo vedia. Všetci – úradníci lekári, hygienici, podnikatelia, bežní ľudia, rodičia – robíme, čo vieme, ako najlepšie vieme.

Zrazu Vám niekto ponúkne model zo Švédska (10 mil. obyv.), veď tam toľko obmedzení nie je! Nie je, ale za cenu 6 až 7x viac mŕtvych.  Za posledných 30 rokov sme sa nemuseli takto vo veľkom meradle morálne rozhodovať medzi zachovaním zdravia a fungovaním spoločnosti. Ale dnes vám každý chytrák v krčme alebo na internete povie, že by nechal takto umrieť 5000 ľudí. To je jedno malé mesto, 10násobná populácia Lidíc. Ja by som nikdy nechcel robiť takéto rozhodnutie. No kopu chytrákov to vie po pár poldeci a 2 článkoch z konšpiračných alternatívnych webov a ešte sa promenáduje s týmto názorom v TV…“

(krátené)

https://dennikn.sk/blog/2082880/koronavirus-z-prvej-ruky/?ref=list

 

Čitatelia popierači:

 

„Vidím za tým textom peniaze“

 

Dlheeeeee

 

„Ze sa nepodpísal pod ten článok. A 26 v práci…… A zase niekto mimo sr“

 

„Kolik mu zaplatili“

 

„Jak to myslite?

 

„Jsem lekarka pro zmenu v Brne, a s uvedenym clankem plne souhlasim.“
.
„Presne to je zaujímavé ako pekne je to napísané. Ľudia zobudil sa toto nieje mor, toto je klamstvo ktoré spôsobuje more strachu.
.
Aj dnes na Pravde blogeri šíria, že pandémia je vymyslená a celé je to len podvod:
.

„Asi by si mali členovia tliachaceho epidemiologického krízového štábu prečítať niečo o najnovšej aktivite 500 nemeckých popredných lekárov resp. sa s nimi minimálne telefonicky spojiť a dozvedeli by sa od nich napr. aj také informácie, ktoré doteraz u nás vyslovovali len „blázni“ (napr. Dr. Bukovský) Títo, zatiaľ v počte 500 uznávaných medicínskych odborníkov odkazujú nemeckí, ale aj celosvetovej verejnosti napr. toto – „ Jeden z členov iniciatívy údajne priznal, že disponujú množstvom dôkazov. Podľa nich je to všade na svete ten istý príbeh, v každej krajine je pandémia iba obyčajný podvod. Netvrdí, že samotný vírus neexistuje, ale že nebezpečenstvo, ktoré predstavuje, je vysoko nadsadené.“

Zdroj :

(https://www.badatel.net/500-nemeckych-lekarov-spochybnuje-pandemiu-nastal-cas-vziat-veci-do-vlastnych-ruk/)

 

Z toho istého zdroja:

Anglický lekár o pandémii: Vyľudnené nemocnice a prázdne húkajúce sanitky

 

„Pred časom som poskytol interview jednému aktivistovi bojujúcemu proti reštriktívnym pandemickým opatreniam, ktorému som odhalil svoju totožnosť. Odvtedy som však zmenil názor a momentálne môžem poskytovať informácie len anonymne.

 

Podľa môjho názoru a tiež názoru mnohých mojich kolegov, neexistuje žiadna pandémia koronavírusu, teda určite nie v regióne Surrey. Od kolegov z iných regiónov naprieč krajinou však počúvam to isté.

 

Nikdy tu nebola žiadna pandémia a uvedené fakty vysvetľujú, prečo vo Veľkej Británii bolo o toľko viac prípadov nákazy koronavírusom oproti ostatným európskym krajinám.

 

Po meste behajú prázdne sanitky so zapnutými majákmi a sirénami

 

Prevádzkovatelia záchraniek preháňali mestom prázdne sanitky počas karantény a v tejto praxi pokračujú doteraz.

Pod „preháňajúcimi sa sanitkami“ mám na mysli také, ktoré majú zapnuté majáky a sirény, hoci nevezú ani nesmerujú k žiadnemu pacientovi.

Podľa mňa to robia preto, aby u obyvateľstva vytvárali dojem, že o ambulancie je väčší dopyt ako je v skutočnosti.

Záchranári nosia rúška a iné ochranné pomôcky iba vtedy, keď ich vidia ľudia. Hneď ako sú mimo očí verejnosti, rúška si skladajú a tiež nedodržiavajú vzájomné odstupy.

O ochranných opatreniach som počul množstvo vtipov.“

https://www.badatel.net/anglicky-lekar-o-pandemii-vyludnene-nemocnice-a-prazdne-hukajuce-sanitky/

 

 

Choďte sa niekto presvedčiť, či z Oravy do Ružomberku a Martina premávali prázdne sanitky. Prineste svoje anonymné svedectvo.

Viem, že je to nereálne, ale teoreticky najspravodlivejšie riešenie by bolo také, ako tu jeden navrhol, že nech sa o tom hlasuje, kto si želá bezpečnostné opatrenia a kto si neželá. Takto by o tom národ skutočne rozhodol sám a keďže nezodpovedných je tu viac, predpokladám, že by vyhrali a nezavádzali by sa žiadne bezpečnostné opatrenia.

To by bol dobrý nápad, keby súčasťou tohto hlasovania a vyjadrenia bolo, že chrípočkári by s chrípočkou zostávali doma. Aj tak by to bolo nespravodlivé, lebo nakazili by aj iných, ale aspoň by pre tých nakazených, čo sa chceli chrániť, boli miesta v nemocnici. Dostali by aspoň zdravotnú starostlivosť a nezostali by kvôli popieračom pandémie pred nemocnicou.

 

Lebo zatiaľ to vyzerá tak, že nemocnice nám zapĺňajú popierači, ktorí na akúkoľvek bezpečnosť kašlali a ich obete sa už nedostanú do nemocnice.

Bolo by naozaj spravodlivé, aby ich liečili len na iné choroby, napríklad rakovinu a všetci s chrípočkou a hlasovacím lístkom, že je to vymyslené, zostali doma.

Tým by som odporúčala rozoslať D-vitamín a videá Bukovského, ako si posilovať imunitu.

 

A keby vyhrali bezpečnostné opatrenia, potom by ich museli rešpektovať a miesto by sa aj pre nich našlo.

 

Tiež je to nereálne, ale teoreticky najspravodlivejšie by bolo, keby všetkých čo nedodržiavajú opatrenia, nepokutovali, ale objednali ich do nemocníc až v roku 2022 s chrípočkou. Tiež by nezahltili nemocnice a mohli sa nerušene voziť MHD a spievať po svadbách. Akurát by sa museli tiež s chrípočkou liečiť doma. Aj tak by to bolo nespravodlivé, lebo by mohli iných nakaziť, ale aspoň by svojim obetiam nezaberali miesto a liečili sa so svojou výbornou imunitou len z rakoviny a nie z neexistujúcej pandémie. Alebo myslíte, že by kričali Mor ho! aj pred nemocnicou, že majú právo liečiť sa z neexistujúceho a neškodného vírusu?

 

Celé mesiace som tu sledovala videá, ktoré dokazovali, že nemocnice s koronavírusom sú prázdne a doktori so sestričkami tam tancujú. Už sa niekto bol pozrieť v Ružomberku a v Martine, či tam tancujú?

 

 

 

NA ORAVE TANCUJÚ NOVÝ SVADOBNÝ TANEC – COVIDOVÝ

 

https://bosnak.blog.sme.sk/c/545620/na-orave-tancuju-novy-svadobny-tanec-covidovy.html

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541933x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie