Založ si blog

Budú alebo mali?

Dnes vyšiel na Pravde rozhovor s Luciakom o možnej spolupráci Za ľudí s Pellegrinim a Hlasom. Nadpis toho článku je „Budú kiskovci spolupracovať s Pellegrinim?“

Ale správna otázka by mala znieť – Budú alebo mali?

Lebo keď možno budú, tak možno aj mali, hoci si tu ľudia mysleli, že to nie je možné, lebo Kiska vraj takú spoluprácu odmietol. Ale keď o nej uvažujú už pár mesiacov po voľbách, rovnako mohli aj tesne po voľbách a utvoriť podľa mňa plánovanú koalíciu Za ľudí + PS +Smer. Takže, ako vidíte, to čo povedal Kiska, neplatí a o takej spolupráci sa po voľbách uvažuje, len imidž takejto koalície kazil názov strany Smer. A preto stačí zmeniť názov strany na Hlas a už celé slovo zmenilo, čo im kedy na Smere vadilo.

A to nie preto, že by chceli Smer, ale má to, čo iné strany nemajú a to volebné hlasy. Záujem je tu o prebratie voličov Smeru.

 

V diskusii sa voliči utešujú, že to je nezmysel, lebo strana Za ľudí neprelezie do parlamentu. Ale to už nepreliezla ani PS a nabudúce už prelezie pri takej výdatnej pomoci. A zas ani tu nejde o stranu Za ľudí, ale zas o voličov Za ľudí a PS, čitateľov, ktorí sú školení cez denník SME, aby aj oni mali koho voliť.

 

Pokiaľ voličov zaujímajú len diplomovky a Kyselica, tých, čo utvárajú moc, zaujíma kde nabrať voličov pre ich strany. Keď utvoria seriózny Smer, teda Hlas a pridajú k tomu aj voličov Za ľudí, keby sa im nepáčilo PS, už majú svoju veľkú koalíciu z hlasov voličov Smeru, Za ľudí a PS, ktorú už stačí len pumpovať v predvolebných prieskumoch.

 

Zaujímajte sa o to, čo sa vám ponúka. Majú záujem liberáli o premenovaný Smer, ku ktorému ujdú aj ďalší voliči Smeru?

Majú! Lebo dobre vedia, že Pellegrini by už bol ticho a šťastný, že sa na budúcej moci môžu podieľať. Prebrať voličov Smeru je predsa výborný nápad. Budú si myslieť, že volia Smer v novom krásnom obale, ale bude to koalícia kiskovcov s progresívcami. Tu predsa nerozhodujú strany, ale schopnosť presmerovať voličov tam, kde ich chcú. 

 

Niekto by mohol namietať, že to nie je ešte oficiálne stanovisko Za ľudí, ale nikto z nich by si nedovolil hovoriť o možnej spolupráci, keby to nebolo v pláne ale vylúčené. Také veci sa vždy dejú postupne – Rozhodne nie (Kiska) – Ja si to viem predstaviť – Ešte sme o tom nerokovali – Navrhujeme spoluprácu – Inak sa nedalo.

 

 

Čo iné by mohlo vzniknúť? Za celé mesiace som na to len raz dostala odpoveď, že Smer + Sme rodina a ďalej nevedel. Ale už ani tú Sme rodinu nemáte, lebo je to podľa vás nemorálne, keď vykrikujete o diplomovke. Takže s kým Smer?

Myslíte si, že Pellegrini dá prednosť Smeru pred oveľa lepšou budúcnosťou so Za ľuďmi a Progresívnym Slovenskom?

Ale rozhodne vás v tejto nádeji budú chcieť udržať, že po voľbách sa opäť dva Smery spoja a Smer sa vráti. Preto im voliči Smeru odovzdajú hlas, v nádeji, že príde Smer a svojimi hlasmi napumpujú progresívnu koalíciu. A až po voľbách budú vypisovať, že boli oklamaní, zradení, to nikto nemohol vedieť, to je svinstvo a za všetko môžu tí hnusní liberáli, čo to takto vymysleli. Najhorším zlom potom budú liberáli. Celkom sa zabudne, že to mal byť Matovič. A progresívcom a hlasistom to bude jedno. Už potom im to môže byť jedno a vôbec ich nebude trápiť, čo sa o ich morálke píše. Veď nebude, SME a Denník N bude na ich strane.

 

 

Prečo budú lepší? Budú mať inú zahraničnú politiku? Vystúpia z NATO, z EÚ? Prestanú zvyšovať výdavky na zbrojenie, čo sa nikde ako nemorálne nekritizuje?

Nie, zmizne ryža na tanieri, motorka, prežijete radosť, že ste vyhrali nad bláznom a zahraničná politika sa v ničom nezmení!

Táto časť bola len dočasný oblb.

 

Ale, Slovensko bude za federáciu, federalizovanie dlhov a liberáli lepšie vedia, na čo peniaze rozdeliť, na aké projekty a prečo.

Okrem toho sa povolia sobáše homosexuálom, zavedie sexuálna výchova do škôl a konečne budeme mať liberálnu vládu.

Tomuto sa budem tešiť, aj vy?

Akurát neverím, že sa tie granty a pôžičky využijú lepšie a títo už netúžia po moci, len tí, čo tam teraz sú.

 

 

Tu končí môj článok, ktorý mal 34 riadkov.

 

===============================================================================================================

 

 

Odtiaľto začína, čo si k doteraz najväčšej kauze OĽaNO myslí Daniš, kto bol za Kyselicom. Je to len výber najzaujímavejšieho z jeho článku.

 

 

Dag Daniš:

 

„Neboli to Pellegriniho ľudia (ako sa to snaží podsúvať Matovič). A neboli to ani spravodajské služby. Aspoň vo formálnom, inštitucionálnom zmysle.

Predpokladáme, že „tajní“ – použití ako nástroj či zbraň – boli ľudia s minulosťou v spravodajských službách, ktorí pôsobili v šedej zóne. Ako obchodníci s informáciami a dodávatelia „špeciálnych služieb“. Použití mohli byť aj aktívni príslušníci tajných služieb a ich šéfovia, no len načierno.

Ďalej predpokladáme, že zadávateľmi úloh, pre ktorých mohli pracovať všetky divízie kampane (aj spravodajské), je skupina v pozadí politiky, ktorú opísal Peter Tóth vyšetrovaciemu tímu Búrka.

 

 

Podľa Tótha sa zásadné rozhodnutia nerobili ani vo vláde, ani v predsedníctve Smeru, ale v hoteli oligarchov Double Tree by Hilton. Na uzavretom privátnom poschodí sa tam mali stretávať Fico, Kaliňák a kľúčoví oligarchovia: Brhel, Výboh, Široký a Bödör.

 

 

Norbert B.

Táto skupina, považovaná za „dozornú radu“, ktorá riadila Slovensko, mala dosah na vládu, spravodajské služby, volebné tímy. A zrejme aj na políciu a prokuratúru. Slovom, mala ovládať mocenskú mašinériu, schopnú zasahovať do politického boja.

Navyše, cez Norberta Bödöra mali dosah aj na „súkromnú políciu“. Bödörovci vlastnia najväčšiu súkromnú bezpečnostnú službu Bonul s tisíckami zamestnancov. A roky mali vplyv na vedenie polície, vedenie NAKA a na prácu spravodajských služieb.

Ak sa vám zdajú špekulácie o spravodajských útokoch v kampani a oligarchoch prehnané, treba si pripomenúť kulisu volebného boja. Opozičné strany vyhlásili vojnu oligarchom z pozadia Smeru. A oligarchovia sa bránili. S použitím všetkých dostupných zbraní.

Ako sme videli po zadržaní Norberta Bödöra, v tejto zrážke nešlo len o to, kto vyhrá voľby – a kto ich prehrá. Z pohľadu viacerých účastníkov išlo o otázku, kto prevezme velenie – a kto pôjde do basy.“

https://www.aktuality.sk/clanok/810264/komentar-daga-danisa-tajni-zrejme-nepracovali-len-na-matovicovi/?_ga=2.19258168.1214789928.1595894517-1470942584.1593176054

 

 

z komentárov pod tým:

 

 

„Konečne sa niekto venuje tomu, čo je podstatné. Oligarchom, bývalým ŠTB-ákom a ich ŠTB-áckim detičkám.
Zbaviť sa iba Fica nemá zmysel. „Oni“ si vyrobia Ficov, koľko chcú. Ambicióznych zúfalcov je stále dosť. Spravodajské služby by tiež konečne mohli začať robiť to, na čo boli v prvom rade vytvorené (teda z môjho pohľadu. Asi nie z pohľadu oligarchov…)“

 

„Slovensko musí strpieť aj vládu amatérov, aby sa odkrylo čo najviac špinavostí bolševického charakteru. Matovič rozhodne nie je prototyp špičkového premiéra, v súčasnom chaose ale považujem jeho nevyspytateľnosť za veľké plus. Totiž ak by sa s ním niekto dohodol na spolupráci nekalého typu, nikdy si nemôže byť istý, či ho na najbližšej tlačovke nenatre. Aj Procházka by o tom vedel povedať niečo z vlastných skúseností.“

Tak to je naozaj nepopierateľné Matovicove plus (bez irónie, aj v mojich očiach bol, je a asi bude Top v boji proti korupcii), škoda, že v premiérskom kresle asi jediné. A ešte väčšia škoda, že jeho veľká huba predbiehajuca hlavu aj toto nepopierateľné plus kazí.“

 

z komentárov na Pravde:

 

„Neverím že by toho Pelegrini bol schopný.Ak áno, ľavicových voličov určite stratí.“

 

„Neverím žeby sa Pelegrini spojil z PP mafiou.

Pellegrini a celá demokratická opozícia práve poukazujú a kritizujú vládnu MAFIU.“

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547894x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie