Založ si blog

Sú starší ľudia slušnejší od mladších a naozaj sú múdrejší? Majú múdrejšie politické názory?

Prišla som na to, kedy, kde a prečo ľudia útočia na iných v diskusiách.

 

Vždy som to považovala za výhodu diskusií, že na nich existuje anonymita a len nicky, pretože diskutujúci sa mali zamerať na argumenty a nie na to, kto ich píše. Nemalo a nebolo dôležité, kto má koľko rokov, aké vzdelanie, aké pohlavie, ale aké má argumenty. Vždy som takto vnímala diskutujúcich, že som neuvažovala nad tým, či sú mladí alebo starí, vnímala som len argumenty.

A práve to je pri diskusiách veľmi kľúčové, či to píšu mladí alebo starí.

Odpovedzte si sami, či ste sa stretli s tým, že by vás trolloval mladý človek, ktorý je cez deň v práci, má rodinu, svoje záujmy a nesedí celé dni na diskusii. Mladí bývajú šťastní, nepotrebujú niekoho na diskusiách prenasledovať, aby si vybili zlosť alebo zabíjali čas oplzlou škodoradosťou. Toto, keď si všimnete, vek takých trollov, keď sa vám ho podarí zistiť, prídete na to, že to sú často starší ľudia po 50-tke alebo dôchodci.

Nikdy som tomu nevenovala pozornosť, lebo mňa vždy zaujímal obsah argumentov, ale zo SME si pamätám, že obecní trollovia tam boli dôchodci alebo dôchodkyne, preto sme si o nich často mysleli, že sú za trollovanie platení.

Tam, kde diskutujú mladí alebo mladší, je rýchla výmena nickov, nemávajú medzi sebou vzťahy, ktoré by im nahrádzali reálny život, nevznikajú tam klany, ktoré by niekoho prenasledovali. Keby si niekto urobil štatisticky cenzúru veku, zistil by, že o čo viac mladých ľudí niekde diskutuje, o to sú tie diskusie menej agresívne. A ešte aj tam by objavil, že keď sa tam vyskytujú trollovia, ide o starších ľudí alebo dôchodcov.

Ak si myslíte, že to tak nie je, menujte čo len jednu skupinu z internetových diskusií, ktorá pôsobí ako klan mladých, ktorý prenasleduje nejakú inú skupinu. To si len myslíte, že takí existujú, lebo ja som sa s takou nikde nestretla. Taká nepôsobila ani na SME, ani na Denníku N a vždy keď také skupiny vznikali, šlo o skupinu starších ľudí. Ako som už napísala, na SME to boli dôchodkyne a niekoľko náboženských fanatikov dôchodcov, čo tam roztáčali všetky diskusie o interupciách, proti homosexuálom a podobne. Tam ani neexistoval nejaký mladý troll. Ale nevšimli sme si to, ale len preto, že nikto nebol zameraný na vek, len na tie argumenty, tak sme nevnímali, že to sú starší ľudia alebo dôchodcovia. Skôr sme si mysleli, že sú za diskusie platení, keď sú tam stále a stále iných prenasledujú vo svojich témach.

Robili sa už štatistiky, na ktorých stránkach kto diskutuje. Na Denníku N sú to prevažne mladší ľudia s vysokoškolským vzdelaním a zo zahraničia, takže tam diskusie ani nenájdete a už vôbec nie nejaký klan, čo by si tam chodil odžívať priateľstvá ako niekoho iného prenasledujú. No keď sa tu robia štatistiky, že koľkoroční za niečo hlasovali, tak na dve tretiny tu nájdete len starších ľudí a dôchodcov. Pamätám si, že ma to úplne šokovalo, či je to možné, ale potom som na to zabudla a zas sa sústredila len na obsah argumentov.

A teraz si to spojte, čo tu tí starší ľudia a dôchodcovia vypisujú. Otvoríte diskusiu pod článkom na Pravde od novinárov a doradu, ako v nejakom tefefónnom zozname môžete čítať ako je poslankyňa, o ktorej je článok, pobehlica, že šlape chodník, mala by šlapať chodník, kde by mala šlapať chodník a tak si môžete prečítať aj následujúcu stranu oplzlostí.

Zabudnete, zabudnete, že to nie sú len anonymné nicky neurčitého veku a všetkých ľudí ako prierez, ale že sú to názory starších ľudí po 50 a dôchodcov. Takýchto máme starých ľudí. Toto robia na dôchodku a vo svojom voľnom čase, že chodia na sociálne siete vypisovať oplzlosti.

Pozrite sa na vek svojich trollov, pozrite sa na vek tých klanov a to pôsobia tlupy dôchodcov.

Začnite si všímať ich vek a prídete na to, že tu mladí ľudia ani nediskutujú a zmizli odtiaľto, ako z primitívneho prostredia.

Nehovorím, že je to pravidlo, lebo napríklad na Denníku N, nech ich akokoľvek kritizujete, takých nenájdete. Ale na FB sa pozrite, keď vám niekto bude nadávať, aký má vek! A tu je tak veľa starších ľudí a dôchodcov, že keby všetci diskutovali, tak to by ste tu mali stovky komentárov. Ale tie skupiny, čo tu diskutujú, kto je psychopat, kto je šľapka, to sú naši ctihodní starší občania. Asi by ste boli veľmi prekvapení, keby ste ich uvideli naživo.

 

Na základe tohto si myslím, že celkom by na zlepšenie úrovne diskusií a aby neboli vulgárne, stačilo povinne uvádzať vek. To by bolo potom veľmi trápne, keby to bolo také jasné, že oplzlo sem chodia diskutovať starší ľudia a dôchodci a mladí odtiaľto zmizli. A dobré by to bolo aj na porovnanie názorov a to aj politických, aký majú vek tí neznášanliví? Majú liberálnejšie a slobodnejšie názory mladí alebo starí? Dožadujú sa interupcií mladí alebo dôchodcovia? Obesiť iných za inú voľbu politickej strany chcú mladí alebo starí? Akého veku sú ľudia, čo píšu nenávistné komentáre?

A možno by to bolo dobré spraviť skôr, než kvôli starším vulgárnym diskutérom zavedú všade cenzúru. Však aj tá maskérka povedala, že mladí muži už také oplzlosti nehovoria a inak sú vychovaní. Možno by sme zistili, že aj solidarita medzi ženami skôr funguje v mladšom veku a nie od zlostných dôchodkýň.

Ja viem, že je to tabu, ale sú starší ľudia slušnejší od mladších a naozaj sú múdrejší? Majú múdrejšie politické názory? Ak majú, nech sa nehanbia uviesť k nim svoj ctihodný vek. V akom veku ľudia hľadajú psychopatov? V akom potrebujú iným nadávať? V akom kvôli politike píšu vulgárnosti?

 

Napísala som, že sa nepohybujem v primitívnom prostredí a vulgárnosť a oplzlosť tam nezažívam. Ale to vôbec nemusí byť len tým, že je to škola a že sú tam ľudia s vyšším vzdelaním. To sú aj tu. Keď som to napísala, ani som si neuvedomila, že my tam máme mladých ľudí. A možno preto to nie je primitívne prostredie.

 

 

Raz som na SME zažila, že pred voľbami si všetci diskutéri mali uvádzať, aku stranu budú voliť. Pri každom diskutérovi svietil znak jeho strany, ktorú chce voliť. Nebolo to povinné, ale drvivá časť diskutérov to uvádzala. Bolo to veľmi dobré, pretože ste k tým politickým argumentom videli, akú stranu chce s týmito názormi voliť.

Viete si predstaviť, že by to mohlo existovať tu?

 

Prežili by to diskutéri aj tu, ako s tým pokojne vedeli žiť tam? A bez toho, aby si v každom riadku písali, že sú psychopati?

Svojimi názormi každý robil reklamu tej svojej. Nie tak, ako tu, že tu sa každý za svoju hanbí. Neprezradí za ktorú píše toľko nadávok a oplzlostí, ale nadáva iným. Lebo on je anonymný, nemá ani meno, ani vek.

Stačí vek a nič iné nepotrebujete vedieť. Možno by sa tak zachránila úroveň na sociálnych sieťach pred cenzúrou.

 

 

 

Dôkaz, ako mohli všetci liberáli vedieť, že Sieť a Most pôjde do koalície so Smerom a klamali, že to nevedia:

Nevolič Fica si musí dať veľký pozor – odpovede Procházku hovoria za všetko

Kolaborácia strany Sieť a Smer-SD

Kedy pôjde Sieť do vlády so Smerom?

Podobne klamú aj teraz, že netušia, že PS chce ísť do koalície s Hlasom, lebo nemá dosť svojich hlasov a má ich dodať pre túto koalíciu Pellegrini.

 

 

 

 

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509806x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie