Založ si blog

Teraz môžem podporiť Smer, keď sa zbaví svojich ratlíkov

Skvelé! Konečne ich môže Blaha kritizovať, čo som mu vyčítala, že tých nekritizoval, ale chápala som to.

No teraz ich je jasne vidieť, ktorí to sú.

Dnes pôvodný Smer nie je nebezpečný a mňa nezaujíma minulosť, v ktorej, ako vieme, kradli aj za Dzurindovej vlády, ale budúcnosť.

Dnes je kto adeptom na ešte horšie než len zlodejov?

Koalícia týchto ratlíkov z obidvoch strán v ich progresívnej koalícii!

Čítala som návrh, že by sa mali volať PeS – Progresívci s exSmerákmi. A aj to evokuje ich výstižný obraz, ktorý by mali mať aj v logu – mopslík, pudlík, ratlík.

Ešte stále si myslíte, že by to nezobchodovali už po týchto voľbách, keby dorazil ženích PS/SPOLU?

 

Blaha 14.6.

 

15 poznámok k Petrovi Pellegrinimu a jeho zbytočným útokom na Smer v TA3. Tak trošku smutné, ako sa správa jeden z dlhoročných lídrov Smeru, ale postupne:

 

1. Neviem, prečo Pellegrini tak nervózne reaguje na moje vecné konštatovanie, že je skôr liberál ako ľavičiar. Počas celej diskusie na TA3 držal svoj klasický marketingový maznavý prejav, akurát pri otázke na mňa vyprskol ako urazený malý chlapec. Zjavne jeho „achillovka“.

 

2. Ja ho nijako neosočujem – ide o zjavný fakt, že Peter bol v strane vždy reprezentant ekonomického liberalizmu, resp. takzvaného biznis-krídla. Toho biznis-krídla, ktoré bojovalo proti zvyšovaniu minimálnej mzdy či dôchodkovému stropu a podporovalo liberálne smerovanie ekonomiky a podnikateľské záujmy.

 

3. Keď Peter hovorí, že jeho nová strana bude čistá a sociálnodemokratická, akosi zabúda, že po jeho boku stoja ľudia ako Peter Žiga, s ktorým dlhé roky pôsobil v tzv. V-4 (spolu s ďalšími podnikateľmi Martinom Glváčom a Peťom Kažimírom). Jasné, jasné, všetko samý Che Guevara – revolučná čistota sama, proletariát, Aurora, Olof Palme a tak. Kto by pochyboval 😀

 

4. Dvadsať rokov patril Peter ku špičkám Smeru. Sedel vo vláde, v predsedníctve – on mal moc, nie ja. Spolu s ďalšími ex-ministrami, ktorí teraz odchádzajú. To si fakt myslia, že teraz nenápadko odkráčajú do inej strany, vymyslia si nejaké feši logo, červenú nahradia fialovou a odrazu sa zabudne, že boli pri všetkých údajných kauzách?

 

5. Mňa mrzí jedno: dlhé roky sa nikomu zvonku nedarilo rozbiť Smer. Boli z toho zúfalí. Musel zomrieť novinár, aby povalili Roberta Fica. Na rozbitie Smeru ale aj tak potrebovali zradcov zvnútra – a našla sa partička biznismenov, ktorí sa toho chopili.

 

6. Biznis je biznis. A tak naši „Che Guevarovia“ rýchlo zabudli, že ich všetkých politicky vytvoril Robert Fico a spravil z nich premiérov a ministrov. A že to boli oni, kto sedel v exekutíve pri všetkých údajných kauzách Smeru. Čisto ľudsky je to dosť smutný príbeh. Neviem, či sa toto dá prekryť profi-fotečkami s jamkami a strniskom.

 

7. Väčšina ľudí sa ma pýta – qui bono? Komu rozbíjanie Smeru vyhovuje? Ľavici? Asi ťažko. Človek nemusí byť profesor politológie, aby pochopil, že toto celé vyhovuje tým, ktorí roky po Smere idú ako po údenom – a teda liberálnym médiám, pravicovým mimovládkam, istým ambasádam a oligarchom.

 

8. A všimnite si teraz tie náhodičky. Peter je v liberálnych médiách varený a pečený už niekoľko mesiacov. Americká Markíza mu šije prieskumy na telo. Do Fica kopú a prenasledujú ho na každom kroku, no Pellegriniho penťácke a eseťácke médiá chvália ako spasiteľa. Raz to krásne vyjadril Jeremy Corbyn – ak ste ľavičiar a chváli vás korporátna tlač, tak robíte niečo zle. Toto nie sú náhody, priatelia.

 

9. Kým vo Ficovom súkromnom živote sa penťácky bulvár vŕta ako šialený, Petrov súkromný život je pre liberálnu tlač tabu. Milionári z Penty a Esetu, ktorí vlastnia hlavné slovenské médiá, si už zjavne svojho favorita vybrali. Čítam, ako Pellegriniho obhajuje neoliberál Poliačik, čítam, ako mu nadbiehajú v eseťáckom Denníku N, vidím, ako mu fandia slintajúci oligarchovia – len slepý nevidí, o čo tu ide.

 

10. Sú ľudia, ktorí si myslia, že Petra využili na rozbitie Smeru a teraz ho odhodia ako handru. A začnú po ňom ísť a pripomínať mu všetku tú špinu, pred ktorou ho doposiaľ šetrili. Ale čo keď je to inak?

 

11. Dlhší čas sledujeme veľmi nadštandardné vzťahy Pellegriniho, Sulíka a Kollára. Žeby sa tu vytvárala „záloha“ pre prípad, keď už psychopata na čele vlády nebudú vedieť biznismeni z SaS a Sme rodiny viac tolerovať?

 

12. A všimnite si, ako Pellegrini nadbieha Čaputovej – sú na nerozoznanie. Liberalizmus, slniečkarstvo, progresivizmus, ten istý marketing, tá istá podpora médií. Progresívne Slovensko je zlyhaný projekt a Pellegrini ako liberál môže prevziať jeho voličov.

 

13. Takto treba chápať aj Pellegriniho kľúčovú poznámku, ktorú dnes vyslovil na TA3. Smer mu nevyhovoval, lebo nemal koaličný potenciál. A predsa zmyslom politiky je pre Petra – funkcia. Nejde o hodnoty a ideály. Ale o funkcie. Kým Robert Fico dokázal generovať funkcie, bol fajn. Keď ho už pravičiari nechcú do koalície, treba ho opustiť.

 

14. Peter kedysi povedal, že by išiel do vlády aj s Kiskom. Tri mesiace som potom behal po Slovensku a snažil sa ľuďom vysvetliť, že to tak nemyslel – ľavičiari boli sklamaní. Aj ja. Žiaľ – Peter potvrdzuje, že práve o toto mu ide. Je ochotný ísť do koalície s hocikým – len aby boli funkcie. Takto sa nesprávajú sociálni demokrati, ale konjunkturalisti.

 

15. Smer sa očistil od bizniskrídla. Smer sa očistil od liberálov. Je tu konečne šanca robiť čistú sociálnodemokratickú politiku a brániť pracujúcich ľudí a nie biznismenov. Je tu konečne šanca byť vlasteneckejší a kritickejší voči americkým vojnám. Je tu konečne šanca ísť doľava.

Preto netreba byť nervózny, Peter. Založ si svoju marketingovú liberálnu stranu a neprskaj na socialistov, prosím.

Ja som nebol nikdy pri žiadnych kauzách a ľavica je môj život. Ja viem, kto je liberál a kto je socialista.

Neber to osobne – no proste si liberál, bodka.

Bye-bye, comrade 

 

https://www.extraplus.sk/clanok/smer-rozbila-particka-biznismenov-ktori-zabudli-ze-ich-politicky-vytvoril-fico

https://www.hlavnydennik.sk/2020/06/14/pellegrini-nadbieha-caputovej-pise-lubos-blaha/

 

Už by som ho opravila len v tom, že ak je Matovič psychopat, potom Fico je zlodej. A Pellegrini celkom iste nie je liberál, ale „proerópske“ a progresívne hocičo podľa potreby.

Presne ako Monika Smolková, ktorá bude najprv súdružka, potom súdružka v Smere a potom progresívna súdružka liberálka. V jej podaní je súdružka niečo ako lokaj na počkanie za funkciu a odmenu. Blaha im rád pripomenie, že je to pre nich len kabát, nič o hodnotách, ale čo sa práve dá ideologicky zobchodovať.

 

 

Smolková si myslí, že Smer je na vine za vraždu Kuciaka

 

Takisto ste mali výhrady na jeho adresu po tom, čo sa udiala vražda Jána Kuciaka a jeho priateľky. Aj toto mohlo byť dôvodom, prečo vás vyškrtli z kandidátky?
Musím povedať, že mi to vyčítajú aj niektorí členovia strany Smer, lebo ja som veľmi otvorene povedala, že strana Smer by sa mala ospravedlniť ľuďom na Slovensku za to, že taká situácia vznikla.

 

Polícia zastrešená ministerstvom vnútra nekonala a Kaliňákovi to dávam za vinu. Aj prokuratúra nekonala, ale tam dosah nemám, je to nadstranícky orgán. Nie my sme spôsobili vraždu, ale tým, že sa nevyšetrovalo, o čom novinári písali – Bašternák, Kočner, agrodotácie a ďalšie kauzy.  

 

Čo vám teda spolustranníci vyčítali?
Že strana Smer sa nemá za čo ospravedlňovať.

 

Podľa vás, za čo presne by sa Smer mal ospravedlniť?
No presne za to, že sme mali na čele ministerstva vnútra nášho nominanta, ktorý dopustil, že sa tie kauzy nevyšetrovali. Keby sa vyšetrovali úplne od začiatku, nemuselo prísť k tomu hroznému činu. Som o tom presvedčená!!!!!!!!!!!

 

https://kosicednes.sk/tema-dna/monika-smolkova-keby-sa-kauzy-vysetrovali-nemuselo-prist-k-vrazde-jana-kuciaka-jeho-priateky/

 

„Želáme si nebyť spájaní s kauzami a individuálnymi zlyhaniami vrcholných funkcionárov strany. Zotrvávanie v súčasnom marazme a neprijatie žiadnych opatrení povedie definitívne k poklesu politického významu strany, k strate postavenia potenciálneho koaličného hráča a následne k ohrozeniu jej existencie.

 

Ako členovia strany nesúhlasíme ďalej s politiku ústretovou k prospechárom, podvodníkom, finančným skupinám či komukoľvek inému, kto zneužíva kontakty na vedenie strany.“

 

https://kosice.dnes24.sk/o-mafii-vrazde-a-apatii-znenie-listu-v-ktorom-clenovia-smeru-ziadaju-odchod-roberta-fica-331836

 

 

 

„Mnohí sú s Matovičom nespokojní, no Fico nie je alternatíva, tvrdí.

 

Je potrebné očistiť sa od starých hriechov, pretože každý kto je vo vláde, má nejakú nošu svojich prehreškov a zlých ľudí. Strana Smer má ten batoh a osobne Robert Fico veľmi veľký a dosť naložený. Pokračovať na čele s Robertom Ficom aj s tým batohom je neúnosné, pretože sa stal nedôveryhodný a strana sa tiež stala nedôveryhodnou.“

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22410447/monika-smolkova-fico-berie-smer-ako-sukromnu-firmu.html

 

 

„Pokial by jej toto podlizovanie

 

u Pellegriniho prinieslo nejaky valov tak nevadi absolutne nic – uplne rovnako ako jej dlhe roky nevadilo rabovanie statnej kasy a eurofondov kym mala hlavu ponorenu v nejakom smerackom valove.“

 

„pokial sudr. Smolkova

 

cerpala vyhody plynuce z prislusnosti k Ficovej firme bolo vsetko v poriadku a cusala ako vos pod chrastou.
Akonahle sa je neusiel valov, zrazu ma na precedovu adresu co povedat.
Nulova schopnost sebareflexie ako vsetci smeraci.“

 

 

„Smer pustosil tuto krajinu 12 rokov, ale teta si to vsimla az po roku 2016, aj spravy vo flasi dorazia skor ako smeracka sebareflexia“

„Tak toto je fakt hnus

 

Ak by povedal: Poď, Monika, pomôž nám, tak s čímkoľvek, pretože mám skúsenosti predovšetkým v regionálnej politike. Môžem povedať, že poznám skoro každého starostu v Košickom a možno aj v Prešovskom kraji. Zároveň poznám zahraničie smerom k Európskemu parlamentu, takže si viem spoluprácu s Petrom Pellegrinim predstaviť.“

 

 

„hmm

 

tolko servilnosti a ritolezectva som uz dlho nevidel – sudruzka Smolkova uz dobieha aj takeho ET…Petulo hento,Petulo tamto,ja poznam,ja viem,ja ovladam – nununu..podklada sa ako lahka deva na kraji cesty…
a to citenie velkeho tlaku zdola ma dojalo – to ako obcania pisu do Smeru,ze ich chcu volit,ale treba tam za pecedu Petula?

 

 

„Vážená pani,

 

Smer nikdy nebola demokratická strana, bola to strana pre jedno veľké ego a jedného človeka. Po rokoch máte výhrady a kritizujete stranu na ktorej ste roky parcitipovala, robíte pánovi Pellegrinimu reklamu, nech už urobí čo chce, či odíde z politiky (čo nehrozí) alebo založí novú stranu, vždy to bude mať pachuť Smeru. Ľuďom, ktorý boli roky rokúce členmi Smeru by som neverila, celé roky sa priživovali na chrbtoch daňových poplatníkov, korumpovali, kradli a teraz keď sa loď potápa tak sa stavajú do pozície “ my nič, my muzikanti”, to všetko predseda. Treba si ale otvorene priznať, my sme im to umožnili, celé roky sme boli ticho a nemali odvahu sa Smeru a spol.postaviť, tak sa nestavajme po pozície spravodlivých lebo o tú pozíciu sme už prišli. Dnes sa môžeme snažiť už len o akú takú nápravu a to pôjde pomaly. Súčasná koalícia je tiež jeden veľký zlepenec a neverím, že vydrží celé funkčné obdobie. Pán premiér si tiež vďaka korona vírusu masíruje svoje veľké ego na tlačovkách. Viem nie je to jednoduché, ale za daných podmienok je dôležité naštartovať ekonomiku a nie či budem mať rúško alebo nie. Ak sa urýchlene nepostaráme o ekonomiku, tak za pár mesiacov sa veľká časť Slovákov pôjde pásť, len neviem či sa budú mať kde napásť, keď aj lúky majú svojich smeráckych majiteľov.“

 

 

„Ty vole, preco som premarnil 10 minut svojho zivota citanim toho ritolezeckeho venovania SMERackemu odpadu s tvarou snaziveho mentalneho malorolnika nacapaneho pri kradnuti ringlot?“

 

 

 

„nebodaj treba niekoho zo Smeru lutovat?! Od zaciatku bolo jasne, ze je to oligarchicko korupcny projekt, sudruzka tu vzdycha a rozdava rozumy, akoby to bola hodnotova strana, ktora sklzla na sikmu plochu .. nie, od zaciatku to bola a je mafia“

 

 

„Pokial ste vsetci boli pri korytach, tak ste Ficovi oddane sluzili a asistovali, nezamyslali nad totalnym rozkladom statu. Teraz podla vas Fico sa stal „velmi velky a dost nalozeny batoh pre Smer“. Kto do toho batoha okrem Fica stale nakladal ? Cely Smer.
S tymto jednym s Vami suhlasim. Batoha sa treba zbavit, ale aj s tymi, ktori do batoha nakladali.
Teraz potrebujete novy batoh, kam by ste mohli znovu nakladat svoje „zataze“. Preto ste si vymysleli Pellegriniho.“

 

 

„Vymletá smeráčka tu bude blkúzniť

o erudovanom Pellém?“

„Prečo sme dáva priestor tejto zlodejskej bande?
Maďarič, smolková a to len dnes.
Čo takto seriózna investigatíva smeráckych zlodejín?“

 

 

„Moniku Smolkovú poznám od roku 1984,ale vtedy aj pár rokov potom si potrpela na to, aby sme ju oslovovali súdružka Smolková.Ako kovaná komunistka,keď sa chcela angažovať v politike,nikde inde,ako v Smere skončiť nemohla.Raz pred rokmi som si nedobrovoľne musel vypočuť jeden jej príhovor, ktorý bol mentálne presne v tom roku 1984, akurát miesto súdružky a súdruhovia povedala dámy a páni.Úplne ma šokovalo,keď sa ocitla v Európskom parlamente,vlastne vtedy som si uvedomil,že tá inštitúcia musí byť na tom dosť biedne,ak má takých poslancov,ako táto pani.Alebo radšej ostaneme pri tom oslovení súdružka?“

 

 

„Skvele: je potrebne sa ocistit

 

od starych hriechov, ale ja, s preukazom c. 11 ziadne hriechy nemam, lebo hned po skonceni mandatyu v europarlamebte som to vsetko prekukla, ja som charakter.“

 

 

„vidis robo cim si sa obklopil?

Kym si to zivil bol si fasa a teraz ked si iba pritazou tak ta „charaktery“ chcu odkopnut. Ale rovny rovneho si hlada tak si to uzi az do dufam pre teba trpkeho konca“

 

 

 

„No pockat pockat

To si tu akoze mame mysliet ze Pelle je cisty ako lalia? 15 rokov napojeny na system… sak si uvedomte kto ho vlastne podporuje… Ziga – Rasi? Neuveritelne…“

 

 

„Len hlupák ešte

 

nepochopil, že smer stranou nikdy nebol, len sa tak tváril. Bol založený a vždy fungoval ako firma. .“

 

 

„Aj Al Capone viedol „firmu“. Ale bola to len normalna, mafia…“

 

 

„Clenovia SMER mord demokracia by mali stat pred sudom za svoje zlociny. A nie vypisovat si svoje fantasmagorie po novinach“

 

 

 

 

„Ak sa hovori o Pellem ako nejakej lepsej alternative, treba pripominat minimalne toto;“

 

Pellegrini, premiér SAD Zvolen

https://www.branik.info/post/pellegrini-premiér-sad-zvolen

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5539489x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu

Kategórie