Založ si blog

Švédsky seriál o verbovaní do Islamského štátu

Je to seriál ešte lepší než Černobyľ. Vraj to bude seriál roku 2020. Vôbec ma nelákala táto téma, lebo takéto násilie je pre mňa príliš novodobé, aby som z tohto chcela niečo pozerať. A keď poviem, že je to jeden z najlepších seriálov, aké som kedy videla, o to viac, že napriek tejto téme, ktorá ma hlboko odrádza. Možno som si myslela, že viac zachytí nepochopiteľnú krutosť, ako celkom pochopiteľné vymývanie hláv náboženskými sektami. Prostredie bojovníkov IS vám môže a bude pripomínať aj primitivizmus slovenských primitívov celkom univerzálne, že stačí sa narodiť v moslimskej krajine a toto všetko by sa z nich mohlo stať, z takých mužov, čo by mohli všetko a z takých žien, ktoré budú slúžiť čomukoľvek, ako zotročené ženy s vymytými hlavami. 

 

Jeden divák napísal, že sú tam samé negatívne mužské postavy, ale nie je to pravda. Muži asi viac vnímajú negatívne mužské a ženy ako negatívne tie ženy, čo sú schopné takým mužom pomáhať. Jeho asi vytočili takí muži a mňa ženy. Napísal, že sa nemal s kým stotožniť a musel sa s MOSLIMOM, ako keby s moslimom sa stotožniť nechcel!

 

A prečo by sa nemohol stotožniť mužský divák práve s moslimom? Práve v tom je ten seriál super pre osvetu medzi kresťanmi a moslimami, že tu neprebieha hlavný citový konflikt medzi kresťanmi a moslimami, ale medzi moslimami o záchranu dcér pred vymytím hláv len náboženskou sektou. Divák sa práve učí chápať, že svet moslimov nie je jeden a ten surový, primitívny, ale aj pre moslima ako svet slobody a absurdného zotročenia. Ako divák ste hlavne moslimom a to pomyselnou matkou moslimky, ktorá bojuje o svoju slobodu alebo otcom moslimom, ktorý chce zachrániť svoje dcéry aj proti nim samotným. Preto kresťanov, moslimov a liberálov len zbližuje do spoločného chápania slobody pred zotročením. Liberáli v ňom určite uvidia aj náš náboženský svet, prečo hovorievajú, že kresťania by neboli natoľko iní, ako sa len vidia.

 

 

Chalífát

 

https://www.csfd.cz/film/810920-chalifat/prehled/

https://www.csfd.cz/tvurce/283147-gizem-erdogan/oceneni/

 

„Švédský nervy drásající počin, který nám přibližuje způsoby verbování mladých lidí do řad Islámského státu.“

 

 

 

 

 

2.máj 2020

 

Švédsky seriál Kalifát ukazuje teror Islamského štátu aj trhliny škandinávskej spoločnosti

 

„Osemdielny seriál, ktorý je k dispozícii na Netflixe, mal vo Švédsku rekordnú sledovanosť. Môžu za to vynikajúce herecké výkony a tvorcovia, ktorí sa vyhli klišé a jednostrannému zobrazeniu islamu.

Vyzerá to celkom jednoducho. Charizmatický školský asistent sa začne venovať dvom pubertiačkam, ktoré sa búria voči rodičom aj švédskemu systému. Nič sa im nepáči, s ničím nie sú spokojné; postupne však získajú pocit, že Ibbe je jediný, ktorý im rozumie.

Rieši radikalizáciu na predmestiach alebo plánovanie teroristického útoku, na ktorý sa chystajú rodení Švédi.

Ešte pred jeho uvedením vo švédskej televízii SVT scenáristi tvrdili, že pôjde o ich najťažší a najodvážnejší projekt. Nakoniec to však malo presne opačný priebeh – každý diel mal rekordnú sledovanosť (vyše 600-tisíc divákov) a v krajine spustil diskusiu o mladých, ISIS a, samozrejme, segregácii.“

 

https://dennikn.sk/1878981/svedsky-serial-kalifat-ukazuje-teror-islamskeho-statu-aj-trhliny-skandinavskej-spolocnosti/

 

 

 

 

.

„Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná vedecká štúdia. „

07.05.2024

„Môj osobný odhad je, že na Slovensku žije od 2000 do 3000 medveďov.“ rozhovor 1.máj 2024 Šéf južného zásahového tímu Jaroslav SlašťanZmenil som názor. Ani kvóty na odstrel nie sú extrém, nemôžeme chrániť len medvede „Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná [...]

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

06.05.2024

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine. Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. Majú za úlohu zorganizovať mladých [...]

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

izrael

3 500 bômb bolo na ceste. USA stopli dodávky munície pre Izrael

08.05.2024 18:21

Spojené štáty žiadajú ochranu civilistov v Rafahu.

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,498
Celková čítanosť: 5566738x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie