Založ si blog

Prečo si Blaha neutvorí vlastnú stranu

Jednoduchá odpoveď – Pretože Smer má primitívnych voličov.

 

 

Aj keď mnohí tu nadávate na Blahu (už nemyslím Pravdu ale virtuálny priestor), tento človek medzi iným mal odvahu pomenovať množstvo a kľúčových vecí, čo by sa „ratlíci“, ako ich volá, neodvážili. To je presne to, čo si na ňom vážim, že teda, jednoducho povedané, nie je ratlík, človek sluha.

Ja viem, že by ste sa ozývali, že veď slúži Smeru, ale nemôže celkom žiť vo vzduchoprázdne a to nežije ani Matovič, nežil ani Truban a všetci patrili k akémusi spoločenstvu oligarchov, keď to tu majú všetko pod palcom, okrem fakt len malých strán. Takže, je celkom zbytočné vyčítať jednotlivcovi chyby celých skupín, na čom všetkom sa ich skupina podieľala. To by nemohol byť v politike nikto, lebo každý tým svojou existenciou v politike niekoho legitimizuje a celý tento oligarchistický systém.

Aj každý volič ho legitimizuje, už len tým, že bol voliť a aj tým, že nebol a nechal ho bujnieť.

 

Blahovi sa vytýka, že by bol vazalom Ruska, ale práve jeho vidím, že by žiadnym vazalom nebol a vazalmi sú práve tí, čo sa boja pomenovať čokoľvek vazalské. Ale to tak už býva, že práve vazali budú kričať na nevazala, že práve ty si vazalom a chceš byť vazalom na opačnú stranu, lebo všetci my sa neodvážime ani muknúť.

Stačila by len takáto odvaha u všetkých a vazalmi by sme neboli a celkom nikoho. Napokon takúto odvahu mal raz aj Matovič a to ho potom nazvali za to bláznom. Vazali sa pohoršili.

 

Nikdy som si nevážila Matoviča, lebo zas nebolo takým hrdinstvom vykrikovať, že v oligarchistickom štáte je niekto zlodejom. On je naháňač len menších zlodejíčkov, tým najväčším by sa oblúkom vyhol, aby ešte mohol kričať – Chyťte tých menších.

 

V takejto neprehľadnej mase skupín ľudí s lokajským charakterom len môžete vidieť, kto z nich, keby dostal podporu, by s tým dokázal pohnúť, lebo už nemá až tak lokajský charakter. A presne taký ja vidím v tom Blahovi potenciál, že keby tento človek mal podporu voličov, teda nejakej masy, tak dokázal by tým pohnúť.

Možno ho vidím ružovo, určite ružovšie, než Matoviča v tom istom. Ako sa musí aj Matovič prispôsobovať okoliu, celkom rovnako sa musí aj Blaha, aby vôbec vo svojich skupinách prežili. Od žiadneho politika neočakávam, že bude rovno Ježiš a čestne prehlási – Ja na svoju oligarchistickú skupinu kašlem a odchádzam z politiky. Potom by sme aj my mali zahodiť volebné lístky, tak vám uvolňujeme priestor, zaplňte to tu, ratlíci so svojimi voličmi. Očakávam, že z tej húštiny lokajov budú volať – Potrebujem pomoc, potrebujem voličov a som schopný pomenovať toto všetko… a trúfnu si niečo povedať, aj keď sami to nedokážu zmeniť.

 

Blaha to nemal možnosť kričať v nejakej inej strane. Po odchode z nej by ho už nikto nepočul. A množstvo politikov sa niekedy ozve, ale nedostanú podporu. Dostanú podporu ich strany, iní ľudia, ratlíci si ukradnú ich hlasy pre seba, ale voliči v nich tento potenciál nevidia a aj celkom nechtiac podporia zas len ratlíkov na tej alebo opačnej strane. 

 

Vtedy prichádza otázka – Prečo sa neodtrhne? Prečo sa neodtrhne, keď ho už je počuť a ľudia si ich potenciál, zmeniť niečo, začínajú uvedomovať?

 

Každý politik vie, že keby sa odtrhol, prežiť všetko to, čo hlása, môže len s podporou voličov. Čiže sa neodtrhne, keď ich nevidí.

Vyzerá to, že Blaha má veľkú podporu, ale stále malú na to, aby sa mohol odtrhnúť. Preto sa drží Fica a preto sa drží Smeru ako jedinej loďky, ktorú ešte má.

A čo vidí?

 

Vidí, že by dostal podporu? Vidí naozaj množstvo voličov, čo ho vidia? A preto potrebuje Fica ako záchranné koleso, aby ho vôbec dôchodcovia videli?

 

Vidí len to, že voliči Smeru uprednostňujú pred ním ratlíka – Pellegriniho a ľudí v Smere, ktorí dostávajú podporu. Neodtrhne sa, pokiaľ má Smer takto primitívnych voličov. Keby neboli primitívni, tak by sa odtrhol. Mal by ho kto podporiť, aby to všetko prežilo.

Alebo čo si myslíte, že si o tých voličoch myslí, že – Ó, bože, akí sú inteligentní, keď chcú radšej ratlíka?

 

A presne takto stíchnu politici, že potom nejdú proti svojim ratlíkom, keďže ich voliči preferujú ratlíkov.

 

Môže Blaha kričať koľko chce. Aj v tom kriku je vidno, že voči svojim ratlíkom nemôže a prečo nemôže. A preto som mu to naozaj nikdy nevyčítala, že nemôže žiť vo vzduchoprázdne. Ako nemôže Matovič, nemôže ani Blaha a nikto. Voliči o tom rozhodujú, na kom každom musí byť ich politik závislý.

A preto najväčším dôkazom primitívnosti voličov Smeru je, že sa nemôže Blaha od Smeru odtrhnúť. Keby videl, že majú inteligentných voličov, tak sa odtrhne a niečo z tej neratlíkovskej politiky dokáže presadiť.

Ale keď máš raz len masu primitívov, no nemôžeš si dovoliť odísť, nemáš s kým!

Môžeš len sekundovať a prizerať sa!

 

A to sa mu neposmievam! Za to viním voličov Smeru, že sú tak slepí, vo vašej reči primitívni.

 

Vy nedokážete oceniť ani len svojho Blahu! Tak už čo vidíte?

 

Veď vám predsa nemôže skritizovať vlastných ratlíkov! Chápete, že má len také sane, aké má?

Nie, volebný lístok hodíte jeho psovi.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544789x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie