Založ si blog

Pellegrini ako figúrka oligarchov

„Pozičné hry

Problém je totiž v tom, že ani druhá strana – teda Pellegrini, jeho poslanecká skupina a oligarchovia – nechceli ostrý súboj o „násilné prevzatie“ strany. Hrali podobné pozičné hry ako Fico. Navonok robili ramená a strašili krajnou možnosťou, čiže súbojom, reálne však potrebovali dosiahnuť zmenu pomerov v strane dohodou. Dotlačením Fica k odchodu z predsedníckej stoličky.

Oligarchovia a ich figúra Pellegrini pred voľbami preferovali evolučné zmeny. Nie revolučné, ktoré by viedli k rozkladu Smeru.

Obe strany dlho hrali akýsi virtuálny poker, pri ktorom nikto nechcel riskovať vabank.

Za silnými rečami Pellegriniho a následným ústupom nebol len jeho strach z Fica, ale aj taktizovanie. Brannými cvičeniami Pellegrini a ľudia za ním zakaždým dosiahli viac, ako mali predtým.“

https://www.aktuality.sk/clanok/788591/komentar-daga-danisa-fico-bude-mat-problemy/

 

 

A niekto ľutuje, že tam nemá figúrku oligarchov. Oligarchov nemá za sebou Blaha a preto sa ho Pellegrini zbaví. Doniesol im do Smeru len hlasy. Ktoré si takto pekne preberú oligarchovia a spoja s hlasmi voličov z opačnej strany do koalície, na ktorú sa čaká a na ktorej sa pracuje!

Takže pokračujte, progresívna koalícia vás potrebuje. Liberáli, ktorých tak Blaha zbožňuje, vás potrebujú pre tento ich koaličný potenciál!

Dajte im hlasy, presadzujte ich a oni sa vášho Blahu zbavia!

Ak má Blaha česť, tak k nim neprebehne (keď sa zbavia Fica) a nebude im slúžiť, ale odtrhne sa a vytvorí novú stranu. Tej dajte hlasy, keď nechcete slúžiť oligarchom a ich ratlíkovi v Smere. 

 

Ale medzitým si Pellegrini a oligarchovia za ním spracujú svoju primitívnu tlupu. Pracujú na tom každý deň, ako SME zas z opačnej strany.

Ešte vám bude smutno za OĽaNO, aj toho sa dožijete! Hneď ako sa pripomenú liberálni extrémisti posilnení Smerom a ich voličmi. To ešte len nastane raj pre oligarchov. A tuto diskutérom budú môcť za to len ďakovať, že skočili na každý špek a nie preto, že sú primitívna tlupa, ale inteligentná organizácia.

 

V Smere môžete veriť jedine Blahovi. Aj to len dúfam, že ma nesklame a utvorí si svoju stranu. Ale ktovie, či medzi vami nájde inteligentných voličov pre seba?

Možno sa bojí, že by vo vás našiel len primitívnu tlupu Pellegriniho. No, uvidíte, či vám dôveruje, že neskončíte len ako primitívna tlupa na opačnej strane, než potrebuje! Potrebuje vás! Nepotrebuje primitívov, potrebuje voličov! Ktorí, keď sa roztrhne Smer, pôjdu s ním. Nie Fico zastrešuje Blahu ale Blaha Fica. U voličov nerozhoduje minulosť ale súčasná schopnosť získať voličov. A to dnes vie Blaha lepšie než Fico. Len či lepšie než Pellegrini a figúrka oligarchov?

 

 

Podľahne korunný princ Smeru vábeniu oligarchov?

 

 

 

 

„Politický analytik Ján Baránek považuje aj stredajšie vystúpenie Pellegriniho spolu so štyrmi poslancami Smeru za symbolické gesto najmä voči členskej základni strany.“

„Takéto symboly hrajú v politike silnú úlohu a majú nezanedbateľný význam, pretože sa podieľajú na vytváraní atmosféry pred snemom.“

 

 

 

 

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536774x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie