Založ si blog

Uhtred vo vás

Najlepší je na to obrazne film Last Kingdom, pretože má veľmi dobrý nápad, že hlavný hrdina nie je ani Sas, ani Dán a sústavne medzi nimi prebehuje. Je teda človekom neutrálnym, ktorý cíti ako Dán a Viking a formu tomu chce dať civilizovanejšiu ako Sas. To je pre mňa veľká paralela medzi konšpirátormi a liberálmi.

Srdcom som konšpirátor, divoký Viking, presne to, čo chcú liberáli zakázať a chcem, aby to malo civilizovanejšiu formu liberálov. Teda, aby to nebolo primitívne, necitlivé, neľudské, čo tým konšpiračným Vikingom celkom chýba. Tiež som si tu zahrala hru a so všetkou vášňou, ako je hra aj ten film. Narodil sa ako Sas, vychovali ho Vikingovia aj kresťan (liberáli) a hrou osudu sa znova dostane k Vikingom. Je to úplná zákonitosť, že medzi nimi prebehuje. Rozumie aj jednej strane aj druhej a vidí všetky špinavosti, čo si navzájom robia. Vikingovia nechápu, prečo bráni Sasov a nejako vždy zdrhne a Sasi ním pohŕdajú, že je len Dánom a Vikingom, len barbarom. Sú to emocionálne silné okamihy (vo filme), keď vykrikuje, že odteraz som Dánom až do konca života. Stačí, aby bola ohrozená jeho láska z opačného tábora, čo nesymbolizuje lásku k človeku ale k presvedčeniu, čo je kedy správne. Preto dokáže komunikovať s obidvomi stranami a s obidvomi má silné citové väzby – priateľov, priateľky, partnerky a obidve ho pre „zrádzanie“ nenávidia.

 

Prečo sa môžete všetci vidieť v takom hrdinovi, ako je Uhtred.

Nie je ničím významná postava, okrem toho, že si ho za hlavného hrdinu vybral film. Nie je to ani kráľ, ani vodca, je to človek bez domova, rodičov, film si ho vybral ako zaujímavú postavu na prebehovanie deja obidvoch strán. Ako to prežíva a ako sa kedy rozhoduje, prečo teraz pre tú stranu a nabudúce pre opačnú?

Všetci sa môžete takto vidieť, keď ste neutrálni a dokážete takto prebehovať, že máte citové väzby na obidve strany, rozumej hodnoty obidvoch strán. Že Dáni majú pravdu, ale nie takto. Že Dáni majú pravdu ale upadajú do barbarstva a pomsty. Že Sasi majú krásne a vznešené myšlienky, ale veľmi silné ego a predstavujú hlavne falošnosť tých hodnôt.

Teraz beží štvrtá séria a ja som sa takto rozhodla pri ôsmej časti. Dnes som si pozrela deviatu a desiatu poslednú a mala som pocit, teda presvedčenie, že to vôbec nie je náhoda, čo vidím. Aj filmoví tvorcovia vždy neomylne nájdu hlavné zákonitosti, ako to vyzerá, ako to prebieha. Teraz už naisto verím, že to, čo vidíte, je vždy znázornenie vnútorných síl v jednom človeku. Presne také isté sily má aj v sebe. Má v sebe Sasov aj Dánov, keď je neutrálny alebo každá z tých strán je mu blízka.

Desiatou časťou to nateraz končí zmierením, je koniec bojov, koniec hry pre hlavného hrdinu. Odchádza. V tom filme by som vedela pomenovať, ktorí reálni ľudia mi pripomínajú ktoré postavy.

Nikdy som to nemohla napísať na blog, že si tiež pripadám ako ten Uhtred, pretože pre film bol slávny, aby ma primitívi neobviňovali, že sa cítim takto slávna a významná, hoci všetky časti je pre obidve strany len prašivým psom, keď neplní ich predstavy. Ľudia nerozumejú tomu, že to slávne, čo v ňom alebo v sebe môžeme vidieť, je sebadôvera vo vlastné rozhodnutia. 

 

To najčastejšie, čo liberáli konšpiračným primitívom vytýkajú je, že sa s nimi nedá komunikovať. O to sa musí každý liberál pokúsiť, aby sa pridal k ostatným liberálom, že sa to naozaj nedá. Budete mať pravdu, keď poviete babičke – Áno, chápem vás, ale všetko skončí vo chvíli, keby ste si dovolili nesúhlasiť. Platí to síce aj pre opačnú stranu ale v oveľa menšej miere, liberáli jednoducho majú široký priestor na pochopenie.

Je celkom normálne, že kritizujete aj liberálov, kritika aj do vlastných radov je celkom normálna a môžete dať do toho vášeň, ale stále zostať liberálom. Keď sa vrátim k tomu filmu, bol v tom zmysle Dánom-Vikingom, že si tiež dovolil kritizovať liberálov, ako to už liberáli nemajú radi a prečo tak veľmi chcú cenzúru na konšpiračných a barbarských Vikingov. Ale odchovaný Sasmi-liberálmi, už nikdy nebude konzervatívnym primitívom. Rozumie ich divokosti, veď liberáli rozumejú transvestitom aj pedofilom, tak celkom rovnako chápu aj primitíva a tú relativitu jeho podmienok, že môže mať dobré srdce, môže mať pravdu, ktorú našiel intuitívne alebo ako slepá kura zrno našla. Žiadni skutoční liberáli nepohŕdajú ľuďmi, majú veľmi široké pochopenie pre ľudí rôzneho druhu. Experimentujú s látkami, s ľuďmi a konzervatívni barbari sú svedkami, ako na to aj doplatia.
Mnohokrát v tých bojoch šiel zachraňovať Dánov, pretože mal s nimi citové väzby. To by sme symbolicky mohli chápať ako tie konšpirácie, že našiel u konšpiračných barbarov jednu úžasnú vlastnosť – nedajú si diktovať mainstreamom, ale celkom barbarsky sa zamýšľajú nad rôznymi konšpiráciami, ktoré ako vidíte, ak už vidíte, sú aj pravdivé. Čiže v tomto zmysle je divochom, že nebude uznávať len transvestitov a homosexuálov s inou sexuálnou orientáciou, ale túži po slobode aj v myslení! Chce si dovoliť mať iný názor, než mu diktuje mainstream a liberálni aktivisti. Takto sa pre nich stáva divochom s prílišným porozumením pre konšpiračných barbarov, ako sa Sasi – kresťania v tom filme pohoršujú nad pohanstvom a konzervatívnou surovosťou Vikingov. Nevie získať od kresťanov pochopenie pre divochov, čo film ukazuje pre čo všetko ľudské v nich, takú primitívnejšiu ale česť oproti falošnejšej morálke tých kresťanov. Teraz by to celkom platilo na liberálov, nie na kresťanov. Napokon vidíte, že čo je na jednej strane, je aj na druhej, len v iných podobách.

V poslednom dieli bojuje proti barbarom, lebo tí, ako keby boli po voľbách, sa už celkom zbláznili a vraždia všetko naokolo, celé dediny pre pomstu. Vykopávajú mŕtvoly z hrobov, aby ponížili kresťanov. Frieda, ktorá na začiatku bola jeho láskou, takou prírodnou, sa po neskutočnom mučení civilizovanejším svetom mení na krvilačnú beštiu. Asi ako holub sa mení na mazáka a chce to všetko vrátiť na iných. Chce boj a to aj momentálne konšpiračných barbarov charakterizuje.
Uhtred sa dáva asi 3x pokrstiť a môžu ho v tom sude máchať stále, nebude túžiť len po neobmedzenej slobode v sexe ale po neobmedzenej slobode v myslení. Presne, ako vidí primitivizmus barbarov, vidí obmedzenosť tých kresťanov (obrazne liberálov), čo sa týka slobody myslenia vo všetkom. Barbari predstavujú preňho primitívnu slobodu a kresťania (teraz už liberáli) priateľské vzťahy a civilizovanosť, citlivosť ktorá barbarom chýba.

Kto ten problém nemá. Je to ako v partnertsve, keď máte dvoch primitívov, alebo dvoch rovnakých ľudí, tak si rozumejú a spolu pekne upadajú alebo stúpajú. Problém nastáva, keď sa jeden mení inak než druhý a jeden strháva druhého dolu. Keď máte vyhraneného konšpiračného barbara, pekne zapadne do svojej tlupy. Rovnako do svojej tlupy alebo bubliny zapadne civilizovanejší kresťan (v obraze liberál), ktorý plní nalinajkovanú cestičku, že sa nechal oklamať, že sloboda, to je sexuálna sloboda a slobodu v myslení už nemá. Ako keby bozkával svoj krížik, keď slepo verí svojim aktivistom a propagande, ktorú má hlásať.
No všetci ľudia medzi tým sú ako Uhtred, len si to neuvedomujú, nevideli ten film (seriál), ale majú rovnaké problémy. Napokon ich nehovoríme a navonok sa tvárime, že sme si jednu skupinu vybrali a neodporujeme jej, aby nás ochránila. Na neutralitu medzi tým a na slobodu myslenia musí mať človek odvahu a tú si radšej rozmyslí. Preto nepíšeme skutočne pravdivo alebo nediskutujeme. Len to vyzerá ako dve skupiny, hoci medzi tým je to, ako keď si „kýchne bicyklista s covidom“.

 

„Uhtred je syn saského šlechtice, který se vinou Vikingů stane sirotkem. Je unesen barbary a vychován jako Viking. Příběh mladého bojovníka severu se šlechtickými kořeny se odehrává na konci devátého století. Kým mladý válečník doopravdy je? Sasem s modrou krví, nebo krvelačným dobyvatelem?“

 

„Nepôjdeš ani do neba, ani do Valhally, Uhtred Ragnarson!“

 

„Mal si na výber, byť Sasom alebo Dánom…“

 

„Je to zradca!“

 

„Musíš si zvoliť stranu…“

 

„Vždy urobil to, čo považoval za správnu vec.“

 

 

Z vtáčej perspektívy, kde nebol už len Sasom a nezostal Vikingom.

 

 

 

https://malinova.blog.pravda.sk/2020/01/24/vsetci-vieme-ze-sledujeme-barbarov-proti-barbarom/

 

 

 

 

 

k politike:

Dnes aj Michelko vysvetľoval, ako sa Smer snaží spojiť s presne tými, ktorých nenávidíte. 

Snad si nemyslíte, že Smer by utvoril koalíciu s ĽSNS? A potom s kým?

Alebo si vážne myslíte, že s ĽSNS?

Aj keby malo ĽSNS o 5 % viac, tak nemá s nimi kto utvoriť koalíciu. To by boli ochotní len Harabinovci alebo aj oni mali mať o 5 % viac?

Vy tu snívate o tom, čo nebolo možné. A pritom vám pred očami Pellegrini predviedol, že s progresívcami by sa dohodol, aby mohol pokračovať v sľubnej kariére.

Ak niekomu môžete v tom Smere veriť, ze sa s progresívcami nespriahne, tak len Blahovi.

A ak sa Smer roztrhne, práve tú časť s Blahom mainstream zadupe do zeme a Pellegriniho budú pre budúcu koalíciu so svojimi progresívcami – ospevovať.

Ak to niečo zabrzdilo doteraz, tak len táto konzervatívna vláda a to nech by bola akákoľvek. Plánujú svoju koalíciu so Smerom.

Michelko povedal len to isté.

Nemám záujem pokračovať, len tak pre vysvetlenie, ako to vidím obrazne. Myslím si, že skôr to pochopíte na obyčajnom filme, keď si predstavíte seba ako Uhtreda.

Nevnímam to ako krutý film, lebo aj to musíte vidieť symbolicky ako súčasnú surovosť.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553892x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie