Založ si blog

Smer sa spojí s liberálmi

„V televíznej debate na TA3 v Téme dňa, ktorou bol boj s extrémizmom a spolupráca strán, sa stretli Veronika Remišová, podpredsedníčka strany Za ľudí, Irena Biharyová, podpredsedníčka strany Progresívne Slovensko a Jaroslav Naď, člen strany OĽaNO

 

„Veď kľudne choďte s tým Smerom. Veronika, ty veľmi dobre vieš, že  jeden z tvojich kolegov, to povedal Igorovi na námestí SNP, že uvažujete, že pôjdete s Pellegrinim. Keby tu hrozil nejaký pat, tak by ste sa s Pellegriniho ľuďmi dali dokopy. Povedal nám to. Vieme to, ale dúfame, že to neurobíte. Povedal nám to človek z vašej strany, veľmi blízky bývalému prezidentovi Kiskovi. Tak to je a je na to niekoľko svedkov, že to takto zaznelo,“ uviedol Naď.

Remišová to poprela a opýtala sa Naďa, či bol na tom stretnutí, kde to zaznelo. Naď jej odpovedal, že áno, bol tam.

 

„To je čisté klamstvo, lebo sme niekoľkokrát povedali, že nepôjdeme do vlády ani so Smerom ani s SNS, ani ĽSNS. Matovič o nás šíri klamstvo, že kryjeme chrbát Pente. My to vylučujeme,“ reagovala Remišová.

 

„Oni veľmi dobre vedia, kto to povedal, lebo pán Kiska si zistil, kto to povedal, vieme to priamo z vnútra strany, že si to zisťoval, aj na to prišiel a sfúkol toho človeka za to, že to prezradil,“ odpovedal Naď. Remišová ešte reagovala, že im ide o to, aby porazili Smer, SNS a kotlebovcov, aby sme tu mali dobrú vládu.

 

Na scenár, že koalíciu vytvoria Pellegrini s Kiskom, ak nebudú mať dnešné opozičné strany dostatok poslancov na zloženie vlády už skôr poukázal aj Eduard Chmelár: „Členovia parlamentných subjektov zhrození z vysokého volebného zisku fašistov už nebudú tak striktne trvať na nezmieriteľnosti jednotlivých táborov. Po náročných rokovaniach, ktoré však nemusia trvať až tak dlho, napokon lídri znepriatelených strán Smer-sociálna demokracia, Spolu-občianska demokracia, Progresívne Slovensko a Za ľudí oznámia dohodu o vytvorení vládnej koalície – hrádze proti fašizmu. Petrovi Pellegrinimu bude možno chvíľu trvať, kým presvedčí Roberta Fica a časť poslaneckého klubu, aby s touto zmluvou súhlasil, napokon ho však presvedčí tým, že mu nová koalícia garantuje beztrestnosť. Taký istý prísľub dostane aj Andrej Kiska. Niekoľkí poslanci odídu, zvyšok dokúpia oligarchovia.“ (viac TU)

 

Rovnaký názor prezentoval aj Štefan Harabin. Podľa neho na tento scenár, spojenia liberálov so Smerom, je potrebný vysoký výsledok Kotlebu, čomu PS/Spolu svojimi antimítingami výrazne pomáhajú. Naopak, pre ostatné pronárodne subjekty bez fašistickej nálepky, ktoré by mohli vytvoriť alternatívu k liberálom je potrebné dosiahnuť čo najmenší zisk, čomu majú pomáhať prieskumné agentúry, ktoré ich tlačia pod prah zvoliteľnosti. (viac TU)

 

„Keďže všetky strany okrem strany VLASŤ vylúčili vytvorenie koalície s ĽSNS, Kotlebovci sa teda aj so všetkými pronárodnými hlasmi, ktoré získajú ocitnú v izolácii. Čím viac ich však získajú, tým viac to pomôže vzniku koalície, ktorú vytvoria liberáli a Kiska so SMERom. Odôvodnia to jedinou možnosťou ako ochrániť Slovensko pred fašizmom. Ale už sme si zvykli aj na koalíciu SNS s Bugárom, tak si zvykneme aj na tandem Kiska-Pellegrini plus niekto ďalší do chýbajúcej parlamentnej väčšiny. Znie to síce veľmi paradoxne, ale každý hlas pre ĽSNS, je hlasom pre liberálnu koalíciu so SMERom. Voliči Kotlebu sa tak dostali do pasce a svojimi hlasmi pomôžu vzniku liberálnej vlády. Tak ako volením Kotlebu v prezidentských voľbách si do druhého kola zvolili dvojicu Čaputová-Šefčovič,“ myslí si Štefan Harabin.

Podobnú prognózu vyjadril aj Štefan Kuffa z KDŽP: „Ak by ĽSNS vo voľbách získala silný výsledok, budú sa snažiť pán Pellegrini, Kiska a Truban urobiť nejakú veľkú vládu zmierenia, ktorá by v skutočnosti bola tým najväčším podvodom na voličoch.“ (viac TU)“

(Hlavné správy)

Celá diskusná reláciu TU

https://www.ta3.com/clanok/1175432/boj-s-extremizmom-a-spolupraca-stran.html

Časť výmeny názorov na budúcu koalíciu medzi Remišovou a Naďom začína zhruba od 1:00:00

 

 

Hádka o to, aký je volič ĽSNS

 

 

SME – Tkačenko:

 

„Ten príbeh znie asi takto: voliči Kotlebu sú v zásade dobrí a pracovití ľudia, ale musia žiť v slzavom údolí menom Slovenská republika v roku 2020, majú popraskanú cestu, prednosta okresného úradu je skorumpovaný, pracujú za šesťsto eur v hrubom a všetci na nich zabudli.

 

My všetci sme zlyhali a je to naša chyba, mali by sme sa vrhnúť do slovenských hladových dolín a rozprávať sa s týmito frustrovanými občanmi a naviesť ich na správnu cestu. A kým sa tak nestane, nemáme sa čo čudovať, že volia fašistov, nedajbože im to ešte vyčítať.

Čitateľovi s nedostatkom času dopredu prezraďme záver, že je to nezmysel, pre tých ostatných to môžeme trochu rozvinúť.

 

V prvom rade, argument „hladovými dolinami“ je nielen lživý, ale ešte aj neúctivý voči ľuďom, ktorí sú naozaj hladní.

Ak odhliadne od patologických individuálnych prípadov, na Slovensku nikto hladom netrpí, nedajbože, aby to boli celé rozsiahle spoločenstvá, ako to „dolina“ indikuje.

https://komentare.sme.sk/c/22316745/kotlebov-volic-z-hladovej-doliny-je-mytus.html

 

 

Môj názor na základe vlastných pozorovaní:

 

Volič ĽSNS je primitívnejší človek (bez ohľadu na vzdelanie), pretože mu nevadí primitívny náboženský dogmatizmus.

 

No nedá sa povedať, že to platí na všetkých, lebo napríklad medzi nimi nájdete ateistickú učiteľku Rómov, ktorá má už neprispôsobivých Rómov plné zuby a pritom si pochvaľuje, aký má kľud v triede s pár Rómami.  Čiže samozrejme, zovšeobecňovať sa nedá, keď nie sú všetci rovnakí.

 

Napríklad týmto voličom nevadí, že ĽSNS nemá žiadny program k zdravotníctvu.

Z toho ich zaujíma len to, že zakáže potraty.

 

Dôležité upozornenie:

 

Ak sú tu voliči ĽSNS, ktorým vadí primitívny náboženský dogmatizmus a zaujíma ich, že ĽSNS nemá žiadny program k zdravotníctvu, tak na nich sa charakteristika nevzťahuje!!!

 

 

 

komentáre na SME pod tým článkom, ako s tým súhlasili:

 

 

„Neslo, pretoze mu na to chyba empatia a intelektualna vybava. Tarat tu o tom, ze Slovaci patria k 20% najbohatsich ludi, a preto nemozu volit Kotlebu je rovnaky nezmysel ako tvrdit, ze aj pri tej Weimarskej republike nezamestnani Nemci stale patrili mozno k 10% najbohatsich ludi na svete – porovnavajuc to so ZSSR, Cinou, Afrikou, Juznou Amerikou. A vacsina z nich bola bohatsia ako bezny vychodoeuropan – to na margho toho Moldavska. A predsa volili Hitlera.

Chudoba je vzdy relativna. Ludia sa porovnavaju primarne v ramci krajiny a az potom v ramci regionu. A zaostavajuce regiony na Slovensku patria medzi najhorsie prijmove regiony celej EU.

Tu je hodnotenie regionov podla HDP v ramci 263 regionov EU.

Bratislava – 93. miesto.
Zapadne Slovensko – 196. miesto.
Stredne Slovensko – 211.-226. miesto.
Vychodne Slovensko – 225.-241. miesto.

Z 263 regionov EU je BA v top 100, zatial co ostatne su na chvoste celej EU.

https://euractiv.sk/section/re…

Hladove doliny‘ nie su o tom, ze tam niekto doslova hladuje. Hladove doliny su o tom, ze ludia z regiony musia opustat, pretoze si tam nenajdu pracu a ostavaju iba stari a Romovia. Hladove regiony su o tom, ze clovek ak pride o pracu, dostava sa do existencej nudze, pretoze novu pracu si najst je mimoriadne tazke a casto za velmi nizky plat.

Odporucam Tkacenkovi nech sa prestahuje do Sniny alebo Medzilaboriec a tam nech si so svojou kvalifikaciou skusi najst pracu. A potom nech napise ake to je zit v tych ‚nehladovych dolinach‘.

 

 

A este na doplnenie z toho isteho clanku na ktory som dal link vyssie.

Najväčší rozdiel medzi regiónmi v rámci krajiny zaznamenalo Rumunsko, Grécko a Bulharsko. Slovensko je štvrté.‘

4. najviac regionalne rozdelena krajina v ramci celej EU. Nech sa k tomu prida sklamanie z korupcie (v Rumunsku, Bulharsku i Grecku politici sedia v base) a volba Kotlebu uz vobec nepride tak nelogicka.

 

 

Ako som napisal vyssie, ludia sa porovnavaju primarne v ramci svojej krajiny a potom s tym ako sa ich zivotna uroven meni v case. Ludia v BA nemaju dovod volit Kotlebu, pretoze sa zivotna situacia kontinualne zlepsuje, navyse, nemaju ziaden problem s nezamestnanostou. Tu na vychode ked prides o pracu a nerobis v niektorom z obdvetvi, ktoremu sa dari ako napr. IT, tak zacnes mat velke problemy si najst zodpovedajucu pracu, resp. akukolvek pracu.To je obrovsky rozdiel oproti BA.

Mimochodom, vo Svedsku dnes vedie v prieskumoch populisticko nacionalisticka partaj. V krajine, ktora je synonymom uspechu. A predsa tam volia radikalov, aj ked Svedi nepochybne patria k top 5% najepsie zijucich ludi na svete. A radikali tam maju 25%.

Aj Americania ziju daleko lepsie ako drviva vacsina sveta, a predsa volia radikalov. Minule Trumpa, teraz mozno Sandersa. Je to preto, lebo sa porovnavaju s minulostou a maju – aj objektivny pocit, ze o svoj blahobyt prichadzaju.

Problem zaostavajucich regionov je, ze tu nikdy prosperita neprisla. Taky Tkacenko – politolog z BB by si v drvivej vacsine krajiny nasiel pracu mozno ako dokladac v obchodnom dome, pretoze jeho ‚kvalifikacia‘ je absolutne zbytocna pre prax. Mal len stastie, ze sa natlacil do najbhoatsieho regionu krajiny a tam si nasiel dobre miesto. Vacsina ludi vsak take stastie nema a nemoze sa kazdy odstahovat, pretoze potom by krajina skolabovala.

Co sa tyka naroku na lepsi zivot, je zaujimave, ze taky Tkacenko bude prvy vrieskat, ze Romovia ho maju mat, lebo oni za svoj stav nemozu. No bieli ludia, ak sa narodia niekde na Spisi, Zempline, Kysuciach – ti nemaju mat, pretoze ti su bieli a oni predsa maju byt aktivni, odist prec a vyludnit regiony.

Tkacenko tara, tak ako vo vacsine pripadov.

 

https://komentare.sme.sk/diskusie/reaction_show.php?id_theme=3630743&page=1&id_reaction=28061808&action=show_reply_form#28061808

 

Hovorim o Kotlebovych volicoch, a nie o fanatickych clenoch LSNS. To co ty opisujes – som presvedceny, ze tvori minoritu Kotlebovych volicov. Alebo mas pocit, ze by 12-13 percent obcanov SR tu pobehovalo s ruskami na ksichtu a bili ludi ?“

 

 

„Timmy-Anderson (volič Kisku)

Vystihol ste to. Absolútny súhlas.“

 

 

„aj sam som chcel prispiet, ale takto kvalitnu reakciu som tu davno necital !… palec nahor a klobuk dolu“

 

 

„si ako vševed… ibaže nie

Si úplne mimo.“   (tento komentár by mal vyhrať cenu za najčastejší komentár neschopných progresívcov a neschopných diskutérov)

 

 

„Suhlasim s autorom

Kotlebovcov netreba ospravedlňovať, dokonca vraj „chapat“ chudacikov frustrovanych… Zopar ich zial poznam. Su to nefalsovani rasisti, mnohi z nich pritom ziveho cigana v zivote nevideli…“

 

 

„Nechápete voliča ĽSNS

Dnes má volič na výber tri možnosti mafiánov (strany úzko prepojené so skupinami, ktoré rozkrádajú a neštítia sa trestnej činnosti), politikov (liberáli, demokrati, konzervatívci, chýba ľavica) a ĽSNS. Voliči ĽSNS nie sú fašisti, možno pár rasistov, nacionalistov a fašistov, ale nie väčšina.

To sú voliči, ktorí hovoria viac verím fašistom ako ostatným stranám. Hovoria: Ani fašisti nie sú schopní napáchať toľko zlá ako ostatné strany.
Neveria, že politici sú schopní pozatvárať mafiánov. Vidia iba mafiánske strany a fašistov.
Dokonca si myslím, že v súboji s máfiou budú Kotlebovci razantnejší ako.politici. v tejto situácií má hlasy pre ĽSNS nevyrušujú aj ja považujem dnes ĽSNS lepšiu voľbu ako SMER. Pretože hlavnou úlohou je dostať z politiky preč mafiánov. Fašisti na Slovensku nepredstavujú reálnu politickú silu.
Otázka je nakoľko sa podarilo mafiánom infiltrovať do ostatných strán. PS, SPOLU, Za Ľudí, čiastočne aj Oľano veľmi rýchlo naberali množstvo ľudí. Z tohto. hľadiska mi príde najdôveryhodnejším SaS. Personálna politika je opatrná, strana má jasné hodnoty. Spolu s Oľano viedli za posledné roky hlavný súboj s mafiánom a korupcníkmi.
Nemajú reálne ciele, iba prázdne hesla.“

 

 

„Pán Tkačenko,

tento Váš článok vo mne vzbudzuje dojem, že chcete zmiasť čitateľov, ktorí negatívne reagovali na Váš minulý pamflet o Matovičovi.

Zase ste rozprúdili divokú debatu o tom, že kto a prečo volí Kotlebu. Vymýšľate si tu (vymýšľajú sa tu) teórie, robia sa rozbory, hľadajú sa príčiny.
Pri tom ten Váš nenávidený a zatracovaný povedal veľmi jednoduchú vec: Poďme sa osobne porozprávať s voličmi Kotlebu prečo ho volia a prípadne im ponúknuť lepšie a účinnejšie riešenia ich problémov ako im populisticky ponúka Kotleba. Nestavajme sa proti týmto voličom nenávistne, ale snažme sa byť ich spojencami….. Nemajme ich za hlupákov a nacistov naviac ak sú poväčšine bývalí voliči SAS či SNS a Smeru.
Nerozumiem na základe akých pravidiel dostávajú tuná priestor blogy povrchné, osočujúce a v konečnom dôsledku nepravdivé.“

 

 

„Či sa

to autorovi páči alebo nie, ale kotlebovi voliči sú skrátka veľmi frustrovaní. Majú na to plné právo. Takýmito provokačnými komentármi to média iba zhoršujú, keďže nechápu (alebo nechcú chápať) to prečo sú ľudia nas*aní. Ja voličov kotlebu vôbec nepovažujem za fašistov (možno 5% hard jadra). Je to skrátka forma protestu z ich strany a kým to „bežní“ politici nepochopia, Kotleba bude rásť….“

 

 

„Tkacenko je schizofrenik. Ak je zastanca cistej formy demokracie, tak by nemal produkovat články, ktore vyvolavaju dojem, že urcitej casti obyvatelstva by malo byt odobrane právo volit lebo ich názory, pohlad nie je v jednej linii s progresivnymi neomarxistickymi myšlenkami zastupcov z PS /Spolu atd. Tak buď tu máme systém všeobecného volebneho práva, alebo ho teda zrušíme a volebne pravo bude pridelene až po splneni určitých kritérií. Otázka znie ale, kto bude stanovovat tie pravidla /kritéria? Já po diskusii s zopar fanatickymi neomarxistickymi priaznivcami PS /Spolu by som im tiez odobral právo volit. Dost citelna absencia kritického myslenia a logickej úvahy. Takze by si pan komentátor mal urobit poriadok v tom, aky systém spravovania spolocnosti tu chce, ak je zastanca demokracie, tak si moze vypisovat komentare, ale ale musí respektovat výsledky hladovania vo volbach. Podla mna je demokracia samodestrukcny systém kde právě všeobecně volebne pravo neustále umocňuje rozdelenost a polarizaciu v spolocnosti kde sa skupiny my a oni stále viac radilalizuju a nedokážu casom už spolu vobec racionalne diskutovat. Pan Tkacenko je produkt tejto radikalizacie so svojimi komentarmi ktore nemá podlozene faktami a tvrdými cislami. Já si to iste, ako pan Tkacenko, o vsetkych volicoch Kotlebu a např. PS /Spolu nemyslím ale netvrdím, že na jednej aj na druhej strane sa nenachadzaju velké skupiny obmadzenych, ihnorantskych, vo svojom ideologickom jazierku utopenych jedincov.“

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541264x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie