Založ si blog

Argumenty od Bránika

Aj keď mňa táto téma nezaujíma, lebo jej nerozumiem, myslím si, že by ste si mali prečítať aj argumenty opačnej strany a nielen z toho, čo ste chvíľu počúvali v médiách.

 

Radovan Bránik:

Pellegrini, premiér SAD Zvolen

„Peter PELLEGRINI konečne ukázal celej krajine, aká je hodnota skutočného priateľstva a lojality. Nesmierne vzácny úkaz v slovenskej politike, ktorá sa hemží spormi, podrazmi, nedostatkom slušnosti a je plná pretvarovania sa a klamu. Premiér SAD Zvolen a.s. ukázal včera na tlačovke prostredník celej krajine bez akýchkoľvek zábran a konečne sa prestal hrať na niečo, čím nie je. Čím teda v skutočnosti je? A kto sú jeho skutoční priatelia?

Príbeh sa začal pred rokmi, počas ktorých vďaka silnej podpore smeráckych županov vznikol v banskobystrickom kraji lokálny monopol na veľkú časť autobusových liniek a postupne rástol a stúpali aj jeho výnosy. SMER a vlastne ani nik iný si nedokázal predstaviť, že jeho vláda v BBSK skončí – ibaže prišiel rok 2014 a do kresla župana usadol zásadový bojovník proti systému, klientelizmu a korupcii Marián KOTLEBA. A začal poriadne zostra: na zasadnutí zastupiteľstva označil ako začínajúci župan zmluvy s dopravcami za chybu predchádzajúceho vedenia kraja, ktorá podľa neho vytvára len ďalšie a ďalšie záväzky – a SAD Zvolen sa náhle ocitla v nezávideniahodnej situácii. Kotleba niekoľko rokov odolával akýmkoľvek pokusom vedenia firmy o návrat k predchádzajúcemu blahobytu.

Ibaže v roku 2017 prišli ďalšie voľby a ten istý KOTLEBA tesne pred nimi podpísal so SAD Zvolen dodatok, ktorým zlomyseľne hodil budúcemu vedeniu pod nohy časovanú bombu – a tá dnes vybuchla. Volebný autobus ĽSNS, ktorý vo vyúčtovaní kampane nikdy neexistoval s tým zrejme vôbec nesúvisel. Priveľa slovnej vaty? Ok, tak poďme k faktom a prepojeniam, ktoré snáď zrýchlia dych aj tým otrlejším.

Adrián POLÓNY, ktorý ovláda SAD Zvolen je dlhoročným osobným priateľom Petra PELLEGRINIHO. To pán premiér v bojovnom prejave nevyberavo útočiac na Luntera na tlačovke nespomenul. Vyrastali spolu na jednom dvore a v okolitých uličkách, drali rovnaké lavice a ich priateľstvo pretrvalo aj v dospelom veku. So stúpajúcim vplyvom nádejného politika SMERU rástla aj POLÓNYHO ochota vytvoriť pre jemu blízkych ľudí priestor na realizáciu v niektorých firmách, ktoré ovládal. Najvýznamnejšou z nich je práve zvolenský autodopravca. PELLEGRINI klame, keď tvrdí, že na rozhodovanie dopravcu nemá žiaden dosah. Stačilo zodvihnúť telefón a dohovoriť nenásytnému kamarátovi. Ale to by nesmel mať v celej veci vlastný záujem.

Ten totiž v SAD Zvolen zastupuje Miroslav ČELLÁR. 36 ročný talentovaný mladý muž, ktorému sa v živote nesmierne darí. Aktuálne podpredseda Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky, predtým asistent LAŠŠÁKOVEJ, ale aj Maznáka, a.k.a JUDr. Martina GLVÁČA. Predovšetkým však asistent Petra PELLEGRINIHO, podľa životopisu doposiaľ slobodný rovnako, ako pán premiér, nakoľko Slovensko vďaka SMERU raziacemu „tradičné hodnoty“ neumožňuje iné manželstvo, ako to medzi mužom a ženou. Priateľstvo však prekoná všetky prekážky. Čellár dokonca prostredníctvom firmy PT GROUP s.r.o. zabezpečuje pre PELLEGRINIHO a SAD Zvolen silné mediálne krytie prostredníctvom stránky bystricoviny.sk, ktorá budiac dojem neutrálneho spravodajského portálu nekompromisne pretláča v tendenčných článkoch záujmy dopravcu.

Čellár ale pomohol riešiť napríklad aj drobnú patáliu s bytom, ktorá sa na PELLEGRINIHO hlavu zosypala krátko po nástupe do funkcie premiéra. Odporní a zvedaví novinári zistili, že na luxusný byt, ktorý si potichu kúpil za 410 tisíc Eur nemohol zo svojich príjmov žiadnym spôsobom zarobiť a chýbalo mu nejakých sto tisíc, ktorých pôvod nevedel preukázať. Začínajúci škandál sa jamkolícnemu premiérovi podarilo po pár dňoch uhasiť práve vďaka ochote ČELLÁRA zobrať na seba úlohu toho, kto vraj pomohol priateľovi z problémov a kúpil od neho za 55 tisíc Eur výrobnú halu. Novinári očarení formálnou detronizáciou FICA nechali túto kauzu tak a nepýtali sa dôsledne, odkiaľ mohol čerstvý absolvent bez praxe zarobiť toľké peniaze. Nový a nesporne sympatickejší premiér si poriadne vydýchol.

POLÓNY podnikal však aj s inými známymi osobami so značným vplyvom. Mal spoločnú firmu napríklad s Mikulášom VAREHOM, oveľa zaujímavejšie je však jeho dlhoročné spojenie s Norbertom Bödörom vo firme TOKAJ & CO, s.r.o., ktorý v nej pôsobil od roku 2007 a opustil ju relatívne nedávno, v roku 2016. Niet nad mocných priateľov. Alebo ešte lepšie nebezpečného švagra?

S POLÓNYM totiž vystupuje vo vedení SAD Zvolen aj žena menom Mariana ONDREJČÁKOVÁ ŠELIGOVÁ. Navonok cudzia osoba, podpredsedníčka predstavenstva, v skutočnosti však veľmi blízka: narodila sa v roku 1972, o dva roky skôr ako Adrián a jej rodné meno bolo POLÓNYOVÁ. V orgánoch viacerých firiem vystupujú aj o generáciu starší POLÓNYOVCI: Anna, ročník 1959 a Marián, narodený 4.3.1951. Táto zohraná štvorka dokáže prostredníctvom portfolia firiem s rôznou špecializáciou zabezpečovať faktický monopol na rôzne druhy dopravy na rozsiahlom území a do veľkej miery tak diktovať trhové podmienky. A súdiac podľa arogantného spôsobu komunikácie s vedením kraja sú si svojou pozíciou zatiaľ neotrasiteľne istí.

Stačilo by na tento druh sebavedomia len kvalitné politické krytie a priatelia na vysokách miestach? Rozhodne nie. Veľká časť ich guráže má oporu ešte v iných kruhoch. O vplyve osôb a štruktúr pochádzajúcich z prostredia organizovaného zločinu v tomto podnikaní sa dlho len špekulovalo a medzi ľuďmi kolovalo množstvo fám. O čosi viac informácií mali policajti a možno ešte o trochu viac spravodajské služby. Dlhé obdobie pochybností oficiálne skončilo priženením sa muža menom ONDREJČÁK do rodiny POLÓNYOVCOV.

Ale nie, nebojte sa, nie je to ten zlý ONDREJČÁK. Tento je iný. Tento sa volá Michal a do partie bratislavských Piťovcov nepatril. Michal bol totiž spolu s Mikulášom ČERNÁKOM a Milošom KAŠTANOM tretím zakladateľom slávnej mafiánskej SBS SECURITY 3. Odsedel si síce trest za obchodovanie so ženami a marenie výkonu úradného rozhodnutia a podľa jeho parťáka Mikiho sa podieľal aj na niekoľkých vraždách a množstve násilnej trestnej činnosti, bol však z trojice vodcov gangu zrejme najviac útlocitný. Pri vražde Ukrajinca Jaroslava IVANOVIČA OROSA sa síce údajne najprv dožadoval zbrane, pretože si chcel vyskúšať, aké to je zabiť človeka, ale neskôr sa pri prenášaní mŕtvoly do plytkého hrobu ako jediný z páchateľov pozvracal. Ešteže tak.

ONDREJČÁK je považovaný za nástupcu Mikuláša ČERNÁKA na jeho teritóriu po dlhotrvajúcom napätí medzi ním a bývalými komplicmi KAŠTANOM a KÁNOM, ktorých vplyv sa policajtom pomaly, ale isto darí postupne eliminovať. Černák ešte aj z väzby dokázal zariadiť výbuch jedného z luxusných ONDREJČÁKOVÝCH áut, zvyčajne zdobených značkou s číslicami 777, keď sa mu znepáčilo, ako šafári s jeho peniazmi. A hoci manželstvo prednedávnom fakticky skrachovalo vďaka súkromným nezhodám, spoločné dieťa a záujmy sú naďalej silným spojivom. Tento muž má v rodinnom dome v katastrálnom území Banská Bystrica spoluvlastnenom podpredsedníčkou predstavenstva SAD Zvolen v katastri vyznačené právo doživotného užívania a bývania.

Ale späť k jeho SBS.

Tej SBS, v ktorej bol inštruktorom streľby, boja muža proti mužovi a špeciálnych techník Miroslav SUJA, dnešný nádejný kandidát ĽSNS na poslanca Národnej rady, nachádzajúci sa na zvoliteľnom mieste kandidátky. V prípade povolebného vstupu do vlády dokonca tieňový minister vnútra a odborník ĽSNS na obranu a bezpečnosť, v minulosti rovnako súdený a aj právoplatne odsúdený za viaceré násilné trestné činy. A muž ktorého moc v kraji po boku KOTLEBU rástla do výšok. A zároveň človek, vďaka ktorému sa KOTLEBA stále viac oboznamoval s prostredím organizovaného zločinu, ktorý mu kedysi bol – ako idealistovi – cudzí. Nie náhodou sa tentoraz kandidátka ĽSNS doslova hemží osobami s kriminálnym pozadím, alebo trestané osoby so sklonmi k násiliu.

Peter PELLEGRINI však priateľov neopúšťa ani v ťažkých chvíľach zvlášť, keď sa mu starajú o zaistenie budúcnosti pre časy, ktoré sa neúprosne blížia. On a jeho komplici už tušia, že to nedajú a tak ich zlatá horúčka dosahuje najvyšší stupeň. Strácajú posledné zábrany vediac, že na rozdiel od troch doterajších vlád sa už Klondike nebude opakovať. Zodpovedná zmena má tesne pod povrchom odpudivú podobu človeka, ktorý nemá problém postaviť sa namiesto státisícov obyvateľov kraja za jedinú firmu, v ktorej má vlastné záujmy a ktorá je pod silným vplyvom ľudí z prostredia extrémistickej politiky a organizovaného zločinu. A tak sa konečne ukázalo, že spoločné záujmy dokážu urobiť priateľov aj z najväčších nepriateľov. Dnes premiér svorne, plece pri pleci s KOTLEBOM, ktorý celú katastrofu spískal spolu s POLÓNYM a s dlhoročnou partnerkou ČERNÁKOVHO komplica ukazujú prstom a pľujú na človeka, ktorý chcel iba dodržať zákon.

A pre toto perfídne spojenectvo pokojne hodil PELLEGRINI cez palubu župana LUNTERA, ktorého kandidatúru vo voľbách pritom kedysi podporil bez toho, aby ho o to niekto žiadal. Pokojne nechal plávať bez pomoci aj primátorov a starostov obcí banskobystrického kraja, ktorí teraz musia narýchlo a z biednych rozpočtov zabezpečovať pre svojich obyvateľov luxusný nadštandard, akým je autobusová doprava. A úplne s prehľadom použil ako rukojemníkov pri vydieraní župy viac, ako pol milióna obyvateľov kraja, ktorí už dnes a hlavne v pondelok pocítia na vlastnej koži zamatové pohladenie súcitnej sociálne cítiacej vlády. Veď čo, cestovať do práce, či školy sa dá aj peši a Slovák vydrží všetko.

Niečo také sa len tak nevidí. A táto pofidérna firma s nezverejnenými účtovnými uzávierkami práve drží v šachu daňových poplatníkov z celého kraja a PELLEGRINIM to ani nepohne.

Drobná kvízová otázka na skrátenie chvíle pred ďalším článkom: hrá v celej veci nejakú úlohu malá nenápadná schránka v daňovom raji nájdená v Panama Papers, alebo nie?

Pekný deň v nepeknej krajine.“

https://www.branik.info/post/pellegrini-premiér-sad-zvolen

 

z komentárov:

„Nie je žiadna náhoda, že Fico „zosmiešňuje“ komplet všetkých, okrem nacistov.
Svojím spôsobom môžeme byť radi, že toto spojenectvo priznali už teraz, nie až po voľbách.
Vy pán Bránik už roky píšete o previazanosti smeráckej a fašistickej mafie na strednom Slovensku, dnes dúfam ľudia konečne pochopia, že to neboli žiadne fabulácie, ako sa o Vás v niekorých kruhoch s obľubou hovorí“

.

Žilinská županka pani Erika Jurinová k autobusom v BBSK – video:

Dopravcovia nesmú robiť z ľudí rukojemníkov

Bystričania, držím vám päste, toto vydieranie musí skončiť!OBSTARÁVAŤ VEREJNÚ DOPRAVU JE POVINNOSŤ. DODATKY SÚ PRI PREDLŽOVANÍ STARÝCH, NESÚŤAŽENÝCH ZMLÚV NEMOŽNÉ. CESTA, KTORÚ SME NA ŽILINSKEJ ŽUPE ZVOLILI BOLA JEDINÁ MOŽNÁRozsudok okresného súdu vo veci platnosti dodatkov na verejnú prímestskú dopravu medzi SAD Zvolen a BB VÚC hovorí, že dodatky sú neplatné. Toto je potvrdenie správnosti našej cesty, ktorú sme si pred dvomi rokmi zvolili na žilinskej župe, nebola nijako ľahká a bola jediná možná – OBSTARÁVAŤ. Prekonali sme veľa ťažkostí, ukázali sa mnohé charaktery, prfotistrana využila všetky obštrukcie, ale inú zákonnú možnosť sme nemali. Situáciu sme vyriešili. Autobusy jazdia. Stojí nás to opäť viac financií, no objektívne vzyté, navýšené náklady, najmä mzdové stúpli na Slovensku o najvyššie percento za posledné roky. I tak sme sa cítili vydieraní dopravcami.Dnes Bystrická župa čelí oveľa horšiemu správaniu monopolného dopravcu. Nariadenie EU, ktoré bolo transponované do našej legislatívy však samosprávam nedáva dostatočné možnosti, najmä nástroje vyhnúť sa krízovým situáciám a tak ochrániť obyvateľov regiónu pred svojvôľou monopolných dopravcov. Preto vyzývam vládu SR aby si uplatňovali svoje majetkové práva a plnili si svoje úlohy zástupcov štátu v spoločnostiach SAD, kde je štát, cez MH manažment spoluvlastníkom akcií. Nie je pravda, že vláda s tým nič nemá. Dokonca v našom prípade, nás zýástupcovia MH menežmentu vyzývali k nezákonnému konaniu, keď nás nabádali k podpísaniu dodatku. Aj pre nás by to bolo jednoduchšie. Ale ak raz máme byť strážcovia zákonov a musíme sa hýbať v ich medziach, takúto výzvu od zástupcov štátu MH menežment musíme brať ako zlý vtip. Zabudli, že ich povinnosťou je hájiť záujmy štátu, jeho obyvateľov a nie záujmy súkromných vlastníkov, monopolov. Vyzývam vládu aby prijali také legislatívne zmeny, ktoré nedopustia takéto ľahkovážne konanie monopolov, ohrozujúce obyvateľov regiónov. Obyvatelia nesmú byť rukojemníci v rukách súkromných firiem. Pravidlá musia byť nastavené férovo, nie v prospech jednej strany, v tomto prípade autodopravcov.

Uverejnil používateľ Erika Jurinová Sobota 25. januára 2020

 

======

 

Ja osobne si aj tak myslím, že po voľbách vznikne vládna koalícia Smeru s progresívcami a Kiskovcami. Asi si neviem predstaviť vládnu koalíciu Smeru s kotlebovcami a že by také niečo vôbec bolo možné a prežilo to. To by musela byť ĽSNS riadená opozícia a nie živelná. 

Riadená znamená organizovaná našimi oligarchami, že jedno by sa občanom hovorilo a niečo celkom iné robilo.

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536778x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie