Založ si blog

Aby sa reguloval prístup migrantov do bohatých štátov, budú viazaní dávkami aj na chudobné štáty s rovnakou výškou dávok

Vítanie nového roku v Nemecku:

Toto bol Silvester v Berlíne. Všimnite si otvorene používané pištole a automatické zbrane:

 

 

 

Yusuf, Khaled a jeho palestínski priatelia zničia triedy na strednej škole v # Wolfsburgu # nové roky. Poškodenie dosahuje 10 000 EUR.

Boli použité ohňostroje a strelecké pištoľ, po ktorých jeden strieľal aj na pohotovostné služby:

 

 

 

26.11. (z prekladača)

„Očakáva sa, že zvolená predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, bývalá nemecká ministerka obrany, predloží návrhy na migráciu vo februári.

Krajiny ako Maďarsko sa vždy postavili proti povinnému premiestneniu a je zrejmé, že tento systém by bol povinný aj napriek výrazu, ktorý sa v dokumente neuvádza.

Očakáva sa, že v pondelok nemecký minister vnútra Horst Seehofer predloží dokument svojim kolegom na jednom zo svojich pravidelných stretnutí v Bruseli a vo štvrtok a piatok sa v Berlíne uskutočnia stretnutia s členskými krajinami EÚ, informovali diplomati.

Jedným z hlavných cieľov dokumentu je zrušenie Dublinského nariadenia, podľa ktorého sa vybavujú žiadosti o azyl v krajine prvého príchodu. Dublin vytvára „jasnú nerovnováhu“, keďže „v roku 2018 bolo 75 percent všetkých žiadostí o medzinárodnú ochranu podaných iba v piatich členských štátoch“, uvádza sa v dokumente, čo v Taliansku a Grécku nebude prekvapením.

V záujme reformy spoločného európskeho azylového systému (CEAS) sa v dokumente požaduje počiatočné posúdenie žiadostí o azyl na vonkajšej hranici, nový režim na určenie toho, ktorá členský štát je zodpovedný za preskúmanie žiadosti, a opatrenia na zastavenie nelegálneho pohybu žiadateľov o azyl z krajiny. jedna krajina do druhej (ktorá sa v migračnom žargóne nazýva „sekundárne pohyby“).

Neexistuje žiadny nový návrh na návrat ľudí do ich domovskej krajiny, čo je kľúčová otázka, pretože menej ako polovica zamietnutých migrantov sa úspešne vráti.

Všetci žiadatelia by mali byť zaregistrovaní v databáze odtlačkov prstov Eurodac, uvádza sa v nemeckom dokumente, a jasne nepravdivé alebo neprípustné žiadosti „budú okamžite zamietnuté na vonkajšej hranici“.

Rozhodnutie o tom, ktorá krajina by bola zodpovedná, by sa prijalo na základe „spravodlivého podielu“ prostredníctvom faktorov, ako je veľkosť populácie a HDP.

Malo by sa to urobiť rýchlo, hovorí sa. „Počiatočné hodnotenia musia byť dokončené v priebehu niekoľkých týždňov. Primerané opatrenia, v prípade potreby vrátane opatrení obmedzujúcich slobodu pohybu, musia zabezpečiť, aby tí, ktorí chcú vstúpiť na územie EÚ, podstúpili takéto posúdenia. “Proti rozhodnutiam sa možno odvolať, pretože„ zamietnutie žiadosti o azyl a následné odmietnutie vstupu predstavuje jediné rozhodnutie podliehajúce jednorazový právny prostriedok nápravy. “

Takýto systém automatického premiestňovania je navrhnutý tak, aby bol trvalý a nebol používaný iba v prípade krízy, ktorá podľa jedného diplomata bude znamenať, že páči Maďarsko a Poľsko ho bude označovať ako „faktor stálych ťahov“, ktorý by mohol spôsobiť, že migrácia bude atraktívna.

 

Trvalá zodpovednosť

Krajiny EÚ už roky bojujú s ďalším aspektom: Ktorá krajina bude zodpovedná za žiadosť o azyl?

 

V nemeckom pláne by kľúčovú úlohu zohrala agentúra EASO, agentúra EÚ pre azyl. Existuje už návrh Komisie zmeniť EASO na Agentúru Európskej únie pre azyl (EUAA) av nemeckom pláne, ak žiadateľ získa počiatočné hodnotenie, potom „EUAA určí, ktorý členský štát je zodpovedný za preskúmanie žiadosti o azyl“. Napriek tomu je agentúra často kritizovaná za svoje vnútorné problémy a že „väčšie právomoci by mohli byť problémom pre niektoré členské štáty,“ uviedol jeden diplomat.

 

Nemecký dokument sa zaoberá ďalšími kľúčovými bodmi vrátane toho, ako regulovať prístup k sociálnemu štátu: „ubytovanie a sociálne dávky by sa poskytovali iba v zodpovednom členskom štáte“, ale „sociálne dávky by sa mali financovať v celej EÚ, pokiaľ je to možné“ a „Vyplácané podľa indexu, ktorý by zabezpečil, že dávky sú na rovnakej úrovni v celej EÚ, nezávislé od členského štátu.“

„V súčasnosti diskutujeme o spoločnom európskom azylovom systéme na rôznych úrovniach av rôznych formátoch,“ uviedol nemecký predstaviteľ. „Cieľom je zblížiť pozície a nájsť spoločné riešenia. Nemecký návrh má prispieť k tomu. “

 

TO ZNAMENÁ ROVNAKÉ SOCIÁLNE DÁVKY

 

https://www.politico.eu/article/germany-sets-out-plan-for-automatic-relocation-of-asylum-seekers/?fbclid=IwAR2cJAHAiXuSh2T_tgi9OunKCdU0RF_vSir2O8OXo_vHiDUTug_WjUi29w4

 

 

Veröffentlicht am 03.12.2019

(z prekladača)

 

„Bezpečnosť začína na hraniciach“: Federálny minister vnútra Horst Seehofer v Bruseli vedie kampane za svoje plány na reformu európskeho azylového systému. Komisia EÚ signalizuje schválenie.

Členské štáty vidia, že potrebujeme nový pakt. Teraz nastáva dynamika a ja ju využijem. “Do marca chce švédska spolu s predsedom Komisie Ursula von der Leyen (CDU) predstaviť návrh azylovej reformy EÚ, ktorý je už roky vynikajúci.

Margaritis Schinas, komisárka pre podporu európskeho spôsobu života, bola ešte optimistickejšia: „Komisár pre migráciu Johansson a ja sme sa stretli s Horstom Seehoferom. Úplne súhlasíme s Nemeckom. Potrebujeme túto dohodu od všetkých členských štátov a usilovne pracujeme na jej dosiahnutí, “Grék odpovedal na novinársku otázku, či podporuje Seehoferov plán. Dvaja členovia novej Európskej komisie zodpovední za migráciu, ktorí začali pracovať v nedeľu, mali predtým raňajky ministrov vnútra EÚ.

Fázový úspech pre Seehofera

Skutočnosť, že žiadny z zhromaždených ministrov v pondelok nevyhlásil úplné odmietnutie, je malým krokom k nemeckému plánu reforiem. Pozostáva z troch prvkov, o všetkých sa už diskutovalo v minulosti a nikdy sa nemohli začať schvaľovať. Novinkou je neoddeliteľné spojenie týchto prvkov.

Po prvé, povinná predbežná kontrola žiadostí o azyl sa v budúcnosti uskutoční na vonkajšej hranici EÚ a bude odtiaľto deportovaná. Po druhé, medzi štáty by sa rozdelili iba žiadatelia o azyl s pozitívnym predbežným preskúmaním – podľa kvóty, ktorá zohľadňuje veľkosť populácie a hospodársku silu. Po tretie, proti nelegálnej migrácii v rámci EÚ by sa prvýkrát účinne bojovalo, pretože rozdelení utečenci dostávali sociálne dávky iba v pridelenom štáte. Každý, kto cestuje do inej krajiny, by tam chodil s prázdnymi rukami.

Teraz štáty na vonkajších hraniciach, najmä Grécko, Taliansko a Španielsko, nemajú záujem účinne predchádzať sekundárnej migrácii. Teší sa, že väčšina migrantov, ktorí k nim prichádzajú skôr alebo neskôr, sa nelegálne pohybuje a zvyčajne sa nevracajú.

Na druhej strane je už roky hlavným záujmom štátov na vonkajších hraniciach nahradiť nenávistnú dublinskú dohodu rozdelením kvót. V súčasnom spoločnom európskom azylovom systéme (GEAS) s centrálnymi dublinskými pravidlami je za žiadateľa o azyl zvyčajne prvá krajina vstupu.

Aj keď sa to nikdy neuskutočnilo ani čiastočne – väčšina žiadateľov o azyl naďalej cestuje na sever – dôležité prvé vstupné krajiny sú však oveľa viac zaťažené ako Portugalsko, Írsko a krajiny východnej Európy. Preto absolútne chcú kvótu, ktorá sa vždy stretla s odporom vo východnej a severnej časti EÚ.

Termín kvóta bol spálený do tej miery, že sa neobjavuje v pláne vypracovanom spolkovým ministerstvom vnútra, kde je nahradený – aj v nemeckej verzii – výrazom „spravodlivý podiel“, tj „spravodlivý podiel“.

Český premiér Andrej Babis v každom prípade nepochyboval, že videl sémantický trik a minulý týždeň oznámil: „Akákoľvek diskusia o kvótach je neprijateľná.“ Spolkové ministerstvo vnútra poslalo partnerom EÚ partnerom EÚ.

Potrebné je tiež veľa presvedčenia, aby sa štáty na vonkajších hraniciach presvedčili, aby sa umožnilo vyšetrenie centier na ich území, kde majú byť vyšetrení všetci žiadatelia o azyl. Tieto postupy by mala prevziať azylová agentúra EÚ a zamietnutí žiadatelia o azyl sú odtiaľ rýchlo deportovaní a utečenci sú prerozdeľovaní.

Existuje však veľké obavy, že to nebude fungovať tak dobre, ako sa plánovalo!

Ak, ako predtým, deportácie zamietnutých žiadateľov o azyl do väčšiny krajín pôvodu v Afrike a Ázii sú zriedkavo úspešné, krajiny na vonkajších hraniciach by boli zaťažené obzvlášť vysokým počtom migrantov.

Veľkou nádejou tohto plánu je, že aspoň všetky hlavné štáty budú súhlasiť s týmto celkovým balíkom troch prvkov. Predstavitelia spolkového ministerstva vnútra predložili so svojím reformným plánom GEAS kombináciu troch modulov, z ktorých každý sa stretol s odporom, ale mal by byť v celkovom zložení prijateľný.

Je však úplne otvorené, či sa krajiny EÚ čoskoro dohodnú na fungujúcom spoločnom azylovom systéme. Ak bude všetko fungovať podľa plánu, plán prijme Európsky parlament v druhej polovici roku 2020, keď bude Nemecko predsedať EÚ, a schváli ho Rada.

Pretože však východné krajiny EÚ nechcú byť povinné ani v budúcnosti prijať migrantov, Seehofer v pondelok znovu vyzval, aby nečakal na dohodu všetkých krajín EÚ s azylovou reformou a vyzval na ponáhľanie. „Je veľmi dôležité, aby sa to stalo teraz.“ Migračný tlak je stále vysoký, „a zo všetkých smerov.“ Pre neho bolo rozhodujúce „byť schopný povedať nemeckému obyvateľstvu, že bezpečnosť a otázka práva na ochranu sa v budúcnosti preskúmajú na vonkajších hraniciach“.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article203996798/Migration-Seehofer-Es-werden-in-hohem-Masse-Straftaeter-aufgegriffen.html?fbclid=IwAR0plYFuWdFEPGUc42k_93JJxUSVGviN2yq8Ifys02qTuwajqP0cG3_Fa2k

 

Klíčové jsou tyto texty:

„Rozhodnutie o tom, ktorá krajina by bola zodpovedná, by sa prijalo na základe „spravodlivého podielu“ prostredníctvom faktorov, ako je veľkosť populácie a HDP. Tedy nová se bude „spravedlivě rozdělovat“ podľa PODÍLU NA OBYVATELSTVU A HDP ČLENSKÝCH ZEMÍ EÚ, přepočteno po Brexitu ČR = 2-3%

Nemecký dokument sa zaoberá ďalšími kľúčovými bodmi vrátane toho, ako regulovať prístup k sociálnemu štátu: „ubytovanie a sociálne dávky by sa poskytovali iba v zodpovednom členskom štáte“, ale „sociálne dávky by sa mali financovať v celej EÚ, pokiaľ je to možné“ a „Vyplácané podľa indexu, ktorý by zabezpečil, aby boli dávky na rovnakej úrovni v celej EÚ, nezávislé od členského štátu.“

The decision on which country would be responsible would be taken on the basis of a “fair share” through factors such as population size and GDP. Tedy nově se bude „spravedlivě rozdělovat“ podle PODÍLU NA OBYVATELSTVU A HDP ČLENSKÝCH ZEMÍ EU, přepočteno po Brexitu ČR = 2-3%

The German document looks at other key points, including how to regulate access to the welfare state: “accommodation and social benefits would be provided only in the member state responsible” but “social benefits should be funded EU-wide as far as possible” and “paid according to an index which would ensure that benefits are at an equivalent level across the EU, independent of the member state.” Tedy, aby se reguloval přístup uprchlíků do bohatých států, budou uprchlíci umístění na území chudých států dostávat sociální zabezpečení pouze na jejich území, ale v rozsahu podle bohatých států!

Dále se v dokumentu pouze popisuje, jak to udělat! Tedy vznikne Nový Bruselský úřad, který bude uprchlíky centrálně odebírat a rozmísťovat, a národní státy ho budou muset poslouchat!

Víc je zbytečné dodávat! Je to první krok k naší totální podřízenosti Bruselu!

 

Tedy, aby se reguloval přístup uprchlíků do bohatých států, budou uprchlíci umístění na území chudých států dostávat sociální zabezpečení pouze na jejich území, ale v rozsahu podle bohatých států!

and “paid according to an index which would ensure that benefits are at an equivalent level across the EU, independent of the member state.”

 

 

To si teda neviem predstaviť, ako chcú urobiť, lebo u nás je to 61 eur pre jedného a tak naše matky v sociálnej núdzi budú mať menej než cudzí občania. 

Taktiež si neviem predstaviť, že dôchodcovia, čo celý život pracovali, budú mať menej než cudzí občania aj na ich „dôchodku“.

Kvóta pre Slovensko nebude jednorazová ale stála aj pre následujúce roky. Čo už teraz liberáli upozorňujú, že počet migrantov bude len stúpať ako bude narastať klimatická kríza. 

Kto im zníži dávky potom na našu úroveň v sociálnej núdzi? Či naši občania sa stanú v našej krajine druhotriednymi občanmi?

To už nebude menšina chudobných matiek v núdzi? Veď najviac ohrozené sú matky s deťmi.

 

Celý briefing ministerky Denisy Sakovej tu: http://bit.ly/2qiFmm4 

 

Nasledovala diskusia k budúcnosti migračnej politiky, ktorá ponúkla pomerne reprezentatívny prehľad pozícií členských štátov – bez výrazných prekvapení. Slovensko nie je spokojné s dodržiavaním pravidiel návratovej politiky. „Návratová politika nie je taká efektívna, ako by mala byť,“ povedala ministerka Saková po skončení rokovania pre slovenské médiá. „Tretie krajiny majú v tomto smere zodpovednosť voči Európskej únii a my by sme sa mali pozrieť, ako ju napĺňajú.“ 

 

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer napriek očakávaniam neprezentoval obsah dokumentu s námetmi na úvahu o zásadách reformy azylového systému. Dokument obsahuje aj kontroverzné prvky prerozdeľovania žiadateľov podľa kvót, ktorý viaceré členské štáty vrátane Slovenska už v minulosti kategoricky odmietli.

 

https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20191202-justice-and-home-affairs-council-december-2019/126139-doorstep-sk-sakova-20191202

 

 

Jej prejav sa mi páčil. Vyzerá to, že si zodpovedne a tvrdohlavo stoja za svojim, ale čo bude po voľbách?

Keď vládu bude zostavovať PS/SPOLU a Za ľudí, tak tí 100 % budú s týmto prerozdeľovaním kvót súhlasiť. A nový Smer v koalícii s nimi sa bude len vyhovárať, že nič sa nedalo robiť.

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549347x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie