Založ si blog

Havran píše už oslavnú poéziu

Viete, voľakedy nás, liberálov, bolo málo. Nebolo módou byť liberálom a celkom nič sa za to nedávalo, žiadna kariéra, nikde. Liberál bol človek ochotný nechať si nadávať aj keď za to celkom nič nemal a celkom nič neznamenal. Boli to ľudia, ktorým neboli ľahostajné cudzie osudy v koži toho capa od vedľa a všetkých, ktorých slušná kresťanská spoločnosť vylučovala. Hádali sme sa za každého, kto bol pre iných len kozou, capom alebo telegrafným stĺpom. My sme boli prenasledovaní húfom veriacich a božími slovami, kto presne do akého vreca patrí.

Starých liberálov preto nie je veľa, nebola to zväzácka činnosť na vybudovanie kariéry. To skutočne žiadny liberál netušil, že by sme mohli dostať podporu, keď sme sa stretali len s hlbokým nepochopením ako totálni bezbožníci oproti konzervatívcom.

Radičová ešte nedávno povedala asi pre Aktuality, že nás je v spoločnosti asi len 15 % a s tým nič nespravíme, ľudí nezmeníme do pre nás ľudskej podoby.

 

A teraz mi povedzte, kde sa nabralo toľko liberálov? Keby sa to teraz otvorilo ako KSČ, tak si nohy dolámu pre prihlášky ako byť dnes IN, správne proeurópsky liberálny! Dnes, až dnes je za to kariéra, až dnes je za to moc. To nie je našou osvetou, ale rozdáva sa šošovica.

A preto x mladých neovcí nemá rifle, ale dúhu a miesto tej zbrane na dlaň rasizmus.

 

Keby ste skutočne chápali liberalizmus, máte zmysel pre slobodu vo všetkých témach, nielen pri sexuálnej orientácii na ukážku!

Presne rovnako, ako môžem pochopiť pedofila, môžem aj konzervatívca alebo voliča ĽSNS. Kde je teraz vaše pochopenie? Len sa hráte na chápanie slobody, lebo inak iným nerozumiete, keď sú odlišní. Ako nie každý homosexuál pochoduje s holým zadkom, čo my vieme a my vieme aj prečo, nie každý volič ĽSNS má vytetovanú bránu do koncentráku. To len extrémisti z obidvoch strán potrebujú pohľadať extrémistov z opačnej strany na ospravedlnenie svojho extrémizmu.

Áno, je to nebezpečné ako hra so zápalkami u detí, ale pre mladých extrémistických liberálov zjavne nie, keď svojim extrémizmom ešte rozdúchavajú extrémizmus u opačných.

Hovoria si inteligenti, ale naštve ich Blaha. Evidentne teda zaberajú na slová „mucínkovia“ ako by ste to čakali skôr od posledných primitívov, že sa v nich ozve opičí komplex s búchaním do hrude – Ja ti ukážem, že som inteligent!

 

Keď som si dnes prečítala Blahu a predstavila si našich liberálnych inteligentov, pomyslela som si, že sa zadusia zlosťou, čo si to ten Blaha, ktorý im je ľahostaný, dovoľuje?!

Tak, keď je pre vás ľahostajný, prečo vie váš opičí reflex rozpáliť do biela?

Keby vám nadával človek, čo sa práve hrabe v smetnej bedni, teda, že je vám ľahostajný, tiež by ste mu z okna kričali – Ja ti ukážem, aký som ja inteligent!

 

Toto je teda vaša ľahostajnosť k nemu. Ako liberáli by ste mohli vedieť, že nás nikdy nenaštve človek, ktorého naozaj vidíme ako pri smetnej bedni.

Vyskúšajte si to, či mu z okna túžite nadávať, že prečo nie je na vašej úrovni.

No primitívny reflex v masách intelektuálnych opíc velí – My ti ukážeme, my s tebou zatočíme!

Viete, že týmto sa na voličov a práve tých extrémistických na opačnej strane, celkom podobáte? A o to viac, že vy máte na rozdiel od nich vyššie vzdelanie, tak tam by už súdny človek len opičie reflexy nečakal. Tam by už fakt čakal nejakú elitu!

 

Vrátim sa k tomu, že nie ste liberáli, keď im vôbec – iným nerozumiete, lebo liberalizmus je práve o pochopení odlišností a inakosti vo všetkom.

Keby ste liberálmi neboli len za misku šošovice a že je to teraz IN ako nová SZM, tak by váš zmysel pre slobodu neskončil len v posteli a na rôznych druhoch WC.

Rozumeli by ste pojmu sloboda v inakosti a že sa vôbec nemusíme podobať.

Nevyhľadávali by ste extrémistov ako oni, a neuzatvárali sa v sektách ako oni, nepohŕdali ľuďmi ako oni, a neboli v dôsledku celkom ako oni.

 

 

Keď Havran má slovník ako posledný primitív, píšete mu toto. Inteligenti!

 

 

„Autor to bravúrne zvládol. Na takú kreatúru ako je Blaha by aj od začiatku do konca vyhviezdickovana A4-ka bola noblesnou oslavnou poéziou.

 

Sú ľudia, ktorí si sami koledujú o opovrhnutie a tomu je prispôsobený štýl aj jazyk komentára.
V závere autor spomína hanbu, lenže „očistný pocit hanby“ a viny tej kategórii ľudí, o ktorej pojednáva komentár, nie je vlastný.
Takže ja so štýlom, jazykom a emocionalitou komentára nemám problém.
Naopak, dobre sa čítal a bol jasný a priamy.
Takýto štýl sa tiež volá lapidárny.
A lapidárnosť, ako je známe, je sestrou talentu.“

 

 

 

„A keď sa usmieva vo svojich videoblogoch pôsobí ako psychopat,ozaj si ho viem predstaviť ako aj autor napísal že vynáša rozsudky/smrti/ v 50tych rokoch minulého storočia.“

 

„Jesus

tak toto som dnes potreboval! Uzasne akym sposobom ho dal dole a cakam, kedy sa toto dostane niekam na billboard. Lebo toto je clanok na pulitzera 😉
Super! Bravo!“

 

„Mňa uráža svojou existenciou. Jeho existencia je urážka ľudskej rasy.“

 

Tu jasne môžete vidieť, že keď sa liberálni extrémisti vyjadrujú ako posledný primitív, už nemáte problém so slovníkom, už je to oslavná poézia, už je to štýl, emocionalita na mieste, už je to na billboard, už je to talent, už je to vznešene lapidárnosť a už s tým nemáte problém!

Najlepšie ste týmto ukázali, že vlastne všetko, čo napísal Blaha presne týmto lapidárnym štýlom, vlastne obdivujete tiež, keby nestál na opačnej strane. Keby bol hulvát v mene liberálov, to už by sa vám páčilo a bol by to vznešený intelektuál s osobitým štýlom.

 

To je ku vášmu slovníku, ktorý vám na vlastných vôbec nevadí! Dokonca presne taký obdivujete na Pulitzera!

 

 

A teraz ku vašim konšpiráciám, že ako by čítal Blaha rozsudky smrti v 50 tych rokoch. Citujem Havrana v jeho fantáziách miesto argumentov:

 

Viem presne, čo by si robil v Krasnodare v roku 1920 na dvore boľševikmi vyrabovanej školy. Odsúdeným by si čítal rozsudky dlhé ako tvoje trápne statusy. Viem, čo by si robil na Sibíri v 20. a 30. rokoch, čo v 50. rokoch v Československu.

Ty, teoretik oligarchického komunizmu, Počiatkov a Výbohov poslanec, internacionalista a revolucionár, čo lieta súkromnými lietadlami! Ty, údajný ľavičiar, čo útočí na najslabších, na Rómov, na ktorých ste s tvojimi kumpánmi dvanásť rokov kašľali!“

 

 

Realita je taká, že totalitné praktiky tu máte vy, keď ho chcete na základe svojich fantázii pripraviť o zamestnanie!

Toto je realita a už nie fantázia.

A s rozsudkami smrti budú pokračovať skôr tí, ktorí najprv len vyhadzovali z práce bez dokázaných argumentov a len fantázií.

Takže celkom určite sa na takých bolševikov skôr podobáte vy a pri fantázii by ste tak skôr skončili!

 

 

O tom nerozhoduje, čo si kto myslí o socializme, ale aké totalitné praktiky je schopný sám použiť, hoci pod inou hlavičkou alebo inou ideológiou. Len iná nálepka vás od takých bolševikov neodlíši, keď budete používať ich metódy!

 

Darmo sa voláte liberáli, keď nebudete mať zmysel pre slobodu a inakosť a budete mať zmysel len pre totalitné praktiky.

Nie, nestačí, aby ste inakosť chápali len v sexuálnej orientácii. To je biedne málo k téme o inakosti. A je to vlastne len vaša výhovorka, že vraj inakosť neodsudzujete. Človek nežije inou len sexuálnou orientáciou, aj v iných oblastiach chce mať slobodu.

A keď tie hranice voči iným porušuje, celkom určite sa to dá dokázať, nemusíte byť odkázaní na fantázie, čo by robil v Krasnodare.

 

 

 

A napokon ste dali Ficovi za pravdu:

 

Slovensko ukazuje, že nenávistné prejavy sú zlé, ale ich zákaz je ešte horší

„Takže istým spôsobom to, čo povedal Fico na Mazurekovu adresu, teda že jeho odsúdenie nacionalistické myšlienky ešte posilní, dáva zmysel.“

 

https://dennikn.sk/1684168/slovensko-ukazuje-ze-nenavistne-prejavy-su-zle-ale-ich-zakaz-je-este-horsi/?ref=list

 

 

 

Keď chápete údernosť aspoň v Havranových textoch, môžete pochopiť, že nazývať pomaly každého nenávistným a fašistom, stráca údernosť.

Chce to nie neurčitý pojem nenávisť, ale presné vymedzenie, čo nesmie potom porušiť ani vaša strana! To znamená, že potom ani Emilko, ani Šebej, ani opační nesmú byť krysy a nikoho existencia nie je urážkou ľudskej rasy.

 

Takže to upravte tak, aby ste sa do toho vošli s vlastným slovníkom a nemuseli byť odkázaní na dvojaké metre a len totalitné praktiky!

Pôvodne boli liberáli o osvete k inakosti. Ešte vám to niečo hovorí?

 

 

Agresivita a agresívny slovník u liberálov. To je vaša osveta príkladom prečo je to nebezpečné?

Kto tu potom roznecuje extrémizmus? 

Navyše vy sa nemôžete vyhovárať, že ste vyrástli v krčme, ako to aj dnes píše Cvik na Pravde a sústavne tu chodí ľudí len provokovať, čím len prispieva k roztáčaniu extrémizmu. Vy to nerobíte?

 

 

 

Chmelár 15.12.

 

„Toto sa mi snáď sníva. Sloboda agresivite a solidarita s násilím? Či neviditeľná ruka trhu rozdáva facky? Naozaj toto SaS obhajuje a oslavuje?“

 

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/2854391141259426/?type=3&theater

 

 

====

 

Blaha:

„Upozornil ma na to Igor Melicher, ktorý akciu rozbehol – veľmi pekne mu ďakujem, je to mladý ľavicový intelektuál, ktorý má plné zuby celého tohto lynču, ktorý sa rozpútal proti ľuďom s iným názorom:

 

Výzva riaditeľovi RTVS na disciplinárne riešenie výrokov Michala Havrana

 

 

„Vyzývame riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby eticky a disciplinárne riešil výroky svojho zamestnanca Michala Havrana, ktoré uviedol vo svojom článku v Denníku SME. (https://komentare.sme.sk/c/22281327/mandat-ta-neopravnuje-pisat-jazykom-stoky.html)

Svoje nenávistné vyjadrenia smeroval Michal Havran na adresu poslanca NR SR Ľuboša Blahu. Michal Havran, spisovateľ, teológ a moderátor relácie „Večera s Havranom,“ ktorú vysiela RTVS, použil vo svojom verejnom komentári na Denníku SME hrubé vulgarizmy, svojimi dehonestujúcimi výrokmi prejavil otvorenú nenávisť voči konkrétnej osobe, teda Ľubošovi Blahovi a rovnako tak výrazne zasiahol do predvolebnej kampane.

Na základe toho, že Michal Havran označil Ľuboša Blahu ako „hviezdu v kanáloch“ nepriamo naznačil, že občania Slovenskej republiky, ktorí podporujú Ľuboša Blahu alebo majú iné názory, aké preferuje pán Havran, sú ľuďmi z kanála. Toto vyjadrenie môžeme považovať za akt nenávisti, nadradzovania sa a straty rešpektu k pluralite názorov. Veľmi znepokojujúco pôsobí aj záver príspevku Michala Havrana, v ktorom sa vyhráža Ľubošovi Blahovi, že vzhľadom na jeho názory môže mať problém so zamestnaním sa. Tieto vyjadrenia pána Havrana hraničia s totalitným myslením.

Sme presvedčení, že zamestnanec RTVS by nemal prejvaovať otvorenú nenávisť a rovnako tak by nemal ponižovať občanov Slovenskej republiky, koncesionárov RTVS, ktorí majú iný názor ako pán Havran. Je to neprofesionálne, neetické a vyvoláva to vlnu nenávisti v spoločnosti. 

Vyzývame preto Jaroslava Rezníka, aby túto situáciu s Michalom Havranom bezodkladne riešil. Vychádzame z minulého rozhodnutia RTVS, kedy o prácu prišla moderátorka Kristína Kormuthová za ďaleko menej závažné vyjadrenia. Sme toho názoru, že rovnaká sankcia by mala platiť aj pre Michala Havrana.

Citácie z Havranovho článku:

– „Ale si im naložil, čo? Kurvám liberálnym, slniečkarskym buzerantom, protislovenským prostitútkam, sopliakom prokurátorom!“

– „Náš Ľuboš, Potkan kráľ, ako sa on vyzná! Prezidentka je suka, čo velebí homošov.“

– „Tvoje smradľavé nemocnice, kde prídeš s chrípkou a odídeš s plesňami! Tvoje špinavé Slovensko zneuctené bilbordmi s vašimi ksichtami ešte aj pod Tatrami!“

– „(..)ešte spred doby, ako si sa stal hnedo-červeným s fóbiou voči rasám a odlišným sexualitám..“

– „Verím, že byť hviezdou v kanáloch ti dáva pocit zmysluplného a pokojného života.“ 

– „(..)príde deň, keď nebudeš poslancom a možno si budeš hľadať prácu. Mysli na to, že mnohí si tvoje výroky budú pamätať a podľa toho sa k tebe budú správať.“

 

 

V SAV nie, čo s tým nič nemá, ale v médiách áno?

 

 

 

Blaha 14.12.

 

HONZ NIE JE ĽUDOVÍT XIV., ALE SLUŽOBNÍK ŠTÁTU

Po druhé, prokurátor je napojený na rôznych slniečkarov a mimovládky, ktoré roky bojujú proti Ficovi a Smeru, tak preboha, prečo by sme nemohli namietať jeho zaujatosť? To akože prokurátor je Kráľ Slnko, ktorého nemožno kritizovať a iba ho budeme všetci ofukovať, aký je skvelý a geniálny?

Po tretie, je choré, aby akože nezávislá redaktorka sugestívne hovorila, že o Honzovi šírim klamstvá. Povedal som jednu jedinú nepresnú vec, a to jeho vek, za čo som sa okamžite ospravedlnil. Všetko ostatné sú fakty, žiadne klamstvá. A jediný, kto klame, je Mihočková.

ZMYSLOM JE ŠÍRIŤ LIBERÁLNY TEROR A ZASTRAŠOVAŤ ĽUDÍ

Po štvrté, ak advokátka vytvára dojem v demokratickej spoločnosti, že je neprípustné, aby niekto kritizoval prokurátora, pomáha tým vytvárať atmosféru strachu a obmedzuje tak slobodu slova.

Ak sa ľudia budú báť hovoriť slobodne, lebo ich straší nejaká právnička v tandeme s nabudenou penťáckou novinárkou, je to šírenie poplašnej správy a iba to prispieva k liberálnemu teroru.

 

KEĎ ŤA HEJTUJE REDAKTORKA PENTY

Ale to najlepšie. Osoby a obsadenie. To vysvetľuje všetko.

Redaktorka Mihočková je na výplatnej páske Penty, pretože Trend vlastní táto finančná skupina. Je super hrať sa na nezávislého novinára a dostávať výplatu od Haščáka – ach, aké rozkošné!“

 

Povedzte mi, čo je na tom vulgárne ako u Havrana? Nech ste liberáli alebo konzervatívci, rovnaký meter pre všetkých by ste nemali strácať!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5546504x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie