Založ si blog

Podobnosť medzi kresťanmi a moslimami, tiež takzvanými veriacimi

Možno si myslíte, že kresťania sú mierumilovnejší. Ale keď je raz niekto náboženský fanatik a štáty to nekontrolujú, zvrhne sa to vždy do množstva agresívnych siekt. Zvlášť agresívni ľudia vyhľadávajú rôzne sekty, kde si svoju nevraživosť voči rôznym skupinám môžu pestovať pod hlavičkou, že to v mene Boha alebo Alaha, cnosti, viery… Z kresťanov sa nemohli stávať takéto agresívne skupiny preto, lebo v Európe máme pre kresťanstvo kontrolované štruktúry. Nemohlo sa stávať, aby sa niekto celkom svojvolne vyhlásil za kňaza a že si v mene viery, Boha alebo záchrany iných bude hlásať čokoľvek. Týmto bolo kresťanstvo neustále kontrolované a pod kontrolou ich mocenskej štruktúry, ktorá týmto zabezpečovala aj ich neagresivitu. Problematického kňaza by jednoducho odvolali.
Touto kontrolou bolo sústavne zabezpečované, aby sa veriaci v ničom neradikalizovali a neohrozovali kvôli svojvoľnej viere iných.

Ak si myslíte, že moslimovia sú nebezpečnejší a viac radikalizovaní, musíte si uvedomiť aj to, ako presne k tejto radikalizácii v Európe dochádzalo. Upozorňujú na to aj samotní moslimovia, ktorí kritizujú radikalizáciu moslimov, že toto, čo sa deje v Európe, by sa nemohlo diať v ich moslimských krajinách, lebo aj tam to kontrolovali zas ich mocenské štruktúry vo viere. Tam sa tiež nemohol niekto svojvoľne vyhlásiť za imáma, pokiaľ nebol pod kontrolou.
No v Európe takúto kontrolu hierarchie vo viere už stratili. Byrokraticky akože fungovali také štruktúry aj v Európe, ale v skutočnosti sa islam v Európe šíril živelne a nekontrolovane. Preto sa stávalo, že islam šírili samozvanci bez vzdelania v islame, čo sa za imámov len tak vyhlásili a presadzovali svoju agresívnejšiu podobu. 

To isté by sa dialo aj s kresťanstvom, keby takéto mocenské štruktúry kontroly neexistovali.

Nemôžeme sa čudovať moslimom, že veria vlastnej viere a navyše vyrástli v spoločnosti, ktorá ľudskú rovnoprávnosť neuznáva.
Keby v niečom takom vyrástli naši kresťania, celkom rovnako by im nič nehovorila.
Napriek tomu, že kresťanstvo v Európe dostávalo civilizovanejšiu podobu, napriek tomu v ňom ľudia veria všetkému, čo sa im káže.
V mene viery môžu ubližovať homosexuálom. To sa oni bránia, že im neubližujú, ale reálne im sústavne nadávajú, že ich majú plné zuby a prečo ich majú právo mať plné zuby. Napokon celá konzervatívna politika je len o homosexuáloch a ženách vrahyniach.


Sústavne vyhľadávajú ukážky ich extrémizmu, akokeby všetci homosexuáli museli byť a boli extrémisti.
Ale keď im ukážete ukážky extrémizmu konzervatívcov a veriacich, čo už dnes splynulo, to už je pre nich len čiernobiele videnie, lebo oni k nim nepatria!

Tak, ukážky buď platia alebo nie! Ak sa majú a môžu používať na homosexuálov, musia a majú sa používať aj na veriacich a konzervatívcov.
A ak sa nemajú, potom ich nemôžu používať ani veriaci a konzervatívci.

Čo je iný meter od liberálov, to hneď všetci konzervatívci zázračne vedia a chápu. Ale keď príde na ich dvojaký meter, zázračne oslepnú a budú dvojaký meter vyčítať len ateistom (skôr sú liberáli) alebo liberálom.

 

 

 

Dajte si povinne vnútiť túto vieru. Najlepšie cez parlament!

 

Môžno ste už počuli, že božie zákony fungujú dokonalo. Medzi nimi je zákon rovnorodosti, že rovnaké sa priťahuje rovnakosťou. Navyše, čo máš v sebe, to priťahuješ, aby si to po svojom ovocí spoznal.
Keby ľudia v Európe sami boli mierumilovní a neagresívni, neotvárali by sa agresívnej sile zvonku. Tým by boli pred takou silou ochránení.
Ale keď sami v sebe majú agresivitu, neuznávanie ľudskej rovnoprávnosti, vnucovanie voči iným, všetko toto priťahujú aj z vonku. Potom sú zákonite s takými silami konfrontovaní. Nevedia prečo, ale zažijú konfrontáciu s takými silami v iných, ktorých si takto priťahujú pre rovnakosť.
Často si ľudia myslia, veď ja som až tak zlý nebol, ako to ja zažívam a preto nemôže platiť, že sa mi to len vracia. Ale otváranie sa týmto silám, čo som vymenovala, neprebieha tak, že sa ti to nejako nadávkuje a dosť. Čomu sa otváraš, to živelne rastie a skosí ťa to väčšou silou, než ľudia predpokladajú.
Preto akákoľvek pestovaná agresivita, neuznávanie rovnoprávnosti a donucovanie iných, vedie násobením tých ľudí až k vzájomnému vraždeniu.

Veľká škoda, že táto stránka zostala na alternatívnych weboch nepovšimnutá, lebo mnohé alternatívne weby na toto ľudí upozorňujú, aby sa neotvárali agresivite a extrémizmu, lebo ich to skosí a celkom zničí voči pôvodnému oprávnenému odporu. No toto už našich agresívnych konzervatívcov nezaujíma. Ale ľudia to poznajú z bojových umení, čím sa sami zneškodníte a kedy máte najväčšiu silu.

 

O tom vam tu pisal aj Johanides, aj keď ten skôr so zameraním na migrantov. No rovnako to platí na všetkých, čiže na našu nevraživosť, netoleranciu atď k iným, ktorá je taká príznačná práve pre konzervatívcov a dogmatikov k rôznym skupinám. Nehovoriac o tom, že konzervatívcov je omnoho viac než liberálov a preto vytvárajú určujúce sily pre to všetko, čo nás spoločne postihne a je súčtom týchto vnútorných síl. 

 

„Skrytou, najhlbšou a najpodstatnejšou príčinou takéhoto stavu, je kvalita vnútorného života príslušníkov daného národa. Ich spôsob uvažovania, vyznačujúci sa trebárs nevraživosťou, nenávisťou, netoleranciou, násilnosťou a tak ďalej a tak ďalej.

 

Ak ale cielene vytvárané negatívne podnety dokážu zarezonovať s negatívnymi emóciami, ktoré tento národ v sebe prechováva, expanduje potom jeho nenávisť a zloba do vonkajšej podoby teroru a násilia. Avšak skutočná príčina deštrukčného chaosu, v ktorom sa onen národ zrazu ocitá je v prvom rade spojená s jeho vlastnou mentalitou a s jeho vlastným, negatívnym spôsobom myslenia. Jedine on sám je hybnou silou všetkých udalostí, ktoré ho stíhajú.

https://johanides.blog.pravda.sk/2019/12/09/o-migrantoch-a-migracii-bez-servitky/

 

 

Svetoví oligarchovia síce zneužívajú liberalizmus, ale samotní liberáli ako masa ľudí nepredstavujú agresívnu silu. Je zneužívaná ich naivita ale nie agresivita. Na jedného liberálneho Emilka pripadá mnohonásobne viac nebezpečných konzervatívnych primitívov.
Viac nebezpečnej sily sa nachádza v masách konzervatívcov, ktorí sú agresívnejší a pri ohrození viac podliehajú hnevu, odporu a útočeniu.

Asi by konzervatívci boli veľmi prekvapení, keby vedeli, že radikálnych moslimov svojou silou priťahujú práve oni a nie liberáli!


To bude asi tým, že nepochopili, že svetoví oligarchovia používajú liberalizmus na vyhrotenie agresivity konzervatívcov.
Ak sa im podarí vyprovokovať masy konzervatívcov k agresivite, pričom liberálov na to len zneužívajú ako červené súkno, budú mať presne to, čo chcú na presadenie svojho poriadku.

Takže, ešte raz, liberáli sú len súkno na vyprovokovanie konzervatívcov.
Tá agresívna sila sa využije od konzervatívcov.
To nebudú liberáli, čo pôjdu vraždiť moslimov, to budú konzervatívci v mene viery, Boha, ctnosti…ochrany! Ale liberáli to nebudú, čo tu začnú občianske vojny na želanie svetových oligarchov. Na to sa použije primitívna sila v ľuďoch. 
Takže bez našich konzervatívcov by sa to nemohlo udiať!
Keby v Európe žili len liberáli, tak je od radikálneho islamu ušetrená. Ale tomu konzervatívci neuveria, hoci väčšina z nich je veriacich, lebo ako veriaci neveria v takú silu neagresivity. To je tiež paradox, že veriacim by ste mali vysvetľovať silu mierumilovnosti a neagresivity. Ale to by naozaj museli byť veriaci.
Už to, že v ňu neveria, hoci vidia okolo seba množstvo skoro bezbranných slniečkárov, svedčí o tom, že čo v sebe nemáš, v to u druhých neuveríš!
Predpokladáš u iných to, čo je v tebe samom!
Preto slniečkári toto nebezpečenstvo podceňujú – podľa seba. A preto ho konzervatívci preceňujú – podľa seba.

 

 

„Byť výnimočný pre stádo dokáže najskôr človek, čo prezentuje jeho priemer. Stáva sa len maskotom toho stáda.“

 

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538824x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie