Založ si blog

Otázky liberálov na SME

Tu uvádzam otázky, aké si dávajú liberáli na SME:

 

„Krajná pravica na Slovensku rastie. Treba ju zastaviť? Sú jej požiadavky legitímne, alebo za hranou? Ako jej môžeme najúčinnejšie vzdorovať?

Treba jej predstaviteľov pozývať do diskusií? Dosiahneme tým niečo? Alebo je vhodnejšie ich ignorovať a nelegitimizovať ich?

Pomáha im paradoxne, keď o nich médiá píšu ako o fašistoch? Ako komunikovať s ľuďmi, ktorí tieto hnutia volia?“

https://domov.sme.sk/c/22268193/cafe-europa-krajna-pravica-rastie-je-ignorovanie-spravna-cesta.html

 

 

Skôr, než si pozriem, ako to rozdiskutovali, napíšem k tomu vlastné odpovede.

 

Len zato sa nič nezastavuje, že to rastie. Tu by ste sa mohli poučiť od konzervatívcov, že keď nechcete pôsobiť výbojne a agresívne (čomu sa rozumie – provokujete), je potrebné už v názve vyjadriť, že pravica nám nevadí, len konkrétne tieto chyby nám vadia a to preto… a nastúpia argumenty, ktoré majú ľudia pochopiť, čiže musia nastúpiť skutočne pádne argumenty.

Keď presvedčím ľudí, že toto sú naozaj chyby, rozhlodám ich voľbu, pričom vôbec nemusím hovoriť, že som proti pravici alebo nejakým stranám, čím ľudí provokujete, že ste zaujatí a to už aj bez argumentov. Toľko taktika, keď chcem niekoho presvedčiť a nie vyprovokovať do protiútokov a k zaťatosti, keď už ho argumenty nezaujímajú.

 

Väčšina ich požiadavkov je legitímna, však preto ich voláte fašisti, lebo inak to neviete poprieť.

Za hranou nemajú fašizmus, len náboženský dogmatizmus, ktorý chcú presadzovať do parlamentu. Presne to je za hranou.

Na inom poli ich oprávnených požiadaviek ich len provokujete.

 

Príklad legitímnej požiadavky.

 

Vzdorovať môžete len pádnymi argumentami a diskusiami, kde sa môžu tie pádne ukázať. Určite nie zastrašovaním a provokovaním, ako dosahujete presný opak!

 

Rozhodne ich predstaviteľov pozývať do diskusií a chodiť do diskusií na alternatívu. Ale to by ste tie pádne argumenty museli mať! A nielen si myslieť, že ich máte, lebo stačí výsmech, zastrašovanie a dosiahnete opak.

 

Kto má argumenty, vždy dosiahne.

 

Ignorovanie a nelegitimizovanie by pomohlo len vtedy, keby neexistovali provokácie. Takže aké nelegitimizovanie? Už ste ich legitimizovali výsmechom a zastrašovaním.

 

Písať o nich ako o fašistoch sú len provokácie.

 

Ako komunikovať s ľuďmi, ktorým nerozumiete? Ak chcem niekoho ovplyvniť, musím mu rozumieť. Nie s ním súhlasiť, ale rozumieť mu, prečo rozmýšľa ako rozmýšľa a prečo to vy ľudsky chápete.

Pochopiť sa dá každý, keď je záujem pochopiť. To znamená chodiť čítať a načúvať.

 

 

Keď príde pochopenie, prídu aj argumenty, ak vôbec existujú!

 

Ale to sa vám nepodarí, lebo na mnohé veci, ktoré máte za úlohu presadiť, argumenty nemáte!

 

Takže toto môžete dosiahnuť len poctivosťou priznať si, ktoré naozaj mám silu presadiť, lebo sú oprávnené a ktoré nemám, lebo chcem len vnucovať a bez argumentov.

 

 

 

A ako chcete porozumiet moslimom, keď nedokážete ani vlastným spoluobčanom? To je pekne ružová predstava, že moslimom s ich ešte väčším dogmatizmom by ste už rozumeli a ich omnoho väčší dogmatizmus už dobre znášali. Veď oproti nim sú naši voliči ĽSNS osvietení ľudia našou civilizáciou a ľudskou rovnoprávnosťou v Európe.

 

 

 

z komentárov čitateľov SME k diskusii:

 

„Nuz, ked diskutuju 3 novinari, ktori vsetci ziju v BA a okoli, nie je sa velmi cudovat, ze budu odtrhnuti od reality.

Narast Kotlebu nesposobil FB. FB sposobil iba to, ze tzv. ‚mienkotvorne media‘ prisli o medialny monopol, ktory az do prichodu Internetu mali. A tieto media nevedia ako sa s tym vysporiadat.

Dnes uz ludia naozaj nepotrebuju SME a N, aby si precitali o tom co sa deje napriklad vo Svedsku, Francuzsku ci inde v Europe, kde imigraciu skratka nezvladaju a nezvladnu. A nemusi ani sledovat konspiracne media ci FB. Vsak uz aj mnohe renomovane media o tychto problemoch hoc velmi pomaly a neskoro, no zac inaju informovat.

Mainstremove media si do velkej miery mozu sami, ze stracaju doveru. Ak nebudu poctivo informovat aj o problemoch, ktore realne existuju – napriklad u nas v suziti s Romami v Europe zas s migrantmi, bude to len voda na mlyn Kotlebovi a im podobnym. A doteraz to nerobili.

Dnes bohuzial, media sluzia viac ako propagandisticke nastroje – a to plati na obe strany – ako objektivny zdroj informacii.

PS: Inak je vesele, ze novinar z Nka kritizoval FB – pritom sami na diskusie pouzivaju plugin od FB – cim nutia ludi si FB zaregistrovat. Ja ho nemam a ani nechcem, takze diskutovat nemozem.“

Timmy_Anderson

 

 

„Myslim, ze po kybloch hnusu a spiny, ktore sa zniesli na Sudorovu hlavu je legitimna otazka, ci sa denniky Sme a N necitia ani trochu zodpovedne za to, cim krmia svojich progresivnych citatelov, keď davaju priestor typkom, ktori len hejtuju (vseliake stranky ako cynicka obluda, alebo individua, ktore Sulika nazyvaju fasistom). Ja sa tej rozpoltenej spolocnosti ani nedivim. Majchrak to povedal presne: Nadavajte niekomu stale do extremistov a on sa nim stane.“

 

 

„Ano, to co sa stalo liberalnemu novinarovi Sudorovi je ukazka kolko fanatikov je aj medzi progresivnymi ‚liberalmi‘.

Vyhrazky smrtou dietata (mimochodom, adoptovaneho Roma), prianie, aby sa mu vratila rakovina s ktorou zapasil, nalepky na obchode, ktory robil prezentaciu jeho knihy (rozhovorov s Palkom) coho vysledkom bolo, ze knizne domy rusili prezentacie tejto knihy – plne obnazili slovensky progresivizmus – ako fanaticku, nenavistnu ideologiu, ktora si moze podat ruky s nabozenskymi fanatikmi typu Kuffa.

Napr. ta ‚Cynicka obluda‘ kvoli tomu prestala odoberat Nko, lebo vraj sirenie Palkovych nazorov je za ci arou, dalsi kaviarensky ‚intelektual‘ Hvorecky dokonca daval Sudorovu knihu do suvislosti s vrazdou zeny v BA.

To co nastalo po vydani tejto knihy, ktoru kritici vlastne ani nemali moznost precitat ukazuje, ze ‚BA kaviaren‘ sa od ‚Kotlebovskej krcmy‘ az tak nelisi…“

Timmy__Anderson

 

 

„Názorová diktatura? Rozhádané Německo hledá hranice svobody slova“.(zdroj Idnes). Odporúčam. A hlavne posledné 3 odstavce súvisia aj s témou článku.“

 

Názorová diktatura? Rozhádané Německo hledá hranice svobody slova

 

V Německu se rozhořela intenzivní debata o limitech svobody slova. Živí ji nejen emoce kolem uprchlické krize, ale i prostředí sociálních sítí. Nejtěžší „boje“ se odehrávají na univerzitách, píše magazín Der Spiegel.

Více než polovinu Němců podle této sondy také dráždí, že jim „čím dál více lidí říká, co mohou a co nemohou říkat a jak se mají chovat“.

A do třetice ještě jeden průzkum. Provedla ho Nadace Friedricha Eberta napojená na Sociálnědemokratickou stranu. 55 procent dotazovaných si v něm postěžovalo na údajnou „názorovou diktaturu“ panující v současném Německu.

 

Tlakový hrnec podle něj explodoval v roce 2010, kdy Thilo Sarrazin vydal svůj bestseller Německo páchá sebevraždu.

 

Podle sociologa Armina Nassehiho je například na německé levici rozšířen názor, že s krajní pravicí se nemluví, protože se tím její politické názory stávají společensky přijatelnější. To je podle něj ovšem velký omyl.

„Jsem tím posledním, kdo by tvrdil, že krajně pravicové názory nepředstavují nebezpečí. Bylo by však extrémně naivní věřit, že pokud se od těchto scestných idejí budete držet v bezpečné vzdálenosti, tak je oslabíte,“ říká Nassehi.

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-svoboda-slova-bernd-lucke-afd.A191118_202430_zahranicni_aha

 

 

 

Ale spomínaná diskusia skončila  a  bola ospravedlňovaním si nediskusií s oponentmi. 

 

 

 

„Krajná pravica rastie ako reakcia na rast krajnej ľavice, vždy to tak bolo.

Už nacisti sa dostali k moci preto, lebo ľudia sa báli komunistov. Bavorská republika rád 1919, pamätáte si dejepis? Komunistický puč tam bol skôr ako nacistický.

Aj dnes je to tak. Roku 2015 šialení slniečkári a vítači zaplavili Európu miliónni neprispôsobivých, a vy sa teraz divíte, že odvtedy rastie krajná pravica? Krajná pravica je vždy reakciou normálnych ľudí na ohrozenie zľava.
A diskutujete, či riešením je ignorovať ju?

Riešením je nepodporovať krajnú ľavicu, potom krajná pravica zmizne sama. Lenže to sa nestane, bohužiaľ. Lebo to vy novinári ste tou krajnou ľavicou. Vy ste príčinou rastu Kotlebu, Harabina a pod.“

 

 

„K+++

problem je, ze krajna lavica ma nulovu sebareflexiu, takze krajina pravica bude rast. v podstate sa da povedat ze bezprostrednou pricinou buducej celoeuropskej obcianskej vojny su slnieckari.“

 

 

„Krajna lavica su tisice vysokoskolakov z humanitnych univerzit, kde nasiakli neomarxizmom a sami seba povazuju za elitu naroda, lebo zvladli par fraz.

Ich hlavnym prejavom je agresivne potieranie akohokolvek ineho nazoru. Ich ucenie je zalozene na viere v sialenu myslienku, ktoru vsak vyvracaju fakty. Preto fakty neznasaju. A este viac neznasaju tych, ktori objektivne fakty siria.

 

 

 

„a) Ujasnite si co krajna pravica

Ak kazdeho, kto odmieta priliv milionov nelegalnych islamskych migrantov nazvete nacionalista, fasista a xenofob, tak ano, pocet „fasistov“rastie.

b) Akcia vyvolava reakciu
Mohli sme si v pohode zit v Europe, volny pohyb, sloboda vyjadrovania. Ked zrazu nejaku kravu, samozvanu vodkynu Europy frau Merkel (kto je v pozadi nevieme) napadlo porusit zakony, otvori t schengenske hranice a pozvat do Europy miliony ilegalnych moslimskych migrantov.
Reakciou bude odmietanie, vitazstvo „pravicovych“ stran a mozno obcianska vojna.
Po ktorej dufam bude sud s podobnymi politikmi a mimovladkami.

c) V sucasnosti je pre Europu najvacsim nebezpecenstvom krajna lavica.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553863x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie