Založ si blog

Byť traktoristom je väčšia sloboda pre vaše názory, ako keď chcete dostať príležitosť!

A presne preto musia byť umelci a inteligenti v každej dobe ovce.

 

PRAVDA ku Gottovi:

 

„Čím patetickejšie gesto, tým väčšia ikona, tým nedotknuteľnejší monument, tým menej človeka za postavou umelca. Pravdaže, za to on sám nemôže. Symbol zmenený na verejný majetok žije ďalej tak, ako o ňom rozhodnú ambície iných.“

https://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/528077-ako-pochovat-gotta/

 

 

U nás sa to hodí na Čaputovú a už za života, lebo predstavuje absolútnu podriadenosť Bruselu.

 

 

Na seba prezradím, že ja som Karla Gotta nezbožňovala, lebo ja som všeobecne nemala rada a nemám rada pesničky z rozhlasu. Hlavne kvôli žvástom medzi nimi.

 

Pre mňa je Gott táto pesnička – „Jenže jinak, než chci já!“

 

Karel Gott – Je jaká je

 

 

Celý Gott bol pre mňa taký – Jenže jinak, než chci já! No nie kvôli politike!

 

Ja som sa vyjadrila len k tomu, že politici a novinári vždy umlčiavali umelcov a nútili ich robiť sluhov vo všetkých režimoch a propagandách, aby si ďalej nerušene sami servilne žili na najľahších cestách životom.

 

Českého zpěváka googluje celý svět. Gott na tři hodiny překonal Trumpa

Smrt zpěváka Karla Gotta zasáhla i do pořadí na nejvyšších místech žebříčku nejvyhledávanějších slov. Podle Google Trends byly informace o Karlu Gottovi na chvíli vyhledávanější než informace o americkém prezidentovi, a to celosvětově. Nejvíce hledali Gotta Češi, Slováci, Němci a Rakušané.

https://www.idnes.cz/technet/internet/karel-gott-vyhledavani-google.A191002_132255_sw_internet_pka

 

 

Politici a novinári by mali rešpektovať, čo si ľudia pýtajú! Ale to politici, ani novinári, nevedia!

S Gottom končí éra „normalizačných“ umelcov socializmu. Ale normalizační umelci nekončia. V každej dobe budú vykrikovať z tribún, aby sa uchytili a každý režim si z nich bude robiť propagačných sluhov. Liberáli majú svojich a dokonca aj tých istých, čo slúžili aj v socializme. Ale to vraj museli a teraz už vraj nemusia! Vždy ich len takto umlčiavali. Byť traktoristom je väčšia sloboda pre vaše názory, ako keď chcete dostať príležitosť.

 

 

„Plán uspořádat v katedrále svatého Víta státní pohřeb zpěváka Karla Gotta (†80) doběla rozpálil katolického kněze Tomáše Halíka. V e-mailu pro pražské arcibiskupství ostře zkritizoval, aby se „hvězdě normalizačního průmyslu“ dostalo takové pocty. Podle něj jde o „šílený a nevkusný nápad“, jak z jeho listu citoval web Forum24.cz.

 

„V tomto pokusu o mytizaci hvězdy normalizačního zábavního průmyslu jde nejenom o projev naprosté devalvace hodnot a morální kýč, nýbrž i o politicky účelovou interpretaci našich moderních dějin a také o další pokus zatáhnout náboženské a církevní symboly do politiky zemanovsko-babišovského populismu,“ pokračuje už Halík rozezleně.

 

Je to zároveň projev hrubé neúcty nejen vůči hrdinům disentu a skutečným tvůrčím umělcům, nýbrž i vůči ohromnému množství občanů, kteří se před komunistickou mocí nesklonili.“

 

Podle kněze „je to zároveň tragikomické poselství o současných národních hodnotách, národním sebepochopení a sebeúctě, které tím ‚Gottland‘ vysílá do zahraničí“.

 

Halík svůj elektronický list uzavírá se slovy: „Jsem opravdu zvědav, zda se naše církevní vrchnost propůjčením katedrály zapojí do této blasfemie neonormalizačního režimu. Je to další morální zkouška církve, dilema mezi věrností prorocké tradici odpůrců zla a kýčové, nemravné servilitě vůči jakékoliv moci.“ A před svůj podpis nakonec připojí i poznámku adresovanou přímo Dominiku Dukovi: „Beran, Tomášek a Vlk by řekli: Nemlč, arcibiskupe!“

 

 

Aj ten Halík slúži na dnešnú neonormalizačnú propagandu, hoci ani umelec nie je!

 

 

Viete, čo bolo pre mňa v tom socializme dobré? Že som mohla chodiť do SND zadarmo na balety a opery.

Aj každý tretí deň som bola na balete alebo opere aj zahraničných umelcov. Na index študenta ste sa mohli dostať zadarmo hore na galériu.

Po prvom dejstve som si zhora pozrela, kde je voľné miesto a ďalšie dejstvá videla aj zblízka. Keď boli zahraničné predstavenia, nechceli nás policajti púšťať, ale vždy sa tam oplatilo zostať stáť, lebo napokon nás pustili.

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5546895x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie