Založ si blog

Vzbura pudlíkov

Beňová: Nie sme víťazmi, nevystupujeme ako tím a mali by sme riešiť Blahu

https://dennikn.sk/1480332/benova-nie-sme-vitazmi-nevystupujeme-ako-tim-a-mali-by-sme-riesit-blahu/?ref=tema

 

Podobne, ako sa musia zbaviť Sulíka, musia sa zbaviť aj Blahu. Pýtate sa, či sa to Smeru oplatí.

Keď vychádzame z toho, že prioritou politikov je udržať sa na svojich miestach a to odhora až dolu, v prvom rade musia skúmať odkiaľ kam fúka vietor mocenských skupín.

A ten fúka smerom proeurópskym, inak by už európske krajiny neboli európske.

Pomoc a podporu dostanú také strany, ktoré poslušne budú súhlasiť s federalizáciou EU a federalizáciou dlhov. Okrem toho s obchodnou zmluvou s USA, muničnými skladmi a cudzími vojskami.

A kto sa chce udržať na stoličke musí byť slušný IN, ako je toho ideálnym stelesnením práve Monika Beňová. Čaputová preto nie, lebo u Beňovej vidíte, ako sa chytá ten správny vietor a kormidluje.

Keď sa pekne s liberálmi dohodnú, bude spriechodnené všetko, čo od nás chcú a ešte si zachovajú aj svoje stoličky.

Smer by mohol byť vymazaný z politickej mapy a preto sa rozhodli pre pekné druhé miesto v koalícii liberálov, kde sa na reklame spolupracuje za odmenu za spoluprácu.

 

Kto by niečo z toho nechcel, „nerozumie situácii (kam má fúkať aj vietor), nie je slušný alebo je slušnosťou nevýrazný a hnedne.“

Na tom vôbec nie je smutné, akí sú politici, lebo v konečnom dôsledku akýchkoľvek politikov aj s novinármi dokopy je vždy len hŕstka oproti voličom. Na tom je smutné, že presne toto všetko voliči podporia, ako ste to už videli, aby sa po pár rokoch cítili vlastných volieb obeťami.

Keď sa vám raz nebude páčiť, že žijeme vo federácii EU, že platíme federalizované dlhy, že tu máme muničné sklady a cudzie vojská, že sa aj tak kradne, spomeňte si, že Slováci to tak chceli a presne tak si to pýtali vo voľbách. 

Nie, politici nie sú zlí, sú len zrkadlovým obrazom svojich voličov a svojich dvojtýždňových záujmov o politiku, kde im stačí dojem serióznosti.

Buďte sklamaní nie z politikov, ktorých je málo, ale z voličov, ktorých je veľa a rozhodujú o tom.

 

 

To som si napísala k situácii včera a dnes čítam, že vzbura smeráckych politikov je vzbura, len sa nemá volať vzbura.

No vykazuje to všetky znaky vzbury, keď politici zo Smeru a dokonca otvorene sa o tom v novinách píše, že chcú vytvoriť nátlak na zmenu aj cez médiá, čo sa už aj deje.

Keď sa povie nie je to vzbura, vzbura by to nebola, keby sa dnes vyjadrovali, že došlo k omylu, mylnému záveru, že niečo také by niekto chcel alebo to chce len hŕstka politikov Smeru, od čoho sa iní politici v iných krajoch dištancujú. Pokiaľ sa nedištancovali, môže to byť maximálne len interné, že nevieme výsledok, ale nie je to dôkazom, že nejde o vzburu.

 

Ja so Smerom nič nemám, nie som ani ich volič ani sympatizant. Napriek tomu oceňujem aj v tejto strane, keď ich zaujíma, čo si myslia ich voliči a čo chcú od svojich zástupcov a neignorujú to, že ani ich voliči nechcú na Slovensku muničné sklady a cudzie vojská alebo federalizáciu dlhov a federalizáciu EU. Aj keď alternatívne médiá najviac zo všetkých strán kritizovali Smer a SNS, toto sa zvyklo oceňovať práve na tejto strane, že aspoň najviac načúva voličom a asi najviac to u nej určujú voliči, ako sa táto strana potom zariadi, aby mala podporu.

 

Keď ich to zaujímať prestane, potom asi vsádzajú na to, že ich voliči budú len naivní a netušiaci, čo všetko sa okolo nich deje a preto budú doradu súhlasiť so všetkým, čo sa bude aj od strany Smer vyžadovať od EU – federalizácia, federalizácia dlhov a okrem toho aj obchodná zmluva s USA od USA.

 

A v tomto má Chmelár pravdu:

 

Chmelár: Búria sa len tí smeráci, ktorí si uvedomili, že ich válovy a trafiky sú ohrozené

 

„Chmelár argumentuje tým, že členovia Smeru sa nebúrili, keď boli odhalené korupčné kauzy, keď sa strana odkláňala od ľavicových ideálov, keď bolo čoraz jasnejšie kriminálne pozadie jej niektorých predstaviteľov.

“Začali byť nespokojní až po tom, čo najsilnejšej vládnej strane dramaticky spadli preferencie a miestni funkcionári si uvedomili, že válovy a trafiky sú ohrozené. A samozrejme, je úplnou náhodou, že list predsedníctvu iniciovala Monika Smolková, ktorá sa opätovne nedostala na kandidátnu listinu do Európskeho parlamentu a rovnako je náhodou, že list určený na vnútrostranícku diskusiu sa dostal do médií.”

Tragédiou politických strán na Slovensku je podľa Chmelára, že nebudujú členskú základňu zdola na báze spoločných hodnôt, že sa v nich na nižších úrovniach združujú len tzv. trafikanti – ľudia neschopní zabezpečiť si vlastnú existenciu inak ako straníckou nomináciou na úradoch.

“Keby ste týchto ľudí pomiešali, keby si vymenili radových členov Smer, KDH alebo SaS, až na výnimky by ste si to ani nevšimli. Sú ideologicky úplne indiferentní, buď v tom majú zmätok alebo ich to nezaujíma…“

Ak teda očakávate, že z tejto bubliny vznikne niečo zásadné, zasa sa pekne upokojte. Kým budú fungovať kšefty, bude fungovať aj Smer.“

 

Všetky strany a stále majú možnosť zastupovať voličov, ktorí nesúhlasia s federalizáciou EU, federalizáciou dlhov a s cudzími vojskami na Slovensku.

Ale asi viac ich zaujíma, či na svojich stoličkách a ako prežijú, než či naozaj zastupujú záujmy Slovenska a či sú statoční do takéhoto boja.

Keďže väčšinou nie sú (ako ani v iných stranách), tak hlavne riešia svoje politické prežitie a osobné prežitie na svojich prijmoch. 

A opäť sme pri tom, že budú robiť len to, čo im ich voliči DOVOLIA! Ak budú ich voliči naivní alebo primitívni, dovolia si voči nim čokoľvek. Rozhodujú o tom ich voliči a nie ich smerácke kádre!

Keby som ja bola voličom Smeru, robím len to, čo robím aj ako bývalý volič SaS. Píšem, že ich nebudem voliť, keď sa nezbavia ľudí, čo presadzujú politické ciele, ktoré si neželám a považujem ich za kľúčové.

Alebo odporúčali by ste mi, aby som volila schizofrenickú SaS len preto, že Sulík je proti federalizácii dlhov ale trhať partu nebude?

Lebo presne tým je váš Blaha, že aj po neviem akej kritike napokon trhať partu nebude a rovnako, ako Sulíka zožerú jeho pudlíci, Blahu zožerú zas pudlíci v Smere. Dopadnú rovnako a spolu s nimi aj vaše hlasy pre pudlíkov.

Kto bude potom viac alebo menej kradnúť, vám môže byť už jedno, lebo kto zrádza vlastnú krajinu, aj kradne! To je len menej, nie viac!

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553686x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie