Založ si blog

Ako Čaputová klame občanov

Väčšina ľudí na Slovensku sa nezaujíma o politiku a dôveruje politikom, že by ich o dôležitých otázkach informovali a museli ich informovať.

A pokiaľ sa niekto uchádza o post prezidenta, je jeho psou povinnosťou vyjadrovať sa k dôležitým témam, o ktorých nemôže tvrdiť, že o nich nevedel!

 

„Vo všetkých týchto prípadoch ide o vybudovanie vojenských základní USA alebo o uľahčenie prítomnosti amerických vojakov na území dotyčných štátov. Vládna propaganda predáva túto dohodu slovami, že USA nám chcú pomôcť zmodernizovať letecké základne na Sliači a v Kuchyni príspevkom vo výške 46 miliónov dolárov. Lenže táto suma nie je cieľom, ale podmienkou: Washington nám tie peniaze vyplatí len vtedy, ak podpíšeme DCA. Ide výlučne o politické rozhodnutie a vláda bude musieť vyhodnotiť, či sú tie podmienky vhodné a či nám ponúkajú priestor, aby sme sami rozhodovali o tom, koho pustíme na naše územie. Napríklad nemecké letisko Ramstein je výlučne v amerických rukách a Nemci tam nerozhodujú o ničom. Pokiaľ by vláda zamýšľala ísť touto cestou, ľudia majú právo vyjadriť sa k tejto otázke a rokovania nemôžu prebiehať takým netransparentným spôsobom ako v súčasnosti.“

 

Prečo sa k tomuto nevyjadruje aj Čaputová? Jej vlastný názor na zahraničnú politiku je taký, že bude čakať na príkazy, aké má mať?

 

„Keď šéf slovenskej diplomacie argumentuje, že ide o príliš citlivé otázky na to, aby ich komunikoval s verejnosťou, musím mu oponovať, že ide o životne dôležité otázky a on nemá právo robiť kabinetnú politiku a zahrávať sa s bezpečnosťou a suverenitou štátu.“

 

A presne v tomto čase kandiduje aj Čaputová a ona sa nemôže vyhovárať, že ako kandidát na prezidenta o tom nič nevie, lebo sa o politiku nezaujíma a rovnako ako bežní občania netuší, čo sa okolo nej deje. Ak sa má vyjadrovať k dôležitým témam, otázku amerických vojenských základní na Slovensku nemôže odignorovať. A kde sa k tomu vyjadruje? Aký má k tomu postoj?

Načo tu máme noviny a televíziu, keď sa nikde k najdôležitejším otázkam nevyjadruje?

 

Postoj Chmelára:

„Môžem len zopakovať, že ako prezident a hlavný veliteľ ozbrojených síl by som nikdy nedovolil uzavretie akejkoľvek zmluvy, ktorá umožní vytvorenie vojenskej základne cudzieho štátu na našom území. Využijem na to všetky právomoci podľa článku 102 pís. 1 ods. a, b Ústavy Slovenskej republiky. Buďte ostražití, priatelia, a žiadajte od politikov jasné odpovede. Ide o veľa. Slovensko potrebuje mierového prezidenta, ktorý neurobí z našej krajiny terč či bojisko, ktorý nás nezatiahne do ďalších vojen.

Ako kandidát na prezidenta Slovenskej republiky dôrazne žiadam našich najvyšších ústavných činiteľov, vrátane prezidenta, premiéra a predsedu parlamentu, aby k tejto záležitosti zaujali jasný a voči verejnosti otvorený postoj. Zároveň vyzývam svojich ctených protikandidátov a kandidátky, aby namiesto emotívnych reklám zaujali politické postoje k tejto kľúčovej otázke a rovnako žiadam médiá, aby namiesto odvádzania pozornosti na zástupné témy riešili tento problém súvisiaci s bezprostredným ohrozením bezpečnosti Slovenskej republiky.“

 

Prosím, ja vám nevnucujem, aby ste volili Chmelára. To je psou povinnosťou každého kandidáta na prezidenta, aby sa jasne vyjadril k tak dôležitej téme, súvisiacej s bezprostredným ohrozením  bezpečnosti Slovenskej republiky. 

 

Miesto toho tu Čaputová rieši, či odstúpi alebo neodstúpi, kto odstúpi, kto o tom čo povedal a k najdôležitejším témam pre kandidátov na prezidenta sa tu nielenže nevedú diskusie, ale sa tie témy občanom zatajujú! 

Bude to ako pri Marakéšskej zmluve, že sa občania zobudia až týždeň pred kľúčovými zmenami? Na to spolieha Čaputová, ktorá sa nemôže vyhovárať na to, že o tom nevie?

Kde sa k tomu vyjadrila, či s tým súhlasí a s čím všetkým pri ohrození Slovenska súhlasí? Znamená to, že bude súhlasiť so všetkým, čo jej len nadiktujú?

 

Naozaj predpokladá, že všetci občania sú tak sprostí alebo zaneprázdnení, že sa to nedozvedia a všetko až po voľbách?

 

„Úplne súhlasím s tým, že keď sa niektorí kandidáti niekoľko mesiacov zaoberali len sami sebou, neostal im čas na to, aby predstavili Slovensku svoj program, aby vysvetlili, ako chcú pomôcť tejto krajine a ako sa chcú zachovať v konkrétnych situáciách. Žiaľ, platí to nielen pre Zuzanu Čaputovú, ale aj pre Maroša Šefčoviča, ktorí sa doteraz vyhýbali otvoreným odborným diskusiám.“

 

Prečo sa tu doteraz nežiadali ich jasné volebné programy? Ako je možné, že ich nemajú a že sa k nim nevyjadrujú aj v oblasti zahraničnej politiky? Či my, ako Slovensko, žiadnu zahraničnú politiku nemáme a len takú, aká nám bude nadiktovaná a akú sa len dozvieme, keď už nemôžme nesúhlasiť? Takú, ktorú politici a dnešní kandidáti len potajomky schvália? A bez toho, aby o tom informovali občanov? 

Kde tu prebiehali také diskusie k zahraničnej politike a volebným programom kandidátov, ktoré sú povinní mať? Kde ich odprezentovali? Kde sme sa ich mohli dozvedieť?

 

Preto ich vyzývam na spoločnú diskusiu, na ktorej by sme sa jasne vyjadrili k skutočným problémom, ktoré bude budúci prezident riešiť – áno, aj k ich postoju k možnému rozmiestneniu amerických vojakov na našom území. Voľby by nemali byť o vyprážaných rezňoch, žehlení šiat a iných stereotypných mediálnych inscenáciách, ale o tom, ako by sme sa postavili ku konkrétnym výzvam, ktorým bude naša spoločnosť v najbližších rokoch čeliť. Mali by byť súbojom myšlienok, nie straníckych pokladníc. Dáma a pane, doteraz ste nič podstatné nepovedali, hoci máte v médiách vysoko nadštandardný priestor, ale pasujete sa do úlohy favoritov. Verejnosť má právo poznať odpoveď na to, ako by ste vykonávali funkciu hlavy štátu. Už tu hádam máme jedno historické poučenie s prezidentom, o ktorom sa voliči až po voľbách presvedčili, že kupovali mačku vo vreci. Dnes Andrej Kiska otvorene podporuje Zuzanu Čaputovú a už sa ani nesnaží hrať na nadstraníckeho prezidenta a plniť si svoje úlohy.“

 

 

Dovolávam sa svojho práva, aby kandidáti na prezidenta predstavili svoj volebný program, ktorý nebude pozostávať len z fráz typu „budem bojovať za spravodlivosť a dôveru občanov“, ale aby predstavili svoje názory a volebný program k zahraničnej politike. A žiadam, aby nás médiá o ich volebných programoch a názoroch informovali!

 

No Čaputová to musí vedieť, že tu na Slovensku nič také neprebehlo, žiadne také diskusie sa nekonali a vnucujú nám kandidátov, ktorí sa nevyjadrili k zahraničnej politike a ako by postupovali v otázkach pri najdôležitejších témach. Pokiaľ súhlasí s takými podvodnými voľbami, ktoré sú bez volebných programov a bez odpovedí na najdôležitejšie otázky, tak vedome sa podieľa na klamaní občanov!

 

Budem vám to dopredu pripomínať, ako pri Marakéšskej zmluve, o ktorej tu tiež občania a to ani poslanci neboli informovaní!

Máme právo na prezidentských kandidátov, ktorí spĺňajú požiadavky k voľbám a nie na vnucovanie kandidátov, ktorí sa im vyhli!

 

Raz sa budú riešiť nielen postoje Tisa, čo urobil, neurobil, čo povedal alebo nepovedal, ale postoje, činy a slová terajších politikov a terajších prezidentov, včetne kandidátov, ako kto potopil alebo ohrozoval Slovensko. Myslíte si, že vás už historici podrobne riešiť nebudú, aké ste mali postoje a čo presne ste k čomu urobili alebo povedali? Kto presne čomu slúžil a na čo?

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5546999x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie