Založ si blog

Ako žena sa musím poďakovať poslancom, ktorí neschválili zákaz potratov

Napriek tomu, že boli populisticky a citovo vydieraní, týmto obhájili práva žien a matiek v ťažkých životných situáciách, ktoré si rozoberieme, keďže mnohí neviete, k čomu sa vyjadrujete, keď túžite odsudzovať a odsudzujete iných ľudí a to navyše ešte prevažne viacdetné matky.

 

Keď nastane akýkoľvek problém, našou povinnosťou nie je odsudzovať pri ňom ľudí a honiť si svoje nepoškvrnené ego, čo je naopak úbohosť, ale skúmať:

 

1. čím to bolo zapríčinené

2. ako tomu môžme predísť do budúcnosti

3. čo môže pre to urobiť spoločnosť

4. akú osvetu to potrebuje a zabezpečiť ju

5. až tu posúdenie osobného podielu iných ľudí alebo ich viny na trestné stíhanie, aby sme nestíhali obete zlého systému v spoločnosti

 

Ľudia, čo si ako prvé dovoľujú najprv odsudzovať a žiadajú trestné stíhanie iných ľudí a to prevažne viacdetných matiek, najčastejšie šíria blud, že na potraty chodia len slobodné ženy alebo bohatšie ženy z pohodlnosti, ktoré si môžu dovoliť druhé alebo tretie dieťa.

Toto je blud, lebo keď sa pozriete do potratových štatistík, tak drvivá väčšina z týchto žien sú ženy s nižším vzdelaním, čo vypovedá o tom, že ťažšie so svojimi deťmi prežijú zo svojich biednych platov kvôli nižšiemu vzdelaniu. Je v nich malý výskyt vysokoškolsky vzdelaných žien, ktoré ľahšie môžu s deťmi prežiť a zabezpečiť im všetko, čo potrebujú. A to hovorím na holé prežitie, nehovorím o bicykloch, korčuliach, rovnátkach na zuby alebo lyžiach a okuliaroch, čo sú už pre mnohé matky aj s vysokoškolským vzdelaním a tomu prislúchajúcim platom – luxusné položky.

 

Čiže najmä tu máme drvivú skupinu žien s nízkym vzdelaním, s biednymi platmi a ktoré už majú dve-tri deti. Hovoríme hlavne o matkách, o ženách, ktoré už sú matkami aj niekoľkých detí a pre potraty sa rozhodujú v ťažkých ekonomických podmienkach, čiže o chudobe.

 

chudoba:

„Podľa výskumu Sociologického ústavu SAV je pätina detí ohrozených príjmovou chudobou. To znamená, že pre každé piate dieťa je školský obed, desiata, krúžok po škole či nové oblečenie luxus.

Nečakaným výdavkom nedokázala vlani čeliť viac ako polovica rodín s jedným rodičom a vyše dvoch pätín rodín s troma a viacerými deťmi, ukazujú dáta sociológov.“

  • V roku 2017 vzrástlo riziko chudoby domácností s tromi a viac deťmi na 35,4 % a v posledných rokoch je na Slovensku vyššie ako európsky priemer
  • Až 52,4 % jednorodičovských domácností a 42,1 % domácností s tromi a viac deťmi v roku 2017 nedokázalo čeliť neočakávaným výdavkom
  • Dovoliť si každý druhý deň mäsité jedlo, rybu alebo hydinu si nemôže 30,2 % jednorodičovských domácností a 24 % domácností s tromi a viac deťmi

ZDROJ: Výskum Sociologického ústavu SAV

Všetko samozrejmé ešte aj v tom socializme, nepokryjú pomaranče od katolíkov počas deviatich mesiacov a plastové vrchnáčiky pri postihnutých deťoch. Naozaj milujem teoretikov, čo ani nevedia o čom hovoria a ich svedomie sa zmôže len na odsudzovanie a ktorí, keby to mali osobne prežiť, tak by sa nervovo zrútili, lebo sú na kolaps už z menších blbostí, čo napokon môžte v ich životoch vidieť, že ich položí aj stokrát menej. Však, poslanci, čo ich chcú ešte trestne stíhať, ale platy sa zvýšili im! Tu je priestor na odsudzovanie, že sa nehanbili v tomto štáte pri takejto situácii matiek v ňom!

 

V tomto štáte majú matky deti len ako svoje súkromné hobby a vôbec nie preto, že by si to táto spoločnosť zaslúžila!

Ale na to ĽSNS teraz zabudla, lebo prečo by sa aj oni populisticky nezahrali na záchrancov života a akurát práve pri chudobných matkách?

To nie sú tie ženy, čo nemajú deti kvôli štíhlej postave a chcú si kúpiť plazmový televízor! Dobré ráno ĽSNS, to sú práve tie chuderky, čo už teraz nevedia, ako prežijú s tými, ktoré už porodili!

 

Ale pri ĽSNS ešte zostaňme, aby ste videli ICH dvojaký meter:

 

Pre nich je odpoveď takto jednoznačná. Pre iných, že kto spochybňuje holokaust, tak to je jednoznačné zlo. A súhlasia s tým?

Je to ich pohľad, že oni považujú za menšie zlo nútiť ženu porodiť a keď je chudobná, nútiť ju k adopcii. Ja to považujem za väčšie zlo, nútiť chudobné matky pre chudobu k adopcii. 

A plus je to u nich o to väčšie zlo, že keď si myslia, že štvortýždňový plod je rovnako človek ako dvojročné dieťa, tak v určitých prípadoch súhlasia s vraždami. Ak to považujú za vraždy, potom VEDOME niektoré vraždy schvaľujú!

Ak si oni myslia, že lepšie je iné názory riešiť trestným stíhaním, nech prijmú iný názor, že trestne stíhať niekto bude chcieť iný názor na holokaust, pretože iní zas to považujú za jednoznačne väčšie zlo. S tým súhlasia?

 

 

Žena, ktorá nemá VŠ a možnosť sa zamestnať, ktorá nemá byt, tej ide o prežitie, o holé prežitie s deťmi!
Je nútená sa nerozviesť aj keby neviem čo znášala (nútime takto matky znášať aj domáce násilie!!!) alebo živoriť na hrane prežitia. Už s narodenými deťmi jej ide o prežitie, o to, že nebude mať na stravu ani na nájom a náš štát to nezaujíma. Ľudia si pomáhajú zbieraním plastových vrchnáčikov, čiže len milodarmi a nie sociálnou pomocou štátu.
Tento štát, čo kašle na matky s deťmi a preto u nás nie je záujem žien mať veľa detí, nemá ŽIADNE morálne právo nútiť matky k adopciám pre chudobu! Taktiež k adopciám nútiť ženy, čo už majú postihnuté deti a musia sa o ne starať a nie mať ďalšie deti na adopciu.

Keďže sa matiek v tomto štáte nemá kto zastať, je potrebné to a zvlášť mužom pripomínať, skôr ako otvoria ústa pri odsudzovaní žien za potraty a prečo do týchto podmienok nerodia viac detí, nieto ešte tretie, štvrté, piate povinne.

Práve ako žena veľmi citlivo vnímam postoj a zvlášť mužov k matkám a vôbec ako spoločnosť pristupuje k ich materstvu. Budem rozoberať všetkých, čo ešte majú tú drzosť vyjadrovať sa k materstvu len spoza rečníckych pultov, čo by mali robiť matky, v ktorých koži sa nikdy neocitli a dokážu to rozoberať len teoreticky, filozoficky, cynicky a odtrhnuto od tvrdej reality podmienok k materstvu.

 

Odsúdenie:

Každý, kto schvaľuje trestné stíhanie za interupciu, tak tým tú ženu odsudzuje a súdi.

 

Problém antikoncepcie a predchádzanie neželaným tehotenstvám

 

S antikoncepciou budú mať problém práve ženy s nízkym vzdelaním a to z týchto dôvodov:

1. Opačná osveta – náboženská, že je neprijateľná

Pokiaľ náboženstvo v krajine BOJUJE aj proti antikoncepcii, tak vôbec si slobodne nevybrali, či použijú antikoncepciu, keď aj tá je zavrhovaná ako vraždy a na ženy sa robí taký nátlak v mene náboženstva.

 

a ďalší rozpor:

Kto považuje potraty za vraždy, nemôže schvaľovať vraždy v prípade znásilnenia alebo poškodenia, inak by VEDOME schvaľoval niektoré vraždy nevinných alebo zdravotne postihnutých!

Čudujem sa cirkevníkom, ktorí sú schopní vedome schvaľovať niektoré vraždy, keď to považujú za vraždy!

Potom celkom vedome niektoré vraždy schvaľujú!

 

 

2. Ženy, ktoré sa o antikoncepcii a kedy ju použijú, nerozhodujú slobodne ale pod nátlakom mužov

 

V článku proti potratom, čo sa teraz skvie na Hlavných správach, je argument:

„Ženy sú slobodné vybrať si, či budú mať sex, alebo nie, či použijú antikoncepciu, alebo nie.“

 

Nie, nie je to pravda! Poznám zo života veľa žien, ktoré sa nemôžu slobodne rozhodnúť, že už nechcú mať sex alebo kedy chcú mať sex, pretože sú na svojich manželoch prežitím s deťmi závislé. To sa doslova klame, že ženy sa o tom rozhodujú samé. Nie v našej spoločnosti, kde mnohé osamelé matky by to s deťmi neprežili a nemali ani na nájom. Sú nútené byť s tými manželmi, keď už si ich raz vzali a mali s nimi napríklad dve-tri deti. Takže mi nehovorte o slobodných ženách v štáte, kde mnoho matiek žije v chudobe alebo na hranici chudoby a na hranici možno ešte preto, že majú aj manžela a k sexu sú aj závislosťou na nich nútené, hoci manžel na plodné dni alebo spoľahlivú antikoncepciu neberie ohľad.

Mňa nezaujímajú vaše paničky, ktoré chcete trestať väzením za potraty. Ja netrávim čas pohoršovaním sa nad bohatými paničkami, čo nechcú mať deti, mňa zaujímajú tie chudobné matky, ktorých nie je málo a slobodu rozhodovať sa nemajú!

A miesto toho, aby ste im finančne pomohli (štát, politici), tak chcete zákon, aby museli dať deti splodené v takej neslobode na adopciu?

To ja sa môžem spýtať – To oni majú byť vaše nosnice pre bohaté paničky, čo nemôžu mať deti alebo kresťanky, čo nemôžu mať deti, ale vedia len moralizovať o tých chudobnejších, že to sú vrahyne, keď to už nezvládajú?

 

A toto sa deje najmä ženám s nižším vzdelaním! Práve tým, čo najviac chodia na potraty!

Keďže mali nižšie vzdelanie, zobrali si aj muža s nižším vzdelaním a práve takí muži najskôr na antikoncepciu aj kašlú, veď to nie on otehotnie! A keby sa chcela rozviesť, tak bez neho neprežije! Akú má slobodu rozhodovať sa? Musí poslúchať aj pri sexe, inak neprežije! To mi hovorte o slobode žien rozhodovať sa o svojom sexe a antikoncepcii pri nejakom primitívovi. A nemôže sa s ním ani rozviesť, lebo s deťmi už sama neprežije!

A nemá práve ĽSNS najviac takých voličov mužov?

Nemá?

Tak čítajte, čo si píšu na Hlavných správach, citujem:

 

„No nič, nech sa samy samice rozhodnú, ale nech si potom nesú prípadné psychické následky, mozog samice je veľká neznáma, nech len svoje samičie rozhodnutie neskôr neľutujú.“

 

„Si nasraný, že ty „samice“ nemůžete ovládat, co?“

 

 

Ako vidíte, najskôr oni vidia v ženách len samice. A od nich to aj vyšlo, aby im aj adopcie riadili ako len samiciam:

 

No ako krásne to muži prerozdelia, ako tovar. Tu nie je, tam je, nech sa teda presúvajú ako tovar. Týmto vezmeme pod hrozbou, že by boli vrahyne, a tam dáme, lebo tu je dopyt a dlho sa čaká. Ty budeš nielen v núdzi, ale aj nosnica pre nedostatok ponuky k adopciám. Je to ľudské k ženám v núdzi? Zneužívať takto ich situáciu v núdzi, keď už teraz sú v biede, aby vám ešte robili nosnice?

Veď tá žena často neotehotnela dobrovoľne, ale niečo závažné ju k tomu potratu vedie. Nehovorím o malom počte, keď tu sami na Pravde často vypisujete o biednom Slovensku. A zrazu biednych matiek už niet? Už sú zrazu slobodné a môžu sa všetky slobodne rozhodovať?

 

Vážení muži, urobte tu najprv štát, keďže v politike je drvivá väčšina mužov, aj tých, čo prišli s nápadom zachraňovať deti trestným stíhaním matiek, kde nebude problém s prežitím matiek a ich detí. 

Vy tu preto nemáte deti, lebo na matky kašlete a maximálne vás celkom vypočítavo zaujímajú len dôchodky a demografia, že kto sa vám postará o starcov!

Z matiek v núdzi urobíte nosnice a deväť mesiacov budú kráľovné na pomarančoch od katolíkov?

Takže jednoznačne tu ide o adopcie!

Nie sú deti, lebo do štátu, ktorý kašle na matky sa predsa nebudú rodiť deti. Takže tie chuderky zneužité (bohaté vám i tak pôjdu na potratovú turistiku) poslúžia ako nútené nosnice k adopciám. Však takto vynútené deti budete len prerozdeľovať. Veď nie sú vaše, budú len prinútené, chudobou a prežitím prinútené.

Hanba mužom, čo takto zabezpečujú pôrodnosť žien v štáte. Len vyhrážaním sa, že inak budú vrahyne, len trestným stíhaním.

Normálni muži by to robili podporou matiek v tom štáte, kde nemusia byť tehotné ženy „kráľovné“, ale celkom stačí, keď s deťmi prežijú.

A kde je zákon a zvýšení finančnej pomoci? Kde je zákon, že jej zabezpečíme, aby nežili matky z milodarov?

To by bola pomoc hodna mužov a politikov, lebo veľmi dobre všetci vieme, prečo sa toľko detí rodilo za socializmu, že sa matky nemuseli báť o prežitie a strechu nad hlavou, celkom základné veci.

 

No keď to vyriešime donucovaním žien k donoseniu detí aj v ťažkej núdzi, aj za akýchkoľvek zdravotných následkov okrem ohrozenia života, tak ste ženy degradovali len na nosnice. 

Nehovorte mi o záujme o deti v štáte, ktorý na pomoc matkám s deťmi kašle a deti si chce vynucovať trestným stíhaním.

 

1. Pokial budu moct zeny aj samostatne s detmi prezit a nebudu prezitim aj s detmi mnohokrat zavisle na manzeloch, potom mozme hovorit o tom, ze mala vzdy moznost, ako chcela, odmietat sex, ked chcela. Pokial je zena s detmi na muzovi existencne zavisla, takou mierou o tom nerozhoduje len ona sama, ale aj jej muz, ktory svoju moc nad nou moze aj zneuzivat a podcenovat nasledky, lebo ved nasledky ponesie hlavne ta zena.

 

2. Zena, ked uz nechce mat dalsie deti (tretie, stvrte, piate), nema problem vyhybat sa plodnym dnom, vyhybat sa sexu. Zeny nie su tak zavisle na sexe, keby o tom mohli rozhodovat celkom same. No pokial je zena zavisla na muzovi svojim prezitim a prezitim svojich deti, ktore uz ma, ma menej moznosti odmietat manzelovi sex preto, ze ma kriticke dni a preto prave taka pod tlakom a zavislostou najskor otehotnie aj celkom nezelane. Darmo o takej zene potom hovorite, ze na to mala mysliet predtym, ked neviete a nepoznate jej manzelstvo a ci take moznosti odmietnut vobec mala. 

 

3. No pokial ma zena uz niekolko deti a vekom aj zdravotne problemy, ktore este nie su pre nu priamym ohrozenim zivota, to vsetko jej moze sposobit dalsie, este zavaznejsie zdravotne problemy, nehovoriac o neskorsom a vysokom veku. Moze mat napriklad ohrozenie zraku, co este nie je rovno ohrozenim jej zivota, ale nemusi chciet kvoli extremistom oslepnut. Dnes coraz viac zien ma skoliozu a pre take zeny nie je vhodne, aby este vynosili styri deti.

Realne ludia nemyslia na mnozstvo realnych problemov, lebo krasna myslienka a pritom vas nenapadne, ze styri – pat deti zaplati znicenymi zubami, maternicou ako sietka.

Keby mala moznost prezit sama, vtedy je cisto jej vecou, ze s takym muzom zostane a porodi mu aj pat deti, ktory neberie ohlad na to, ze ona uz dalsie tehotenstvo nechce riskovat. Mnozstvo zien takuto moznost nema a prave, ked maju uz dve-tri deti s ktorymi by uz same neprezili. Stavaju sa tymto zavisle.

Vy si nepredstavujte idealne pomery, ale realne mnozstvo problemov, ktore sa mozu vyskytnut. A v krajine, kde je tolka chudoba, aka realne je, idealne si o tom zeny same nerozhoduju.

4. Taktiez nikto nemysli na tie zeny, ktore maju postihnute deti a porodom dalsieho dietata by uz svoje doteraz tazke bremeno uz nezvladali.

Taktiez nikoho v suvislosti s touto otazkou nenapadne rozmyslat nad tym, co s mnozstvom zien, ktore musia svoje tehotenstva uz vylezat. Mnozstvu zien gynekolog odporuca rizikove tehotenstvo, co znamena, ze uz nemoze pracovat, pritom ich prijem rozhoduje o preziti rodiny. To by bolo v takych pripadoch povinne? Alebo trestne stihatelne, keby taka zena odmietla lezat? Takych pripadov vobec nie je malo, aby sme sa tym nezaoberali. Tak isto sa sama zena musi rozhodnut, ci chce dat dieta na adopciu a nie byt k tomu nutena chudobou!

 

Keď chcete niekoho posudzovať, musíte sa zaujímať najprv o to, aké má vytvorené podmienky. Či sa mohol naozaj slobodne rozhodovať a nie pod tlakom a v akých prípadoch presne by bol trestne stíhaný a či je to reálne zistiť. Rovno si to vyskúšajte, ako by ste odsudzovali a trestne stíhali ženy, čo by mali v tehotenstve ležať, či by to reálne mohlo byť aj povinne pod hrozbou trestného stíhania. Lebo keď sa nad tým reálne zamyslíte, prídete na to, že je to nereálne v množstve prípadov. A práve tí, ktorých by ste chceli trestať, že dieťa mať mohli a mali na to, práve tí si potrat vybavia aj tak! Zomelie to ale množstvo žien v núdzi a žien, ktoré reálnu pomoc nedostanú.

 

Politické dopady – čo si ĽSNS naivne neuvedomuje:

Verte tomu, že keď sa raz bude rozhodovať v európskych parlamentoch v mene nejakej náboženskej encykliky, tak nabudúce to bude v mene Koránu a šarie, kedže moslimov bude viac a presne NA TOTO sa odvolajú, že či ich náboženstvo je horšie, keď v mene náboženstiev sa rozhoduje a nedá sa povedať, že nie.

V Európe sa tomu dá zabrániť len vtedy, keď na pôde európskych parlamentov nebudú platiť argumenty a odvolávanie sa na náboženstvá, pokiaľ ide o zákony pre všetkých.

 

Množstvo moslimov sa uzhodne na tom, že v mene šarie je cudzoložstvo trestným činom. Uzhodnú sa na tom úplne rovnako „s ohľadom na svoju vieru a svoje písma“. A keď môžu také argumenty platiť v mene katolíkov, môžu aj v mene moslimov tie ich.

Či niekto o tom ešte pochybuje, že čo môžu katolíci, by moslimovia už nemohli?  Pri rovnakých právach? Musíte sa rozhodnúť, či o tom bude rozhodovať počet veriacich alebo princíp, že náboženstvami sa argumentovať nemá. Keď si vyberiete počet, raz bude iný počet aj moslimov a iné názory, čo všetko ešte bude trestné. Ja ako veriaca by som nikdy svoju vieru iným nevnucovala a verím tomu, že na tomto stojí sloboda vierovyznania pre každého, aby sám žil podla svojej.

 

Ohrozenie práv žien a matiek

 

Fico:

„Ústavnú hodnotu nenarodeného ľudského života preto možno chrániť len do takej miery, aby táto ochrana nespôsobovala zásah do podstaty slobody ženy a jej práva na súkromie. Ak by žena v žiadnom štádiu tehotenstva nemohla sama rozhodnúť o tom, či vynosí plod alebo si nechá umelo prerušiť tehotenstvo, tak by to znamenalo povinnosť vynosiť plod.

Takáto povinnosť nemá oporu v Ústave SR. Zákonodarca môže, a v záujme ochrany ústavnej hodnoty nenarodeného ľudského života aj musí, ustanoviť postup a časové hranice v prípade, keď sa žena rozhodne pre umelé prerušenie tehotenstva, pričom jeho postup nemôže byť svojvoľný a má umožňovať reálne rozhodnutie ženy o umelom prerušení jej tehotenstva a rešpektovanie ústavnej hodnoty nenarodeného ľudského života. Absolutizácia – napríklad absolútny zákaz umelého prerušenia tehotenstva alebo naopak zrušenie akýchkoľvek jeho obmedzení – je vylúčená (z nálezu ÚS SR Pl. ÚS 12/01 – 297).“

 

Odkaz pre naivných moralistov:

Taká panička, na ktoré sa zvykne útočiť, že bohatá je a nechce dieťa, taká si potrat zabezpečí aj tak a to zo zdravotných dôvodov, ktoré budu existovať aj tak. Postihne to len chudobné ženy, ktoré sa nemôžu od mužov (a to práve pre svoju závislosť v chudobe) oslobodiť. Takže ničte a vozte sa po chuderkách, čo najviac doplácajú na celý zlý systém pomoci v tomto štáte a ktoré najviac postihuje chudoba a zlé podmienky. Navyše ignorujte, čo to spôsobí v politike a multikultúrnej Európe, však šaria sa povezie presne na tomto – hlavne že ich už odsudzujete, ale použijú pre legitimizáciu presne vaše argumenty!

A ani to nie je lepšia morálka, pretože odsudzovať iných v koho koži si neprešiel ani 100 metrov je nehodné aj kresťana a práve kresťana, keď sa hrá na niečo lepšie a morálnejšie. Aj to je hriech, mazať si ego na cudzej chudobe, aký som ja lepší kresťan! A považovať za vraždy z čoho potom vedome urobím z vrážd výnimky, keď je postihnuté! To už je potom menejcenný tvor a už sa môže zavraždiť? Či vtedy už vraždu chápem a pripúšťam? Však to práve s takou morálkou nesedí! Pri takom morálnom presvedčení nemôžte pripúšťať žiadne vraždy, keď je naozajstná a vzápätí si neseriete do huby, kedy s vraždou dávate súhlas. Toto preto nie je o morálke, keď robí z vrážd výnimky, lebo potom musíte dať vedomý súhlas s vraždou!

 

Keď sa vrátime na začiatok

 

Keď nastane akýkoľvek problém, našou povinnosťou nie je odsudzovať pri ňom ľudí a honiť si svoje nepoškvrnené ego, čo je naopak úbohosť, ale skúmať:

 

1. čím to bolo zapríčinené:

Najviac chudobou v štáte, keďže najviac žien bolo s nízkym vzdelaním (následne platy a podmienky tých žien)

2. ako tomu môžme predísť do budúcnosti:

Sociálna pomoc matkám od štátu, nie od milodarov 

3. čo môže pre to urobiť spoločnosť:

Poslanci návrhom iných zákonov, nie trestného stíhania až v dôsledkoch

4. akú osvetu to potrebuje a zabezpečiť ju:

Hlavne, že prvorodička už nemusí mať nikdy dieťa. Osveta aby muži nepáchali násilie na ženách vo vynucovaní sexu a nerešpektovaní antikoncepcie! 

 

5. až tu posúdenie osobného podielu iných ľudí alebo ich viny na trestné stíhanie, aby sme nestíhali obete zlého systému v spoločnosti:

Ak mala podmienky hore, až potom odsudzujte! A potom sa starajte o svoje kresťanskejšie ego alebo len volebný plagát.

 

.

 

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538357x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie