Založ si blog

Človek, čo podal trestné oznámenie na Slušné Slovensko

Vypočula som si rozhovor s pánom Forischom, ktorý je bývalý siskár a podal trestné oznámenie na Slušné Slovensko.

Trestné oznámenie podali preto, že si myslia, že na Šeligov účet alebo nejakých propagandistov za Slušné Slovensko, boli zasielané peniaze už pred Kuciakovou smrťou. V podstate ich podozrieva alebo obviňuje z toho, že táto vražda bola plánovaná zo zahraničia a pre štátny prevrat, o čom nepochybujú, že to bol pokus o štátny prevrat. Sú to veľmi závažné obvinenia a hlavne Penty a Esetu a na otázku, či sa neboja trestných oznámení, odpovedali, že takto by sa to muselo vyšetrovať, keby za to bolo podané trestné oznámenie.

Pochopila som to tak, že štátny prevrat chceli také skupiny v našom štáte, ktoré by po štátnom prevrate, kedy by sa dostali k moci, vymenili všetky právne orgány tak, aby sa nevyšetrovala kauza Gorila a o to tu celé šlo. Teda nielen o politické smerovanie, ktoré možno len využívajú, aby boli podporení aj zo zahraničia.

Na otázku, prečo si Penta spravila Denník N, odpovedal, že akože kritizujú, že Penta kúpila SME, hoci články majú rovnaké. O Kiskovi si myslí, že je možno aj vydieraný.

Keby to niekoho zaujímalo, môže si ten rozhovor vypočuť na infovojne z 30.11.

V čase, keď bola nejaká Gorila, som sa o politiku vôbec nezaujímala. Takže kauza Gorila mi nehovorí celkom nič a ani sa o ňu nezaujímam. Ale súkromne si myslím, čo som už písala, že Kuciaka a jeho snúbenicu dal niekto zabiť, aby tu bol štátny prevrat pri ktorom sa k moci dostanú také skupiny, ktoré sa nevedia dostať riadnymi voľbami. Vôbec si nemyslím, že opozičné skupiny, ktoré tu máme, sú zárukou nejakej lepšej spoločnosti, ktorá by už Slovensko nezrádzala a ktoré by už nekradli a nezneužívali štátnu moc pre svoje vlastné ciele. Myslím tie vnucované médiami ako ich sluhami.

Naopak, práve v opozícii môžme už teraz vidieť skupiny ľudí, ktoré Slovensko zrádzajú a majú vraj len 20x menších zlodejov.

Majiteľov Penta alebo Eset nepoznám, ale všetci poznáme ich novinárov, ktorí presadzujú ich záujmy. Ak sú to ich sluhovia, ich páni môžu byť len horší. Podľa mňa je v tomto stave podporovať akési skupiny Penta a Eset, aby sa na Slovensku dostali k moci, niečo len nebezpečné.

Nie je to evidentne zárukou žiadnej slobody, len ich prosperity a možno zneužitia štátnej moci do budúcnosti. A keď ešte týmto ľuďom slúžia aj novinári, to za úlohu novinárov vôbec nepovažujem.

Mali sme tu zlodejov, ale aby sme tu do budúcnosti nemali aj vrahov. Však vo vyšetrovanie už veriť nemožno.

Strany slúžia, včetne novinárov, len záujmovým skupinám. A cez ich novinárov môžte vidieť, čoho všetkého sú schopní. Sloboda to nie je, liberalizmus to nie je, žurnalistika to nie je, napokon zostanú len tie ekonomické záujmy len niekoho.

Nie nebojujú tu spravodliví voči mafiánom, ale nová mafia, ktorá sa chce dostať k moci, voči starej a oproti novej už bezzubej mafii. Tá stará k tomu nezneužívala liberalizmus a nátlak EÚ. Nová sa oháňa novou ideológiou a preto je minimálne 20x nebezpečnejšia. Je už prelezená aj v starej mafii.

Jasné, že to stará môže zneužívať ale oproti novým sú už menej nebezpeční. 20x!

.

„Disponujeme informáciou, že na účty pána Šeligu, konkrétne na jeho podnikateľský účet, myslím, že to bol živnostenský, chodili peniaze z amerických neziskoviek. Zatiaľ nebudem konkretizovať, lebo je to vo vyšetrovaní. A tak isto podľa našich informácií tam došli peniaze od tiež firmy známej a napojenej na tieto inštitúcie, dokonca už aj zverejnenej v médiách, napojenej na americke zložky a jedná sa o spoločnosť ESET.

Šef NAKY neodchádza preto, šéf NAKY pracoval podľa našich informácií v prospech PENTY, zakrýval ich trestnú činnosť. Dokonca vieme že konali pre moje trestné stíhanie, to sa týkalo kauzy MECOM. O novom si myslíme, že koná veľmi správne.

od 24 min.

A kedy ich dostával na účet, po vražde?

Zaujímavé bude obdobie, keď orgány činné v trestnom konaní mu budú klásť otázku, že ešte neexistovalo Slušné Slovensko, nikto nevedel kto to je Šeliga a už chodili peniaze. Keď ešte bol Kuciak živý. Kuciak bol nažive, keď začali chodiť neexistujúcemu Slušnému Slovensku peniaze.

Ako si to vysvetľujete?

Mohli byť inštruovaní od ľudí alebo platení od ľudí, ktorí mohli vedieť, čo sa udeje?

Toto je ale veľmi, veľmi silné podozrenie, proste toto obvinenie.

Je na orgánoch činných v trestnom konaní, aby preukázali ich vinu alebo spoluvinu, účasť alebo dokonca spoluúčasť na vlastizrade, dokonca na trestnom čine terorizmu ak je to tak, lebo tým, že zabili dvoch ľudí za účelom nejakého štátneho prevratu, tak je to myslím kategória že doživotie.

Zanalyzovali ste už za tie mesiace, komu smrť tohto novinára vyhovuje? Lebo dnes už je jasné, že to niekomu vyhovuje a niekomu nie a nenahovárajme si nič, Ficovi to nevyhovuje. Ako určite, že Ficovi to nepomohlo. Komu to teda pomohlo, keď Ficovi nie?

Ak vychádzame z tých analýz a máme nejaké profesionálne skúsenosti a poznatky, ktoré sme získali pri kauze MECOM pri rozpracovaní osôb z PENTY, z rozpracovania Bašternák-Kočner, ich kontakty, ich spôsob práce, tak myslíme si že jediní, komu to mohlo prospieť, boli zahraničné spravodajské služby, ktoré by som zatiaľ nehovoril. Ale povedal by som že podľa nás to mohlo slúžiť iba výhradne Mariánovi Kočnerovi a jeho pravej ruke a to je Slavo Haščák. Toto je náš názor za ktorým si stojíme a kľudne ho ďalej vysvetlíme.

Myslíte si, že tá vražda bola v spojitosti s tým, že Kuciak mal povedzme že rozrobené niečo na…

Na Talianov?

Nie, na Pentu, lebo on bol analytik…

od 30min

Poviem vám príbeh, čo sa udialo presne ped vraždou. A je to veľmi dôležité v kontexte toho príbehu, lebo on s ním priamo komunikoval.

Ďaľšie informácie, ktoré mal, boli o PENTE. Jedna vec sú zlodejiny Kočnera a druhá vec sú zlodejiny PENTY, ktoré sú niekoľkonásobne väčšie, než Kočnerove.

Tieto poznatky sme odovzdali organom činným v trestnom konaní.

Mne sa zdá, že týmto, čo rozprávate, si koledujete o žalobu zo strany PENTY. Teraz myslím seriózne, že si koledujete o to.

Áno, koledujeme. Chceme, aby museli organy činné zabezpečovať dôkazy, ktoré budú preukazovať ich skutky.

Pod zločineckou organizáciou rozumiete PENTU?

Áno, PENTU! Podali sme na nich aj trestné oznámenie za zločineckú skupinu. My sme za celé obdobie, odkedy bojujeme proti PENTE, podali 46 trestných oznámení. Z toho 20 zhruba sa týka zločineckej skupiny, kde sme očakávali, že niekto zasiahne. Ale zasiahli tak, že začali vyšetrovať nás. Ale zaujímavé, že to komando vtedy nezistilo, že Kuciakovi vrahovia sa vozili na tom aute, ktoré bolo v televízii…“

Myslíte si, že vražda Kuciaka alebo Valka sa niekedy vyrieši?

Áno.

Ste si tým istý?

Áno, som si tým istý. Ja myslím, že áno.“

.

V prvom rade, celý tento Denník N, ktorý odhaloval celú túto trestnú činnosť Kočnera, Bašternáka, oni to tlačili tým smerom, že to sú ľudia Kaliňáka, Fica… Ale vy hovoríte, že oni sú prepojení s PENTOU a PENTA je prepojená s ESETOM. ESET dal vyše milióna do Denníka N. Ako to je teda vlastne?

Podľa nášho názoru je Denník N umelo vytvorený protipól SME, tak toto isté si myslíme aj o kauze Bašternák, že Fico s Kaliňákom a ich vláda, ktorá aspoň nie je vlastizradná aj keď nie je dokonalá. Teda podľa nás vôbec nie je dokonalá. Boli do toho natiahnutí preto, aby museli (ako sa hovorí) byť ticho. Lebo keď sú zapletení v obrovskom podvode pri bytoch, kde väčšina vlastníkov bytov je Fico, Kaliňák, ako je Záhradník a kopec iných ľudí, ktorých nájdete v tej našej mape, oni ani netušili do čoho sa zaplietli a týmto sa ich Maroš snaží držať ako sa vraví za gule a podľa nášho názoru to celé spískali, podľa nášho názoru to celé Maroš vymyslel a financovala to PENTA cez Privatbanku, ktorá je tam na mnohých bytoch napísaná aj keď sa tvária že teda nie. Ale veď je to v histórii. Bola to dobre zahraná hra na nepripravených ľudí.

Pozrite sa, máme tu stále ďalej Ficovu vládu. Vieme, že drží tie opraty vlády pevne v rukách a začali sa vyšetrovať tie veci. Kaliňák tam nič neovplyvňuje aj keď sa hovorí, že Saková je jeho predĺžená ruka. Všetko sa vyšetruje, Kočner sedí za skutky, ktoré by nikto nečakal, Bašternák bude ešte viac. On bol len poskok.

A Nicholson, je v tomto podľa vás zapletený?

Tým, že je to predmetom vyšetrovania, tak by som nechcel. A Lipšic informácie doslova distribuje.

Netuším, kto je minister patkaň.

.

Myslíte si, že Lajčák môže byť dvojitý agent?

Tie znaky také sú.

Na ich mieste by som bol rád, že chce odísť.

Je to politické taktizovanie, nechcú vyzerať za zlých.

Penta odmieta Kočnerovi vyplatiť, môže to byť odplata.

Prečo ste na informovanie nepoužili Aktuality?

Aktuality sme s obľubou používali, keď tam bol Kuciak. Narábal s nimi, neboli pod našim menom, vychádzalo veľa článkov, ktoré sú z našej dielne. Teda nie článkov, ale informácií, ktoré boli použité v jeho článkoch. Od jeho vraždy sme prestali s nimi spolupracovať. Zdali sa nám nedoveryhodné, dokonca sme ich medzi nami nazvali spolupáchateľmi prevratu. A kto už mal informáciu, mal konať a oznámiť skutočnosti organom činným v trestnom konaní. Len hlupákovi nedôjde o čo tu ide. A som veľmi prekvapený, koľkým ľuďom to došlo.

Čo si myslíte o Rajtárovi?

Nepoznáme sa s ním dlho, ale dosť dlho sme vedeli, že on pánovi Rybaničovi nezavaril. 100% ho na nič nenahováral, vieme že nie. Bola to jeho sólová akcia, aby buď na seba upozornil… ale aj tak ho obdivujem. Porušil tým zákon ale aj tak sa čudujeme, že organy činné v trestnom konaní to nepovažovali napríklad za krajnú núdzu, čím odvraciame stále trvajúce nebezpečenstvo. Napríklad tým, čo odhalil, ušetril štátu väčšie škody, ktoré by boli prispôsobené na zákonom chránenom záujme.

Ako ste mohli dôverovať Tódovej?

My sme nedôverovali Tódovej, my sme oznamovali všetkým inštitúciám a médiám, každý zobral niečo vo svoj prospech. Prípadne to prekrútil ako Bašternák – Kočner, kde z kauzy proti zločinu sa vyvinul hon na Kaliňáka a Fica.

Čo by sa malo udiať, aby polícia bola na strane ľudí?

Sme na začiatku novej epochy, kde už išli proti ľuďom, ktorých sa mohli báť.

Prečo velebíte Rajtára? Veď SaS bola založená PENTOU.

Nie nadarmo dostal ochranu. Je osoba, ktorá je len stranícky príslušná. Myslím si, že zváži akékoľvek ďalšie pôsobenie. Veríme mu.

Akú úlohu v týchto časoch zohrávajú strany ako sú Spolu a Progresívne Slovensko?

Sú to PENTOU riadené strany, ktoré majú zohrať svoju úlohu či už pri prevrate, podsúvaní, sú to ich politické kone. Penťácke kone.

Je pán Harabin schopný plniť svoje slová?

Nie všetko, čo sme počuli v minulosti, bola pravda.“

.

Stranu PENTA a ESET tu nemáme! A v budúcnosti si takto dávajte otázku, či chcete voliť PENTU a ESET, aby ste vedeli koho. A kto presne je tou alternatívou, ktorá vám má zabezpečiť spravodlivosť celkom nezaujate a nie pre svoje zaujmové ciele.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518555x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie