Založ si blog

Potom sa všetci budú celkom rovnako čudovať, že ako sa to mohlo stať?

Všetci, čo tam stáli, podporili politiku slniečkárov, mimovládkarov a vítačov. Podporili Globálny pakt a zbrojenie. Podporili legálnosť masovej migrácie a cenzúru, ktorá príde, keď sa títo dostanú k moci. Len aby ste to vedeli, čo konkrétne ste robili.

A všetko v mene zmeny ako v 89, o ktorej teraz nadávajú, že sa to len pretavilo do rozkrádania štátu. Aj teraz sa pretaví do rozkrádania suverenity a slobody.

Teraz ich rovnako nezaujíma, čo bude potom a o 10 rokov budú nadávať, že NETUŠILI, no presne ako pri Moste a Bugárovi, že koho vlastne odporúčali, lebo oni sa len pomýlili! Potom sa všetci budú celkom rovnako čudovat, že ako sa to mohlo stať?

Z toho nevyplýva, že nebola totalita a teraz nie je dobré zvrhnúť zlodejov. Len, že platí taká zákonitosť, že politikou pohnete, vždy až keď sa to hodí novej mafii a pre toto by ostražitosť mala stúpať a nie poľavovať.

SaS za ich súčasť nepovažujem (Pre niekoho toto je moja naivita, čo chápem, lebo ostražitosť). Z dôvodu, že nová politická ideologická mafia nesúhlasí s ich smerovaním a chce ju vo voľbách odstrániť a ich hlasy použiť na svoje. Ale oni nemôžu vyhlásiť, že nepôjdu do koalície celkom s nikým. Podľa mňa sa to snažia uhrať na akože spoluprácu, ale stále dúfajú, že ľudia nebudú voliť slniečkárov a tak dajú dolu len Smer. Ich krédo je len aby sa nekradlo a ideologickú nadstavbu už nemajú, čo charakterizuje práve novodobú ideologickú mafiu.

Už majú z 2% teraz 5%, vďaka vražde z ktorej práve oni profitovali v politickej sile. Ešte pár mesiacov demonštrácií a % im porastú do novej mohutnej politickej strany s novou ideológiou – ako ich z minulosti milujeme. Ľudia stoja na politickom mítingu za ciele, z ktorých sa buď už dnes smejú (zo slniečkárov) alebo za vyhrocovanie vojny s Ruskom, lebo také vyhrocovanie tieto sily predstavujú. Nič mierové, len spejúce k lokálnej vojne aj v Európe. Týmto sa ľudia, čo sa ich zastávajú a demonštrujú na uliciach, spolupodieľajú, ako predtým na zásahu v Iraku, teraz súhlasom k ďalším vojenským konfliktom s tisícami obetí za ktoré potom vinu cítiť nebudú. Ale všetko má svoje dôsledky, ktoré potom môžte vidieť a len sa vyhovárať, že vy na tom a vlastnou podporou vinu nenesiete!

A ako vidno, názor na naivitu SaS a OĽaNO nemám len sama:

„Nikdy som nemal rád výrok “tanec na hrobe dvoch mladých ľudí”. Prišiel mi vždy vulgárny a morbídny, dnes si ho však dovolím parafrázovať. Dnes si SaS a OĽaNO neuvedomujú, že adorovaním a podporou “Za Slušné Slovensko” už tancujú na hroboch vlastných politických subjektov. Stačí keď naši mladí Trockisti na námestí ukážu prstom práve na nich.“ (Čo ukážu, len čo politicky vyrastú, lebo sa chcú zbaviť aj ich.)

https://www.hlavnespravy.sk/peter-sokol-nedajme-si-ukradnut-16-november-1989-ludmi-zo-slusneho-slovenska-su-jeho-popretim/1581900

 

Rovnaké názory má aj Keller, ktorého ešte nedávno odporúčali ako základ pre štúdium (Radičová), ale odmieta patriť k novej ideologickej mafii, ktorá prichádza ako nová politická sila. Tu sa nemôžte vyhovárať, že toto tu píše len nejaký primitív a fašista, čo nepochopil veľkolepé myšlienky novej ideologickej mafie, ale naopak na to sám upozorňuje, čo všetko zhubné prichádza ako nová politická sila, ktorú tu chcete zhltnúť s oblbom, že ide len o to, aby Smer nekradol. Práve to je len báchorka pre naivných. Rovnako naivných, ako si odporúčali voliť Bugára a MOST. Len rovnako budú vyoraní aj potom – že to netušili!

 

KELLER:

(Tohto nech si podá Benčík a nie hľadať chudákov!)

Vy, ktorí na výročia plníte priestranstvá a kričíte.

 

„Český europoslanec a profesor sociológie Jan Keller pripomína, že hlavnou požiadavkou všetkých, ktorí demonštrovali proti režimu v novembri 1989, boli slobodné voľby. Čoskoro sa však zistilo, že časť ľudí nemá v úmysle ich výsledok rešpektovať. „Plnia každý rok pri najrôznejších výročiach verejné priestranstvá, nadávajú tým, ktorí voľby vyhrali, a dožadujú sa demokracie, ktorej princíp nepochopili.“ Záležitosť týkajúcu sa syna premiéra Andreja Babiša podľa Kellera nemožno hodnotiť objektívne, pokiaľ sa nevyjadria príslušné orgány: Politici, ktorí si ju trúfajú hodnotiť už teraz, na seba len prezrádzajú, že im o objektivitu v žiadnom prípade nejde. Keďže v riadnych voľbách neuspeli, snažia sa kauzu využiť na mocenský zvrat.“

V novembri 1989 bolo hlavnou požiadavkou všetkých, ktorí demonštrovali proti režimu, aby boli v našej krajine umožnené slobodné voľby. Táto požiadavka bola úplne oprávnená, a ak by zostalo len pri nej, bolo by všetko v poriadku. Čoskoro sa však zistilo, že časť tých, ktorí slobodné voľby požadovali, nemá v úmysle rešpektovať ich výsledok, ak sa voľby skončia inak, než si želajú oni. Títo ľudia, ktorí so slobodnými voľbami súhlasia len v prípade, že v nich sami víťazia, plnia každý rok pri najrôznejších výročiach verejné priestranstvá, nadávajú tým, ktorí voľby vyhrali, a dožadujú sa demokracie, ktorej princíp nepochopili.

Záležitosť týkajúcu sa premiérovho syna nemožno hodnotiť objektívne, pokiaľ sa nevyjadria príslušné orgány. Politici, ktorí si ju trúfajú hodnotiť už teraz, na seba len prezrádzajú, že im o objektivitu v žiadnom prípade nejde. Keďže v riadnych voľbách neuspeli, snažia sa kauzu využiť na mocenský zvrat. Zodpovedá ich poňatiu demokracie, ako som o tom už hovoril.

Načasovanie celej akcie je veľmi nápadné. Premiér v zahraničí, blížiace sa výročie novembra, vláda odmietajúca podpísať globálny kompakt o migrácii, ktorý hrozí našu krajinu zbaviť zvyškov suverenity vo veci prijímania migrantov. Tieto veci bijú do očí, o iných možno len špekulovať.“

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/rozhovory/Vy-ktori-na-vyrocia-plnite-priestranstva-a-kricite-Dozadujete-sa-demokracie-ale-vobec-ste-nepochopili-jej-princip-odkazuje-profesor-Keller-306825

 

Rovnaké názory má aj Chmelár, tiež odmieta patriť k novej ideologickej mafii, ktorá prichádza ako nová politická sila. Ani tu sa nemôžte vyhovárať, že toto tu píše len nejaký primitív a fašista, čo nepochopil veľkolepé myšlienky novej ideologickej mafie, ale naopak na to sám upozorňuje, čo všetko zhubné prichádza ako nová politická sila, ktorú tu chcete zhltnúť s oblbom, že ide len o to, aby Smer nekradol. Práve to je len báchorka pre naivných. Rovnako naivných ako si odporúčali voliť Bugára a MOST. Len rovnako budú vyoraní aj potom – že to netušili!  Rada vám to pripomeniem aj o 10 rokov, čo všetko ste netušili, hoci sa to dá už dnes zreteľne vidieť.

 

CHMELÁR:

Tohto nech si podá Benčík a nie hľadať chudákov! Ja tiež nevyhľadávam šibnuté slniečkárky na demonštrovanie naivity, lebo by to bolo voči liberálkom nečestné, že takto „praštení“ sú preto všetci.

Ale toto miesto Benčíka robí Denník N a SME:  „SME na úrovni bulváru – ako bojujú proti Chmelárovi“ 

„Celý proces premeny našej spoločnosti od začiatku sprevádzali mýty a lži. To neznamená, že komunistický režim nebol prehnitý, dusivý a bezperspektívny. To znamená, že už v zárodku Nežnej revolúcie postavili elity svoju moc na klamstvách, do ktorých sa čoraz viac zamotávali,“ hovorí na margo novembrových zmien politológ Eduard Chmelár. Hodnoty Nežnej revolúcie podľa neho doposiaľ nikto nedefinoval a oslavy 17. novembra sa z jeho pohľadu zvrhávajú na pestovanie kultu osobnosti Václava Havla. „Výročie Nežnej revolúcie by nás malo vyzývať na vzburu, nie na oslavu.

Z politologického hľadiska musím konštatovať, že to bol začiatok sofistikovaných prevratov, ktorým dnes hovoríme „farebné revolúcie“.

V skutočnosti zásah polície proti študentom na Národní tříde nemožno ani zďaleka nazvať masakrom, ako sa to neskôr preháňalo, a státisíce ľudí vyhnala do ulíc až zámerne vypustená dezinformácia, že pri policajnom zákroku zahynul študent Šmíd. Celý proces premeny našej spoločnosti tak od začiatku sprevádzali mýty a lži. To neznamená, že komunistický režim nebol prehnitý, dusivý a bezperspektívny. To znamená, že už v zárodku Nežnej revolúcie postavili elity svoju moc na klamstvách, do ktorých sa čoraz viac zamotávali. Rozkradli nám fungujúce fabriky, rozpredali nám pôdu pod nohami a stali sa z nás podnájomníci vo vlastnej krajine, montážna dielňa pre bohatých.
Hovorili nám, že máme nekvalitné potraviny, hoci sme ich nikdy nemali kvalitnejšie ako vtedy, a dnes nám sem vozia druhoradý odpad. Poukazovali na drobnú korupciu straníckych funkcionárov, pričom taká obrovská miera korupcie ako dnes tu v živote nebola. Pripomínali nám, že nebolo dostať banány a toaletný papier, dnes si ich dôchodcovia nemôžu dovoliť kúpiť a toaletný papier si musia nosiť do nemocnice. Bedákali, koľko pamiatok sa za bývalého režimu zbúralo, ale to, čo nestačili zničiť komunisti, dorazili developeri. Tárali čosi o duchovnej obrode, hoci takú demoralizovanú spoločnosť sme tu nemali od čias protihabsburských stavovských povstaní.
Mali sme špičkové školstvo, ktoré dnes upadá, boli sme kultúrnou krajinou, ktorú dnes ovládol brak – a ten rozdiel nebolo cítiť nikdy viac ako pri oslavách 60. výročia Slovenskej televízie, ktorá sa chválila vrcholmi jej tvorby pochádzajúcimi z čias bývalého režimu. Máte slobodu prejavu, ale nikto vás nepočúva, môžete slobodne cestovať, ale nemáte za čo, môžete slobodne voliť, ale nič podstatné sa tým nezmení, lebo moc už nie je v rukách politikov, ale korporácií a finančných skupín. K tomu prirátajme milióny exekúcií, otrocké pracovné podmienky najmä v juhokórejských firmách na Slovensku, štrukturálnu nezamestnanosť a prehlbujúcu sa environmentálnu krízu. Obhajovať súčasný režim s takýmito výsledkami sa nedá bez pocitu trápnosti. Výročie Nežnej revolúcie by nás malo vyzývať na vzburu, nie na oslavu. Odpor však už v súčasnosti nestačí, potrebujeme aj stratégiu.
Znie to ako paradox, ale atmosféra v kultúrnej oblasti bola v šesťdesiatych rokoch slobodnejšia a tvorivejšia ako dnes. Demokraciu už čoskoro oklieštili na partokraciu a doslova nám vnútili vieru v kapitalizmus zbavený kríz a konfliktov, vieru v globálne šírenie ekonomickej prosperity až do čias, keď celý svet dosiahne večnú slobodu a nekonečný kapitalistický rast. A nezabúdajme, že týmto šialene naivným a falošným predstavám, ktorým sa dnes vysmieva väčšina ľudí, verili ešte pred pár rokmi politické špičky tohto štátu a tých pár odvážlivcov, ktorí sme na tiet o rozpory upozorňovali, nazývali médiá „intelektuálnymi extrémistami“. Fiasko vývozu demokracie či tragické výsledky tzv. arabskej jari pritom nie sú dôsledkom zaostalosti Blízkeho východu či severnej Afriky, ale rozkladu západného modelu. Jeho upadajúcu formu už pochopili všetci od Ruska a Iránu cez Čínu a Indiu až po latinskoamerické štáty, no my tento fakt ešte stále nevieme prijať. Preto na mňa reči o nerozlučnom priateľstve so Spojenými štátmi a odhodlaní plniť ich nadiktované pravidlá pôsobia ako táranie dogmatickej Jakešovej družiny tesne pred pádom komunistického režimu.“
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Chmelar-pre-PL-Boli-sme-kulturnou-krajinou-ktoru-dnes-ovladol-brak-Obhajovat-sucasny-rezim-sa-neda-bez-pocitu-trapnosti-280492?fbclid=IwAR3l9hWbS5HE9p6sCn1F5BKy4Q8r1TyJCNTbHGvUQxYbuB4lYsBrM1MsvzU
.
Mňa by zaujímalo, čo by povedala matka toho akože mŕtveho študenta Šmída, keby ho boli vtedy zabili naozaj. Asi by vtedy všetci nekončili slovami – No stalo sa. Čo už teraz, hlavne, že sa stalo!
Dnes sa jej ako dobre hovorí: „že o kom sa povie, že je mŕtvy, tak bude dlho žiť!“ (To hovorí v tom dokumente jeho matka.) Pokiaľ na štátne prevraty a výmenu strán v niektorej krajine budú potrebné ľudské obete, dovtedy takéto obete budú existovať a to ešte aj v budúcnosti!
 

„Dnes bylo ve večerných hodinách potvrzeno, že 17. listopadu 1989 mezi 21 a 22 hodinou byl pri manifestaci na Národní tříde ubit student matimatecko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovi Martin Šmíd. A kopali do něj, takže jeho obličej byl k nepoznání. Martinu Šmídovi bylo 17. listopadu 20 let.“

od 26 min:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=984&v=lc-13kcum7o

 

Jak moc byl duležitý pro vývoj situace, že vznikla tá fáma o mŕtvem studentovi?

Otázka na vtedy známu Lidu Rakušanovú (1989 redaktorka rádia Svobodná Evropa)

 

„Ja si myslím, že tady v Československu tehdejším to bylo hodně zásadní, protože když se tá správa rozšířila, tak vlastně, myslím že tá správa teprve vyhnala lidi pořádně do ulic. Protože si řekli, tak teď už nám mlátej aj deti, zabíjejí nám naše deti, tak to snad už vopravdu nemužeme dopustit. A konečně teda do těch ulic šli!“

 

Myslím si, že Martin Šmíd byl klíčová informace.

 

„To bylo to, co najednou dalo odvahu vystoupit i lidem, kteří se nejvíc báli, střední generaci, našim rodičum. Lidem, kteří mlčeli. A najednou si řekli, tak počkat, tady se zabíjejí deti, tak to už je moc! Na druhé straně, já vím, že jsme si tenkrát v rádiu Svobodná Evropa velmi uvědomovali, ten obrovský, výbušný, emocionální potenciál TÉHLE SPRÁVY a nechtěli jsme ji hlásit, dokud nebude ověřená opravdu aspoň z těch klasických dvou zdroju. Jenomže ten zdroj byl pořád jeden.“

 

Keby teda ktokoľvek chcel akúkoľvek demonštráciu, ktorá by „teprve“ vyhnala ľudí do ulíc, potrebujú zabitého a mladého človeka, čo by už pobúrilo všetkých až k protestom v uliciach. A párik dvoch mladých ľudí, ktorí sú krásni a mladí, majúci život pred sebou, ešte aj svadbu, to je obeť úplne ukážková a na pohľadanie. Lepšiu by si nikto nemohol ani vymyslieť. Ten, kto by ich dal zabiť, musel by sa správať samovražedne a len keby chcel niekoho iného z toho obviniť a s obrovským cirkusom. 

A pokiaľ len vraždy vyženú ľudí do ulíc, aj v budúcnosti sa budú hľadať, ktoré vás do tých ulíc vyženú!

 

Keď vyhnali, aj ukazujete a legitimizujete účinok takých vrážd. Svojou účasťou by som napomáhala takej vražde aj do budúcnosti. Že nabudúce si nájdu inú ukážkovú.

A preto, hoci som sa zúčastňovala protestov proti Smeru a za vyšetrovanie káuz, ktoré organizovala SaS a OĽaNO, ja také demonštrácie, ktoré potrebujú zavraždených, nepodporím.

Vás sa pýtam, prečo ste k tomu potrebovali mŕtvolu alebo mŕtvoly, aby ste prišli demonštrovať tiež za vyšetrovanie káuz? Kde ste vtedy všetci boli? Prečo vtedy neboli plné ulice neľahostajných ľudí? To sa nepýtam voličov Smeru, ale voličov opozície a tých, čo tam až teraz stoja. Vy ste predtým nevedeli, kde žijete? Vy ste sa predtým o to nezaujímali a potrebovali ste na to vraždu? 

Nepohodlné obete sa vždy zabíjajú tak, že ako nie ukážkové nevzbudia takú pozornosť, vyzerá to ako nehoda alebo samovražda alebo zmiznú. Iné sú pre niekoho pohodlné a prospešné pre ich ciele. Prospešné môžu byť aj pre tých, ktorým len poslúžia a bez toho, aby tušili, odkiaľ k nim prišli. 

Radičová: “Nebyť obrovskej tragédie, obávam sa, že sa na Slovensku ľady nepohnú”

 

Obávam sa, že mnohí to vedeli tiež, že sa INAK nepohnú. A chceli, aby sa pohli.

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553296x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie