Založ si blog

Veď to na TEPLÉ rožky čaká v nedeľu celé Slovensko!

O riešení politiky medzi politikmi cez facebook si myslím svoje, že to je len divadlo pre možných voličov a podstatné je, čo robia alebo nerobia v parlamente. No prekvapilo ma, že Sulík na výzvu Fica na televízny súboj, napísal na facebook:

Avšak túto nedeľu som s mojou družkou na dlho plánovanom výlete, chcem veriť, že pochopíte, že to kvôli Vám meniť nebudem.“

Ako kvôli nemu? Čo si s ním vari dáva Fico súkromnú schôdzku, pred ktorou má jeho družka prednosť?

To vážne sa napríklad podnikatelia správajú v podnikaní podľa toho, čo sľúbili družke? Veď, keď ide len o obyčajnú zákazku, tak podnikatelia, keď im na ich vlastnom podnikaní záleží, menia svoje súkromné plány aj s deťmi a podriaďujú to svojej práci. A nie, keď ešte čaká celé Slovensko na ich divadlo.

Zas som si musela spomenúť na tú predavačku, pri ktorej ich nezaujímalo, čo by si ona chcela naplánovať na nedeľu. Raz je predavačkou a keď chcete teplé rožky, mala dopredu vedieť, že svoj súkromný život musí podriadiť požiadavkám na teplé rožky aj v nedeľu.

A čo je proti teplým rožkom kľúčová politická situácia na Slovensku? Teplé rožky nepočkajú, ale politické divadlo počká?

Veď to na TEPLÉ rožky čaká v nedeľu celé Slovensko! A chce ich mať TEPLÉ! Nie staré týždňové, lebo Sulík chce ísť v nedeľu na výlet a mať voľno. Jeho vari zaujímalo, že tá predavačka má postihnutú matku, ktorej sa chcela venovať? Podľa neho nemala robiť predavačku, keď jej na nedeli tak záleží. 

A čo vari niekto chce, aby každú nedeľu zrušil výlet? Však tiež je to len jeden deň z mnohých a na výlet určite môže ísť aj v utorok, ak to nestihne otočiť aj na Kubu, že by storno toľko stálo. Dovolím si k tomu vyjadrovať sa tiež, keďže aj tú predavačku rozoberali v dlhej, dlhej diskusii, že prečo je ten jeden deň taký problém.

A tiež sa chcem opakovane sťažovať na teplé rožky v politike, lebo veľmi dobre si pamätám, že začiatkom leta ich nebolo a existovali v politike len alternatívne médiá. Tuším to bolo minulý rok, že nikoho nebolo, keby to boli predajne, tak všetko zavreté, hoci sa toľko v politike dialo a nikto sa k tomu z politikov nevyjadroval, len alternatívne médiá miesto nich dennodenne. Huďo a Lichtner pracovali každý deň, Poláček pracoval každý deň a Sulíka a ďalších nebolo.

A veru, to divadlo zastali oveľa lepšie. Keby že ich nemáme, tak si myslíme, že je len uhorková sezóna a v politike sa nič nedeje. A medzitým bez vedomia občanov prehrmelo všetko – ako sme strácali suverenitu. 

Nieže by mi tak chýbalo to divadlo, v ktorom sa nič fakticky nezmení, ale to si oni vybrali, že politika sa teda robí takto, že kto komu čo olajkuje a viac. Takže teraz celé Slovensko bude čakať, lebo Sulík má voľnú nedeľu a teplé rožky nedostane nikto.

Kde je teraz – Tak nemal robiť politika, keď chce voľné nedele!

Ja by som to nerobila! 

Teda, takto by to vyzeralo, keby som ako Sulík riešila teplé rožky miesto toho, o čom som písala tuto, čo celé Slovensko zaujíma oveľa viac: 

Dôkazy, že opozícia nič nerobí a je tiež servilná!

„Ziadajte a pytajte sa svojich poslancov: A co si ty urobil pre slovensky vybor na europske zalezitosti? Podpredsedom vyboru je dnes kandidat na zupana v banskobystrickom kraji za stranu SaS, ktora hovori o tom, ako strasne bojuje proti imigracii. Ale tento clovek vlastne odsuhlasil vsetko a oni odsuhlasili vsetko! Mate tam vyvesenych 79 uzneseni z tohoto volebneho obdobia, to znamena po volbach 2016 teraz je tam 79 uzneseni vyvesenych a pozrite si zapisnice k schodzam, konci to 29. schodzou, teraz bude 30. a 3 1. 30. bude v utorok a 31. bude v stredu. A pozrite si, ci niekto protestoval, ci si vobec niekto otvoril usta na tom vybore! A zrazu zistite, ze tie vase ikony, ktorym tak strasne lajkujete ich uziapane a primitivne videa, ci vobec nieco urobili pre to. Neurobili absolutne nic!

79 uzneseni s vacsinou vysledkov, ze sa hraju, ze nieco robia pre Slovensko a nerobia absolutne nic! Je to skutocne tristne a zase ja to porovnavam s tym ceskym parlamentom, velakrat tam skutocne su posuvane tieto veci do parlamentu a ziadaju rozpravu, aby bolo parlamentne plenum, kde poslanci v plene sa budu o tom rozpravat, pretoze to je z hladiska toho vyboru tak zavazna vec, povedzme poskodzuje zaujmy Ceskej republiky. Tam preberu uznesenia, napriklad teraz posledna je o tom, ze socialna oblast ma zostat vysadou Ceskej republiky a tak zavazuju vladu, aby bola obozretna a opatrna pri pilieri socialnych prav. To je rozhodnutie ceske, zavazuju vladu, ze ma nejakym sposobom pracovat! Toto vlastne ukazuje, ze preco je Cesko momentalne na takej pozicii, ako momentalne je, to znamena, ze sa stavia proti Bruselu a ze je priradovane k V4, cize uz len k V3. Nie kvoli tomu, ze samotna vlada by to tak hrozne chcela, ale nemoze, pretoze ma uznesenia, ktore ju nepustia a TO JE TA POLITICKA PRACA!

A nie hluposti, ako ked Krajniak bojuje, ze niekto niekomu trci zo zadku. Ved ked 79 uzneseni europskeho vyboru vsetko len schvaluju, tak aj oni trcia len… To je taka akoze politika – No, pobavili sme sa, ale v principe to stoji za…“

(kratene zdroj Komentare SV Juraj Poláček)

Zapisnice vyborov pre europske zalezitosti mozte kontrolovat tuto, ci si niekto vobec otvoril usta v rozprave alebo s niecim aj nesuhlasil. Kolki len hlasovali za, ci bol aj niekto proti:

http://www.nrsr.sk/dl/Browser/Committee?committeeExternalId=148

Tak isto si mozte skontrolovat, ktore strany sa k tomu mohli vyjadrit a odhlasovat to, ci sa na tie vybory vobec dostavili – prezencna listina v linku hore:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=vybory/vybor&ID=148

Ukazka napriklad 29.schodze:

„Je správne, že bolo otvorené internetové fórum Európskej únie, kde je vytvorený priestor pre boj proti radikálnym názorom, a extrémistickým prejavom na internete. Z hľadiska vonkajšej bezpečnosti sa pozícia SR odráža od toho, že chce patriť k „jadru EÚ“. 

Pokiaľ ide o tému migrácia, jedná sa opäť o problematickú záležitosť. K 30. máju 2017 sa centrálnou stredomorskou trasou preplavilo viac ako 60 tisíc ľudí, čo je o 26% viac ako vlani. SR si uvedomuje vážnosť situácie na centrálnej stredomorskej trase a potrebu jej riešenia. Líbya je v dezolátnom stave a nachádza sa tam obrovská koncentrácia migrantov, pričom počet bude narastať. Európska pohraničná a pobrežná stráž sa preto musí naďalej  zdokonaľovať.

Spravodajkyňa, poslankyňa K. Cséfalvayová, predniesla návrh uznesenia.

Do rozpravy sa neprihlásil nikto. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hlasovanie o návrhu uznesenia: 11/0/0 (za/proti/zdržal sa) “   KAZDY BOL ZA! Tak najdete aj pri inych schodzach vyborov pre europske zalezitosti. Kazdy, kto tam vobec prisiel, bol ZA, neprispel do rozpravy a so vsetkym suhlasil. Len same SUHLASIME, SUHLASIME, SUHLASIME!

Kazdy ZA, nikto nebol proti.

A ked vybor pre europske zalezitosti skonci, poslanci sa rozidu do svojich stran a opozicni ZACNU tocit videa, vypisovat na facebook alebo zvolavat tlacovky, ze tym inym – koalicnym politikom trcia z bruselskeho zadku len topanky! A pritom, kde sa mali ozvat, kde sa mohli a mali niecoho dozadovat, kde na to bolo urcene miesto a cas, tam bud neprisli, neozvali sa, nemali nic do rozpravy, nemali vlastne navrhy, vlastne riesenia, pripomienky s cim nesuhlasia, poziadavky, co by sa teda malo prerokovat aj v parlamente, nielen na vyboroch a co by tak obcania mali vediet alebo tiez odsuhlasit!

Ale to nie, ved ich politicka praca je tam, kde treba, nerobit nic a potom tocit videa a rozculovat sa, ze oni s tym nesuhlasia alebo VRAJ NESUHLASILI!

Ako s tym nesuhlasila SME rodina, ktorej Kollar potom toci videa, ked jeho poslanci na poslednej schodzi takeho vyboru ani neboli?! Ani sa tam len nedostavili a ani si len neplnili pracovne povinnosti, aby tam aspon prisli! Ale VRAJ nesuhlasia a chudacikovia nemohli nic! Lebo asi Fico im zakazal ozvat sa a niecoho sa dozadovat!

Ako s tym nesuhlasila SaS, ked jej podpredseda toho vyboru suhlasil vzdy so vsetkym?!

Preco sa JEHO Sulik nespytal – A ty preco so vsetkym suhlasis ako Fico?! A tebe preco trcia z bruselskeho zadku len topanky?!

Nie, Sulik sa tiez ponahlal tocit videa, ako chudacikovia celkom nic nemozu akokeby sme ani nemali vybor pre europske zalezitosti, kde mohli a mali pochybne rozhodnutia tohto vyboru pripomienkovat a ZIADAT o tom rozpravu v parlamente, ked teda podla neho ide o zavazne veci?

Su potom pre nich NAOZAJ zavazne?

Preco Sulik klame obcanov, ze opozicia je nacisto nemohucna a nemoze a nemohla nic robit, len pasivne sledovat rozhodnutie Fica? Je to pravda?!

Miesto toho sa tam VSETCI a ZAKAZDYM na vsetkom zhodli a nemali ani co pripomienkovat a riesit, nebolo vraj o com. Svorne si odhlasovali aj ze chcu patrit k jadru!

Svorne sa vsetci zhodli, ze sa jedna o „problematicku zalezitost“. To je ake riesenie???

A potom sa vsetci spolocne zhodli, ze „a potrebu jej riesenia“. Toho, ktore nebolo a ziadne, okrem so vsetkym suhlasime???

A napokon svorne vsetci spolu dospeli k takemu genialnemu vysledku, ze citujem zo zapisnice: „a preto sa musi nadalej zdokonalovat“. (pohranicna a pobrezna straz)

Oni uz nemaju na com!

Bum, schvalene! Vsetkymi! A divadlo, ze niekto s niecim nesuhlasil a niekomu odniekial trcali topanky… tak len vsetkym, aj tym chudacikom oklamanym, co potom tocia videa a vypisuju na facebook vcetne Sulika. Alebo snad Sulika oklamali jeho vlastni poslanci a maju uz iny volebny program ako on?

To je vsetko divadlo opozicie pre sprostych, ze opozicia s niecim nesuhlasila a vobec nieco robila!!!

Sulíkove otázky na Fica:

„Takže: buď si to vybavte s Rašim a vidíme sa 14.10. na Markíze alebo 21.10. na RTVS.
A dobre, že sa bude podávať pravda, pripravte si prosím odpovede na tieto otázky:
1. Prečo bývate ešte stále v byte daňového podvodníka Bašternáka?
2. Prečo polícia pod vedením Kaliňáka dlhodobo neriešila Kočnera, naopak, všetky jeho kauzy zametala pod stôl?
3. Prečo ste privatizovali Telekom, keď ste voličom opakovane sľúbili, že privatizovať nebudete?
Ďalšie otázky zaradím podľa toho, čo mi pošlú ľudia, že by ich zaujímalo.“

Prikladám svoje otázky na Sulíka:

1. Prečo je strana SaS taká nekonzistentná a bez výhovoriek na slobodu názorov, ktorá napokon vedie až odchodu jej členov zo SaS? Teda, kto vlastne stranu SaS zastupuje, keď v nej hovorí kto?

Keď predseda strany slúži ako volavka

2. Prečo stranu SaS nezaujímajú dôkazy, napríklad pri kauze „Novičok“ a je to zdôvodnené Sulíkom tým, že nechce trhať partu? Ktorú?

Kde má každý iný slobodný názor, či tú, kde už sa parta netrhá? Podľa čoho sa budete trhať alebo netrhať nabudúce?

Servilné kukučky a vojnoví štváči v SaS

3. Od koľkých rokov budete považovať migranta za migranta? Pripomínam, že to nebol môj nápad, že neprijať ani jedného.

Akcia čivava – obraz politickej ľudskosti

A prečo SaS po voľbách nezaujímalo, že frakcia slniečkárov nedostala toľko hlasov a nedodržali ste takto zvolené preferencie v SaS?

Na Fica by som mala len jednu, ale na tú mi aj tak nemôže odpovedať. Tak len vám napíšem, že by ma zaujímalo, či Slovensko nezrádzali kvôli tomu, že inak by nás susedné štáty roztrhali a Slovensko by si svoje územie pri Maďarsku nezachovalo. To by totiž bolo jediné ospravedlnenie ako prežiť.

 

Prečo neriešim zlodejstvá na domácej politickej scéne:

 

V prvom rade nie som ekonóm, preto im nerozumiem. Ale keby som tomu rozumela ako tí, čo ich kritizujú, tak sa v prvom rade starám, aby im rozumeli masy ľudí.

A kde to, kto ľuďom vysvetľuje? Takéto články pre širokú masu ľudí neexistujú, lebo odbornejšie sú k nim:

– príliš odborné

– príliš dlhé, aby ich čítali masy ľudí, čo nemajú čas

– vždy sú publikované len na skleníkových portáloch alebo zamknuté

– nestačí len o niekom písať, že je zlodej, keď sa to jednoducho nevysvetľuje v kombinácii s diskusiami k tomu, kde by ľudia videli protiargumenty označených za zlodejov, ako sa bránia

– takto opozícia masy ľudí naozaj o ničom nepresvedčí

– zas to jednoducho dokážu ľuďom vysvetľovať len alternatívne médiá, pretože pochopiteľnejšie pre široké masy ľudí a presne aj v tom je prínos alternatívnych médií

 

„Ja viem, že takéto akcie vidíte vo vlakoch alebo obedoch zadarmo (pri obedoch som to sama kritizovala) a vyčítate Smeru, že sú to čisto populistické ťahy na udržanie pri moci.

Ale pokrytectvo, ktoré ľudia vidia, je v tom, že toto nerobí len Smer, ale ešte vo väčšom merítku aj celá EU a jej už celkom nekritickí nohsledi. Oni už majú inú misku šošovice? Nie, Slovensko nemá prvé miesto v kradnutí a klamaní. Máme tu aj svetový formát, na ktorý sa selektívne zabúda, keď peníte pri Smere. A kto uverí farizejom, ktorí niečo z toho vidia a niečo z toho už vidieť nechcú, lebo na tom niečom sa už priživujú sami? Kto uverí liberálkovi, ktorý si myslí, že svetové klamstvá a svetové zlodejstvá sa dejú len v Smere alebo v Rusku? To, čo je dole, je vždy obrazom len toho, čo sa deje v politike vyššie. Keď budete mať na „Smer“ hore a v EU, potom majte gule na Smer dole. Selektívna slepota o úprimnej a slobodnej kritike nesvedčí. Svedčí len o tom, kto mi asi pomôže splatiť hypotéku, keď sa zaradím kam? Kto mi, kde dá odmenu za moje služobníctvo a selektívnu slepotu voči inému?“

 

Napríklad ako ľuďom vysvetlíte toto? Že viac majú veriť ľuďom, čo toto už ignorujú? Títo už nie sú zlodeji?

 

„A teraz sa podržte. Ide o mnohomiliónové sumy z našich vreciek. Za nič. “Konečne mi došlo, o čo tu vlastne ide. Prečo niektorí politici propagujú nutnosť starostlivosti o utečencov. Je jedno, odkiaľ pochádzajú. Ono ani tak nejde o diktát EÚ. Ono ide hlavne o veľký kšeft – aby som bola moderná – teda o biznis. Vôbec totiž nejde o starostlivosti o utečencov, ide o starostlivosti o niečie peňaženky. Doteraz u nás takmer žiadnych utečencov nemáme, a napriek tomu sa na “starostlivosť o ne” vydávajú obrovské prostriedky, ale už sa nepublikuje komu a koľko,” napísalaLorencová.

Potom zverejnila sumy, ktoré jednotlivé pozlátené nevládky, podľa jej informácií dostávajú: Organizácia pre pomoc utečencom 46,8 miliónov korún, Združenie pre integráciu a migráciu 30 miliónov korún, Poradňa pre integráciu 22,9 miliónov korún, Združenie pre príležitosti mladých migrantov 21 miliónov korún, a tak ďalej. Zoznam je výdatný.“

„Nedávno bývalá poslankyňa a známa novinárka Jana Lorencová zverejnila text o tom, ako mimovládne organizácie zarábajú na utečencoch, ktorí v Česku nie sú. Sú to horibilné sumy. Čo si o tom myslíte?

Tie informácie nie sú nové, ale je dôležité znovu a znovu pripomínať, že “vítači” nie sú žiadni nezištní ľudia, ale že ide o vypočítavú a chamtivú spoločenskú vrstvu. Sú ochotní sa vyhnúť práci za akúkoľvek cenu, bez ohľadu na to, čo to bude znamenať pre ich spoluobčanov.

To, čo sa deje v Českej republike, je pritom len nepatrná ukážka toho, aká je situácia v krajinách na západ od nás, kde dovoz migrantov a starostlivosť o ne predstavuje obrovské a nesmierne ziskové odvetvia. To je tiež skutočným dôvodom, prečo nie je nádej, že by v dohľadnej dobe podarilo zastaviť ich prúd a prečo nebudú realizované deportácie. Príliš veľa ľudí by prišlo o kšeft.

Myslíte, že by štát mal prehodnotiť postoj k financovaniu mimovládnych organizácií, ktoré si zarábajú na živobytiu len vďaka utečeneckej hystérii?

Opäť sa dostávame k niečomu, čo je všeobecne známe. Multikultúrne neziskovky by mali byť posudzované ako všetky ostatné zločinecké gangy a voči ich členom by sa malo postupovať zodpovedajúcim spôsobom.

Lenže k tomu by sme potrebovali politických lídrov, ktorým záleží na budúcnosti českého národa a ktorí majú dostatok odvahy.“

(Petr Hampl)

 

Záver: Ak sa neujala opozícia, tak nie preto, že ľudia sú sprostí, ale opozícia je tak neschopná a samotná je servilná a predajná.

Chce to lepšiu opozíciu, nie lepších voličov.

A nemyslím si, že som zaujatá, pretože naposledy som volila SaS.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517641x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie