Založ si blog

Slovensko je krajina, v ktorej súťažia sociálne balíčky s hudobným festivalom

Prave som si pozrela video z Pohody – rozhovor Hríba s prezidentom.

Nepáčilo sa mi na ňom, že som si uvedomila, že hudobný festival sa využíva na politiku (nemyslela som si, že to bude až také okaté). Vlastne na tento festival mohli ísť voliči len niektorých politických strán, lebo inak by si nemohol celý festival nárokovať prezentáciu niektorých politických strán.

Zaznievali tam od prezidenta slová: „My všetci vieme…“, čím aj predpokladal, že na hudobnom festivale sú len voliči určitých strán a je to teda skôr politický míting, než hudobný festival. Alebo: „Musíme prevziať moc…“

Hríb sa ho doslova pytal, ktorých dobrých kandidatov máme a tak bolo nadiktované účastníkom hudobného festivalu, koho majú voliť.

Veľakrát sa liberálkovia smiali z obyvateľov Slovenska, že sa dajú za klobásu kúpiť, keď sa zúčastnia niekde, kde sa k politike dáva klobása. No klobása nikdy nemôže byť pre mladých ľudí takým lákadlom, ako zažiť atmosféru hudobného festivalu. Samotný Denník N píše, že takáto atmosféra je neopakovateľná, pretože kde sa mladí ľudia tak stretnú? V kostole?

A do tohto jediného, takého veľkého stretnutia a v suvislosti s kapelami sa mieša politika a politická agitácia.

Prezident povedal, že sme mafiánska krajina. Áno, lebo u nás aj festivaly určuje politika a manipulácia s ľuďmi.

Podľa toho by sme vedeli, že žijeme v slobodnom štáte, keby sa hudobného festivalu zúčastnili rôzni politici, rôznych názorov a strán, pretože politika by šla aspoň na chvíľu bokom, kvôli hudobnému festivalu. Nie, že sa na to ešte využíva ako predvolebné stretnutie, kde kapely sú klobásou.

Už dopredu takto vyháňajú z festivalu voličov iných strán a z festivalu robia predvolebné stretnutia na agitáciu voličov.

Áno, robí to aj Smer, ale z toho sa predsa liberálkovia vždy smiali, že Smer takto manipuluje dôchodcov na MDŽ. Nie, nie je to nič iné, len to isté. Dokonca viac ľudí šlo na ten hudobný festival kvôli kapelám a nie politike, ako by na MDŽ šli ľudia len kvôli MDŽ, čiže oveľa viac neutrálnych ľudí chcú zmanipulovať, než to robí Smer na MDŽ.

Môžme to skôr prirovnať k sociálnym balíčkom, že Slovensko je krajina, v ktorej súťažia sociálne balíčky s hudobným festivalom. Každému jeho klobásu.

Chmelár k jeho politickému vystúpeniu na hudobnom festivale. Čim z tohto podujatia urobili Festival politickej piesne.

 

Andreja Kisku prestalo baviť hrať sa na nadstraníckeho prezidenta a otvorene sa definoval ako hlava opozície. Hovorím – hrať sa na nadstraníckeho – pretože on v skutočnosti nadstraníckym nikdy nebol, na polovicu obyvateľstva vyslovene kašľal a podprahovo rozdeľoval túto spoločnosť ako málokto, čo dnes už vnímajú všetci okrem jeho fanatických prívržencov. Dnes však zašiel ešte ďalej. Po prvý raz v dejinách tohto štátu sa stalo, že úradujúca hlava štátu ešte pred prvým kolom prezidentských volieb vyjadril podporu niektorým kandidátom. Tvrdím však, že je to dobre. Konečne bude totiž jasné, kto za koho kope. Kto tvrdí, že chce pokračovať v šľapajach Andreja Kisku, stotožňuje sa s jeho štýlom, neprekážajú mu ani jeho kauzy, ani neplnenie ústavných povinností, hlási sa k jeho militaristickej politike a proamerickým postojom na úkor posilňovania Európy. Práve voči týmto praktikám sa vyhraňujem, práve voči takémuto videniu sveta a chápaniu povinností hlavy štátu vytváram alternatívu s cieľom presvedčiť ľudí, že sa to dá robiť inak, lepšie a prospešnejšie pre všetkých.

Prezident však použil aj jeden výraz, z ktorého ma mierne zamrazilo. Môže a nemusí niečo znamenať, ale treba na to upozorniť. Andrej Kiska doslova povedal, že „treba prevziať moc“, čo je citát ako z Leninovho spisu Štát a revolúcia. Tento slovný zvrat sa zväčša používa pri revolúciách a prevratoch, nie pri demokratických parlamentných voľbách…“

 

Štefan Hríb povedal, že niektorí prezidenta nenávidia. Tak mňa by zaujímalo, či si myslí, že každý, kto by ho už nechcel, ho musí nenávidieť.

Každý, kto ho nechce za prezidenta, tak mu na ňom vadia presne tie veci, ktoré vymenoval aj Chmelár:

1. jeho kauzy

2. jeho politika podporujúca zbrojenie a útočenie na Rusko, ktoré vyhlasuje za nášho nepriateľa

3. jeho proamerické postoje a obhajovanie zaujmov iných štátov, nie nášho

 

Je to dosť na to, aby ho za prezidenta veľa ľudí nechcelo. K tým bodom vôbec nie je nutné ho ešte nejako nenávidieť.

No Štefan Hríb sa z toho vysmial, že jeho kauzy neexistujú a sú len také zanedbateľné (inak povedané skutok sa nestal) a presne takú politiku potrebujeme.

 

Dnes je už jasné, že náš prezident v budúcom období bude na Slovensku bojovať o prevzatie moci cez politické skupiny. A rozhodne nie liberálov, lebo za liberálov sa len vydávajú, aby to malo nejaký pekný názov, akože niečo o slobode ľudí, pričom týchto ľudí najviac charakterizuje povinná jednoliata stádovitosť, v ktorej sa navyše zastrašujú mediálnym prenasledovaním pri rôznych názoroch – aj medzi sebou navzájom (príklad Adela, Hanus – kto s nimi nesúhlasí, s tým končia).

Jednoliatu masu povinných názorov sme tu už mali desiatky rokov, ľudia sa boja novej totality a to ešte viac, než rozkrádania štátu LEN LOKÁLNOU VLÁDOU!

Boja sa straty základných ľudských práv, politického prenasledovania, zbrojenia, podnecovania ďalších vojnových konfliktov. To všetko sú veci ešte závažnejšie, než korupcia len doma v malom.

 

Taktiež sa Hríb vysmial spolupráci so „Sorošom“.

 

„Keď sme pri tajomnom Sorosovi, za riaditeľovania Wienk Aliancia len priamo od jeho organizácii v 44 transakciách inkasovala skoro milión Eur, čo činí 42% z jej celkových príjmov 2,2 mil. Eur (bez roku 2005). K tomu prirátajme aj peniaze tečúce od „domácich“ mimovládok, ktoré George Soros spolu s americkými korporátnymi a vládnymi peniazmi „postavil na nohy“, rozumejme roky primárne sponzoroval a teda tam má (na peňazovody) podľa všetkých merítok zdravého rozumu svoj vplyv. A nezabudnime na doláre priamo od americkej vlády, či už z ambasády alebo amerických vládnych agentúr. Celkovo sa tým dostaneme na 72% všetkých do Aliance Fair-play od jej vzniku pritečených prostriedkov. Podrobnosti v priložených tabuľkách.

Je smutným mementom dnešnej doby, že všetci lamentujú na tým, aká je postfaktuálna, ale tí, čo najviac kričia o potrebe faktov, sa na tie kľúčové, t. j. na výročné správy mimovládok, ani nepozreli. Veď načo, Soros je konšpirácia, lebo ako by to robil. Ale logika tvrdých faktov výročiek Aliancie poskytuje jednoznačný a jediný logický záver: Aliancia Fair-play je americký korporátny a vládny projekt. S Georgom Sorosom ako ústrednou mediálnou postavou v pozadí. Je jedno, či bol takto rovno vymyslený, alebo len „zachytený“ a využitý. Podotknime, že na motivácii ľudí v Aliancii pri tom nezáleží: práve čím idealistickejšia, tým len lepšie.“

Tie fakty a tabuľky príjmov sú uvedené tuto, môžte vysvetľovať, či sú vymyslenou konšpiráciou:

https://slobodnyvyber.sk/peter-marman-o-mimovladkach-sorosovi-a-konspiraciach-v-kocke/

Je skutočne dojímavé vidieť, ako americkej korporátnej filantropii a vládnemu establišmentu leží na srdci stav našej korupcie. Pritom korupcia korupcií zakývajúca rovno celým globálnym finančno-hospodárskym systémom prišla v roku 2008 práve z amerického korporátneho prostredia. Už desať rokov na to aj my tu na Slovensku doplácame. Zadĺžili sme sa na národnej aj európskej úrovni a o ďalších hrozbách, ktoré sú len otázkou času, čvirikajú vrabce na streche. Nedá sa nepoužiť staré osvedčené o zametaní si pred vlastným prahom.

Korupcia a korupcia

Lebo o tom je celá pointa: Prečo sa z amerických a teraz už aj bruselských peňazí skúma zásadne len národná vládna korupcia, t. j. vo verejnom sektore a v rozdeľovaní verejného rozpočtu? Keď mnohonásobne väčšia – korporátna – nie. Ukradnúť sa dá totiž aj to, čo do rozpočtu má prísť, nie len to, čo z neho odchádza. A o rád (!) väčšia škoda na verejnom rozpočte vzniká nezdanením u nás vytvorených ziskov hlavne nadnárodnými spoločnosťami, ktoré si optimalizujú svoje daňové základy odvedením profitu do zahraničia, pričom u nás zaplatia torzo daní. Ešte raz, o rád! A to je len najväčšia forma korporátnej korupcie s dopadom na verejné zdroje, existuje ešte celý rad ďalších.“

(Marman – za kritiku označený ako konšpirátor)

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549746x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie