Založ si blog

Vyvolená skupina v RTVS a iných médiách

„Podľa Blahu však práve títo žurnalisti vytvárajú jednostranný liberálne orientovaný obsah, ktorý by vo verejnoprávnom médiu nemal mať priestor.“

 

Zakaždým ma nahnevá, keď niekto uráža liberálov tým, že títo žurnalisti sú liberáli. Prosím vás, už si uvedomte, že žiadny liberál by nikdy nikomu nevnucoval svoje názory alebo neumožňoval diskusiu. Prosím vás, už si uvedomte, že táto politická sekta si len ukradla pojem liberáli, aby pôsobili, že sú za nejakú slobodu.Presne tak, ako keď si v dejinách ľudia ukradli pojem „V mene Boha!“ a potom kľudne aj vraždili, no cítili sa ako veriaci a prezentovali sa ako veriaci.

Nedovoľme im používať tento pojem, ktorý v svojej podstate vypovedá o zmysle ľudí pre slobodu, pre ich právo žiť alebo rozmýšľať inak. 

Skutoční liberáli by vás predsa nikdy neumlčiavali, nikoho za iné názory nechceli stíhať a mali by zmysel pre veľkú rôznorodosť ľudí.

Táto politická sekta celkom nič základné z toho nepredstavuje, okrem túžby mať nejaký prijateľný názov, ktorý hovorí o zmysle pre slobodu.

Diskusie skutočných liberálov by naopak boli veľmi rôznorodé a rozhodne by nechceli ľudí s inými názormi zatvárať, prenasledovať, vysmievať. A rozhodne by nemali selektívne vnímanie základných ľudských práv, že pre politickú korektnosť niekedy a niekde už budú na ne kašlať.

To isté si uvedomil aj Sulík, keď sa v EU k liberálom ani neprihlásil a prečo ho ani nepovažujú za liberála už pri malom odklone od ich politickej diktatúry.

Máme tu naopak dočinenia s absolútnym neprijímaním iných názorov alebo iným životom, než je úzko nimi diktovaný a vnucovaný. Doslova akoby si tma dala nálepku svetlo alebo nízky si dal nálepku vysoký. 

Najpriliehavejší názov im vymyslel Ľubo Huďo a to pojem „liberálkovia“, pretože vyjadruje ich túžbu hrať sa na liberálov, hoci na nich nemajú. A zároveň vieme o koho ide, ktorú nálepku si na to ukradli.

Preto neurážajte skutočne slobodomyseľných ľudí, ktorí by vám svoje názory nikdy nevnucovali, že táto politická sekta sú nejakí liberáli. Ani jeden z nich!

Títo ľudia k tomu majú nielenže veľmi ďaleko, ale predstavujú toho úplný opak!

Ja vám hovorím, že liberálom je Ľubo Huďo v pravom slova zmysle. To je človek, čo má zmysel pre rôzne názory a vlastné si je schopný brániť nie silou a vnucovaním, ale argumentami. Keď ich titulujete liberáli, ako si len želajú, vlastne tým urážate ľudí, ako je práve Ľubo Huďo a ľudí v alternatívnych médiách, ktorí si toto označenie už právom zaslúžia. To sú skutoční liberáli so zmyslom pre slobodu človeka!

 

 

Chmelár:

„V OHROZENÍ NIE JE SLOBODA MÉDIÍ, ALE SLOBODA VOČI MÉDIÁM

Som zhrozený a zhnusený z extrémnej politizácie situácie okolo RTVS. Je dôležité, aby občania tejto republiky pochopili, že verejnoprávny charakter Rozhlasu a televízie Slovenska je skutočne ohrozený – ale tými, ktorí si uzurpovali mediálny priestor na hlásanie jedinej pravdy, tými, ktorí nechcú, aby bol vo verejnom priestore prítomný iný pohľad na svet ako ten ich.“

 

Že Chmelár hovorí pravdu, o tom svedčí množstvo celkom nepodložených konšpirácií, ktoré šíria politicky najatí novinári. Ich správy sa neodvolávajú na overené fakty, ale len na politické konšpirácie, čo sa len údajne stalo alebo čomu len veria. S odstupom času môžte vidieť o koľkých udalostiach, ktoré sa údajne stali, len konspiračne zavádzali, aby to ľudia videli inak, než sa to stalo.

 

„Keď čítam list dvoch stoviek novinárov na podporu štyroch prepustených externistov z RTVS, zdá sa mi, akoby som bol z inej planéty. Neprekvapuje ma, že ide prevažne o zamestnancov denníka Sme, N-ka a .týždňa. Sú to totiž ľudia, ktorí dlhé roky manipulujú, klamú a zavádzajú verejnosť spôsobmi, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ten najpodradnejší alternatívny plátok.“

 

Medzi nimi sú novinári, čo konšpiračne štvali ľudí na schvaľovanie vojenských zasahov v Iraku, čo štvali do vojny s Ruskom, do ďalších vojenských zásahov. Medzi nimi sú ľudia, čo klamali v mnohých otázkach okolo migračnej krízy, že nie je pravda, že je medzi migrantami prevažná časť mužov, že nie je pravda, že by sa medzi migrantami mohli do Európy dostať teroristi, že nie je pravda, že väčšina z nich by mohli byť len ekonomickí migranti, že nie je pravda, že prevažne by to neboli Sýrčania, že nie je pravda, že to EU nemá pod kontrolou, že nie je pravda, že by sa po skončení vojny nevracali, že nie je pravda, že by ich neboli schopní vracať, keď nedostanú azyl. V podstate doradu skoro pri všetkom klamú a približne s odstupom dvoch rokov zakaždým môžte vidieť, že vám podávajú množstvo nepravdivých informácií. A to ešte nehovorím o metódach, akými bojujú proti pravdivým informáciám. Tie som opísala už mnohokrát, ako som ich zažila.

 

„Vraj „nové vedenie RTVS cielene šikanuje, obmedzuje a zbavuje sa dlhoročných novinárov, ktorí v posledných rokoch zásadným spôsobom prispeli k obnoveniu dôvery verejnosti vo verejnoprávne médiá“. Ako prosím? S výnimkou špecifického prípadu Oľgy Bakovej nejde o žiadnych „dlhoročných novinárov“, ale elévov, ktorých by v BBC s takýmito skúsenosťami nepustili ani na obraz. A čože to? Prispeli k obnoveniu dôvery verejnosti vo verejnoprávne médiá? 22 percent je obnova dôvery? To sa naozaj chce niekto chvastať dôveryhodnosťou na úrovni Ficovej popularity? Haló! Tri štvrtiny verejnosti neveria mé diám a je to ešte horšie: dôvera systematicky klesá od vojny v Iraku, keď občanov klamali a zavádzali práve tí, ktorých mená nájdete pod výzvou. Je vôbec nejaká šanca, že sa u týchto ľudí prebudí pocit sebareflexie?“

 

Keby hovorili pravdu, že prispeli k obnoveniu dôvery vo verejnoprávne médiá, tak nemusia zakazovať diskusie, aby nikto názory čitateľov nevidel, nevolajú po cenzúre názorov a po trestnom stíhaní ľudí s inými názormi a hlavne by sa k ich protestom ľudia húfne pridávali. Presný opak je pravdou, že ešte nikdy nestratili verejnoprávne médiá dôveru natoľko, ako je to práve teraz, keď ľudia preto novinárom už húfne neveria.

A to ešte nehovorím o tom, že chcú k tomu ľudí nútiť zastrašovaním, že kto neuznáva ich názory a ich politické konšpirácie, tak je rovno primitív, fašista a nepriateľ štátu!

 

„Takže na odsúdenie už nepotrebujete dôkazy, iba vlastnú vieru. Tento princíp doviedol do absurdnosti Andrej Kiska. Možno si poviete, že ak francúzsky prezident nariadil bombardovanie Sýrie na základe zmanipulovaného videa na youtube, prečo by ten slovenský v strápňovaní sa zaostával.“

 

Zjavne už na nič nepotrebujú dôkazy, lebo celkom bezmedzne veria len politickým konšpiráciám, ktoré majú šíriť. A to ešte nehovorím o tom, ako sa dá na tom priživovať a hlásať konšpiračné teórie len pre zisk. Plus ešte nehovorím o tom, ako sa dnes „neziskové“ organizácie priživujú na migrantoch, že je to pre nich hlavne obchod a nie pomáhanie ľuďom.

 

„Veď si pripomeňme, kde a prečo celá táto kauza vznikla: hŕstka novinárov naučená, že RTVS im patrí a nikto im do ich jednostranného videnia sveta nebude zasahovať, bola zrazu konfrontovaná s realitou, vnútornými predpismi a zákonmi tejto republiky.“

 

Stručne povedané, bránia sa tomu, aby v akýchkoľvek médiách existovali aj iné názory, než aké majú za úlohu šíriť a aby sa ľudia dozvedali informácie, ktoré majú za úlohu zatajovať.

 

„Verejnoprávne médiá nemajú názory vnucovať, ale majú zákonnú povinnosť poskytovať informácie v takom množstve, kvalite a rôznorodosti, aby si na ich základe mohol každý kvalifikovane utvoriť vlastný názor a kompetentne sa rozhodovať. Vzbúrenci to však odmietali.“

 

Pre nich neexistuje, že by ste mohli rozmýšľať samostatne. Samostatné rozmýšľanie vám uznajú len v jedinom prípade – keď máte nimi požadované názory, ktoré majú za úlohu šíriť. Napríklad rozmýšlate samostatne, keď ste schvaľovali vojenský zásah v Iraku, keď ste verili konšpiračným teóriám o novičoku alebo keď veríte dôkazom, ktoré ste nikdy nevideli.

 

„Ak teda opozícia na čele s Andrejom Kiskom kričí, že verejnoprávna televízia sa nesmie stať slúžkou politikov a že nepatrí iba jednej skupine, odpovedám – správne, pán prezident. A nepatrí ani vám. Je tu obrovské množstvo ľudí, možno väčšina, ktorí nezdieľajú postoje, ktoré tak sugestívne vnucujú verejnosti práve vzbúrení novinári. Títo ľudia sú tiež koncesionári RTVS a majú zákonný nárok na pluralitné a vyvážené správy. Demonštranti majú pravdu, ak kričia, že verejnoprávny telerozhlas má slúžiť všetkým ľuďom, otázka je, koho si p od tými ľuďmi predstavujú a kde boli doteraz, keď Richard Rybníček prepustil vyše 1000, Miloslava Zemková 200 a Václav Mika vyše 300 ľudí. Kde boli doteraz, keď bolo spravodajstvo tak brutálne jednostranné. Kde boli doteraz, keď vyšli najavo dôverné až vulgárne esemesky práve dnešných vzbúrených redaktorov s opozičnými politikmi. Je obludnou lžou, ak signatári novinárskej výzvy používajú v súvislosti so situáciou v RTVS prehnane silné slová ako „normalizácia“ či „obete perzekúcie“ alebo prirovnávajú pomery k totalitným režimom.“

 

Logicky nerozmýšľali nikdy a preto aj museli zakazovať všetky diskusie, lebo v každej by sa to bolo ukazovalo. Jednoducho by v povolených diskusiách ani neboli obstáli. Preto ste také diskusie nevideli!

 

„už vtedy ma niektorí redaktori RTVS upozorňovali na jej charakter, ale považoval som to skôr za babské závistlivé reči, kým som sa na vlastnej koži nepresvedčil, že je to metóda jej práce. Dnes som presvedčený, že tejto televízii škodí, že na to doplácajú desiatky jej kolegov a že verejnoprávny cit nemôže mať niekto, kto je presvedčený, že pravdu vlastní a iné názory sú neprípustné.“

 

To je taká ich spoločná vlastnosť, že iné názory, než majú šíriť, sú pre nich neprípustné a odmietajú s takými ľuďmi diskutovať. Vlastne som takú arogantnú skupinu ľudí v doterajšom živote nezažila.

Mnoho rokov predtým som si myslela, že najarogantnejšia skupina ľudí sú rôzne skupiny veriacich, ktorí sa pre svoj druh viery cítia nejakí výnimočnejší, než iní ľudia. Toto im títo liberálkovia často aj vyčítali, že či si myslia, že sú nejakí lepší ľudia. Ale všetky tieto skupiny neodmietali diskusie s inými! Toto je fenomén tejto skupiny liberálkov, že takú arogantnú namyslenosť, že všetkých iných od seba považujú za menejcenných, ani nenájdete (medzi pôvodným obyvateľstvom v Európe). Možno ešte medzi radikálnymi moslimami, ktorí skôr vidia v iných aj menejcenných ľudí a nič iné neuznávajú, ako svoj spôsob existencie a názorov alebo viery.

Ja si dnes myslím, že ani fanatickí veriaci nevidia v iných skupinách ľudí tak menejcenné bytosti, ako to prezentujú títo liberálkovia o iných skupinách ľudí, že to sú už len primitívi, menejcenní a hlupi ľudia. Dokázali vytvoriť arogantnejšiu sektu, než možte nájsť aj v náboženských skupinách.

 

Morvay najlepšie vyjadril konšpiračné myslenie u liberálkov, hoci si myslel, že píše o konšpiračnom myslení u druhých:

„Najlepšie na konšpiračnom myslení je práve to, že nikdy nemusíte priznať chybu a prehodnotiť svoje závery. Čokoľvek, čo sa stane, dokážete s minimom úsilia zapasovať do danej konštrukcie a urobiť z toho dôkaz jej správnosti. Rýchlo a pohodlne získate bezpečný pocit vyvoleného, ktorý všetko vie a chápe lepšie ako ostatní a určite nie je tým lúzerom, za ktorého ho obvykle považujú.“

 

No všetci vieme, že za vyvolených sa tu považujú len títo liberálkovia, lebo bežní ľudia vnímajú aj názory iných ľudí a necítia sa ako vyvolení určovať iným ľudom, čo presne si musia myslieť. Bežným ľuďom stačí si nájsť skupinu kamarátov, čo rozmýšľajú ako oni, ale nediktujú iným, čo presne si majú myslieť.

Bude to asi tým, že viera sa u obyčajných ľudí predsa len spája s presvedčením, že viera v niečo, keďže je to viera, nemôže byť povinná. A konšpiračné myslenie u iných ľudí je spájané s tým, že akákoľvek len konšpirácia nemusí byť pravdivá. To, myslím si, že bežní ľudia rozlišujú, že keď čítam len konšpiráciu, to môže ale nemusí byť pravdivé. No konšpiračné myslenie u liberálkov – čo asi urobili Rusi, kde asi by mohli byť chemické zbrane, ako asi to bolo atd. je u nich spájané s jedine správnym ideologickým názorom, o ktorom sa nepochybuje! O ktorom sa naopak ani nesmie pochybovať!

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536433x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie