Založ si blog

Výhražky liberálkov všetkým neprispôsobivým ovciam

Už v minulých článkoch som písala, že slovenskí intelektuáli nevyjadruju svoje postoje a názory, ale sú ich nútení vyjadrovať ako stádo oviec, inak by ich odsúdili ich priatelia, známi, celá ich brandža, zamestnávatelia, závisí od toho ich kariéra a aj cez rôzne mimovládky. Obyčajných ľudí len nič z toho nepostihne, keď si dovolia mať aj svoje vlastné a aj iné, než predpísané názory. Nikto sa im preto nevyhráža, nikto tým nepodmieňuje ich kariéru, spoločenské uplatnenie alebo prežitie v ich sociálnej skupine. Obyčajní ľudia môžu zažívať ten luxus vlastných názorov aj celkom iných od svojich priateľov alebo od okolia a môžu s tým žiť, že netvoria jednoliatu skupinu oviec, ale sú rôzni, ako rôzni ľudia aj bývajú. 

 

„Taketo nieco uz medzi vzdelanymi ludmi neexistuje. O co vyssie pozicie zastavaju, o to viac si hladia svoj imidz, doslova svoj imidz, ci si myslia a aj ich priatelia tie spravne myslienky, ktore su teraz preferovane a to od nazorov na rozne spolocenske udalosti az po politicke nazory.

Tymto na seba prave vzdelanejsi ludia vyvijaju vzajomny spolocensky natlak, aby rozmyslali rovnako, inak by v tomto svete „svojej elity“ neprezili.

Doslova to znamena, ze myslia ako ovce, hoci toto si prave vzdelani ludia pripustaju velmi tazko, ze by to vobec bolo mozne, ked su vzdelani ludia. No tlak ich spolocenskych skupin a tlak ich bublin aj na facebooku to vyzaduje. Nemohli by predsa v praci a medzi priatelmi mysliet celkom inak a mat celkom ine a dokonca aj uplne ine politicke nazory. Neuspeli by v praci, neuspeli by v mnohych organizaciach, neuspeli by v svojom socialnom okruhu. A prave toto z nich robi to jednoliate stado vzajomne takto zmanipulovanych a manipulovanych ludi do urcite ho kosa „schvalenych nazorov“. Kazdy z nich chce predsa niekde patrit a nebyt oznaceny ako ten primitiv a nie dost moralny clovek, co to nechape! Vlastna tuzba po uznani, po priateloch, po uspechu v praci, po kariernom raste aj v roznych mimovladnych organizaciach, ktore su v spolocnosti preferovane a financne dotovane, z nich prakticky takto vytvara ovce a jednoliatu masu oviec s touto propagandou.“

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/03/29/preco-sa-zo-vzdelanych-ludi-stavaju-ovce/

Ukážkou takej „neprispôsobivej ovce“ je Adela Vinczeová. Vlastne, presne tým moju pozornosť aj získala, že už dávno sa nespráva ako prispôsobivá a servilná ovca z radov intelektuálov, ale má aj nejaké vlastné názory a nebála sa ich hovoriť aj keď ju za to ostatné ovce prenasledovali, že ako si dovolí líšiť sa a nebyť navlas rovnaká ako celé stádo intelektuálov? Veď aj samostatne myslieť má v danom určenom prúde a navlas rovnako! Má presne vedieť, čo si má myslieť, čo čítať a čo nesmie čítať, čo hovoriť, kedy hovoriť a kedy mlčať! A má hovoriť presne to isté, čo iní a vysmievať sa presne z toho istého, čo iní, aj keby to boli primitívne vtipy.

Už len tým, že som sa jej zastala, ešte na začiatku roku 2015, som bola vyhodená najprv z výberu a potom aj vôbec z blogov na SME, na výstrahu všetkým, čo by vôbec s inak zmýšľajúcou ovcou súhlasili:

Však Adela má potom pravdu, že naozaj končí sloboda slova a nemôžme slobodne napísať ani len to.

Potom o čom je táto diskusia 280 komentárov a článok – Armáda Adely Banášovej, že to nie je pravda?“

https://malinova.blog.sme.sk/c/379984/tak-sa-tu-nehrajte-na-slobodu-slova.html

 

Intelektuáli to o Adele Vinczeovej nevedia, že je ďaleko pred nimi, pretože to by sa museli zaujímať o duchovno a väčšina z nich sú ateisti, ktorým nič z toho nič nehovorí. Práve na jej príklade môžeme vidieť, že ovce, keď je niekto ďaleko pred nimi, už ho ani nedovidia a myslia si, že je tak ďaleko za nimi, keď nemajú obzor ho chápať alebo rozumieť mu, čo im ten človek vôbec hovorí. Preto sa správajú voči Adele ako oproti nej tupé stádo oviec, čo chápu len to, že je niečim odlišná, čo by už ani nedokázali pochopiť čím.

Keby sa zaujímali o duchovno a duchovné zákonitosti, museli by si všimnúť, že Adela ich nielen pozná a veľmi dobre vie vysvetliť, ale vzhľadom na to, kde už je, vyjadruje sa neuveriteľne skromne, keďže ich nikomu nevnucuje a jej vyjadrenia voči iným sú plné veľkej ohľaduplnosti k inak zmýšľajúcim ľuďom a veľkého pochopenia pre to, kde sa nachádzajú. Jednoducho povedané, aj keď vidí chyby, ktorých sa dopúšťajú a sami sebe tým škodia, vyjadrí im to s veľkým pochopením a vždy aj radou a pomocou, ale len keď sa pýtajú, ani to im nevnucuje. Presne takto sa správa a má správať človek, ktorý duchovným zákonitostiam rozumie a s veľkou trpezlivosťou ich nebude vnucovať iným.

Adela má preto môj obdiv a nielen preto, že má odvahu líšiť sa alebo tie svoje názory hovoriť. Ona je presne ten človek, čo by preto mal zastupovať akúsi intelektuálnu elitu Slovenska, keď ju už má niekto z nej zastupovať.

Ale ako píšem, to stádo ľudí, ktorí ju ešte len nedovidia, oceniť ani nemá šancu, to by jej museli aspoň minimálne rozumieť, čo to ona vlastne hovorí a odkiaľ to má.

Pokiaľ slovenská intelektuálna elita nebude tak ďaleko, ako Adela, nemôžu takému človeku ani rozumieť, ani ho oceniť a naďalej si budú oceňovať len svoj vlastný obmedzený obzor a chápať ho ako nejakú svoju „špicu intelektuálnej elity“.

Taký liberálko, ako je Šimečka, to je akoby trpaslík sa vyjadroval k obrovi a vydával za správnu veľkosť rozmery trpaslíka a iných navlas podobných trpaslíkov, ako gýče v záhrade.

Ale aj taký trpaslík, ako je pán Šimečka, by už mohol vedieť, že keď chce niekto slušne vyjadriť nesúhlas, tak často použije slovný zvrat: „Tak ja neviem, ale …“, čo je ekvivalent toho Adelinho vyjadrenia, že je „zmätená“.

Inteligentnému človeku (nie intelektuálovi), je z toho úplne jasné, že vôbec nie je zmätená, čo si o tom myslí, ale veľmi slušne vyjadrila spochybnenie, či takto má podľa nich vyzerať …

Však si prečítajte, či toto je vyjadrenie človeka, ktorý v tom nemá evidentne práve jasno a vyjadruje to veľmi slušne:

Ako osoba som sa vyjadrila na OTO, ale tiež evidentne nesprávne podľa aktuálneho očakávania, takže s mojimi ,šokujúcimi’ výzvami o tom, že by mal každý hlavne začať od seba, som v súčasnosti skôr zdržanlivá, lebo sa asi netriafam do jediného akceptovaného demokratického názoru. A hlavne neviem, kde sa berie to očakávanie a povinnosť, aby som sa vyjadrovala, prípadne, aby sa každý ku všetkému vyjadroval.“

 

Naopak, len menej inteligentný intelektuál (rozumej len vzdelaný človek) dokáže toto zneužiť na také jednoduché vnímanie, že keď použila slovo „zmätok“, musela tým vyjadriť SVOJU zmätenosť.

Je to v podstate dosť biedna argumentačná taktika chytiť sa primitívne niektorého slova a na výstrahu všetkých intelektuálnych oviec ju verejne pranierovať ako zmätenú ovcu, čo nevie, že si má myslieť a hovoriť to, čo stádo, inak dostane po nose rovnako každý, kto by sa nám povinne nepodobal. Nabudúce aj iného z vás rovnako skritizujeme, nedostanete sa ani na tretinu vyslnia Adely a vsetci si vás vyhádžu z facebooku, čo bude vaša spoločenská smrť. Žiadnu inú ovcu, než tie naše, my tu tolerovať nebudeme a buďte si istí, že ani vaši servilní priatelia nebudú!

 

z komentárov:

Topky napísali:
„Množstvo umelcov sa vyjadrilo aj k súčasnému politickému dianiu na Slovensku,moderátorka Adela Vinczeová, ktorá v určitých fázach emotívneho večera akoby si držala neutrálny mód, čo u mnohých vyvolalo pocit, že sa s iniciatívou časti umelcov aktívne nestotožňuje.“
Takže už je zle nielen, ak máte iný názor, ale aj keď dostatočne aktívne neprejavujete ten správny názor a freneticky pritom nemávate mávatkami jak na 1.mája. Prečo mám stále viac pocit deja vu, akoby sa vracali 50-te roky?“

 

Je to tak preto, že doba sa mení a ľudia nie. Bohatú ponuku servilných za kariéru a spoločenský status máte aj dnes. MAJÚ sa o čo báť a preto sa o to aj boja!  A preto na nich aj účinkuje takéto zastrašovanie, čo si inak intelektuálky volajú, že „Najradšej by ma upálili na výstrahu, ale mne je to jedno“. No žiadna z nich takú odvahu nemá, aby mala len svoj vlastný názor, ako napríklad tá Adela. Žiadna by ňou ani nemala odvahu byť a dávno už ani nevedia, čo je to mať vlastný názor, keď je to pranierované ako „morálny zmätok“.

Ktorá z nich má odvahu byť taká nemorálna primitívka? Ktorá by nechala zhorieť „priateľov na facebooku“ a kariéru, všetky možné príležitosti a len „normálny život“?

Dnes sa mlčí vykrikovaním so stádom. Rovnaký súhlas by dali aj k holokaustu. Veď pred Irakom tiež „len nevedeli“ o budúcom milióne mŕtvych (a tiež sa k nemu ešte dožadovali súhlasu). Nikdy ich nezaujímali, len ten ich „normálny život“, „normálny“ v každej dobe!

 

A napokon aj tá Adela je len zdržanlivá – som v súčasnosti skôr zdržanlivá“

Vidíte! Aj u nej to zastrašovanie (médiami) napokon funguje. Veď tiež chce žiť len normálne! A kto by nechcel?

Normálne tu je byť zastrašovaný médiami, konkrétne mediálnym triumvirátom, aby som nekrivdila iným novinárom.

.

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542273x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie