Založ si blog

„Spontánne masy“ na uliciach sa takto manipulujú pre tieto politické ciele:

Dennik N (Morvay) sa vcera nechal pocut, ze „po krátkom sledovaní Sulíka a Matoviča musí aj slušný a inteligentný človek aspoň na chvíľu zneistieť, či by to naozaj bola taká výhra, ak by ďalšiu vládu zostavovali oni.“ A pretoze „Sulik POSOBI – akoby mu vplyv Moskvy prekazal menej, ako vplyv Bruselu“.

 

Naco teda robia protesty, ked si opoziciu vo vlade nezelaju?

 

Dokonca volic SaS im tam musi pisat: „Iste – pan Sulik EU kritizuje – ale nijaka institucie nie je nekritizovatelna – a robia to aj mnohi zapadni politici – pricom ich nik nepodozrieva, ze sa chystaju EU zrusit – ci z nej vystupit… Zabudnime uz konecne na volakedajsi „nekritizovatelny“ Kremel -a akceptujme, ze nic a nik nie je natolko dokonaly (vratane EU) – aby nebolo mozne kritizovat… Vyhlasenia pana Sulika su jednoznacne – on podporuje clenstvo SR v Unii – a prave preto ziada iste reformy (nema na to ako europoslanec pravo? Ma tam sediet a prikyvovat?) Dalsi problem je – ze media pouzivaju takmer totoznu, pejorativnu retoriku, aku vymyslel Fico…oznacuju opozicnych poslancov takmer rovnakymi vyrazmi, ake vymyslel a dookola pouzival on…Nuz – stokrat opakovana loz sa stane pravdou… Ale spochybnovat, ze by opozicia v ziadnom pripade nemohla vladnut slusnejsie, ako tato mafianska zberba – je nezodpovedne. A prestante verit Ficovmu strasenie „protieuropskymi tendenciami “ pana Sulika (on nikdy a nikde takto nevystupuje)…a „poloblaznovstvom“ pana Matovica (on sa prihovara najma jednoduchsim volicom)…“

alebo iny: „Je pre 90% opozície neprijateľným premierom. A čo je najhošie ža aj pre 50% SaS. Je to smutné, ale je to tak.“

 

Ako vam pisem a ako vam budem pripominat, opozicia pod SME a Dennikom N si NEZELA vo vlade a miesto dnesnej koalicie SaS, Olano atd, lebo ako som uz napisala, Matovica povazuju za poloblazna (psychopata) a Sulika, ako aj v dnesnom clanku, za nebezpecneho pre ich politicke ciele („posobi akoby mu vplyv Moskvy prekazal menej, ako vplyv Bruselu“).

Zalezi im potom naozaj na tom, aby sa na Slovensku nekradlo, ako to prezentuju, ked zas tam radsej chcu Smer, nez dnesnu opoziciu?

Aj vam odpoviem, nezalezi, lebo im zalezi na tom, aby sa do vlady dostalo Progresivne Slovensko a ich politicke sily a preto tie protesty, lebo ma malo percent a po tychto protestoch sa ma zviditelnit ako ten zachranca Slovenska. Im nezalezi na rozkradackach a tych kauzach, ale na tom, aby sa ich politicke sily dostali k moci.

Ludom vyburcovanym protestami chcu potom hadzat pod nos ako zachrancov najkovanejsich liberalkov so 140 mimovladkami, ktore spoluorganizuju tieto protesty ako svoju predvolebnu reklamu. Vsetkych potom budu nahovarat, tie masy ludi, ktore tito novinari vyburcovali, aby volili Progresivne Slovensko, lebo SaS im nechce tak ideologicky plnit ich politicke ciele a odmieta byt taka bezpodmienecne poslusna politickym silam zo zahranicia, ktorym sluzia.

Presne takto tito novinari dostali k moci Kisku. Proti Ficovi ako zachranu neskodneho anjela. Mal byt zachranou pred Ficom a presadzuje zaujmy inych statov.

A volici pravice si vybrali radsej SaS a Olano a nie ich Most a Siet, takze zufalo hladaju volicov pre novu stranu. To je uplne genialny marketingovy tah – vylakat ludi do ulic akoze pre vrazdu a ako spasitelov im potom odporucat dalsich zachrannych anjelov v Progresivnom Slovensku, spolu so vsetkymi ich mimovladkarmi. Ako ludia uverili v prveho anjela, rovnako uveria aj v dalsich anjelov a spasitelov. Zozeru celu ich politicku agendu aj s navijakom, celi ohureni tym, ze su hrdinami ako v 89! Viete, ake je to opium, stat na preplnenych namestiach a mat pocit, ze menite dejiny ako hrdinovia?

Je to opium, pretoze tie emocie v tom dave su skutocne! Citit sa sucastou masy, ktora tuzi po lepsom, spravodlivejsom Slovensku, to su emocie velmi silne na skutocne dojatie.

Poviem vam to na priklade. Predstavte si, ze by ste vedeli, ze vasu dceru v puberte chce niekto zblbnut. Ale ona by vam hovorila:

„Mami, ale ja ho lubim! Vies, ake to bolo krasne? Nikdy v zivote som take nieco nepocitila… zapalili nam sviecky a potom… a ja som citila… ja som pocitila… a nikdy…“

Ja to tymto ludom skutocne verim a len cynik by nerozumel zamilovanej sestnastke, ake je to mocne, ake je to silne… Ja uplne verim, ze aj mna by to dostalo, tolko ludi, co tuzia po krajsom Slovensku. Vsak manipuluje sa vzdy len s tymi najkrajsimi citmi. 

 

Preco potom robia protesty, ked nechcu vo vlade opoziciu? To uz sa snivajuci na namesti nezamysli. Ani koho mu potom chcu podhodit a co ako to zachranne koleso.

Ani na co su im predcasne volby, ked tuto opoziciu nechcu. A ani preco to len vyzera, ze chcu predcasne volby. Nikoho z nich nenapadne, ze tam stoja ako mozni volici pre stranu, ktora sa nevie ako inak dostat do povedomia ludi, len nejakym pre seba reklamnym tahom. Mozno by im stacilo zaujimat sa, ako sa robi reklama v nakupnych centrach a potom si polozit otazku, ze ci su politici a novinari hlupejsi od obycajnych manazerov v tych predajniach.

 

„Ale ja chcem byt zalubena“, odpovedala by vam 16-rocna. Ja tam pojdem, ja to chcem citit, ja sa chcem vznasat. Ja chcem verit, ze bojujem za spravodlivost.

Raz uz takto bojovali za Most. Clanky a clanky dennodenne, ake je to inteligentne a najlepsie riesenie. A ste oklamani teraz? A navadzali vas na nieco dobre?

 

Ze pisem pravdu a ze je to presne takto, svedci aj DNESNY CLANOK aktivneho ucastnika protestu, ktoremu velmi neprezieravo, vidiac v nom uz uvareneho, presviedcali na svoje politicke ciele:

https://valis.blog.sme.sk/c/480218/protesty-patria-ludom-aj-v-bratislave.html

Pise o tom, ze neporozumel argumentacii iniciativy #zaslusneslovensko, ktora protest zrusila. Ze zostal dezorientovany, frustrovany a nahnevany:

 

„Vzápätí ma zastavil mladík, že točia študentský film o protestoch, či by som sa nevyjadril na kameru v blízkej kaviarni Pod lampou, kde sa zároveň konala diskusia Štefana Hríba so zástupcami iniciatívy #zaslusneslovensko. Dostal som mikroport pustili kameru, sformuloval som zopár myšlienok. A vraj, či neostanem aj na diskusiu, ktorá práve začínala. Diskusia to však nebola. Š. Hríb a pán a dáma z iniciatívy najskôr zhruba trištvrte hodinu vysvetľovali, prečo pochod zrušili. Dozvedel som sa, že mienia založiť politickú platformu a ponúknuť ľuďom alternatívu. Preto nepodporujú predčasné voľby. Ostal som ako obarený. Iným slovom, z občianskej iniciatívy sa stal politický kalkul. Nie predčasným voľbám, nevyhovuje nám ich načasovanie. Jednoducho sa nestíhame pripraviť. Dostal som mikrofón a ponúkol som im svoj pohľad. Pohľad človeka, ktorý chce len využiť svoje právo voliť v predčasných voľbách. A to aj s ohľadom na riziko nedokonalosti parlamentnej demokracie, ktoré je dnes reprezentované, žiaľ, stále vysokými preferenciami vládneho Smeru. Z postoja organizátorov som ľudsky veľmi, veľmi sklamaný. Pocit trpkosti následne umocnil Š. Hríb svojou snahou korigovať moje vystúpenie s nezmyselnými narážkami na jeho dĺžku, ktorá bola v porovnaní s úvodným vstupom zástupcov iniciatívy ozaj zanedbateľná. Odišiel som. Blbý pocit ostal. Ale v pondelok prídem zas. Musím. Kvôli sebe, svojim deťom, ale aj kvôli tisíckam ďalších, spol u s ktorými sme dnes dokázali, že hedlajn #zaslusneslovensko patrí predovšetkým mrznúcim ľuďom na námestiach doma i v zahraničí. Ver&iacut e;m, že to pochopia aj organizátori protestov v hlavnom meste. #allforjan“

 

Tomuto ucastnikovi protestu teda doslo, ze organizatorom protestov ide o politicky kalkul podchytit nalakanych ludi na protesty pre ich politicke ciele a novu politicku stranu a preto im viac vyhovuju protesty na nalakanie ludi, nez predcasne volby, lebo este stale je tych nalakanych pre tieto politicke ciele malo.

Pod tym ich – nestihame sa pripravit – je malo casu, aby cez protesty nalakali na to viac obcanov a masy ludi.

 

Asi tak, Milan, ako som ti tu napisala 18.3:

„Asi tak, keby bol statny prevrat alebo hned zajtra nove volby, tak Progresivne Slovensko – ta nova nimi propagovana strana je este slaba na %, takze prevrat nechcu. Ale potrebuju dlhu dobu zapasu o prevrat, aby sa pri tych protestoch nasmerovali ludia, co tam protestuju, aby volili Progresivne slovensko.

Cize skor potrebuju dlhe dozadovanie sa prevratu a dlhe boje o toO co dlhsie to bude trvat, o to lepsia reklama pre novu stranu sa da zabezpecit.

Takze chcu prevrat alebo nie? Chcu dlhy a dlho neuspesny boj o prevrat.

 

Zmanipulovat ludi na politicke sily posobiace zo zahranicia, ktore maju podporu len 2%, chcu cas. Nepodarilo sa im to cez Dennik N a SME, tak na to potrebuju novinarmi vyhecovat ludi do protestov, dostavat pravidelne masu ludi do ulic, kde im bude tato politicka sila zo zahranicia ponuknuta ako zachrana pre Slovensko. Tie sily su na Slovensku financovane cez rozne mimovladky a nadacie, ktore spoluorganizuju tieto protesty.

„Spontanne masy“ na uliciach sa takto manipuluju pre tieto politicke ciele. Aktivnemu ucastnikovi to vysvetloval aj Stefan Hrib a dama z iniciativy hodinu, ze prakticky rychlo sa to neda. Neda, pokym masy ludi nebudu dostatocne zmanipulovane – aku presne stranu maju volit. Takto sa politicka moc na objednavku bude reklamne sirit medzi ludi na protestoch. Teda je to prva faza pre novinarov a organizatorov – vyburcovat ludi, potom pride faza – ponukat tieto politicke sily.

A ked sa ludia nechali zlakat na prvu fazu a stoja tam ako novi volici s aktivnym zaujmom – Koho mame volit? –  nechaju sa zlakat aj na druhu fazu – ako ovce, presne pre tieto politicke sily na objednavku! A zvlast mladi ludia sa nechaju zlakat v oslneni toho, aki su bojovnici za nieco uzasne!

Napriklad ako tato mlada mamicka dvojrocneho dietatka, ktora pre nich aktivne pracuje s nadsenim, ze pre nieco uzasne a spravne:

http://kristinaphysic.blog.pravda.sk/2018/03/23/moje-vyjadrenie-k-protestom/

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541424x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie