Založ si blog

Keď samotné SME je rasistické a prenasleduje z toho iných

Hoci som uz chcela temu dennik SME opustit, z diskusie vyvstali otazky, ktore by som chcela doplnit, pretoze som uviedla najma nazory inych, kolki sa branili, ale svoj len velmi strucne.

Niektori mi napisali prispevky v zmysle, uvediem z nich posledny:

Prečo prosím vás všetkých uplakancov ten denník čítate? Drží vám niekto pištoľ pri hlave? Trpíte obsesiou? Každé médium v kapitalizme má mecenášov, ktorí manipulujú verejnú mienku vo svoj prospech. Čo ma nebaví nečítam, kde sa mi nepáči nechodím.“

Mnozstvo blogerov a diskuterov tam bolo cele roky a to nie dva-tri, ale aj dlhsie, nez ja, co som tam bola 11 rokov. Bola som svedkom toho, ked projekt „smeblogy“ este len vznikol a na SME bolo este len 5 blogov ako prvych. Aj prave preto si dovolim sa k tomu vyjadrovat, ze som tento projekt, ktory bol napokon taky uspesny, ze sa stal najvacsim blogoviskom na Slovensku, mohla sledovat a citat od jeho zaciatku az dodnes (a ktory som roky chvalila, netusiac, kto ho napokon ovladne).

Hoci sa tu citatelia casto blogerom a citatelom SME smeju, ze tam by to nemohli citat pre akusi praviciarsku politiku, bolo snad len par blogerov, co pisali alebo sa vobec zaujimali o politiku. Ja sama som na smeblogu nikdy o politike nepisala, dokonca o nej ani nic nevedela, lebo ma nezaujimala a tak isto vacsinu blogerov alebo citatelov. Venovali sa inym temam a to az natolko, ze ked clankov k politike pribudlo, mohli ste si tam nastavit – bez clankov k politike, co som mala nastavene tiez. Takze tam zacali cenzurovat ludi, co sa nikdy o politiku nezaujimali, pretoze redakcia sa rozhodla, ze ich zacne politicky a ideologicky prevychovavat novou ideologiou politickej korektnosti.

Alebo snad znamena, ze ked sa vyjadrujete k migrantom na Slovensku, tak sa venujete politike?

Im zacali vadit bezne nazory ludi, lebo prisla propaganda a to na hlavy vsetkych, ze maju ludi prevychovat – ako spravne reagovat na temy, ktore ta propaganda prinasala. Napriklad – Pridu utecenci, aky ma byt vas jediny spravny postoj, inak ste neludski fasisti! Aky ma byt vas jediny spravny postoj k madam Merkelovej, inak ste prorusky orientovani a proti nasej krajine! Mohla by som pokracovat, ale dnes uz vsetci tu propagandu pozname. Toto od redakcie prislo, takato ideologicka vychova, na hlavy nic netusiacich ludi, ktori sa o politiku ani nezaujimali. Noviny toho boli plne na kazdom kroku. A kto na to nereagoval jedinym spravnym sposobom, ktory sa tam zacal vynucovat (asi takto by to vyzeralo vsade, keby vladli vsade), takych zacinali mazat, blokovat im konta a vyhadzovat zo SME, aby im to tam nekazili a nerozsirovali ine, nez zelane nazory medzi ostatnymi. Blogerov, ktori by nepisali v sulade s tymto, vyradili najprv z vyberu, druhy krok spomedzi vsetkych clankov, aby ich uz nikto nevidel, na co uz neviditelni aj odchadzali. Presne takto sa zbavili aj mna a to si predstavte, ze v tej dobe som ziadne alternativne media necitala, ani nepoznala a ani sa o politiku nezaujimala. Stacili dva clanky (mozem to dolozit, stale tam su), kde som sa ako nic netusiaci bloger vyjadrila k alternativnym mediam, ze co take zvlastne na nich je, ja nevidim a vyradili ma z vyberu, hoci predtym som mala vybrate clanky aj na hlavnu stranu stranu SME a nikdy nikomu nevadilo, akym temam sa venujem. A ked som napisala, co si o tom mysli moslim, ktoreho aj tu casto citujem, tak ma vyradili spomedzi vsetkych clankov do zabudnutia. Im vadilo aj co si o tom mysli moslim, pretoze toho moslima ani nepochopili. Ved ten moslim je dodnes zas inymi obvinovany, ze obranuje mierumilovny islam, co obhajuje, teda vlastnu vieru a len ju inym vysvetluje. Tak este aj toto im vadilo na moje vyradenie po 11 rokoch. Podla nich je asi aj moslim xenofob alebo islamofob, ked nie je nadseny ich sibnutou propagandou.

Nerobi sa cenzura takto? Potom uz ako inak to nazvat?

Preco mali ludia, blogeri a citatelia zo SME odist, ako pisete? Boli tam cele roky a len zazili, ako sa robi cenzura zo dna na den a za posledne dva roky, ked zacala v takom prudkom rozmere po vypuknuti migracnej krizy. Odvtedy hladali len fasistov, kolaborantov s Ruskom a kto s tym nesuhlasi, co si mate odteraz mysliet, lebo niekto si to objednal? Ja, obycajna zena, som bola nejaky agent z Kremla, ked sa mi tie myslienky nevideli? Prisla som k tomu ako slepa kura k zrnu a rovno je asi agent z Kremla.

Nie takto smiesne vyzera cenzura, ked vam ani nedojde, ze zacina? Mozte sa pozriet na tu moju stranku tam a polovica mojich clankov tam su basne, napisala som ich tam asi tristo. Ale uz som teda pre nich ideologicky zavadny bloger, ktoreho clanok by sa na titulke neobjavil.

A vsetci novinari SME akokeby sa boli zblaznili, dennodenne vypisovali o utecencoch, voci ktorym mame citit zodpovednost, ze sa mame o nich postarat. Presne tato sefredaktorka pravidelne pisala clanky s romantickymi fotkami lodi (z ktorych neskor boli paseracke), co presne maju citiaci ludia robit, co presne si maju mysliet a co maju pisat, ako vzor ludskosti, ktory mame nasledovat.

Ako hlupa som zacala s otazkami a hops, to si rovno fasista, aj ked sa len pytas. Co sa mas co pytat? Tvoja ludskost ti ma povedat, ze ziadne otazky ale rovno zachranovat, rovno otvarat brany, rusit hranice. Co sa mas co pytat, ked si ludsky? Alebo si neludsky? Si fasista? A kto ti nieco ine povedal, z Kremla?

Nepripomina vam to STB-akov? Lebo mne hej! Zrazu tam boli vsetci ako Smatana, akokeby sa bol rozmnozil.

Ved so mnou koncili blogeri a ludia – diskuteri, ze sa vobec este na nieco pytam a ze si vobec dovolim o tom aj samostatne premyslat! V takej propagande davaju od vas ruky prec ludia, co by tiez mohli byt oznaceni ako fasisti, ked s vami sympatizuju, ked sa tiez pytaju, ked tiez samostatne rozmyslaju. Asi som odtial odisla ako fasista.

Takze sa teraz aj cudujem, ako sa to tam zmenili, ci vytriezveli? Spominaju si teraz na mna ako na fasistu? Alebo ze dobre, ze som sa pytala? Alebo spatne, ze uz som sa aj mohla?

Ked som tam uz bola ako bloger odstavena a mala som zaplatene Piano, ze mozem im tam aspon pisat komentare pod tie ich propagandisticke clanky, tak som im ich pisala rovno pod nos novinarom, pod tie ich clanky.

Ak ma tu niekto pozna za toho pol roka, co som tu, tak velmi dobre viete, ci sa ja vulgarne vyjadrujem, ze ma je potrebne mazat.

Za nesuhlasne komentare mi zablokovali aj diskusne konto, ktore som si pritom natrvalo zaplatila v Piane, aby som tam mohla diskutovat k clankom novinarov, co jeden diskuter teraz napisal:

Najskôr som nevedel prečo je väčšina článkov spoplatnených? Teraz už viem, že spoplatňujú také, pod ktorými nechcú vidieť negatívne stanoviská čitateľov. Totižto pod spoplatnenými môžu akože diskutovať len tí, ktorí si kúpia čitateľské práva. A podľa všetkého ich veľa nie je. A pokiaľ by aj človek vyhodil prachy za to aby si mohol povedať názor, nemá ešte vyhraté. Keď sa cenzorovi názor nepáči, zmaže príspevok a je vymaľované. Podporujú to aj nejasné pravidlá pri diskusiách a tzv. kódex, ktorý sa dá ohýbať všetkými smermi podľa toho ako to cenzorom vyhovuje.“

a druhy:

Navyše cenzúra denníka Sme nie je o tom, aby niekto, komu sa nepáči obsah, išiel inam – zo strany Sme ide aj o porušovanie práv spotrebiteľov. Keď si niekto zaplatil predplatné, má právo, aby mu denník Sme umožnil diskutovať v súlade s podmienkami, za ktoré si zaplatil. Inak ide o porušovanie práv spotrebiteľa.

Cenzúra diskusií v denníku Sme je hanebná – je známe, že nemiznú ani tak príspevky porušujúce ten ich kódex, ale najmä tie, ktoré racionálne vyvracajú nepravdy šírené redaktormi denníka. Tvrdenia o 0,15% zmazaných príspevkov je zjavne hrubá lož …“

Lenze, oni potrebuju ukazky, ze ked s nimi a touto propagandou niekto nesuhlasi, moze to byt len primitiv, na co sa specializuje aj Bencik a za co bol aj oceneny, akokeby na Topkach bol niekedy problem najst aj primitiva a bolo to fasistickym ukazom tejto doby a nie odkedy existuje ludstvo. 

Toto su konkretne tie styri komentare, za ktore mi zablokovali este aj 11 rocne (!) diskusne konto (nestacilo blog), kedze som vzdy mala len jedno. Sami posudte, ci boli vulgarne alebo niekoho urazajuce, okrem toho, ze boli len nesuhlasne:

.

1. „SME by malo byt stihane za rasizmus voci Rusom. Ako tu mozte dat taky nazov?

Ved keby tu dal niekto nazor, ze moslimovia zabijaju zeny, tak je to oznacene za rasizmus. Voci Rusom SME rado pestuje rasizmus.“

(pod clankom Prečo Rusky zabíjajú svoje deti)

Dovod zmazania prispevku:
xenofobia,rasizmus

S pozdravom

Admini diskusie.sme.sk

.

Bol to moj rasizmus alebo ich? Ale priklad, ze moslimovia zabijaju zeny bol vyhodnoteny ako moj rasizmus. V nazve clanku Rusky zabijaju deti moze byt. Bolo to na hlavu, ze z rasizmu obvinili mna, ked sa mi to nepaci, lebo podla mna je to to iste.

.

2. „Rasisticke je to aj po nich zopakovat. Na nasom uzemi mas byt rasista k Rusom.“ 

(To som napisala, ked mi ho zmazali. A zmazali aj tento.)

Dovod zmazania prispevku:

xenofobia,rasizmus

S pozdravom

Admini diskusie.sme.sk

.

3. „Pozor, napisat to o inych, nez Rusoch je uz rasizmus.

Takyto rasizmus mame citit specialne k Rusom. Kto este neciti, clanok ma rasizmus vyvolavat, aby sme sa dovolavali vojny s Ruskom, pripadne dali k takej vojne suhlas.“

(To som napisala, ked mi zmazali aj druhy a zmazali aj tento treti.) 

.

Dobry den, z dovodu opakovaneho porusenia Kodexu diskutujuceho je vase diskusne konto zablokovane na 24 hodin. Odporucame vam, aby ste si dany kodex este raz prestudovali, a do buducna sa ho snazili dodrziavat. 

Dovod zmazania prispevku:

xenofobia,rasizmus

S pozdravom

Admini diskusie.sme.sk

.

Znova sa pytam, je to moj rasizmus alebo ich, ked naopak na rasizmus UPOZORNUJEM? Ci SME uz moze byt rasisticke? Alebo uz oni na to byt upozorneni nemozu?

Nie, este oni mna treti krat upozornili a rovno zablokovali, ze ja som mala rasisticky komentar! Nie je to na hlavu? Ved to je vysmech diskuterovi, ked ma pre toto zablokovane konto a pre moj rasizmus a xenofobiu, ked si ho dovolim kritizovat na SME. SME si svoj rasizmus proste takto brani, ze este vas oznaci za to za rasistu. 

A ked ma po 24 hodinach odblokovali, napisala som tam, pod clanok novinara, toto:

.

Dnes by bol vznik Charty 77, od ktoreho uplynulo styridsat rokov, oznaceny za akciu “prazskej kaviarne”.”

A Anticharta s omnoho vacsim poctom za dielo luzy?

“elity te doby  politicke, spolecenske, nabozenske  predstavovaly vzdelanost, kulturu, dobre mravy a civilizacni tradici. Byly strazkynemi moudrosti a tradice nasi civilizace.”
Elita tej doby – prazska kaviaren vtedy, ktora predstavovala kulturu, bola zneuzita pri presadzovani moci proti jednotlivcom, ktori mali odvahu jej nesluzit.

Myslim si, ze aj dnes je o to snaha, aby dnesna elita tejto doby, ktora predstavuje kulturu a intelektualov, bola vyuzivana na presadzovanie cielov EU.
Keby sa proti nej jednotlivci burili, pisali by o nich to iste, ze je to len dielom cudzej propagandy a prazska elita by to zas ako hlasna kulturna a intelektualna truba mala odsudit.
Co aj robi. Presne na toto zneuzivaju slnieckarov, aby umlciavali akukolvek kritiku EU pri zlych rieseniach migracnej krizy.
Prazska kaviaren ako elita /vcetne bratislavskej/ funguje ako Anticharta na umlcanie napriklad Sulika – priklad jednotlivca, ktory upozornuje na umlciavanie slobody pri rieseni migracnej krizy.
Je to rovnako zavazne, preto sa to da prirovnat.
Nebudes spolupracovat? Tak ta vyhlasime za hnednuceho a nasa kulturna a intelektualna elita ta odsudi.

Dufam, ze tu slobodne mozem mat tento nazor a nemusim si ho mysliet len doma v kuchyni ako za socializmu, ze nasa kulturna elita je k tomu znovu zneuzivana. Ved kto by z nich chcel byt oznacovany ako fasista tiez? To ich tiez spolahlivo zastrasuje.
Volakedy nechceli patrit k nepriatelom statu, teraz k fasistom. Je to zastrasovanie kritiky.
Ako vieme, Havel preto nebol nepriatelom statu. A Sulik preto nie je nepriatelom EU. Tiez je to len taky jednotlivec.“

.

Dovod zmazani a prispevku:
reklama/spam

nakolko ste ani po niekolkych upozorneniach neprestali porusovat Kodex diskutujuceho, boli sme nuteni pristupit k trvalemu zablokovaniu vaseho diskusneho konta. Tu je zoznam vasich poslednych prispevkov, ktore porusuju kodex, spolu s dovodom blokovania.

.

A teraz mi povedzte, co bolo na tomto komentari reklamou alebo spamom. Ak nie, co bolo na tomto komentari vulgarne?

Nebol to nahodou len iny nazor, nez ma redakcia SME a v rozpore s ich pretlacanou propagandou? 

Doslova mi uz natrvalo zablokovali jedine diskusne konto, ktore som mala 11 rokov a len preto, ze som napisala na slnieckarov svoj nazor a prirovnala Sulika k Havlovi. 

Urazila som tym Havla? Alebo Sulika? Alebo redakciu SME, lebo su slnieckari?

Pre nich je to dovod – reklama. Reklama pre SaS? Alebo iny a kriticky nazor na slnieckarov? 

Ako vidite, v tejto propagandistickej ideologii su povinne nekritizovatelni! Kritizovat ich znamena zablokovat vas navzdy.

Nepripomina vam to STB-akov? Lebo mne hej! A ze neskoncite vo vazeni? A nesnazia sa o to? Ved co ine robi ich Smatana, ako nez sniva len o tom? A nerozmnozia sa tiez takym geometrickym radom? A nehladaju legislativu, ako to uzakonit a potom presne rovnako sa dostanete nielen do zablokovania ale aj k trestnemu cinu, ze si vymyslia svoje dovody! Pre ich rasizmus napriklad skoncite za vas. Nepredviedli mi to admini, ako to ide lahko? Myslite si, ze masineria nasho sudnictva a trestnych zakonov uz bude ina? Len naivny clovek by si myslel, ze by toto rovnako nebolo zneuzivane pre nepohodlne nazory a ine myslienky, nez predpisane ideologickou propagandou, ked raz sloboda slova konci.

Ja som uz v totalite zila a netahala som si v nej len kacicku na snurke, aby som TO ISTE, hoci v inom ideologickom obale nerozpoznala. Toto su novodobi estebaci a ja ich poznam. A tiez mali plnu hubu krasnych reci, ved tie som cele detstvo az do dospelosti pocuvala tiez. Uz som raz bola v totalite propagandisticky vychovavana, aby som presne vedela, ako to vyzera – ako sa to vnucuje a bez otazok, bez vlastnych nazorov! Ci si date znacku kosak alebo lod na zachranu ludstva, to je jedno!

Nie je to cenzura? Nie je to odstranovanie ludi s inymi nazormi? A to este aj v prospech SaS, lebo oni chcu len Progresivne Slovensko, takze este aj stranu vam nadiktuju.

Som presvedcena, ze keby mohli, zablokuju alebo vyhodia aj Sulika. Keby tam pisal len inkognito komentare, s jeho nazormi aj jeho zablokuju a vyhodia. Ale to si uz nemozu nateraz dovolit, odstranit aj predsedu inej strany, nez prave propagandisticky pretlacaju. Vsak uz bol fasista tiez a oznaceny tak prave clovekom, co pise pre SME (Havran) a zaplateny z rovnakeho zdroja. Zatial len tak cvicne, lebo je len vacsia ryba, nez my male.

Ludia ako Simecka, ktoreho citala este moja mama (nemyslim jeho konkretne, ale tuto generaciu novinarov) si myslia, ze nemozu byt ako novodobi STB-aci, lebo nenavideli byvaly rezim a predsa tiez v nom zili a netahali len kacicku na snurke, ze by si to nepamatali. No zabudate na to, ze my sme vsetci boli vychovavani v tom, ze mame pravo inym vnucovat a vynucovat si idealny rezim nasilim a revoluciami!!!. Tito ludia prisli len na to, ze idealny nebol, ale nie uz na to, ze ani iny, co sa im viac paci a pre nich idealny, by sa nemal vynucovat nasilim alebo revoluciami. 

Dnesnym propagandistom vadi ideologia socializmu, ale donucovacie prostriedky z neho im uz nevadia! O com svedci, ze stale su napachnuti tuzbou po akejsi revolucii, co na tom, ze teraz by sa nevolala cervena, nezna alebo farebna, ktora by si ich ideologiu vynutila nasilim, prevratom, nariadenim zhora od EU miesto ZSSR. Vymenili myslienky, ale nie sposoby, aby uz neboli donucovacie. Teraz vraj uz maju ideologiu, ktora by sa oplatila nasilim vnutit (revoluciou, totalitou), ale to si mysleli aj ti komunisti. 

Videli sme, co sa deje s celou Europou v malom na SME, lebo tam maju vzorku svojich ludi. A mali sme kam utiect. A z Europy kde?

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541596x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie