Založ si blog

Eurohujeri (intelektuálna elita) na čele s Ficom

Mozno tato intelektualna elita povazuje aj politologa Chmelara za alternativne medium. Jedno stastie, ze bol alebo je slnieckar, inak by ho uz davno vyhlasili za slnieckarskeho fasistu, ked napisal na nasu intelektualnu elitu takuto odu, ako Voltaire pisaval krestanskej elite a potom si musel davat pozor, aby ho na prechadzkach v poli nezasiahol blesk a neohrozil jeho celozivotne dielo, ze ho sam Boh strestal.

Mna by zaujimalo, ako sa pri citani tvarili jeho snove slnieckarky, tak nabudene svojou moralkou, inou od plebsu. No asi aj on sa len zblaznil, ako cely rad inych politickych komentatorov mimo mainstreamu a aj bez Putina.

Skoda, ze SEN nemal takuto agendu, mozno by som prebehla pod slnieckorealistov, aj ked som nikdy neverila, ze teroristi lietaju len prvou triedou.

V kazdom pripade, klobuk dole – To je SEN: druhy muz, co ma takuto odvahu byt proti a neda sa zahrabat, ze veri v chemtrails.

.

„Už v roku 2011 upozornila bulharská vláda Brusel, že niektoré výrobky sa na východoeurópske trhy dodávajú s lacnejšími prísadami ako na Západe. Európska komisia na pobúrenie všetkých štátov strednej a východnej Európy odpovedala, že je to v poriadku a že nadnárodné koncerny nie sú povinné dodávať na naše trhy výrobky rovnakej kvality. Odvtedy túto tému nikto oficiálne neriešil. Robert Fico ju neotvoril ani počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Neotvoril ju ani v marci na summite Európskej únie v Bruseli, hoci to pred odletom občanom sľúbil.Neoslovil s ňou ani podpredsedu Európskej komisie Maroša Ševčoviča, s ktorým má vynikajúce osobné vzťahy. „Odvážne“ s ňou vystúpil až v čase, keď boli všetci na dovolenkách a (samozrejme) nie v Bruseli, ale pred domácim publikom.

Už ma nudí opakovať, že toto je klasická pracovná metóda Roberta Fica: doma robí svaly a v Bruseli je ticho ako voš pod chrastou. A tak na tlačovej konferencii v Bratislave hromží, že uvalí na západné výrobky obchodné sankcie, hoci vie, že európske právo to nedovoľuje a keby to urobil, sankcie by neminuli nás. Jediné, čo tým teda docielil, je zvyšovanie vášní a nepriateľských nálad voči Bruselu, hoci už zajtra bude s rovnakou vášňou biť všetkých kritikov po hlavách za to, že si dovoľujú pochybovať o výhodách vstupu do bájneho „jadra“ EÚ. Takáto politika je v konečnom dôsledku škodlivejšia a nezodpovednejšia ako Sulíkove mokré sny o potrebe dištancovania sa od francúzsko-nemeckého motora.

Na túto servilnosť a neschopnosť uvažovať v rámci našich záujmov sme už doplatili veľakrát. Napríklad pri rokovaní o vstupe do EÚ začiatkom tohto storočia sa u nás vôbec neviedla diskusia o výhodách či nevýhodách jednotlivých podmienok – médiá iba moralizovali na adresu vlády, či ich plní dostatočne rýchlo. Výsledkom toho bolo, že napríklad Maďari a Poliaci si vyjednali oveľa lepšie podmienky pre poľnohospodárstvo ako my.

Poslúchame ako psy, keď na nás americký prezident zašteká, aby sme investovali dve percentá HDP na vojenské výdavky (rozumej na nákup ich zbraní), hoci vieme, že tie peniaze by sme potrebovali minúť efektívnejšieA držíme ako hluchý dvere, keď sa Európska únia pod tlakom USA rozhodne uvaliť ekonomické sankcie na Rusko, hoci vieme, že nás to nielenže ťažko poškodzuje, ale že to nemá nijaký, ale naozaj nijaký zmysel. 

Premiér hovorí, že musíme byť pri tom, keď sa budú rozdeľovať zisky. Zabúda však dodať, že v prvej fáze sa budú rozdeľovať predovšetkým dlhy, náklady a problémy – najmä tie talianske a grécke.

Premiér Fico sa síce v minulosti vyjadril, že naším záujmom je byť tesne naviazaný na Nemecko, ale ja pred touto závislosťou varujem. Len včera vyšla správa, že Berlín zarobil na „pomoci“ vydieranému Grécku miliardu eur.Rozumejú vôbec všetci tí eurohujeri tomu, do čoho sa tak bezhlavo ženú?

To je len vyber z tohto dlheho clanku:

http://edochmelar.sk/ti-ktori-vedu-tento-stat-nedovidia-ani-na-par-krokov-dopredu-2/

*Módní slovo hujer označuje povahu sice snaživou, ale zároveň naivní a vysoce servilní, podlézavou.

Eurohujer = bruselský vlezprdelka

(.tyzden) 

A tohto ako tretieho neratam, lebo ten pre nich bude asi zahranicny blazon, co mozno veri na chemtrails tiez:

Sobotka varuje pred“samozvanými spasiteľmi“ migrantov v Stredomorí

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541391x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie