Založ si blog

Sú Ficove kroky len stratégiou?

A ked ano, pre koho Fico pracuje?
Prinasam myslienky a dokazy od jednej diskuterky Sword, co si ona mysli o volicoch, ktori Ficove kroky stale posudzuju ako strategiu, ktorou chce Fico len diplomaticky oklamat EU a pritom diplomaticky klame len volicov.
.

„V roku 2014, kedy o utečeneckej kríze pisálkovia slovenského mainstreamu ani netušili, zverejňovali takéto titulky: „Najhoršia genocída od Hitlera: Bojovníci Islamského štátu civilistom odrezávajú hlavy a vypichujú oči!” Zanedlho o tých istých teroristoch, tentokrát už infiltrovaných medzi africkými utečencami v Európe, tie isté noviny písali titulok: „Doteraz boli skúšaní len vojnou. Dajme im šancu chodiť aj do školy!”
Mainstream však nie je na Slovensku jediný, ktorý zmenil verejný postoj k teroristom v radoch utečencov.
Odklonenie sa Ficovej vlády od spoločnej, protiutečeneckej politiky V4-ky Slovákov rozhodne prekvapilo. Z našich peňazí vláda zaplatila napríklad za projekt „Právna poradňa pre azyl” sumu 300 000 €, za projekt „Efektívne služby žiadateľom o azyl v SR II” sumu 1 008 400 €, za projekt „Migračné informačné centrum IOM na podporu integrácie cudzincov na Slovensku (Fáza IX)” spolu sumu vo výške 1 003 309,03 €, tiež za projekt „STEP 3” sumu 1 167 999,55 €.
To však nie je ani zďaleka všetko, priatelia, pretože my okrem utečencov, ktorých prijímame, platíme dnes už aj za projekty pre utečencov, ktorí prídu, nebude sa im u nás páčiť a rozhodnú sa vrátiť. Pre tento typ emigrantov máme „samozrejme” projekty tiež. Napríklad za projekt „Dobrovoľný návrat a reintegrácia v krajine pôvodu” sme už zaplatili, drahí daňovníci, celých 828 900 €. Za projekt „KOMPAS II” sme zaplatili spolu 345 400 €, projekt „Nútený návrat – AMIF II” nás stál rovných 628 230,00 € a projekt „Budovanie kapacít v oblasti návratov II.” „iba” drobných 80 000 €.
Keď si zrátam, že Slovensko zaplatilo za posledných sedem mesiacov spolu 4 734 008 € (čo je takmer 143 milíónov slovenských korún), iba na prípravu pre vstup utečencov, potom musí byť každému jasné, že Fico odmietanie utečencov nemyslel vážne nikdy a iba tú tému šikovne zneužil pred voľbami 2016, pretože tieto projekty sa pripravovali už pred nimi.
Pre koho Fico pracuje?

Otázka je na mieste, pretože AMIF, ktorý našej vláde na projekty pre utečencov posiela časť peňazí, je bruselský Fond pre azylovú migráciu a integráciu. Fond sa zameriava na riadenie migrácie. Podporuje migračné akcie, všetky aspekty migrácie vrátane azylu, legálnej migrácie a integrácie. Prešla som si podrobne rozhodnutie Európskej komisie, na základe ktorého bol fond zriadený. Bolo vydané v roku 2014 v júni, čiže takmer rok pred začiatkom utečeneckej krízy.
Ak vám teda niekto v Európe tvrdí, že utečenecká kríza nebola podrobne naplánovaná a pripravená, potom vás klame.

Kto pracuje pre Fica?

V decembri 2015 prišlo na Slovensko 149 utečencov z Iraku. Ich import na Slovensko zaplatili americkí občania, od ktorých sa vyzbieralo dohromady 10 miliónov amerických dolárov v nadácii Mercury One, patriacej americkému miliardárovi a moderátorovi stanice FoxNews, Glennovi Beckovi. Po politických roztržkách Smeru a KDH, ktoré príchod migrantov vyvolali, pretože KDH cez spriaznených poďnikateľov chcelo na migrantoch profitovať, sa utečencov nakoniec ujal farár Peter Brenkus z Opatoviec, čiže Fico zastrešil import utečencov pomocou cirkvi.
V máji 2017 Fico obdržal list podpísaný predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským, predsedom Ekumenickej rady cirkví Milošom Klátikom a predsedom Ústredného zväzu židovských náboženských obcí Slovenska Igorom Rintelom. Žiadali Fica, aby tieto tri organizácie mali trvalé zastúpenie v Rade vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť. Slovenskí cirkevníci evidentne pochopili, že na plánovanom importe utečencov sa bude dať slušne zarobiť iba vtedy, ak budú „pri koryte“.
Kladný postoj Vatikánu a samotného pápeža Františka verejnosť pozná. František je horlivým zástancom výmeny. Zaujímavé je, že Fico počas prípravy na masívne presídlovanie utečencov na Slovensko sa 21. júna po prvýkrát za svoju politickú kariéru zúčastnil na zasadnutí Konferencie biskupov Slovenska v Mariánke. Ďakoval pápežskému nunciovi Mariovi Giordanovi, ktorý sa vracia po deviatich rokoch pôsobenia na Slovensku, naspäť do Vatikánu.
Skrátim to. Kúpte si vlajočky EÚ, pretože ich v krátkom čase budete potrebovať na vítanie utečencov. Predtým nás však pravdepodobne čaká čítanie biskupského listu v kostoloch, o dôležitosti podpory a pomoci migrantom. To bude prvá fáza. Čo sa bude diať neskôr, poznáte zo zapadu. A nie len to, pretože to bude iba prvá – krutá daň za vašu slepú dôveru, s ktorou ste volili Fica.“

.
Zdroje:

MV SR a EÚ / MV SR a EÚ / Fondy pre oblasť vnútorných záležitostí 2014-2020 / Fond pre azyl, migráciu a integráciu / Podporené projekty 

http://www.minv.sk/?podporene-projekty-5
.
Projektktory uz je schvaleny za 1 167 999 eur:

POPIS AKTIVÍT PROJEKTU Poskytovanie finančnej podpory (ďalej len „FP“) pre OCS v prvých 6 mesiacoch integrácie, keďže systém št. podpory je nedostačujúci. FP bude poskytovaná najmä OCS s novopriznaným azylom alebo poskytnutou DO. Ak si OCS nevyčerpá celú dobu FP naraz, môže jej táto byť doplatená neskôr v prípade nepriaznivej životnej situácie. FP pre dospelého jednotlivca je vo výške 300,-€ (165,-€ na bývanie a na úhradu stravy a ostatných základných životných potrieb 135,- €). V prípade rodín je výška FP určená nasledovne:

1 dospelý a 1 dieťa 510,-€ 280,50 € 229,50 €

1 dospelý a 2 deti 585,-€ 321,75 € 263,25 €

2 dospelí 535,-€ 294,25 € 240,75 €

2 dospelí a 1 dieťa 675,-€ 371,25 € 303,75 €

2 dospelí a 2 deti 765,-€ 420,75 € 344,25€

* za každé ďalšie dieťa sa zvyšuje výška FP o 90,-€ mesačne

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=2696985&l=sk

.

Personalne naklady – SPOLU  541 041,73 

CELKOVÉ OPRÁVNENÉ NÁKLADY PROJEKTU 1 008 400,00 €

MIESTO REALIZÁCIE PROJEKTU: Kraj SR Bratislavský, Trnavský, Banskobystrický, Prešovský Okres SR Bratislava, Dunajská Streda, Veľký Krtíš, Humenné Obec/Zariadenie/Útvar PT Rohovce, PT Opatovská Nová Ves, ZT Humenné

CIEĽOVÉ SKUPINY

Predpokladaný počet príslušníkov cieľových skupín zasiahnutých (len jednym) projektom:

Cieľová skupina – Žiadatelia o udelenie azylu umiestnení v zariadeniach Migračného úradu MVSR

Počet – 1000

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=2713581&l=sk

Identifikácia možných prekážok/rizík pri realizácii projektu z hľadiska čiastkových cieľov stanovených projektom a navrhovaných opatrení na ich riadenie:

“Externé (mimo vplyvu žiadateľa) Napĺňanie všetkých stanovených cieľov je priamo závislé od počtu klientov, ktorí budú prítomní v jednotlivých zariadeniach. Ohrozenie realizácie aktivít vidíme v dôsledkoch vyplývajúcich z nízkeho stavu prítomných osôb. Taktiež na základe našich skúseností môže dôjsť k situácii, keď by z bezpečnostného hľadiska nebolo možné vykonávať niektorú z aktivít projektu (napr. obava o vlastné bezpečie, resp. vlastný život a pod.). Externé riziko ovplyvňujúce úspešnú realizáciu projektu (na základe skúseností z minulých období) môže vzniknúť pri poddimenzovaní schválených finančných prostriedkov na plánované aktivity. Ďalším externým vplyvom môže byť aj zmena legislatívy, ktorá by mohla zásadným spôsobom zmeniť postavenie cieľovej skupiny v podmienkach SR a tým aj ovplyvniť realizáciu projektu. V súčasnej turbulentnej situácii v rámci utečeneckej problematiky môže byť taktiež externým vplyvom projektu aj celková zmena migračnej politiky EU.”

To znamena, ze rizikom tohto projektu je, keby nebolo dostatok migrantov, ktori budu pritomni v jednotlivych zariadeniach. Ohrozenie realizacie vidia v nizkom stave pritomnych osob. V ich zaujme teda je, aby ich mali, inak by nemali na co cerpat tieto fondy a byt tam zamestnani a plateni. Taktiez ich moze ohrozovat zmena migracnej politiky EU, keby napriklad uz nebrali a nerozmiestnovali migrantov aj k nam.

Zaujimave je, ze medzi rizikami uz v projekte uvadzaju ako riziko obavu o vlastne bezpecie resp. az vlastny zivot a preco, ked este pred nedavnom tvrdili vsetky taketo organizacie, ze je to bezpecne a ze sa ludia nemaju toho obavat? A napokon medzi rizikami menuju az obavu o vlastny zivot.

A treti schvaleny projekt uvadzany na SME za 300 000 eur je Pravna poradna pre azyl:

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=2663462&l=sk

Len tieto tri uvedene na SME predstavuju spolu 2 476 399 eur planovanych na prijimanie migrantov. A to nepocitam ten stvrty, co na SME ako tiez schvaleny spominaju, ale uz ho tam neuviedli.

“A možná toto by se mělo především levicovým politikum v Evropě opakovat. Každá migrační politika má mít jasně daná pravidla a vycházet z potřeb zemí. Kanaďané především po druhé světové válce, měli na toto téma velkou řadu společenských a politických diskusí. A to v době, kdy řada lidí se chytá tématu povinných kvót, tu prostě chybí.”

A prebiehaju tu o tom spolocenske diskusie? Ved kazdy, kto chcel o tom diskutovat a rovno nesuhlasil, je fasista alebo hnedne. Nedozvie sa k tomu celkom nic, len ma automaticky suhlasit aj ked nic o tom nevie. To su tie spolocenske diskusie a odpovede na zakladne otazky, aby ste vedeli vobec s cim vyjadrujete suhlas?

Kde su zodpovedni, co to maju zodpovedat a nielen rozhodovat, akokeby suhlas obcanov k nicomu nepotrebovali?

Aby nam po rokoch oznamili, ze sme vraj dali SUHLAS? Vy ste ho k tomuto dali? 

Co sa pamatam, vzdy od nas vynucuju suhlas alebo sa ani nedozvieme, k comu sme vraj dali suhlas, len ze dali.

Su politici nasi krali, feudali a pani, ktori rozhoduju o nasom zivote? My sme ich poddani, ktori musia posluchat panov, ktori ich vlastnia?

Neslo vo volbach len o zastupcov a len predstavitelov? Aby sa po volbach zmenili na panov a my na nevolnikov?

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518784x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie