Založ si blog

O čom sú ezopolitické stránky – obsah

Tento clanok je pokracovanim clankov o ezopolitickych strankach:

.

1. O ezopolitickych strankach – preco sa Smatana a spol. mylia

O ezopolitických stránkach

.

2. Predstavitelia ezopolitiky

Predstavitelia ezopolitiky

.

3. Tento clanok je o obsahu ezopolitickych stranok
.
Sice pisem ezopoliticke, ale na vacsine z nich je politika len jednou temou, takze su to skor ezotericke stranky, na ktorych sa docitate aj o politike z pohladu ezoteriky, co zas mainstream oznacuje ako alternativne stranky a zaujima ich z nich jedine politika.
.
Zakladom tohto videnia sveta je, ze vsetci ludia su prepojeni ako ciastocky jedineho zdroja, kde kazda ciastocka ma rovnaku hodnotu.
Zjednodusene akokeby ste zobrali vazu a rozbili ju na marne kusky a cielom by bolo, aby si kazda ciastocka tejto vazy uvedomila, ze je nenahraditelnym kuskom tejto vazy a preto je vazou aj ona sama, len to uvedomenie si stratila (symbol vyhnani z Raja – uvedomenia si jednoty, ziadneho nerozdelenia alebo samoty).
.
A cielom vyvoja – duchovnej cesty by bolo poskladat tu vazu znova.
Kazda ciastocka, ktora pribudne do skladacky a do vazy – to je to tolko ospevovane nebo cele starocia.
Kazda ciastocka, co ma pocit, ze je sama a na ziadnu vazu si nespomina a neciti ju, zaziva peklo, pocit oddelenia a samoty, pocit nezmyslu, preco existuje.
.
Vsetky ciastocky (kazdy clovek), mozme si predstavit, ze padaju do roznej vzdialenosti od povodnej vazy. Cim su od nej dalej, tym vacsie „peklo“ prezivaju, pretoze sa znizuju ich vibracie. Najnizsimi vibraciami su strach a depresia a najvyssimi pokoj, harmonia a laska. Preto clovek, co citi strach alebo hnev, vzdaluje sa od svojho zdroja a bude sa k nemu vracat dlhsou cestou.
.
Je vylucene, aby si ktokolvek, kto sa tymto zaobera a veri tomu, myslel, ze akekolvek ciastocky z tejto vazy by mohli byt zbytocne a akykolvek clovek na svete menejcenny od ineho. Vsetkych ludi na svete vidia ako napriklad ziakov jednej skoly. Ked si to predstavime takto, tak tvrdenie, ze jeden clovek by mohol byt menejcenny od ineho len pre rozne stupne uvedomenia si spolocneho zdroja, je ako vyhlasovat, ze druhak je menejcennejsi od siestaka, pretoze mu chybaju este styri roky.
V beznom zivote vieme, ze druhak nemoze za to, ze sa nenarodil o styri roky skor a neocakavame, ze bude mat vedomosti siestaka.
Keby to bola skola uvedomenia si spolocneho zdroja a prepojenosti, tak druhakovi nevycitame, ze trpi viac ako osamely druhak a netrpi menej ako siestak. Naopak by sme druhaka lutovali, co ho este vsetko caka, pokym sa dostane tam, kde je siestak.
.
Ciastocky (ludia) na seba reaguju podla toho, co sami citia. Ked ciastocka citi napriklad ziarlivost, vsimne si u inych ciastociek prave ziarlivost.
Rozhodujuci je nie postoj navonok, ale co ten clovek citi. Pokial ho u niekoho ziarlivost rozculuje, nie je s nou vysporiadany sam v sebe.
Preto sa na ezoterickych strankach nevyskytuje, aby sa citatelia na nich vzajomne obvinovali, uz si uvedomuju, ze by tym poukazovali len na svoje osobne problemy a viac sa to tyka ich a nie tych, na ktorych poukazuju.

Toto sa urcite neda ludom vysvetlit v jednom odstavci – ako sa clovek zrkadli v inych a najlepsie je to vysvetlene v knihe od Thorwalda Dethlefsena Osud ako sanca, ake su zakonitosti vnimania podla afinity:

.

Zakon rezonancie
Vsetci pozname z fyziky pojem rezonancie (v latincine „resonare“ znamena „zniet naspat“). Vidlicova ladicka zacne kmitat len pri tone, ktory zodpoveda jej vlastnej frekvencii. Ak je to inac, potom dany ton pre ladicku vobec neexistuje, pretoze ho nemoze vnimat. Radiovy prijimac naladeny na stredne vlny, prijima na zaklade rezonancie len prislusny vysielac v tomto vlnovom rozsahu. Neregistruje vlny ostatnych vlnovych rozsahov, ktore prosto nepatria do jeho „obrazu sveta“.
Rovnako clovek na kazde vnimanie potrebuje urcite vnutorne naladenie, ktore umozni vyuzit princip rezonancie. Goethe to vyjadril takto: „Keby nase oci neboli stvorene pre slnko, nikdy by ho nezbadali. Keby v nas nebola skryta Bozska sila, ako by sme sa mohli zapalit za nieco Bozske?“
Tieto slova uz prekracuju cisto fyzikalnu rovinu schopnosti rezonancie a prenasaju zakon rezonancie na oblast, ktora nas zaujima. Kazdy clovek moze vnimat len tie oblasti skutocnosti, pre ktore ma schopnost rezonancie. Neplati to len pre oblast cisto zmysloveho vnimania, ale pre celkove chapanie skutocnosti. Pretoze vsetko to, co lezi za hranicami schopnosti rezonancie, nemoze clovek vnimat a prakticky to pre neho neexistuje. Preto vlastne kazdy clovek veri, ze pozna celu skutocnost a ze okrem nej nic ine neexistuje. 
Pri citani nejakej knihy verime, ze sme pochopili celu knihu, hoci vzdy mozeme prijat len to, co je v sulade s momentalnym stavom nasho vedomia. Najlepsie si to uvedomime vtedy, ak tu istu knihu precitame znovu po niekolkych rokoch. Vedomie sa za ten cas rozsirilo, a preto knihe rozumieme „este lepsie“.
Vsetky tieto suvislosti su nam zrejme dostatocne jasne a spominame ich tu len preto, aby sme pripravili citatela na aplikovanie tohoto principu na osud cloveka. Mozeme totiz prist do kontaktu len s takymi myslienkami, ludmi a situaciami, pre ktore mame vlastnu rezonanciu, ci ako to nazveme neskor – urcitu afinitu. Bez prislusnej afinity, nemoze nikdy dojst k manifestacii. Ak sa clovek zamota do nejakeho sporu alebo bitky, nestava sa to nikdy nahodou, ale na zaklade vlastnej afinity k takejto udalosti. Vinu za pripadne 
nasledky takejto bitky nesie teda i ten, ktory sa domnieva, ze bol do nej celkom nevinne zatiahnuty. Bez patricnej afinity by sa nemohol dat do tejto udalosti zatiahnut. Ak niekoho zrazi na ulici auto, nemeni pravna ani funkcna vina vodica nic na skutocnosti, ze postihnuty bol pre tuto udalost tak povediac zrely, pretoze inac by sa nebola mohla zaradit do rozsahu jeho zazitkov.

Skutocna aktivita prameni z pokoja. Je znakom zrelosti, ked clovek dokaze nechat prebehnut nejaku udalost bez toho, aby chcel okamzite zasahovat. Na tomto mieste zacne zasa vacsina ludi rebelovat. Clovek veri, ze takymto spravanim predsa straca svoju sikovnost, stava sa hrackou druheho a beznadejne zanika. Clovek sa nerad zrieka oblubenych bojov a svojej obrany. Radsej ukazuje druhym svoju moc podla zasady „uvidis, kto som ja“.

Ani Peter sa nezdrzal a vytasil svoj mec v Getsemanskej zahrade, cim len dokazal, ze este uplne nepochopil ucenie svojho Majstra. Kto nie je pripraveny zit s vecami skutocnosti v plnom sulade, pre toho ostava brana k ezoterickej ceste zatvorena. Vacsina ludi vlecie za sebou z minulosti velke bremeno, ktore pozostava z udalosti a osob z minulych rokov, s ktorymi mali a este stale maju rozne spory. 

Projekcia viny
Tu sa dotykame problemu nedozerneho dosahu. Ludia si uz navykli hladat vo vonkajsom svete ospravedlnenie za vsetko, co by nemuselo existovat. Skala vinnikov, ktorym by clovek rad pripisal zodpovednost za vlastny osud, siaha od clenov rodiny az po clenov vlady a od casu, ked sa narodil, az po spolocnost, v ktorej zije…

.

Citatelia ezopolitickych stranok, ktori sa domnievaju, ze priciny celosvetovych manipulacii su len vo vonkajsom svete, su bud novi alebo len povrchni citatelia tychto stranok, pretoze ich podstatou je prave sirenie informacii nie o politike, ale o tom, ake to ma priciny v prezivani a nastaveni jednotlivych ludi alebo masy ludi. Vystihuje to ludova mudrost, ze svet sa meni zvnutra.

Povrchnemu citatelovi sa len moze zdat, ze tieto stranky obvinuju aj v politike inych ludi a nie vas za to, co zazivate. Skor opisuju zakonitosti vo vonkajsom svete – ako su ludia zneuzivani a manipulovani podla svojho vnutorneho nastavenia a co umoznuje ich takto manipulovat.

.

Sustavne vas ucia, ze aj vonkajsiu realitu mozte menit a vyhnut sa manipulaciam, ked zmenite vnutorne prezivanie tychto manipulacii.

Clovek je najviac manipulovatelny pri najnizsich vibraciach a to pri strachu a hneve a najmenej vo vyssich vibraciach. Ludia sa vo svojom duchovnom vyvoji pohybuju v urcitej svojej skale osobnych vibracii a tomu zodpoveda realita, aku zazivaju. Keby to napriklad bola stupnica od 0 do 100, tak pre cloveka, co ma osobny rozsah medzi 30 az 40, je nebezpecne podliehat hnevu a padat tym na svoju 30 a uvedomenim, ked duchovnym pokrokom sa dostane na 40, kde sa jeho realita uz meni. Pre ineho cloveka, ktoreho osobny rozsah sa pohybuje medzi 60 az 80, je velkym duchovnym pokrokom, ked dosiahne 80 a neda sa strhnut ani na 70. Mozme si to predstavit ako skolu, kde uz kazdy ziak prisiel s nejakou urovnou uvedomenia (nie rozumoveho) a v ramci tejto skoly v realite, aku zaziva, si sam urcuje ako rychlo a kam postupuje. No ako dieta nie je menejcennejsie od dospeleho za to, ze je este dieta, tak clovek s kratsou cestou nie je menejcennejsi od cloveka, ktoru ju presiel len dlhsiu, pretoze kazdy sa raz dostane na svoju 100, len v inom case a cas je uplne nepodstatny. Pre niekoho je uzasnou skusenostou spoznat cloveka, ktory je na 50, ked zaziva same 30 a pre niekoho je tazkou ranou zazit cloveka na 60, ked zazival a ocakaval 80. Taktiez dovidime len tam, pokial siaha nas osobny rozsah. Za skvelych povazujeme ludi, ktori su na nasom maxime a paradoxne nie sme schopni ocenit ludi, ktori su este dalej od nasho maxima. Takze napriklad clovek na 60 bude povazovat za najuzasnejsich ludi 70 a o 80-90 ani nezakopne, ani ich nepochopi. Ani daleko dopredu uz nedovidime (citovo, nie rozumom, v zmysle duchovneho vyvoja).

.

Politika na ezopolitickych strankach len ukazuje, ako su ludia na nizsich vibracnych stupnoch – pri prezivani strachu a hnevu, manipulovani! Hovori o tychto zakonitostiach, ake manipulacie tieto nizsie vibracne stupne umoznuju. Umoznuju vojny a ovladanie ludi, ich vykoristovanie, vzajomne rozostvavanie z ktorych profituju ludski paraziti na tychto urovniach. Takze rovno vidite, ze aj paraziti patria len tymto urovniam a sami sa nepohybuju vo vyssej vibracnej skale, kde ich tiez caka len dlha cesta. 

Povedzme si to na priklade Sorosa. Nevieme, aky je to clovek vnutorne, na akom stupni duchovneho vyvoja. No ak je naozaj pravdou, ze ludmi manipuluje a zneuziva svoju moc na manipulacie, ktore inym ludom v ich duchovnom vyvoji skodia, tato ciastocka zo zdroja sa nepohybuje vo vyssich vibracnych pasmach, ale predlzuje si cestu, ktoru tiez bude musiet prejst. Ak sa pohybuje duchovne povedzme na 40 lebo je len pomyleny, cestu pred sebou nema kratsiu ako hocijaky trafikar niekde v Taliansku, co svoju 40 preziva tam a mozno na Sorosa hromzi. To ich takpovediac duchovne spaja, lebo v hneve a manipulacii sa duchovne nasli ako svoje rekvizity do reality. Neraz prave prvi su zdanlivo posledni, pretoze taka 90-100 uz vedie velmi osamelymi cestami skor ludskych vyvrhelov za svoje nazory a slobodomyselnost, ked ich oproti nim barbari z ludskej spolocnosti skor vyvrhnu ako Jezisa a vyberaju si samych Barabasov, kedze medzi nich zapadnu. Najtazsie sa pretlkaju zivotom prave prvi z pohladu ostatnych a pritom so zazracnym pokojom v dusi, lebo duchovny pokrok v nich barbari nikdy nevidia. 

Zdanlivo prvi pre nich, maju pred sebou este dlhu cestu, lebo od parazita k duchovnemu pokroku je este velmi daleko.

.

Spomente si na to pri citani o ezopolitike, ze kto si mysli, ze vinnici su len vonku a vo svete, tak je na ezopolitickych strankach stale novacikom alebo len nedavno ich objavil.

Pokial podliehate hnevu, ani vas necaka ina svetova politika, nez je, pretoze k nej vlastnym hnevom prispievate a jej vody sa vam len prisposobuju. Kto plava v kalnych vodach, tam su mozne taketo manipulacie. Toto je nas rozsah v ktorom nie sme nahodou, pre nase vlastne manipulacie voci inym ludom, pre nas vlastny strach, pre nas vlastny hnev, pre nas vlastny odpor, pre nasu vlastnu naivitu, pre nas vlastny nezaujem. Bohvieaky ten rozsah nie je, ale aj v ramci nasho rozsahu, v ktorom sa prave nachadzame, mozme si ho posunut na svoju maximalnu hranicu, ktora nas od nizsie posobiacich manipulacii ochrani. 

.

Jeden taky priklad, ako sme to spolocne dokazali posunut. Ludia z vychodnej Europy si odzili svoje s manipulaciami za cias socializmu. Presli mnohymi osobnymi tazkymi skusenostami a dostali sme sa tym duchovne dalej. Vieme lepsie rozpoznavat manipulacie a duchovnym pokrokom sme menej zmanipulovatelni. Nie je to nahoda, aj v tomto sa zrkadli osobny rozsah ludi, ktori ziju v tejto krajine. To iste sa spomina aj v ezopolitike, ze prave vychodnu Europu a ludi v nej chrania ich osobne vysoke vibracie a vlastne ich osobne duchovne cesty, ktore tak casto boli poznacene chudobou a manipulaciami. V nasich koncinach preto vela ludi postupuje do rozsahu vyssich vibracii, ktory ich ochrani. Z hmotneho hladiska to len vyzera, ze zapad je dalej, ale duchovny vyvoj ludi (citovy) sa nemeria ekonomikou alebo co si ti ludia za zivota nahonobili a je viditelne.

Tiez sa tym zaobera aj Emil Pales v knihe Duchovna uloha strednej Europy. O tejto knihe som pisala v clanku:

Na rozhraní dvoch svetov bývajú Slováci

https://malinova.blog.sme.sk/c/116738/Na-rozhrani-dvoch-svetov-byvaju-Slovaci.html

.

Pri citani ezopolitickych stranok si spomente, ze cela ezoterika a zaujem o duchovno sa deli na mnozstvo prudov a tem, ktorym sa venuju a z ktorych celosvetova politika je len jedna tema, ale co som opisala vyssie, maju spolocne. 

.

Priklad vypovede cloveka, ako vnima svet po svojom prebudeni – nahleho prielomu do vyssich vibracii:

Eckhart Tolle – Jak vnimate svet po osviceni?

.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518316x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie