Založ si blog

O ezopolitických stránkach

Smatana, Havran a spol. sa mylia v tom, ze si myslia, ze mnozstvo alternativnych stranok ako je Zem a vek a dalsie, vznikli ako kolaborujuce stranky s Rusmi a zahranicnou propagandou. Ked sa totiz zacali o ne zaujimat, tak na tychto strankach sa vyskytovala pre nich proruska proganda, z coho usudzovali, ze tieto stranky vznikali za tymto ucelom – sirit zahranicnu propagandu z Ruska.

.

Lenze vacsina tychto stranok, ktore by oni oznacili ako alternativne stranky proruske, existovali uz mnoho rokov predtym, len o nich ludia nevedeli, lebo sa nezaujimali o obsah tychto stranok.

.

Tieto stranky najskor nasli ludia, co sa zaujimali o ezoteriku a duchovno. Stacilo, ked sa zaujimali o astrologiu, numerologiu, tarot, anjelske sily, karmu, liecitelstvo, duchovne priciny chorob, bylinkarstvo, ockovanie, I-ting, Akasu, chanelingy, duchovny vzostup, zenske a muzske kruhy, samanizmus, meditacie, diety, kruhy v obili, mimozemske civilizacie alebo politiku z duchovneho hladiska a pri svojom hladani narazili na mnozstvo takychto stranok, kde okrem toho o co sa povodne zaujimali, mohli najst toto vsetko, co spominam vyssie. Skoro vsetko z toho najdete aj na Zem a veku, na Aeronete (ceska taka znama stranka), Orgonete a mnozstve dalsich.

.

Politika z duchovneho hladiska bola LEN SUCASTOU tychto stranok, ale nemala prioritne zastupenie. Prioritou tychto stranok bol vzostup ludskeho vedomia a informacii pre to potrebnych.

Takze tychto ludi, co pisali tieto stranky dokonca cele destarocia, primarne nezaujimala politika, ale vzostup ludskeho vedomia. Preto tieto stranky tak casto sirili vselijake odkazy na Mayov, maysky kalendar pred rokom 2012, ktory povazovali v duchovnom vzostupe ludstva za klucovy alebo az konecny (v tom sa lisili, ako ho chapali).

.

Sucastou tohto duchovneho vzostupu bolo sirenie informacii, ze ked dostatocny pocet ludi na svete bude mat tieto informacie, tak ludstvo duchovnym skokom postupi na vyssiu uroven, co casto ilustrovali fenomenom stej opice: http://www.priroda.cz/slovnik.php?detail=942

„Fenomomén sté opice byl následně vědci vyvrácen, nicméně v jistých kruzích se stále považuje za reálný a fungující.“

.

LEN SUCASTOU tohto duchovneho vzostupu bolo aj sirenie informacii o celosvetovej politike z pohladu duchovna alebo duchovnych zakonitosti.

Preto mnozstvo citatelov, co tieto stranky citali, sa vobec ani nemuseli o politiku zaujimat a tieto clanky o nej necitali alebo sa informacie o nej dozvedali len podruzne a viac menej to vsetko povazovali za sci-fi ako napriklad clanky o kruhoch v obili alebo o UFO.

.

Preto obvinenia od takych ludi ako je Smatana, Havran a dalsi, ze tieto stranky vznikali za ucelom ruskej propagandy, su nelogicke. Ziadna cudzia propaganda by nezakladala stovky stranok s prevazne ezoterickou tematikou a nepodporovala ich desatrocia, kde celosvetova politika v nich predstavovala len akusi podmnozinu tem.

.

Je logicke, ze aj taketo stranky sa daju vyuzit aj na sirenie akejkolvek propagandy a to aj politickej. Ale urcite stovky tychto stranok nevznikali za tymto ucelom. Takze vyhlasovat ich vsetky za kolaborujuce s Ruskom je nelogicke a preto smiesne.

.

Mnozstvo tychto stranok sa len zacalo viac vyjadrovat k politike a to nasledkom roznych kriz vo svete alebo v Europe. Vysvetlovali tie krizy po svojom, ako to zapadalo do toho, co uz roky predtym pisali. Keby sa take krizy neboli vo svete alebo v Europe udiali, ich obsah by sa nebol viac zameriaval na celosvetovu politiku, ale na vzostup ludstva a jednotlivcov, ako to bolo aj predtym.

Ta zmena, ze sa viac zacali zaoberat politikou, nenastala tym, ze ich za to niekto zacal platit, ale preto, ze je celkom prirodzene, ze nasledkom kriz vo svete, sa ludia aj o tie krizy zaujimaju a to aj z politickeho hladiska.

Tym nechcem povedat, ze je vylucene, ze niektore taketo stranky nie su aj takto podporovane – cudzou propagandou. Opakujem, ze je celkom logicke, ze zahranicna propaganda z obidvoch stran urcite hlada k tomu svoje cesty a svoje stranky, ktore podporuje, dotuje za ucelom sirenia nimi zaplatenej propagandy. Napokon aj samotni autori tychto stranok sa vzajomne aj upodozrievaju – nakolko su naozaj nezavisle a objektivne. Napriklad Juraj Polacek z Medzicasu nedoveruje objektivite Aeronetu. Takze ako vidite na tomto priklade, aj samotni autori alternativnych stranok sa stale zaujimaju o objektivnost informacii a samozrejme su presvedceni, ze ta ich objektivnost je naozaj objektivna.

.

Kritiku neobjektivnosti alternativnych stranok som napisala napriklad tu: „Aj alternatívne médiá zavádzajú a nedištancujú sa od násilia“

alebo tu: „Ako veľmi sa mýli nielen Mazurek ale aj Malinowski“

.

Taktiez mozme z neobjektivnosti vinit aj alternativnu stranku akou je Dennik N, kedze si tiez informacie podava po svojom a mnozstvo ludi sa tiez domnieva, ze je to propaganda platena zo zahranicia: „Ako Denník N klame čitateľov“

alebo SME: „Politicky správna kombinácia – vojnový nadšenec a slniečkár v jednej osobe“

alebo  „Muži, čo nemajú svedomie“

.

Ked to zhrniem, verejnu mienku az do informacnej vojny ovplyvnuju ludia, ktorych kedysi bolo velmi malo a dnes je ich uz vela a coraz viac. Dalo by sa povedat, ze povodne ezotericki blogeri.

Je ich tak vela, ze je nemyslitelne, ze vsetci su plateni z Ruska, skor ako ojedinely jav. A siria to ludia, ktori tiez nie su plateni, len tomuto novemu nazeraniu na svet veria, pretoze prestavaju verit nielen mediam, ale aj nabozenstvam a vobec realite ako sa nam podava.

V ramci tohto sa nutne siria aj klamstva, pretoze aj cele duchovno a o to sa zvyknu tieto stranky a ludia na nich zaujimat najviac, stoji viac na viere, ako na dokazoch.

Teoria zrkadlenia nie je dokazana, ani astrologia, ani numerologia, ani mnozstvo veci z liecitelstva alebo z politiky. Je to viac druh noveho sposobu vierynez len politicka propaganda, ako sa to zvykne prezentovat v mediach. 

Ked si to porovnate napriklad s katolicizmom, tak katolikom alebo krestanom by potom vytykali, ze si na svojich webovych strankach siria take bludy ako je zmrtvychvstanie, posmrtny zivot, existencia pekla, ocistca, smrtelnych hriechov, zazrakov alebo zjaveni a vytyka im to niekto, ze si dennodenne pisu taketo nedokazane bludy?

Na rozdiel od cirkvi a vsetkych nabozenstiev, oblast ezoteriky je pre niektorych ludi nebezpecna, lebo hlasa, ze clovek je slobodny. Nehlasa, ze mu hrozi posmrtne peklo, nebo je niekde daleko a co je spravne, ti povie knaz. Hlasa slobodu a to aj v politickych nazoroch a tym sa stava pre politicke kruhy nebezpecnaAko uz potom zmanipuluju celkom slobodneho cloveka, ktory si bude verit comu chce? V podstate je to boj proti novej slobodnej viere, proti inemu svetonazoru, proti inemu vierovyznaniu.

Rozhodne im nejde o ine bludy, nez politicke, inak by im uz davno vadilo nevedecke peklo, nevedecke zazraky a zmrtvychvstanie Jezisa. A to vam niekto vytkne, ak verite bludom alebo take nieco ucite aj deti, hoci to nie je dokazane?

Slobodny clovek si kludne medituje, ak chce a veri takej viere, aku sam uzna za vhodnu. Mame slobodu svetonazoru a vierovyznania.

.

Obvinenie Rostasa

.

Dnesny komentar k tomu zo SME, hoci tu mnohi diskutujuci nenavidia diskuterov zo SME a tiez ludi primitivne nalepkuju:

Obvinit niekoho zo zverejnenia citatov je fanatizmus. Tento druh fanatizmu si osvojili aktivisti z mimovladok, sami seba povazujuci za elitu, ktora presne vie, co si kto mysli, ako maju dopadnut volby ci referendum, co treba zakazat a co prikazat. Noviny sa menia na agitacne strediska, diskusie zakazovane.“

.

Dakujem vsetkym diskuterom zo SME, ktori tam uz tolkokrat zmazani a scenzurovani stale pisu kriticke komentare jednej extremnej propagande pod nos, pretoze tam to maju ovela tazsie, nez na Pravde a tu ich za to vedia len nenavidiet.

Tanat tam dnes napisala: “

„Nebola by som verila, že sa tohto ešte raz dožijem..   https://www.youtube.com/watch?v=Pi9l3Zhxxzs

.
„Podľa Sibylu sa tým Rostás snaží v čitateľoch vyvolať dojem“ (citat SME)

Trestne bude vyvolat dojem?

Nie, vyvolat dojem strachu, ze trestne zodpovedni budete aj za mozne dojmy! Ze aj ked niekto z vas bude mat dojem akykolvek si dosadi. Ze sa budu ludia odsudzovat uz aj za dojmy!

Ja mam dojem, ze SME nas zastrasuje a moze vyvolavat v ludoch strach uplne beztrestne. A mam dojem, ze je tu skupina ludi, co diskriminuje ludi s inymi nazormi a inym svetonazorom a inym vierovyznanim a chceli by nas zlikvidovat ako nejakych menejcennych. A tieto dojmy kto bude trestne stihat?

Aky sud o tychto dojmoch zasadne?

.

Napriek tomu nesuhlasim s clankami akejsi Marii Vidomskej, co pise na Zem a veku. Na jednej strane sa im nepaci, ked Rostasa obvinia len na zaklade dojmov a v tom istom clanku ona uz kludne obvinuje Chmelara len na zaklade svojich dojmov z neho. 

.

Suhlasim s mnohymi myslienkami Chmelara a rovnako nie so vsetkymi zas suhlasim. Ale ta snaha, ktorej neunikol ani Zem a vek – vsetkych napchat do akychsi chlievikov – s nami – proti nam, ktoru povazujem za tak primitivnu aj tu na Pravde, sa nevyhla ani Zem a veku. Rozmyslam, ci Rostas by to tak primitivne napisal, ked nam zakazuju pocuvat diskusie s nim, lebo od neho priamo som nic tak primitivne necitala alebo v dostupnej diskusii nepocula.

Ale asi ho teda poznam malo, ked taketo clanky a tiez len nalepkovanie, mu na Zem a veku nevadia. 

.

Dodnes nechapem, preco je pre niekoho potrebne spochybnovat holokaust, sustavne mavat so Zidmi a potom sa stazovat, ze predsa nic proti Zidom nemaju.

V tomto si myslim, ze to najlepsie vystihol bloger Pravdy Menyhert k Sturovcom:

Ich prípadné antisemitské vyjadrenia treba vnímať v kontexte doby, neverím tomu, že by sa Štúrovci v dnešnej dobe, po skúsenostiach z holokaustom hlásili práve k svojim protižidovským výrokom.“

.

Skoncim ako obycajne – nesuhlasim s extremistami na obidvoch koncoch. A to, ze sa nachadza clovek nazorovo v strede medzi tymito extremami, neznamena, ze s niektorymi z nich kolaboruje alebo ze este nie je dostatocne osvieteny jednym z extremov.

Preto to vidim na SaS, vidim ich nazorovo v strede tychto extremistickych sil.

.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517711x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie